کرمان رصد

آخرين مطالب

تحولی در صنعت فولاد؛ تولید فولاد سبز فقط با برق، بدون زغال‌سنگ علمي

تحولی در صنعت فولاد؛ تولید فولاد سبز فقط با برق، بدون زغال‌سنگ
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خبرآنلاین / یک راکتور صنعتی نوآورانه که تنها با استفاده از برق فولاد تولید می‌کند، به نقطه عطف مهمی رسید و موفق شد در یک تأسیسات آزمایشی در ماساچوست، آمریکا، یک تُن فولاد تولید کند. این فناوری که در مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) توسعه یافته، اکنون آماده است تا به صنعت فولاد کمک کند تا ردپای کربنی خود را کاهش دهد.
تولید فولاد یکی از بزرگ‌ترین منابع انتشار کربن انسانی است و مسئول حدود 9 درصد از کل دی‌اکسید کربن منتشر شده در جو محسوب می‌شود. به‌طور معمول، برای هر تُن فولاد تولیدشده، حدود 1.89 تُن CO2 آزاد می‌شود. درحالی‌که روش‌های مختلفی برای جبران این میزان کربن پیشنهاد شده، محققان MIT به دنبال حذف کامل این آلایندگی بودند. پاسخ آن‌ها به این چالش، جایگزینی فرآیند سنتی تولید فولاد با روشی جدید و پاک‌تر بود.
فولادسازی بدون زغال‌سنگ
در روش‌های سنتی، سنگ‌آهن در کوره بلند با سوخت زغال‌سنگ (کُک) ذوب شده و به آهن تبدیل می‌شود، اما در این فرآیند، کربن موجود در زغال‌سنگ با اکسیژن واکنش داده و دی‌اکسید کربن تولید می‌کند. فناوری الکترولیز اکسید مذاب (MOE) که توسط MIT توسعه داده شده، رویکردی کاملاً متفاوت دارد. در این روش، سنگ‌آهن به همراه ماده‌ای دیگر درون یک راکتور مخصوص قرار داده شده و به جای استفاده از کوره، جریان الکتریسیته باعث افزایش دما تا 1600 درجه سانتی‌گراد (2900 درجه فارنهایت) می‌شود.

کرمان رصد

نکته جالب این است که این فرآیند به‌جای CO2، اکسیژن خالص تولید می‌کند و به‌طور کامل آلایندگی ناشی از تولید فولاد را از بین می‌برد.
فناوری MOE در سال 2013 تحت نام شرکت Boston Metal تجاری‌سازی شد تا در مقیاس صنعتی توسعه یابد. طی دهه گذشته، این شرکت موفق شده است اندازه راکتورهای MOE را از مدل‌های کوچک در حد فنجان قهوه، به مدل‌هایی برساند که قادر به تولید یک تُن فولاد هستند. در نمونه‌های اولیه، تنها یک آند برای انجام واکنش کافی بود، اما در مدل‌های جدیدتر، برای دستیابی به تولید بالا، تعداد بیشتری از این آندها درون راکتور به‌کار گرفته شده است.
برای تولید یک تُن فولاد، Boston Metal چندین راکتور را به‌هم متصل کرده و یک تأسیسات آزمایشی در ووبورن، ماساچوست راه‌اندازی کرده است. طبق گزارش MIT Technology Review، این مرکز در ژانویه 2025 فعالیت خود را آغاز کرد و تا اواسط فوریه توانست نخستین تُن فولاد سبز را تولید کند.

کرمان رصد

اگرچه این موفقیت نقطه عطفی در صنعت فولاد محسوب می‌شود، اما سرعت تولید در حال حاضر بسیار پایین‌تر از نیازهای صنعتی است. Boston Metal قصد دارد تا سال 2026 یک کارخانه نمایشی راه‌اندازی کند تا این فناوری را در مقیاس تجاری نمایش دهد و هزینه‌های تولید را ارزیابی کند. پس از آن، این شرکت به دنبال واگذاری مجوز فناوری خود به کارخانه‌های فولادسازی در سراسر جهان خواهد بود.
تادئو کارنیرو، مدیرعامل Boston Metal، در بیانیه‌ای اعلام کرد:«ما تنها شرکتی هستیم که روشی مستقیم و مقیاس‌پذیر برای تولید فولاد پاک و کارآمد ارائه می‌دهد، و اکنون می‌توانم بگویم که فولاد سبز در حال تولید است. این دستاورد گامی بزرگ برای واقعی کردن تولید فولاد سبز است، آن هم در خاک آمریکا؛ جایی که نوآوری‌های کلیدی می‌توانند تولید داخلی را تقویت کنند.»
منبع: interestingengineering

