کرمان رصد

آخرين مطالب

منتظر زلزله ترامپ باشید! مقالات

منتظر زلزله ترامپ باشید!
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
به هرحال ترامپ رئیس جمهور می‌شود و قدرت انتقال پیدا می‌کند،‌ اما این انتقال قدرت، ساده نخواهد بود. او قصد دارد، زلزله‌ای در ارکان اداری و سیاسی آمریکا ایجاد کند.
سید محمدکاظم سجادپور| بیستم ژانویه 2025 (1/11/1403)، دوره ریاست جمهوری بایدن به پایان رسیده و دوران دوم ترامپ آغاز می‌گردد و مراسم انتقال قدرت، با برنامه‌های سرگرم‌کننده در واشنگتن جلب نظر می‌کند. اما این انتقال قدرت را نمی‌توان، با سایر مراسم مقایسه کرد. البته به لحاظ شکلی شباهت‌هایی با مراسم سنتی افتتاح ریاست جمهوری پیشین خواهد داشت. اما آنچه مهم می‌باشد، ماهیت و چگونگی انتقال است. اهمیت این بعد از انتقال قدرت، به ابعاد کیفی برمی‌گردد. آمریکا از دورانی خارج می‌شود و به دوران جدیدی وارد می‌شود. ماهیت این انتقال قدرت را چگونه می‌توان ارزیابی کرد؟
برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید «کارنامه بایدن» را سنجید، سپس «برنامه ترامپ» را تجزیه و تحلیل کرد و سرانجام به موضوع «مدیریت تغییر و تحول در آمریکا» پرداخت که مخرج مشترک هر دو و البته با شیوه‌های متفاوت است.
دوران چهارساله بایدن از 2021ـ2025، حداقل با دو فاصله‌گیری و دو چسبیدگی در رفتار او به عنوان رئیس جمهور آمریکا قابل شناسایی است. فاصله‌گیری اول را می‌توان در فاصله‌گیری بایدن از شعارهای انتخاباتی او مشاهده کرد. او از آنچه که گفت فاصله گرفت یکی از بارزترین این فاصله‌گیری، در پیوستن مجدد آمریکا به برجام است. او و همراهانش، در دوران مبارزات انتخاباتی، ضمن انتقاد از خروج ترامپ از برجام، اعلام داشتند که به آن توافق‌نامه برخواهند گشت. در عمل، اما فاصله‌ گرفتند و اتفاق خاصی رخ نداد.
البته این تنها فاصله‌گیری بایدن نبود. موارد متعدد دیگری را می‌توان ذکر کرد. اما فاصله‌گیری دیگر که عمده‌تر و برجسته‌تر است، فاصله‌گیری بایدن و دولت او، از پایگاه سنتی حزب دمکرات یعنی کارگران و اقشار پایین اجتماع بود. به گونه‌ای که در کمتر انتخاباتی مانند انتخابات 2024، این فاصله برجسته شد و میلیون‌ها نفر از اقشار کم درآمد آمریکایی نه فقط به دمکرات‌ها رأی ندادند، بلکه احساس پیوند بیشتری با ترامپ کردند. شکست دمکرات‌ها بدون تردید، ناشی از مجموعه‌ای از فاصله‌گیری‌ها می‌باشد.
اما بایدن چسبیدگی‌های عجیب و عمده‌ای را نشان داد. چسبیدگی او به قدرت و نامزد شدن مجدد او، در عین ضعف جسمانی و کاهش هشیاری، بدون شک، یکی از عوامل شکست هریس، معاون او و کاندیدای حزب دمکرات است. او اصرار داشت که نامزد مناسب برای شکست ترامپ است ولی در مناظره انتخاباتی با او، به خاطر عدم تسلط فکری و جسمانی، شکست خورد و بعد از این مناظره بود که در اثر فشار سنگین رهبران حزب دمکرات، از کارزار انتخاباتی به نفع هریس کنار کشید .
چسبیدگی عمده‌تر بایدن، چسبیدگی به ایدئولوژی و تصلب فکری و باورهای مقدس به پدیده‌های خاص سیاسی بود. او آنقدر به ایدئولوژی صهیونیسم چسبیده بود که اطلاق، صهیونیست‌ترین رئیس جمهور آمریکا به وی، دقیق است. بارها گفت که صهیویست‌ می‌باشد و حتی اذعان داشت که برای صهیونیست بودن، لازم نیست یهودی بود. همین چسبیدگی و باور شبه مذهبی به آرمان‌های صهیونیستی بایدن بود که جنگ غزه را طولانی کرد. او مانع هر آتش‌بسی شد.
