کرمان رصد

آخرين مطالب

گناه نسبت فامیلی؟ مقالات

گناه نسبت فامیلی؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
لایحه اصلاح برخی از احکام قانونی مربوط به تابعیت که دولت پس گرفته است، ارتباطی به لایحه اصلاحیه مربوط به مشاغل حساس ندارد. لایحه پس‌گرفته‌شده در کمیسیون قضایی بررسی می‌شد و لایحه مربوط به مشاغل حساس در کمیسیون اجتماعی بررسی می‌شود. البته لایحه دوم هم در وضعیت نامعلومی قرار دارد.
 پریسا هاشمی| اصلاح لایحه پرتنش نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، بیش از پیش در ابهام فرو می‌رود؛ وقتی با وجود بحث‎های بسیار درباره همین مجلس درباره مسئولان کشور، حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس می‌گوید:«لایحه اصلاح برخی از احکام قانونی مربوط به تابعیت که دولت پس گرفته است، ارتباطی به لایحه اصلاحیه مربوط به مشاغل حساس ندارد. لایحه پس‌گرفته‌شده در کمیسیون قضایی بررسی می‌شد و لایحه مربوط به مشاغل حساس در کمیسیون اجتماعی بررسی می‌شود. البته لایحه دوم هم در وضعیت نامعلومی قرار دارد.»
با این گفته به نظر می‎رسد ما با دو لایحه که به صورت موازی بودند تا همین چند وقت پیش روبه‌رو بودیم. لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» توسط دولت مسعود پزشکیان به مجلس شورای اسلامی ارائه شد تا بند (الف) ماده 2 قانون مذکور تدوین شده تا محدودیت‌های مربوط به انتصاب افرادی که خود، همسر یا فرزندان‌شان تابعیت مضاعف دارند، مورد بازنگری قرار گرفته و اصلاح شود. در جریان بررسی این لایحه، دولت درخواست حذف کلمه «فرزندان» از متن لایحه را مطرح کرد تا محدودیت‌ها تنها شامل افرادی شود که خود یا همسرشان تابعیت مضاعف دارند.
با این حال، اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس با این پیشنهاد مخالفت کردند و بررسی کلیات لایحه به جلسات بعدی موکول شد. بسیاری این لایحه را به حضور محمدجواد ظریف در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری گره زدند و سخنرانی تندروها این لایحه را تا این زمان به بن‌بست کشانده است تا دشمنی با ظریف بر اصلاح قوانین و حضور دیگر نخبگان در دولت سایه اندازد. در جلسه علنی 27 آبان امسال نمایندگان مجلس با 207 رأی مخالف و 38 رأی موافق، با فوریت این لایحه مخالفت کردند و مقرر شد که لایحه به صورت عادی در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
محرومیت جامعه از نخبگان
در این میان برخی از پس گرفتن لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس، خبر دادند؛ درحالی‌که دولت لایحه دوتابعیتی‌ها را پس گرفته است. عباس گودرزی، سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس نیز این موضوع را تکذیب کرده و اظهار داشت: «دولت این لایحه را پس نگرفته است و همچنان در دستور کار مجلس قرار دارد.»
دولت هم بر این باور است که نباید کشور را از نخبگانی محروم کرد که فرزندان‌شان دوتابعیتی هستند. در این راستا مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور، در دفاع از این لایحه بیان کرده بود: «منع مطلق انتصاب افرادی که همسر یا فرزندان‌شان تابعیت کشور دیگری را دارند، می‌تواند کشور را از بهره‌گیری از نخبگان و دانشمندان محروم کند.» او پیشنهاد کرد: «شرط تابعیت تنها برای خود فرد اعمال شود و در موارد ضروری، موضوع در کمیته‌ای خاص بررسی شود.»
در این میان برخی از نمایندگان داشتن گرین‌کارت را هم نوعی تابعیت دانسته و معتقدند افرادی مانند مرتضی آقاتهرانی هم نباید در مشاغل حساس قرار گیرند. اما موضوع مهم این است که محرومیت‌ها در حد مدیریت‌های کلان کشور باقی نمانده و این قانون دستاویزی است برای از میدان به در کردن نخبگان و هموار کردن راه برای آنهایی که تنها با پارتی‌بازی می‌توانند خودی نشان بدهند.
کمااینکه ابوالفضل دلاوری، عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی از اعمال این قانون در دانشگاه‌ها و برای مدیرگروه‌ها خبر داد. علی‌اکبر گرجی، حقوقدان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز از این قانون با عنوان «ادامه نظارت استصوابی» یاد کرد: «این قانونی است که حلقه حکمرانی استصوابی را به ضرر ملت تنگ‌تر و دست نهادهای امنیتی را برای حاکمیت بر قوه مجریه و اراده ملت بازتر خواهد کرد و مهم‌ترین اثر ویرانگر این قانون را باید خنثی کردن اراده انتخاباتی مردم بدانیم.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/703973/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارزیابی «هم‌میهن» از میانجی‌گری احتمالی روسیه

