کرمان رصد

آخرين مطالب

بلوک انتقال مداری سامان2 در 1404 پرتاب می‌شود اجتماعي

بلوک انتقال مداری سامان2 در 1404 پرتاب می‌شود
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس سازمان فضایی ایران گفت: نمونه دوم بلوک انتقال مداری سامان به احتمال بسیار زیاد در سال جاری پرتاب می‌شود. - اخبار ویژه نامه‌ها -
به گزارش گروه فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران اظهار کرد: در حوزه پرتاب ماهواره گام‌های مهمی را داریم که هم در برنامه 10 ساله فضایی و هم برنامه هفتم پیشرفت آمده است که نخستین و مهم‌ترین گام، تثبیت پرتابگر‌های ما برای رسیدن به مدار‌های ارتفاع پایین یا لئو است.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: سال گذشته پرتاب موفق سیمرغ را داشتیم که رکوردی برای صنعت فضایی ایران محسوب شد که شامل پرتاب 300 کیلوگرم جرم از بلوک انتقال مداری سامان و ماهواره فخر و محموله تحقیقاتی بود که آذرماه سال گذشته در مدار قرار گرفت و پرتاب شد که موجبات شادی فعالان صنعت فضایی ایران را فراهم کرد.
وی گفت: همکارانمان در مجموعه صنایع هوافضای وزارت دفاع کار بزرگی را انجام دادند و امیدی را به صنعت فضایی ایران تزریق کردند، چون کلاس حدود 300 کیلوگرم در مدار لئو پرکاربرد است چرا که بسیاری از ماهواره‌هایی که اکنون در دنیا برای ارتفاع پایین دنبال می‌شود در کلاس جرمی 200 و 300 کیلوگرم است و اینکه در حال کار کردن روی کلاس جرمی یک تنی هستیم به این معنا نیست که قرار است یک ماهواره یک تنی روی آن تجمیع شود بلکه قرار است چندین ماهواره در کلاس جرمی سبک مجموعاً ظرفیت آن آزمایشگاه یا مرکز تجمیع و آزمون، یک تن است.
سالاریه درباره پرتابگر قائم 100 هم گفت: عملکرد این پرتابگر موفقیت آمیز بود و شهریورماه گذشته ماهواره چمران را در مدار قرار داد و این پرتابگر به همت همکارمانمان در هوافضای سپاه کار می‌شود و پرتابگر سوخت جامد و نسبتاً سبک است که تا کلاس جرمی 100 کیلوگرم را در مدار لئو قرار می‌دهد و اتفاق بسار مهم برای کشور ما بود و به نوعی تثبیت پرتابگر هم محسوب می‌شد.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: پرتاب‌های آزمایشی دیگری هم داشتیم که نمونه ارتقا یافته سیمرغ را داشتیم که همکارانمان در وزارت دفاع کار می‌کنند و امسال آزمون‌های تکمیلی انجام می‌شود و پرتاب‌های آزمایشی سیمرغ ارتقاء یافته ما با موفقیت پیگیری می‌شود و باز می‌تواند توان پرتاب را به لحاظ جرمی در کشور افزایش دهد.
سالاریه افزود: یکی از مختصات مهم برای سیمرغ ارتقاء یافته، امکان دسترسی به مدار‌های ارتفاع بالا یعنی 36000 کیلومتر است که موضوعی راهبردی برای کشور ماست که در مجموعه وزارت دفاع در حال کار است.
وی گفت: آذرماه سال گذشته هم پرتابگر خارجی، دو ماهواره بخش خصوصی ما شامل کوثر و هدهد را در مدار قرار داد.
"بلوک انتقال مداری سامان2" آماده پرتاب شد + فیلم سالاریه گفت: چندین پرتاب ما هم سال گذشته جابجا و به امسال موکول شد و پرتاب قائم و سیمرغ بهینه و ذوالجناح هم برای امسال پیش بینی شده است.
رئیس سازمان فضایی ایران درباره صنعت ماهواره هم گفت: ماهواره تحقیقاتی آزمایشگاهی چمران، مختصات مهمی برای ما داشت و نخستین آزمون مانور‌های مداری فاز در این ماهواره با موفقیت انجام شد که حاصل زحمات صاایران و بخش خصوصی بود و خیلی از امید‌ها را برای صنعت فضایی ما بالا برد.
