کرمان رصد

آخرين مطالب

وضعیت اسفناک مدیریتی در شرکت ملی مس/ هزینه‌های میلیاردی! اجتماعي

وضعیت اسفناک مدیریتی در شرکت ملی مس/ هزینه‌های میلیاردی!
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - بازرس کل استان کرمان با انتقاد از وضعیت اسفناک مدیریتی ملی مس، زمین‌های بلااستفاده و بحران معیشتی در کرمان گفت: چرا شرکت ملی مس در توسعه استانی نقش‌آفرینی نمی‌کند؟ - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، دادخدا سالاری، بازرس کل قضایی استان کرمان، در جریان بازدید میدانی از زمین 15 هکتاری متعلق به صندوق بازنشستگی شرکت ملی مس، از وضعیت بلاتکلیف و رهاشده این اراضی در کرمان به‌شدت انتقاد کرد و آن را مصداق بارز تضییع بیت‌المال دانست و اظهار داشت: این شرکت باید فوراً اقدام به احیا و بهره‌برداری از زمین کند.
بازرس کل قضایی استان کرمان، با تأکید بر لزوم احیای سریع این زمین برای پروژه‌های مسکن، درمانی و سایر کاربری‌های مورد نیاز استان، اعلام کرد: این توصیه نیست، بلکه اتمام حجت است.
زمین 15 هکتاری؛ نمونه‌ای از فرصت‌سوزی در ملی مس
سالاری با اشاره به موقعیت ارزشمند این زمین در ابتدای بلوار هوانیروز کرمان، تصریح کرد: اینکه 30 سال چنین زمین مهمی در یکی از بهترین مناطق کرمان بلااستفاده رها شود، نتیجه سوء‌مدیریت و فقدان برنامه‌ریزی در شرکت ملی مس است و هشدار داد که یا این پروژه باید به‌سرعت اجرایی شود، یا زمین به چرخه بیت‌المال بازگردد.
بازرس کل قضایی استان کرمان، تصریح کرد: این زمین، که می‌توانست در حوزه‌هایی مانند مسکن، بهداشت، و زیرساخت‌های عمومی به کار گرفته شود، بیش از سه دهه بدون استفاده مانده است.
بی‌ثباتی مدیریتی در شرکت ملی مس؛ چهار مدیرعامل در دو سال و نیم
وی ضمن اشاره به تغییرات مکرر مدیریتی در شرکت ملی مس طی 30 ماه گذشته، گفت: چهار مدیرعامل در این مدت تغییر کرده‌اند که برای یک شرکت بزرگ صنعتی یک فاجعه است. این سطح از بی‌ثباتی مدیریتی نه در ایران و نه در هیچ جای دنیا پذیرفتنی نیست و این برای یک شرکت صنعتی بزرگ، فاجعه است.
وی همچنین با انتقاد از وضعیت هیئت مدیره، بیان کرد: از پنج عضو هیئت مدیره، تنها یک نفر رسمی و قانونی باقی مانده است. چطور مصوبات این هیئت مدیره یا تصمیمات مدیرعامل می‌تواند وجاهت قانونی داشته باشد؟ چنین وضعیتی حتی در شرکت‌های خصوصی کوچک نیز دیده نمی‌شود.
وزارت صمت و دولت باید پاسخگو باشند
سالاری با انتقاد از نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت در این بحران مدیریتی، تأکید کرد که این وزارتخانه باید درباره وضعیت نابه‌سامان شرکت ملی مس پاسخگو باشد.
وی همچنین خواستار تجدیدنظر دولت در فرآیند عزل و نصب مدیران صنایع کلیدی مانند مس شد و افزود: مدیرانی که در کمتر از شش ماه تغییر می‌کنند، چگونه می‌توانند برنامه‌ای پایدار اجرا کنند؟ این روند نیازمند اصلاح فوری است.
اتلاف منابع؛ از پروژه‌های نیمه‌کاره تا هزینه‌های غیرضروری
بازرس کل کرمان با اشاره به روند معیوب مدیریت پروژه‌ها در شرکت ملی مس گفت: مدیری می‌آید و پروژه‌ای را آغاز می‌کند، اما پیش از تکمیل، تغییر می‌کند. مدیر بعدی برای اینکه پروژه به نام فرد قبلی ثبت نشود، آن را کنار می‌گذارد و طرحی جدید آغاز می‌کند. این چرخه معیوب باعث اتلاف منابع بیت‌المال شده است.
وی همچنین از هزینه‌های میلیاردی شرکت ملی مس در امور غیرضروری مانند باشگاه‌داری انتقاد کرد و گفت: چگونه است که میلیاردها تومان برای خرید بازیکنان خارجی فوتبال هزینه می‌شود، اما در جنوب کرمان، دانش‌آموزان برای تأمین غذای خانواده‌شان، کفش‌های اهدایی خیرین را می‌فروشند؟
شرکت ملی مس؛ از تولید ثروت تا محرومیت در کرمان
سالاری با اشاره به سهم بالای کرمان در استخراج مس، تأکید کرد که این استان به تناسب فعالیت‌های معدنی در تصمیم‌گیری‌های ملی مس و توزیع امکانات سهمی ندارد و اظهار داشت: کرمان بیشترین فعالیت استخراج مس را دارد، اما نتوانسته از این ثروت بهره‌مند شود و در حالی که زیرساخت‌های استان مستهلک شده و مردم با مشکلات اقتصادی روبه‌رو هستند، درآمدهای این صنعت در مناطق دیگر هزینه می‌شود.
وی افزود: استان کرمان در شاخص‌های فقر و فلاکت در رتبه‌های نخست کشور است؛ آیا عادلانه است که این استان با وجود ذخایر عظیم معدنی، همچنان از فقر رنج ببرد؟
تضییع منابع و پیامدهای زیست‌محیطی فعالیت‌های معدنی
سالاری در ادامه به تأثیرات زیست‌محیطی فعالیت‌های معدنی اشاره کرد و گفت: استخراج و فرآوری مس در استان کرمان، آلودگی‌هایی ایجاد کرده که بر سلامت مردم اثر گذاشته است. اما هزینه درمان این بیماری‌ها را مردم استان می‌پردازند، در حالی که سود این فعالیت‌ها نصیب شرکت ملی مس می‌شود.
وی تأکید کرد: اگرچه ملی مس باید برای استان اشتغال‌زایی کند و زیرساخت بسازد، اما در حال حاضر، تنها فقر و مشکلات زیست‌محیطی را برای مردم کرمان به جا گذاشته است.
دستور فوری برای آغاز پروژه و پایان فرصت‌سوزی
در پایان این جلسه، بازرس کل قضایی استان کرمان تأکید کرد که پروژه زمین 15 هکتاری باید هرچه سریع‌تر آغاز شود و تمامی دستگاه‌های نظارتی، اجرایی و استانی برای حل مشکلات آن همکاری کنند و افزود: این پروژه یک مطالبه عمومی است و هرگونه تعلل در اجرای آن، پذیرفتنی نیست.
انتهای پیام/511/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/709642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرسه در استودیوی هانس زیمر؛ جایی که جادو اتفاق می‌افتد