چین سریع‌ترین قطار جهان را می‌سازد

دهمین ماموریت گردشگری فضایی «بلو اوریجین» پرتاب شد

کیهان به «هم‌میهن»: دلقک آمریکا شدن چه عیب و عبرتی داره؟!

عملیات هوایی در دوردست

پوتین چه در سر دارد؟

آسانسور فضایی ژاپن؛ رویای علمی‌تخیلی در آستانه تحقق!

«حلقه اینشتین» در اطراف مرکز یک کهکشان

تجلیل از مدیرعامل ایثارگر بانک ملت

رئیس دادگستری شهرستان بردسیر منصوب شد

یک زن، سرپرست معاونت سیاسی فرمانداری ابرکوه شد

دو کلمه حرف حساب درباره استیضاح!

مخابره پیام برجامی در باغ ملی

سرمقاله خراسان/ پیام های تاسف بار پیامک تامین اجتماعی!

مطالبه نمایندگان ملت، تغییر ریل اقتصادی دولت

آیا پروبیوتیک‌ها می‌توانند به کاهش اضطراب کمک کنند؟

درمان افسردگی، وسواس و اعتیاد با یک روش غیرتهاجمی جدید

دم‌آوری چای باعث کاهش سرب درون آب می‌شود

جلسه تامین و رفع موانع زمین ایثارگران استان تهران برگزار شد

گستره دامنه تندباد در استان کرمان؛ هوای 6 شهر خطرناک است

دستگیری شکارچی آهو در بم

احتمال برخورد سیارک «قاتل شهر» به زمین صفر شد

امدادرسانی به 34 خودروی گرفتار در برف محورهای جنوب استان کرمان

رئیس فراکسیون حزب الله درباره ایران و پروازهای ایرانی چه گفت

رئیس فراکسیون حزب الله درباره پروازهای ایران چه گفت

گناه نسبت فامیلی؟

«فشارحداکثری» اسم رمز عملیات جنگی است

لاوروف به قصد میانجی‌گری به تهران آمد؟

قانونی برای حذف؟

مدارس فهرج و نرماشیر فردا غیرحضوری است

نیروی قدس

استعفا در ازای صلح

روایت «مهاجرانی» از تشییع سیدحسن نصرالله در بیروت

وعده کرملین؛ فریب یا فرصت؟

تشخیص سرطان لوزالمعده با کمتر از یک قطره خون!

خودرویی که از روی ترافیک پرواز می‌کند

دانشمندان به درمان دائمی دیابت نزدیک‌تر شدند

لاوروف در تهران به دنبال چیست؟

هسته سخت استیضاح‌کنندگان چه کسانی هستند؟

بلایند دیت به پایان رسید؟

ترس یا قدرت‌نمایی؟

شایعه‌سازی برای تضعیف دولت؟

سرمایه اجتماعی متکثر مقاومت

آیا عارف مخالف همتی است؟

هشدار درباره استقلال و همبستگی ملی ایران

دیوار کوتاه زلنسکی

بانک سنگاپور هوش مصنوعی را جایگزین 4000 کارمند می‌کند

کاهش 20 درصدی بودجه تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا

پیگیری و حل مسئله سرلوحه کار امور حقوقی باشد

آنها با اشک می‌جنگیدند