کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ اعتماد و حمایت از مذاکره‌کنندگان مقالات

سرمقاله هم میهن/ اعتماد و حمایت از مذاکره‌کنندگان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن / «اعتماد و حمایت از مذاکره‌کنندگان» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ز همان لحظه‌ای که انتظارات سر آمد و خبرهایی درباره آغاز مذاکرات ایران و آمریکا منتشر شد، قلم‌ها و صفحه‌کلیدهای نویسندگان و تحلیلگران داخلی و خارجی فعال شدند و انواع و اقسام گمانه‌زنی‌ها و داوری‌ها را منتشر کردند. به‌ویژه اینکه خبر این گفت‌وگوها، با خبر دیدار نتانیاهو همزمان شد و این به معنا و پیام روشنی از جانب ترامپ به نتانیاهو و شاید هم ایران بود.
پیش از آن هم در هفته‌های اخیر تجهیز و تمرکز نیروهای نظامی آمریکایی در منطقه بسیار غیرعادی افزایش یافته بود، و اینها موجب افزایش حساسیت نسبت به خبر گفت‌وگوهای میان دو طرف شده بود.
بازار
در هر حال، اکنون به نظر می‌رسد که اگر ایران و آمریکا در اولین گام به دستور مشترکی برای گفت‌وگوها برسند، ادامه بقیه راه برای رسیدن به توافق چندان سخت نیست؛ زیرا ایران به‌صراحت و بارها تاکید کرده که قصد ساخت بمب اتمی ندارد و مقام رهبری نیز بارها به‌صورت دقیق هم از نظر سیاسی و هم دینی مبانی این رویکرد را تبیین کرده‌اند.
پس اگر مسئله ساخت بمب است که موضوع غیرقابل‌حلی باقی نمی‌ماند؛ ولی اگر موارد دیگر هم باشد که طبعاً گفت‌وگوها دچار دست‌انداز خواهد شد، ولی با توجه به مفادی که از نامه ترامپ به مقام رهبری و پاسخ ایران شنیده شده است، به نظر می‌رسد که اختلاف فقط مربوط به همین مورد است. 
با این فرض، باید مردم ایران و کشورهای دیگر را نسبت به موفقیت این گفت‌وگوها به چند گروه تقسیم کرد. اولین و اصلی‌ترین مخالف توافق دو طرف، نتانیاهو است که ظاهراً برخلاف انتظارش دیدار او در کاخ‌سفید دستاورد چندانی نداشته است. اغلب کشورهای منطقه جز یکی دو مورد از این توافق حمایت می‌کنند؛ چون سایه جنگ را از روی منطقه برمی‌دارد.
کشورهای غیرهمسایه هم دلیلی ندارد که استقبال نکنند. بدترین آنها ممکن است سکوت کنند؛ و الا همه از توافق استقبال خواهند کرد. تقسیم‌بندی نیروهای ایرانی و داخلی قدری پیچیده‌تر است. براندازان و آنان که چشم‌انتظار جنگ بودند به‌کلی مأیوس و ناامید می‌شوند؛ لذا با تمام توان علیه این گفت‌وگوها توطئه خواهند کرد و سعی می‌کنند در سطح رسانه و یا به شیوه‌های دیگر سنگ‌اندازی کنند.
اکثریت قاطع مردم و حکومت از این گفت‌وگوها حمایت خواهند کرد؛ زیرا تجربه اثرات منفی تحریم و تقابل را دارند. فعالان اقتصادی در کنار مردم عادی بسیار خوشحال خواهند شد. ولی متاسفانه یک گروه داخلی هم هستند که در دشمنی با چنین توافق احتمالی حتی تندروتر از نتانیاهو رفتار می‌کنند. اینها یا کاسب تحریم هستند، یا کسانی هستند که رشد و توسعه و رفاه و آرامش مردم را معادل حذف و نابودی خود می‌دانند.
وظیفه نیروهایی که دل در گرو ایران و آینده آن دارند، چیست؟ ازیک‌سو، می‌باید با همه مخالفان داخلی و خارجی مرزبندی کنند. مخالفان مثلثی هستند متشکل از نتانیاهو در رأس و براندازان بدخیم در یک رأس قاعده آن، و در رأس دیگر آن کاسبان تحریم و کسانی هستند که بقای خود را در فلاکت و نابودی ایران می‌بینند. باید از همه اینها دوری گزید. چگونه؟ از طریق اعتماد و حمایت مسئولانه و بی‌قیدوشرط از مذاکره‌کنندگان ایرانی.
مسئله این است که ما نمی‌توانیم و نباید وارد جزئیات فنی مذاکرات شویم. گذشته از اینکه جزئیات بسیار پیچیده است و گمان نمی‌کنیم که بر حسب شنیده‌های نامعتبر بتوان به جزئیات آنها دست یافت؛ همواره باید این احتمال را داد که شیطنت‌های رسانه‌ای می‌تواند ذهنیت‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و به انحراف بکشاند.
بنابراین وظیفه تاریخی و اخلاقی ما اعتماد و حمایت از گروه مذاکره‌کننده است. کارشناسانی هستند که بتوانند در امور فنی کمک کنند. کمک‌های فکری را هم با رعایت احتیاط‌های لازم انجام بدهیم. اجازه دهیم که ایران عزیز از این ناپایداری کُشنده که منجر به ناامیدی پایدار شده است، نجات یابد و در مسیر سربلندی و استقلال و رفاه عمومی حرکت کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/712461/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «باران ببارد می روی» با صدای حجت اشرف زاده