وی افزود: برای حوزه منظومه سازی هم یکی از مهم‌ترین مانور‌ها همین مانور‌های اصلاح فاز و ارتفاع است که در ماهواره چمران با موفقیت انجام شد.
سالاریه گفت: ماهواره هدهد و کوثر هم با تلاش بخش خصوصی طراحی شد که آبان ماه با موفقیت پرتاب شد و نخستین محک جدی بخش خصوصی ما در صنعت فضایی محسوب می‌شود که نمونه اصلاح شده ماهواره کوثر با تلاش بخش خصوصی در برنامه پرتاب قرار می‌گیرد.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: پرتاب بلوک انتقال مداری سامان گامی مهم برای رسیدن به مدار‌های ارتفاع بالا محسوب می‌شد که برای تحقق این امر هم باید پرتابگر‌های سنگین‌تر داشته باشیم و هم بلوک‌های انتقال مداری که به نوعی سفینه فضایی محسوب می‌شوند باید توسعه پیدا کند که نخستین پرتاب سامان یک انجام و اغلب آزمون‌های آن با موفقیت انجام شد و اشکالاتی هم داشت که در نمونه دوم سامان یک رفع شده است و آن هم در برنامه پرتاب قرار دارد و به احتمال بسیار زیاد امسال پرتاب می‌شود.
سالاریه گفت: نمونه دوم پارس یک و نمونه اول پارس دو با اقدامات پردازشی و تلفیق داده، دقت را با توجه به حسگر‌ها ارتقاء می‌دهند و ماهواره مخابراتی تحقیقاتی ناوک هم در دهه فجر سال گذشته رونمایی شد و در حوزه ساخت ماهواره هم سال پررونقی داشتیم و خیلی از طرح‌های ماهواره هم پیشرفت‌های خوبی داشت و به این معنا که بخش‌های خوبی از طراحی‌های منظومه شهید سلیمانی انجام و نمونه‌های اول آزمایشگاهی اش ساخته شده است و ان شاء الله پرتاب‌های آزمایشی را خواهیم داشت.
وی افزود: سال گذشته ماهواره‌های سری پژوهش شامل پژوهش سری یک، دو و چهار پیشرفت‌های خوبی داشتند که بخش خصوصی ما کار می‌کند و سال گذشته پیشرفت‌های خوبی داشتیم و ماهواره پارس سه و ناهید سه هم در حال طراحی است.
رئیس سازمان فضایی ایران در حوزه توسعه کاربرد ماهواره‌ها هم گفت: خدمات ماهواره‌های سنجشی شامل تصویربرداری و داده برداری از سطح زمین و استفاده از این داده‌ها در صنایع مختلف از جمله کشاورزی، معدن، محیط زیست و اکتشافات معادن و برآورد سطح زیرکشت محصولات شکاورزی و برآورد خسارات ناشی از حوادث بلایای طبیعی است که در این حوزه ماهواره خیام را داریم که یک کار خوب دانش بنیانی روی آن انجام گرفت تا بتوانیم داده‌ها و اطلاعات دقیق‌تری از تصاویر ماهواره خیام استخراج کنیم که تحت عنوان سوپررزلوشن در حوزه صنعت فضایی محسوب می‌شود که تصاویر یک متری به وضوح نیم متری تبدیل شد.
وی گفت: برای حوزه‌های برآورد سطح زیرکشت و شناسایی منابع آبی هم از تصاویر ماهواره خیام یا سایر ماهواره‌ها استفاده می‌کنیم و نرم افزار‌هایی برای استفاده از این تصاویر هم ارتقاء یافته است که پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات این موارد را دنبال می‌کند.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: در حوزه داده هم ما به هر حال، چون در منظومه شهید سلیمانی بحث توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای را دنبال می‌کنیم این ماهواره‌ها که در مدار قرار بگیرند توسعه خدمات داده پایه هم می‌تواند در کشور شکل بگیرد و ساده‌ترین آن حوزه اینترنت اشیاء است که برای انتقال داده‌ها از پایانه‌های مختلف سطح زمینی استفاده می‌شود.
