ایستگاه فضایی بینالمللی به خطرناکترین دوره خود وارد شد
علمي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا / ایستگاه فضایی بینالمللی وارد خطرناکترین دوره فعالیت خود میشود و ناسا به شدت نگران ایمنی آن است.
وضعیت بیمارگونه ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) به عنوان یک شاخص غمانگیز از تغییر اولویتها در میان گزارشها مبنی بر برنامهریزی دولت ترامپ برای کاهش 20 درصدی بودجه ناساست.
برای سالها، ناسا بر نگرانیهای سختافزاری قدیمی و بودجهای در مورد ایستگاه فضایی بینالمللی تاکید کرده است و در حال حاضر، در جریان یک جلسه عمومی مشاوره ایمنی هوافضا(ASAP)، مقامات ناسا گفتند که عمیقا نگران کاهش سطح ایمنی این ایستگاه مداری هستند.
به نقل از آیای، این هیئت به مشکلات طولانی مدت شامل تَرَکها و نشت هوا و همچنین کمبود بودجه اشاره کرد. آنها خواستار بودجه بیشتر برای تسهیل پایان عملیات ایستگاه فضایی بینالمللی و جلوگیری از خروج برنامهریزی نشده و بالقوه فاجعهبار آن شدند.
ایستگاه فضایی بینالمللی وارد خطرناکترین دوره خود میشود
در این جلسه، اعضای آن بر خطرات فزایندهای که عملیات ایستگاه فضایی بینالمللی با آن مواجه است، تاکید کردند.
وجود ترکها و شکافها در ایستگاه فضایی یک نگرانی طولانی مدت بوده است. در طول سالها، نشت هوا نیز مانع از عملیات کامل آن شده است.
ناسا در حال حاضر قصد دارد تا سال 2030 ایستگاه فضایی بینالمللی را از مدار خارج کند. به همین دلیل با شرکت فضایی خصوصی «اسپیسایکس» قرارداد بسته است تا وسیله نقلیه خروج از مدار ایالات متحده(USDV) را توسعه دهد تا به شکل ایمن، ایستگاه فضایی بینالمللی را از مدار خارج کند.
با این حال، «ایلان ماسک»، مدیرعامل «اسپیسایکس» ممکن است این روند را تسریع کند. وی اخیراً به ناسا توصیه کرده است که ایستگاه فضایی را زودتر از مدار خارج کند.
در مقابل، وقتی صحبت از کاهش بودجه ناسا توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا میشود، ماسک نیز اعلام کرده است که به دلیل تضاد منافع نمیتواند در این دعوا درگیر شود.
در حالی که هیئت ایمنی ناسا کمبود بودجه را محکوم میکند، گزارش جدید آنها ممکن است به ماسک کمک کند تا راه خود را ادامه دهد.
ریچ ویلیامز(Rich Williams)، یکی از اعضای این هیئت گفت: ایستگاه فضایی بینالمللی وارد خطرناکترین دوره وجودی خود شده است.
فهرست رو به رشد نگرانیها
این هیئت بر افزایش خطر ناشی از مشکلات طولانی مدت تاکید کرد. این موارد شامل نشتی در دهلیز ماژول Zvezda ایستگاه فضایی به نام PrK است. کارشناسان ایالات متحده و روسیه سالها بدون اشاره به منبع این نشتها، آنها را بررسی کردهاند.
به گفته ویلیامز، هیئت ایمنی ناسا این موضوع را یکی از بزرگترین نگرانیهای ما در نظر گرفته است.
وی افزود که مقامات ناسا و روسکوسموس(آژانس فضایی روسیه) اواخر این ماه در مسکو برای بحث در مورد تحقیقات در حال انجام و همچنین بهروزرسانی تلاشها برای کاهش خطرات ملاقات خواهند کرد.
مدیران ایستگاه فضایی بینالمللی در این بین اقدامات احتیاطی را انجام میدهند. آنها فشارهای محدودی در دهلیز PrK دارند که یک درگاه اتصال را به ایستگاه متصل میکند.
خطر رو به رشد خروج از مدار اورژانسی
این هیئت ایمنی همچنین در مورد پتانسیل خروج اضطراری ایستگاه فضایی بینالمللی از مدار، قبل از استقرار USDV اسپیسایکس بحث کرد، چرا که خروج کنترلنشده ایستگاه فضایی بینالمللی از مدار میتواند فاجعهبار باشد، زیرا ممکن است قطعات حاصل از بقایای ایستگاه فضایی بر روی مناطق پرجمعیت ببارد.
ویلیامز هشدار داد: اگر ایستگاه فضایی بینالمللی قبل از تحویل USDV از مدار خارج شود، خطر برای عموم مردم افزایش مییابد.
این هیئت بر نیاز به بودجه قوی با نزدیک شدن به پایان عمر عملیاتی ایستگاه فضایی بینالمللی تاکید کرد. این موضوع با توجه به این واقعیت که گزارشهای اخیر نشان میدهد که ترامپ قصد دارد بودجه ناسا را به شدت کاهش دهد، اهمیت ویژهای دارد.
ویلیامز گفت: غلبه بر همه این خطرات نیاز به بودجه دارد. همه این خطرات در واقع مشتق از این کمبود بودجه هستند.
ناسا سال گذشته 993 میلیون دلار برای عملیات و تعمیر و نگهداری ایستگاه فضایی بینالمللی و 1.63 میلیارد دلار برای خدمه و حمل و نقل محمولهها هزینه کرده است.
این هیئت هشدار داد که ایستگاه فضایی بینالمللی ممکن است با مشکلات بودجه مرتبط با هزینههای ساخت USDV اسپیسایکس مواجه شود.
آنها میگویند: این هیئت، نگرانیهای جدی دارد که اگر بودجه لازم برای USDV و زیرساختهای پرتاب پشتیبانی (در مجموع بیش از یک میلیارد دلار) صرفاً از بودجه موجود ایستگاه فضایی بینالمللی تأمین شود، این امر توانایی ناسا را برای انجام ایمن عملیات عادی و اضطراری ایستگاه فضایی بینالمللی در مدار تحت فشار قرار میدهد.
ویلیامز توضیح داد: از آنجایی که برنامهها به مراحل نهایی نزدیک میشوند، وسوسه انگیز است که فرض کنیم منابع کمتری باید در دسترس باشد. برای ایستگاه فضایی بینالمللی، حفظ بودجه و منابع کافی تا زمانی که این ایستگاه به طور ایمن از مدار خارج نشود، حیاتی است.
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۸:۵۳
-
۶ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/716418/