کرمان رصد

آخرين مطالب

اسناد ظریف را منتشر کنید مقالات

اسناد ظریف را منتشر کنید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس روز شنبه هفته گذشته در تجمع تندروها در میدان پاستور دو اتهام نسبت به محمدجواد ظریف مطرح کرد. اول اینکه «ظریف سال 55 در 17 سالگی با پشتیبانی ساواک به آمریکا رفت» و دوم اینکه «او مورد اعتماد دستگاه اطلاعاتی آمریکاست». سوال بزرگی که به‌وجود می‌آید، این است که یک عامل ساواک و آمریکا چرا در 5 دهه گذشته همواره در میان مقامات ارشد کشور و فقط هشت سال وزیر بوده!
 محسن صالحی‌خواه| کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس روز شنبه هفته گذشته در تجمع تندروها در میدان پاستور دو اتهام نسبت به محمدجواد ظریف مطرح کرد. اول اینکه «ظریف سال 55 در 17 سالگی با پشتیبانی ساواک به آمریکا رفت» و دوم اینکه «او مورد اعتماد دستگاه اطلاعاتی آمریکاست».
این چند خط در دفاع از ظریف نیست. او هم در شبکه‌های اجتماعی فعال است و خوانده می‌شود، هم با رسانه‌ها ارتباط خوبی دارد. بلکه این نوشته دعوت به پاسخگویی از سوی آن‌هایی‌ست که نسبت به ادعاها مسئولیت دارند. آن فیلم از صحبت‌های کامران غضنفری که روز شنبه در رسانه‌ها منعکس شد را من گرفتم. چند دقیقه بعد از آن نیز که او داشت تجمع پاستور را ترک می‌کرد، خودم را به او رساندم و پرسیدم که اگر آنچه شما می‌گویید درست است، آیا وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و حراست وزارت امور خارجه از آن بی‌خبرند؟
پاسخ نماینده مجلس این بود که بروید ببینید این دو نهاد از محمدجواد ظریف چه دارند. در تاریخ به عقب برگردیم. ظریف که امروز معاون پزشکیان است، در چهار دهه گذشته چه سمت‌هایی داشته؟ دیپلمات در نمایندگی نیویورک، عضو هیئت مذاکرات قطعنامه 598، دستیار وزیر خارجه، معاون حقوقی و بین‌الملل این وزارتخانه، سفیر و رئیس نمایندگی ایران در سازمان ملل و در نهایت نیز هشت سال وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران.
سوال بزرگی که به‌وجود می‌آید، این است که یک عامل ساواک و آمریکا چرا در 5 دهه گذشته همواره در میان مقامات ارشد کشور و فقط هشت سال وزیر بوده!
حقیقت امر این است که گفته‌های غضنفری به خودی خود اهمیتی ندارد. از این دست صحبت‌ها در کشور ما زیاد شنیده شده. همین حسن روحانی که اتفاقاً هشت سال رئیس‌جمهور و 16 سال دبیر شورایعالی امینت ملی بود، هنوز هم متهم است که جاسوس انگلیسی‌هاست. این را اضافه کنید به سیاهه ده‌ها نفر که چنین اتهاماتی به آن‌ها زده شده. یکی شوالیه است، دیگری ماسون، آن دیگری دچار مشکلاتی به نام نیمه‌پنهان و دیگرانی عامل تهاجم فرهنگی و خاتمی هم با جرج سوروس ملاقات کرده است.
ظریف و روحانی هم مثل آن‌ها. چرا این نکته در ذات خود دارای اهمیت است؟ وقتی سیاستمدار یا روزنامه‌ای به اصطلاح انقلابی چنین اتهاماتی را مطرح می‌کند، در واقع ساختار دستگاه‌های نظارتی را زیر سوال می‌برد. من به‌عنوان مخاطب، وقتی این افراد چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند، اول سوابق متهمین به ذهنم می‌آید بعد به این فکر می‌‌کنم که پس وقتی این‌ها با چنین اطمینانی این اتهامات را مطرح می‌کنند، چرا امثال ظریف نه‌تنها آزاد بلکه مورد وثوق هستند. 
ظریف اگر به عنوان عامل ساواک! به آمریکا رفته، پس باید ردی از او میان اسناد سازمان امنیت سابق وجود داشته باشد. منبعی که با پشتیبانی ساواک عازم آمریکا شده، باید فعالیتی کرده باشد. مثلاً گزارشی داده باشد. ظریف در اوج تحولات انقلاب، در آمریکا دانشجو بود. جنبش دانشجویی در آمریکا فعالیت زیادی داشت.
این منبع باارزش در دل دانشجویان، نباید دو گزارش به تهران فرستاده باشد؟! تقریباً تمام اسناد ساواک امروز موجود است. مرکز بررسی اسناد تاریخی واجا، موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به علاوه مرکز اسناد انقلاب اسلامی این اسناد را در اختیار دارند. کاش برای دفاع از حیثیت خود به این دست ادعاها ورود کنند.
مسئله بعدی اینکه «ظریف آمریکایی ا‌ست». این ادعا هم ذیل همان لزوم دفاع از حیثیت حرفه‌ای قرار می‌گیرد. اینکه دیگر بحث تاریخی و مربوط به حدود 50 سال قبل نیست. بحث همین سال‌های اخیر است. فردی در رأس یکی از حساس‌ترین وزارتخانه‌های سیاسی کشور قرار داشته که آدم آمریکایی‌هاست؟ اینجا هم خوب است که دو دستگاه اصلی اطلاعات و امنیت کشور نسبت به این موضوع اعلام موضع کنند.
مهم نیست از ظریف خوش‌مان بیاید یا نه. مهم نیست این اتهام به سعید جلیلی زده ‌شود یا کسی دیگر. مهم این است که باب این اتهام‌زنی‌ها از سال‌ها پیش به خاطر اغراض سیاسی باز شده و به خاطر اینکه اعلام نظری نسبت به برخی از مهم‌ترین آن‌ها صورت نگرفته، به راحتی ادامه پیدا می‌کند. شخص ظریف مهم نیست، از حیثیت حرفه‌ای خود دفاع کنید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/698364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ رویاهای کودکانه ترامپ