سالاریه گفت: امسال که پرتاب‌های منظومه آغاز شود این خدمت هم فعال می‌شود.
وی افزود: در حوزه علوم و اکتشافات فضایی که از حوزه‌های مهم جهان محسوب می‌شود هم برنامه‌های متعددی داریم که نخستین آن بحث کپسول‌های زیستی است که پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم روی ان کار می‌کند و ما سال 1402 پرتاب کپسول 500 کیلوگرمی را دشتیم و دو کلاس کپسول یکی وزن 500 کیلوگرم که نمونه ارتقاء یافته سال 1402 محسوب می‌شود و یکی هم وزن هزار و 500 کیلوگرم که نمونه ارتقاء یافته جرمی محسوب می‌شود.
سالاریه گفت: نمونه هزار و 500 کیلوگرمی حتی قابلیت حمل موجود زنده در ابعاد انسانی را هم دارد که در حال کار شدن و طراحی‌ها در حال انجام است و امیدواریم امسال نمونه‌های اولیه این کپسول ساخته شود و درباره زمان پرتاب ان هم تلاش می‌کنیم امسال پرتاب هم داشته باشیم.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: بحث ماهنورد و ماهگرد را داریم که در دنیا حائز اهمیت است که شامل رسیدن به سایر کرات و استفاده از ظرفیت ارزشمند انرژی و موارد ارزشمندی است که در سایر کرات وجود دارد و آینده اقتصاد جهانی به استفاده از منابع مود در سایر کرات آسمانی معطوف است که نزدیکترین، ماه است و کشور‌های متعددی در این حوزه فعالیت‌های بلندمدت و میان مدت خود را دارند و ما هم در این حوزه با برخی دانشگاه‌ها کار‌هایی را آغاز کردیم.
وی گفت: البته فعالیت در این حوزه باید در قالب همکاری‌های بین المللی انجام شود و پیشرفت خوبی داشتیم که جزئیات دقیق‌تر امسال اعلام می‌شود.
سالاریه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه تشدید فعالیت‌های فضایی کشور‌های منطقه، چه باید کرد تا جایگاهمان حفظ شود؟ افزود: شاید به لحاظ پرتاب جزو یازده کشور نخست دنیا باشیم، اما رقابت سنگین شده است و شاید به لحاظ ساخت ماهواره و کسب دانش بومی جایگاه مناسب در جهان داشته باشیم، اما واقعیت این است که رقابت سنگین‌تر هم می‌شود و خیلی از کشور‌های منطقه سرمایه گذاری زیادی کرده‌اند و بحث استفاده از منابع سایر کرات یک خیال نیست بلکه واقعیتی است که آرام آرام محقق می‌شود و پیش بینی برنامه‌ها این است که بهره برداری از منابع ماه در افق 2028 تا 2030 شروع می‌شود بنابراین ما هم باید خودمان را در این رقابت نگه داریم و جایگاه مان را از دست ندهیم به همین علت نگاه دولت، توسعه بخش فضایی است و کار‌های خوبی را آغاز کردیم و ظرفیت‌های بخش خصوصی را فعال می‌کنیم.
وی گفت: ما باید جایگاه خود را حفظ کنیم چرا که در حوزه ساخت ماهواره حدود 30 کشور توانمندی بومی ساخت ماهواره را دارند و باید کیفیت ساخت ماهواره‌هایمان را بالاببریم و از فرآیند تحقیق و توسعه به سمت اقتصادی شدن و ارائه خدمات در صنعت فضایی حرکت کنیم و انقدر پرتابگر‌های ما قابلیت پیدا کنند که بتوانیم به سایر کشور‌ها خدمات ارائه دهیم.
سالاریه افزود: این اتفاق با افزایش تعداد ساخت و پرتاب ماهواره‌ها محقق می‌شود و باید در صنعت فضایی کشور رقابت ایجاد شود و سیاست دولت چهارهم هم این است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/711874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امریکا از طریق مذاکره با ایران می‌تواند بخشی از مشکلاتش در منطقه را حل کند