آهنگ زیبای صادق زین به اسم «دعوت»

ترسیدن با صدای بلند!

استقبال از واقعیت

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

مالاوابیج، غذای اصیل رشتی که باید امتحان کنید! | ترکیبی از ترش و شیرین با طعمی فراموش نشدنی +ویدئو

سلطه شرکت‌های خصولتی بر اقتصاد/ به بخش خصوصی میدان نمی‌دهند

آیین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد+ عکس

انگاپت در تیم والیبال فولاد؛ لئون از دست عطایی پرید

آهنگ «بعد تو» را از محسن یگانه بشنوید

ادعای نیویورک تایمز درباره مخالفت ترامپ با اقدام نظامی علیه ایران

چرا «اخبار خاص» مذاکرات توسط این خبرنگار اسرائیلی مخابره می‌شود؟

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی

دو پست با یک نفر!

تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

مراسم بزرگداشت شهید رضا چراغی در گلزار شهدای تهران برگزار شد

خیبر 1 – 0 نساجی: در خرم آباد جشن بقا برپا شد

راز خودرو سواری مدفون در سیرجان

در ایران کمبودی نیست؛ مشکل مدیریت منابع و بروکراسی است

محمدرضا گلزار: این پز نیست، سبک زندگی منه!

نماینده کرمان: ترک فعل در معادن کرمان باید پاسخ داده شود

اصطلاح زشت خصولتی را باید کنار بگذاریم

درآمد معادن؛ صرف هزینه جاری یا سرمایه‌گذاری برای آینده؟

گزینش نفس‌گیر در آزمون هول‌هولکی استخدام معلم

توافق شود هم تازه برمی‌گردیم به سال‌های قبل از 1397

اهمیت حضور گروسی در تهران برای دور دوم مذاکرات

پایان راه ظریف با دولت

نقش مساعد منطقه در مذاکرات

برخی معادن جنوب در احتکار دلالان است

سفر معاون اول رییس‌جمهور به کرمان

راهپیمایی کرمانی ها در حمایت از مردم مظلوم ومقاوم غزه

قوانین ضعیف مجلس علت تعطیلی واحدهای تولیدی در کرمان است

نوسازی بافت فرسوده استان سمنان با تزریق روح هویت فرهنگی همراه باشد

مواد غذایی که نباید در فریز بگذارید

بازدید مهندس آقاجانلو از کارخانه‌ فولاد راور و کارخانه های لاستیک های معدنی راور و آریا

بیانیه جمعی از جوانان نواندیش شهرستان‌های سیرجان، بافت، ارزوییه و رابر در حمایت از دکتر مهدی جهانگیری

نوسازی بافت فرسوده تسهیل شود

نماز جمعه باید تبیین کند که نزدیک شدن به مسیر ولایت، نزدیک شدن به نماز جمعه است

انگاپت در تیم والیبال فولاد/ لئون از دست عطایی پرید

برگزاری دهمین سالگرد شهید بادپا در گلزار شهدای کرمان

وضعیت معادن زغال‌سنگ استان کرمان اسفناک است

کارتال: خیلی خوب برای بازی مقابل سپاهان آماده شدیم

آهنگ زیبای «بماند» با صدای پویا بیاتی