نوازندگی جناب خان و خوانندگی محمد معتمدی در برنامه 1001

همه راه‌ها دوباره به چین می‌رسد

هوش مصنوعی و تطبیق‌پذیری رمزارزها

مشاهده تصادفی پروانه‌ افسانه‌ای در گرافن

دستگیری عامل تیراندازی به یک واحد صنفی در عنبرآباد

دستگیری 4 متهم دخیل در قتل اواخر مهرماه یک پسر جوان

دستگیری 4 متهم دخیل در قتل یک پسر جوان

بررسی حادثه واژگونی اتوبوس | عزل مسئول پاسگاه پلیس راه چترود

افزایش تصادفات نوروزی و هشدار پلیس راهور به مسافران

پیش بینی هواشناسی کرمان 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا کرمان فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای کرمان در روز 13 بدر

اولین برکناری پس از فاجعه جاده ای: مسئول بی کفایت عزل شد

فاجعه بی‌سابقه: مرگ‌ومیر جاده‌ای به اوج رسید

جزئیات جدید از حادثه واژگونی اتوبوس کرمان-مشهد اعلام شد

رکورد شکست؛ سلام علی دایی جدید

موزیک ویدئوی «هنوز آواز می‌آید» با صدای وحید تاج

یاد کردن جناب خان و محمد معتمدی از مرحوم موذن زاده اردبیلی

چگونه پوتین به قدرت رسید؟

بهمن 1403؛ بازگشت ترامپ و این‌بار امضای بخش‌نامه فشار حداکثری با دعوت به مذاکره

انفجار هسته‌ای در مدار زمین چه تبعاتی دارد؟

واقعیتی تلخ/ اتوبوس حادثه دیده کرمان 17 نفر بیش از ظرفیت مسافر داشته است

فولاد سیرجان ایرانیان بار دیگر فینالیست لیگ برتر والیبال شد

کاپیتان مس به سیم آخر زد: پیرمان کردید!

ارزوئیه گنجی از تاریخ و طبیعت، مقصدی جذاب برای گردشگران نوروزی

مدیرکل راهداری کرمان: مسافرگیری فراتر از ظرفیت اتوبوس حادثه دیده خارج از ترمینال بوده است

فتل: ورستاپن رکورد من را می‌شکند

رونمایی از توپ جدید لالیگا

مجتبی جباری، پیگیر پایه‌های استقلال شد

اجرای قطعه موسیقی توسط محمد معتمدی در دستگاه ماهور

اجرای زنده ترانه «مال من باش» از سهراب پاکزاد

«چوب شفاف» ساخته شد

کشف 6 هزار لباس قاچاق در رفسنجان

اولین پیوند سلول‌های بنیادی اسپرم‌ساز برای درمان ناباروری انجام شد

حرفهای جنجالی هافبک سابق پرسپولیس در رفسنجان!

پیش بینی آب و هوای کرمان فردا سه شنبه 12 فروردین 1404

یک‌چهارم مسافران اتوبوس کرمان- مشهد جان باختند+ جزئیات و ابهامات

آخرین وضعیت مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان- مشهد

بی اطلاعی مدیرعامل از استعفای سرمربی استقلالی

عکس قدیمی محمدرضا گلزار در گروه آریان

اتفاق عجیب در لیگ برتر؛ کودتا در رفسنجان!/ پای یک مدیر اخراجی هم وسط است

کودتا در تیم لیگ برتری!

کشف 100 کیلوگرم سیم مخابراتی و کابل برق در کرمان

موزیک ویدئوی «شب آخر» با خوانندگی حامیم

اجرای قطعه ای در دستگاه همایون توسط محمد معتمدی

نظم نوین ترامپ؛ وقتی متحدان بی‌مصرف می‌شوند

پایتخت 7؛ از ماکت ناصر تقوایی تا ناپلئونی بدون دایی‌جان

‌فناوری‌نانو در درمان هایپرپیگمنتیشن؛ پیشرفت‌های علمی و چالش‌های اطلاعات نادرست

انقلابی در فناوری سلول‌های خورشیدی

آخرین جزئیات واژگونی اتوبوس در کرمان با تعداد جانباختگان آن +فیلم‌های حادثه

آخرین جزئیات واژگونی اتوبوس در کرمان با تعداد جانباختگان و اسامی آنها +فیلم‌های حادثه