انتقاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از بیتوجهی معادن به حوزه سلامت
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ضمن تشریح چالشهای پیش روی نظام سلامت استان، از عدم همکاری کافی صنایع و معادن در حوزه سلامت انتقاد کرد و خواستار توجه مسئولان و رسانهها شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، مرتضی هاشمیان در جمع خبرنگاران با ارائه گزارشی جامع از وضعیت سلامت استان، به تشریح مشکلات و کمبودهای موجود پرداخت و اظهار کرد: با وجود اینکه دانشگاههای علوم پزشکی متولی اصلی مدیریت سلامت در کشور هستند، متأسفانه بخش بزرگی از مؤلفههای مؤثر بر سلامت، خارج از حوزه مدیریت این دانشگاهها قرار دارد و در بهترین حالت، دانشگاههای علوم پزشکی تنها 25 درصد در حوزه سلامت مؤثر هستند.
وی با اشاره به اهمیت نقش رسانهها در ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، از اصحاب رسانه خواست تا با تداوم ایفای نقش نظارتی خود، دانشگاه علوم پزشکی کرمان را برای ارتقای کیفیت ارائه خدمات یاری کنند و افزود: ما نیازمند همراهی رسانهها و فعالیتهای بیشتری در حوزه سواد سلامت هستیم؛ رسانهها میتوانند با اطلاعرسانی دقیق و شفاف، مردم را نسبت به مسائل بهداشتی و درمانی آگاه کرده و از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر لزوم توجه به تمامی ابعاد سلامت تاکید کرد و گفت: سلامت فقط به معنای نبود بیماری نیست، بلکه یک حالت تعادل و هماهنگی بین جسم، روان و اجتماع است و برای دستیابی به سلامت کامل، باید به همه این ابعاد توجه کرد.
وی در ادامه با تشریح اولویتها و اقدامات وزارت بهداشت و درمان در دولت چهاردهم، از تلاشهای صورت گرفته برای رفع مشکلات مالی دانشگاه و پرداخت بدهیهای سنگین آن در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: در نیمه اول سال گذشته با چالشهای زیادی مواجه بودیم، اما با تلاشهای بیوقفه وزیر محترم و معاونین وزارتخانه، در نیمه دوم سال با گشایش نسبی در حوزههای مختلف روبرو شدیم و بخشی از بدهیهای سنگین دانشگاه در سال گذشته تسویه شد.
هاشمیان با اشاره به مشکلات ناشی از تأخیر پرداختهای سازمانهای بیمهگر به ویژه بیمه تأمین اجتماعی، گفت: تأخیر در پرداخت مطالبات دانشگاه از سوی سازمانهای بیمهگر، باعث ایجاد اختلال در خدمترسانی به مردم شده بود که خوشبختانه با رایزنیهای تیم وزارتی، توانستیم قسمتی از مطالبات را وصول کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت رضایتمندی نیروی انسانی به عنوان پیشنیاز رضایتمندی مردم، از تلاشهای صورت گرفته برای بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی کارکنان دانشگاه خبر داد و افزود: تلاش کردهایم تا نیروی انسانی و رضایتمندی آن مورد توجه ویژه قرار گیرد، زیرا معتقدیم که رضایتمندی کارکنان در نهایت به رضایتمندی ارباب رجوع منجر خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به استخدام 27 هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت، این موضوع را گامی مثبت در جهت کاهش فشار کاری پرسنل و بهبود ارائه خدمات درمانی دانست و بیان کرد: دستیاران تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و حقوق آنان افزایش یافت که این اقدام موجب ایجاد امید و انگیزه و افزایش بهرهوری در میان کادر درمان شد.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد گفتمان وفاق و همدلی در دانشگاه، از ضرورت پرهیز از دخالت دادن مسائل سیاسی در حوزه سلامت سخن گفت و تصریح کرد: در حوزه سلامت نمیتوان کار سیاسی انجام داد، زیرا این موضوع موجب اختلال در خدمترسانی میشود.
هاشمیان هم چنین به وابستگی استان کرمان به صنایع و معادن اشاره کرد و با انتقاد از عدم همکاری کافی صنایع و معادن با حوزه سلامت، خواستار افزایش کمکها و حمایتهای این بخش از حوزه بهداشت و درمان شد و گفت: با وجود اینکه ما در زمینههای صنایع و معادن و برخی محصولات کشاورزی جزو استانهای پیشرو هستیم، بهرهای از این منابع به حوزه سلامت نرسیده است.
وی با اشاره به اولویتهای وزارت بهداشت در زمینه جمعیت، بر لزوم تلاش بیشتر برای افزایش نرخ فرزندآوری و حمایت از خانوادهها تاکید کرد و با اشاره به اهمیت برنامههای پیشگیرانه در حوزه سلامت، اضافه کرد: در نظام سلامت، پیشگیری اهمیت ویژهای دارد و بر درمان مقدم است؛ اگر امکانات را برای درمان پیش ببریم اما به فکر پیشگیری نباشیم و به تغذیه، اضافه وزن، تحرک و استرس توجه نکنیم، هزینههای درمان را افزایش دادهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اهمیت اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع به عنوان اولویتهای وزارت بهداشت، لزوم هدایت صحیح منابع و ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت را ضروری خواند و به بیان کمبودها و مشکلات موجود در حوزه سلامت استان پرداخت و از فرسودگی مراکز بهداشتی و ناوگان آمبولانسها به عنوان چالشهای اصلی یاد کرد و گفت: در شهر کرمان 29 مرکز بهداشتی استیجاری داریم که فرسوده هستند و با توجه به اینکه حوزه بهداشت حوزه درآمدزایی نیست، هزینه زیادی به دانشگاه تحمیل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از نیمی از ناوگان آمبولانس فرسوده است و نیاز است در این حوزه کار مضاعفی صورت گیرد.
کد خبر 859689
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۰:۵۴
-
۹ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/717167/