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/707157/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با ترانه «بهار در راه است» به استقبال سال جدید بروید

اجرای زنده موزیک «قرارِ من» از علی زندوکیلی

نماهنگ رمضانی «آب و آیینه» با صدای مجید اخشابی

«پایداری» در ناپایداری

تهدید در یمن، پاسخ در عمان؟

مقصر شماره‌ یک تورم کیست؟

استاد روابط بین الملل: زمان انتخاب‌ است

مذاکره در مسیر منافع ملی معنا دارد

همشهری مطرح کرد: سراب تهدیدها علیه ایران

انعکاس مبهم پزشکیان

پوتین میانجی می‌شود؟

پژوهش جدید؛ نگاه‌کردن به تصاویر طبیعت می‌تواند درد را تسکین دهد

ابتکار پژوهشگران چینی برای ترمیم آسیب نخاعی

شناسایی ژن‌های بیماری‌زا در نخود

افتتاح فاز دوم تقاطع سه‌سطحی «شهدای خلبان» کرمان + عکس

«کرمان»، سرزمین شگفتی‌های پنهان!

داور کره‌ای قاضی دیدار ایران و امارات شد

اجرای موزیک «جز تو» از محمد علیزاده در ویژه برنامه سال نو

تجربه‌ای بی‌نظیر از سکوت و آرامش با موسیقیِ کیتارو

آهنگ زیبای «یه روز نو یه سال نو رسیده» از قاسم افشار

تحولی در صنعت فولاد؛ تولید فولاد سبز فقط با برق، بدون زغال‌سنگ

ویدیویی جالب از ربات انسان نما

اطلاعات جالب در مورد کیهان

کرمان با جشنواره‌ها و بازارچه‌های سنتی پذیرای مهمانان نوروزی

تجهیز بیش از 2 هزار کلاس درس مدارس کرمان برای مسافران نوروزی

پیش بینی آب و هوای کرمان فردا سه شنبه 28 اسفند 1403

اعلام شرایط فروش کرمان موتور ویژه پایان سال

جدیدترین اظهارات بازرس کل در مورد شرکت زغالسنگ کرمان

سد جیرفت به روی گردشگران نوروزی بسته شد

ستاد اسکان فرهنگیان استان کرمان افتتاح شد

شرایط فروش نقدی و اقساطی کی‌ام‌سی X5 و T9

پیشنهادات مدیرعامل آبفا استان کرمان برای جلوگیری از ناترازی آب در تابستان پیش رو

منتظر سرد شدن ناگهانی هوا در شب عید باشید

پیشنهادات مدیرعامل آبفا استان کرمان برای جلوگیری از ناترازی آب

امضای تفاهم‌نامه بهره‌برداری از بنای تاریخی کیش به‌عنوان موزه و گالری آثار هنری

ناگفته‌های دریپر و رون پس از فینال ایندین ولز

بوکس به المپیک 2028 بازگشت

پرسپولیس اولین باشگاه 10 میلیونی ایران

برگزاری 3 هفته آخر لیگ در پایان هفته؛ شروع فصل جدید از مرداد

ویل اسمیت پس از 20 سال آلبوم منتشر می‌کند

خاطره علی لهراسبی از اولین اجرای خوانندگی در تیتراژ یک سریال

استقبال از سال نو با حنجره‌ی طلایی علیرضا قربانی

نظر فرهنگ رجایی و ژرژ دومزیل در باره زرتشت / پیام سیاسی زرتشت چیست؟

سارق محتویات خودرو به 13 فقره سرقت در شهریار اعتراف کرد

مدل‌های هوش مصنوعی و کشف عملکرد مغز در پردازش زبان

قابلیت جدید دردسرساز هوش مصنوعی گوگل

کشف کدی که انرژی نامحدود اتمی را آزاد می‌کند!

رضا گلزار: ازدواجم من را آدم بهتری کرد + فیلم

دیدار پیشکسوتان مس رفسنجان با مدیرعامل

بازیکن مس رفسنجان محروم شد!