اجرای بسیار زیبای خواننده کُردی در برنامه صداتو

هشدار روشنفکران درباره فعال شدن گسل های قومیتی

رسانه آمریکایی: ایران می‌تواند ناوهای هواپیمابر ما را غرق کند

بازدید 330 هزار نفر از جاذبه های تاریخی و گردشگری بم

غیبت 2 مدافع سپاهان مقابل نساجی قطعی شد

تفاوت پزشکیان با دیگران

«گفتم غم تو دارم» با تار و آواز استاد محمدرضا لطفی

ارتباط میان «فصل لقاح» و چربی‌های بدن شما!

تعطیلی شنبه یا پنجشنبه؟ فعلا هیچ‌کدام

سریال جدید جواد عزتی و نگار جواهریان

حضور وزیر ورزش در فینال لیگ برتر والیبال

اشتغال بیش از 3 هزار زندانی توسط بنیاد تعاون زندانیان کرمان

در اصفهان چه خبر است؟

رسالت بسیج هنرمندان تعمیق اندیشه‌ی بسیجی در حوزه فرهنگ و هنر است

گرم کردن بازیکنان تیم والیبال فولاد سیرجان(ویدیو)

اجرای قطعه «زائر» در کنسرت نوستالژیک مهدی یغمایی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 175 تن از جامعه ایثارگری

فیفا تصویب کرد؛ انقلاب جهانی در داوری فوتبال

تمرینات رئال مادرید در ورزشگاه امارات پیش از بازی با آرسنال با حضور امباپه، بلینگام و وینیسیوس

افزایش سرمایه‌گذاری مجموعه‌های اقتصادی وزارت دفاع در کرمان

یک عضو شورای قضایی استان کرمان: برخی دستگاه‌های اجرایی، زمین احتکار کرده‌اند و از حدنگاری هراس دارند

تشکیل کارگروه رسیدگی به وضعیت انتقال حساب شرکت‌های بزرگ معدنی به استان

ترانه تیتراژ پایانی سریال «کوچک جنگلی» با صدای ناصر مسعودی

برخورد قاطع با ترک فعل در عرصه شعار سال

سفر قریب‌الوقوع وزیر راه و شهرسازی به کرمان

حواشی پیش از دیدار والیبال فولاد سیرجان و شهداب یزد

بلا استفاده ماندن ظرفیت های معدنی برخی مناطق استان کرمان

نیما عالمیان در فاصله یک قدمی مدال مسابقات چک قرار گرفت

رونمایی از برنامه راهبردی و نقشه راه توسعه هاکی روی یخ باحضور دنیامالی

چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی برای مسابقات 2025 اعلام شد

مدال طلای جام جهانی ساندا برای بانوی ایرانی

تیراندازان جانبازان و توان یابان به خط شدند

مربی ایرانی برای هدایت تیم ملی تکواندو یونان در راه آتن

جوکوویچ: این روزها کمتر تنیس می‌بینم!

صیفوری سرپرست دبیرکلی فدراسیون دوومیدانی شد

توضیحات محمد رهبری و پاکدامن در کمیته انضباطی

قرعه دشوار دختران جوان هندبال ایران در آسیا

چرا ستاره لهستانی از تیم ملی والیبال خط خورد؟

جزئیات افزایش مستمری بازنشستگان

نخ‌های جوان‌ساز چهره را بشناسید

اجرای زنده و زیبای محمد علیزاده با آهنگ کعبه عشق معین!

حق شناس و بخت در جمع برترین پاراتکواندوکاران دنیا

پیام تسلیت رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پی درگذشت حاج عزیزالله شهریاری

عوامل زمینه‌ساز وقوع حریق در بافت‌های فرسوده

اجرای طرح هادی در 2400 روستای استان کرمان

فینال داغ لیگ برتر والیبال؛ جنگ آخر یا مقدمه فینال سوم؟

افزایش 48 درصدی استفاده کنندگان از امکانات پلاژهای کیش

کشف راهی جدید برای مبارزه با سرطان‌های مقاوم به درمان

آهنگ جدید/ «دعوت» با صدای فردین ناجی