سرمقاله شرق/ در کدام جهان زندگی می‌کنیم؟

سرمقاله جمهوری اسلامی/ انتقام ‌جوئی، آفت حکمرانی

سرمقاله جوان/ اگر انقلاب‌ اسلامی یک قرن پیش پیروز شده بود

سکته پیشرفتِ آمریکا با وجود ترامپ!

پزشکیان بیرون از سازوکار اصلاح‌طلبان کاندیدا شد و با اجماع توانست چند پلتفرم را رفع فیلتر کند/ اندیشه اصلاح طلبی با اصلاح ساختاری تاجزاده مغایر است

این شبکه رایانه‌ای، سرطان را معکوس می‌کند

سلامت روده خود را با ماشین حساب محاسبه کنید!

صدای ویروس‌ها از محدوده شنوایی انسان 1 میلیون‌ بار بلندتر است!

«شب علم» شریف، 24 بهمن‌ماه برگزار می‌شود

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

انتقال فرهنگ ایثار و شهادت یکی از رسالت‌های اصلی بنیاد است

نماینده ولی فقیه در بنیاد بر حل مشکلات نخبگان شاهد و ایثارگر تاکید کرد

نهمین جشنواره آموزشی، تحصیلی جایزه ملی ایثار برگزار می‌شود

برگزاری 113 برنامه ملی در دهه فجر با محوریت ایثار و شهادت

طرح بازآفرینی برای 2800 پلاک «کن»

بلیت‌فروشی چهل‌وسومین جشنواره فجر در کرمان آغاز شد+ جدول اکران

اعزام مددجویان زائر اولی بهزیستی استان کرمان به مشهد مقدس

رشد سرمایه‌گذاری خارجی در استان کرمان

آخرین خبر از روند احداث کارخانه طلای شهرستان فاریاب/ ٩٠ روز تا افتتاح

اعلام نارضایتی نماینده کرمان از وضعیت قطارهای مسیر کرمان به مشهد و تهران / لزوم پیگیری وزارت راه

برترین‌های کاتا و دو وزن کومیته معرفی شدند

تحقق بیش از 40 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کرمان

ثبت دمای منفی 13 در کرمان؛ پیش‌بینی باران و برف تا دوشنبه

شناسایی هزار تخلف اضافه تناژ در جاده‌های کرمان

اسناد ظریف را منتشر کنید

سرمقاله سازندگی/ صورت مساله را پاک نکنید

سرمقاله کیهان/ راز حمله به جریان انقلابی با برچسب تندرو و افراطی

سرمقاله همشهری/ تغییر مسیر جهان

سیگنالی عجیب از کهکشان مرده پژوهشگران را سردرگم کرد

اندازه گیری فوق دقیق میدان‌های مغناطیسی با استفاده از اتم‌های قطب نما

کمک گرفتن از بازوی رباتیک با تراشه مغزی «نورالینک»

انتصاب مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر

کارت بازی خارجی جدید مس صادر شد

برهوت انارستان؛ خونِ خشکیده بر انار و پریده از رخ باغدار

سنت‌های روزنامه‌نگاری پیش از پیروزی انقلاب بررسی می‌شوند

رقابت جذاب دختران بسکتبالیست در کرمان

شعرخوانی شاعران کرمانی در محفل سرو جاویدان

برنامه تولید سال 1403 امور لیچینگ و بیولیچینگ مجتمع مس سرچشمه محقق شد

اکران 33 فیلم جشنواره فجر در کرمان؛ بلیت‌فروشی کلید خورد

حضور کشتی‌گیر کرمانی در اردوی تیم ملی

بحران ارزی و شاهکار وزیر کشاورزی

سرمقاله هم میهن/ فرقه انحرافی دوم

سرمقاله آرمان امروز/ دولت چهاردهم و اوراسیا

غربگرایان در حال بزک آمریکا، آمریکا سرگرم فشار و تهدید

سرمقاله آرمان ملی/ فصل میانه‌روی در سیاست

حمله «کیهان» به «عباس عبدی» و روزنامه «هم‌میهن»

سرمقاله ایران/ چشم‌انداز روشن صنعت فضایی ایران

مادورو در راه مذاکره با آمریکا

سرمقاله اعتماد/ وقتی منافع، ملی نیست یک نگاه ارتباطی