تاریخ او را مسئول خون هزاران فلسطینی خواهد دانست. حدود بیست میلیارد دلار از پول مالیات دهندگان را به اسرائیل داد و در آخرین هفته‌ها با فروش هشت میلیارد سلاح پیشرفته به رژیم صهیونیستی موافقت کرد. در روزهای آخر سعی کرد که خود را برقرار کننده آتش‌بس معرفی کند ولی رسانه‌های آمریکا، فشار و تهدید ترامپ را یکی از مؤثرترین عوامل برقراری آتش‌بس معرفی می‌کنند. نمونه و نماد دیگر چسبیدگی او، مخالفت با هر راه حل سیاسی برای پایان جنگ اوکراین بود. این مخالفت ریشه در ایدئولوژی عمیقاً ضد روسی او دارد. در این خصوص حدود صد و هشتاد میلیارد دلار هزینه جنگ اوکراین کرد.
بایدن در نطق خداحافظی خود در 15 ژانویه 2025 (26/10/1403) نکات مهمی در مورد وضعیت آمریکا بیان داشت منجمله از خط الیگارشی جدیدی سخن گفت که ثروت و قدرت را متمرکز کرده و اکثریت را به حاشیه می‌برد. بایدن به تقلید از آیزنهاور که شش دهه پیش از «خط مجموعه نظامی صنعتی» برای تسلط بر آمریکا سخن گفت، از خطر «مجموعه تکنولوژیک صنعتی» صحبت به میان آورد. منظور او در کنار ترامپ ثروتمند قرار گرفتن افرادی مانند الون ماسک بود. اما نباید فراموش کرد که علیرغم بهبود عمومی شرایط اقتصادی و تولید 18 میلیون شغل، بایدن و تیم او نتوانستند حس مثبتی در جامعه آمریکا ایجاد کنند و در مواردی شکاف‌های طبقاتی افزایش یافت. آمریکا در حال حاضر 771480 بی‌خانمان دارد که نسبت به سال قبل 18% افزایش را نشان می‌دهد.
به هرحال ترامپ رئیس جمهور می‌شود و قدرت انتقال پیدا می‌کند،‌ اما این انتقال قدرت، ساده نخواهد بود. بدین دلیل که اولاً بایدن شخصیتی کاملاً متفاوت و با دستور کاری، واقعاً بی‌سابقه در سیاست داخلی آمریکا به کاخ سفید وارد می‌شود. او قصد دارد، زلزله‌ای در ارکان اداری و سیاسی آمریکا ایجاد کند، بی‌تردید نهادهای اصلی حکمرانی در آمریکا در دوران دوم ترامپ، دگرگون خواهند شد.
ثانیاً ترامپ را نباید صرفاً یک فرد قلمداد کرد. ترامپ یک جریان و یک حرکت اجتماعی و فرهنگی، با برداشت و قرائتی متفاوت از آمریکا می‌باشد. ثالثاً، فراتر از آمریکا، ترامپ، رهبر جنبشی جهانی است که از آن با عنوان پاپولیسم راست‌گرا یاد می‌شود. راست جهانی، جنبشی فراگیر و در خور توجه در گوشه و کنار جهان است.
بایدن و ترامپ، شاید در نقطه‌ای اشتراک داشته باشند و آن اینکه شرایط آمریکا در عرصه‌های داخلی و خارجی تغییر پیدا کرده است و آمریکا نیازمند مدیریت این تغییرات همه‌جانبه و پرلایه می‌باشد. اما شیوه و نحوه مدیریت این تغییر، بین آن دو، بسیار متفاوت است. شیوه و نحوه مدیریت آنها، از نظر نگاه به آمریکا و نگاه به جهان، شناسایی مشکل‌ها و چالش‌ها و نحوه حل مسائل، با یکدیگر فاصله‌ای عمیق دارد و از این‌روست که انتقال قدرت و مسیر پیش‌رو برای آمریکا، پرنشیب و فراز است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/694795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سناریوهای ترور

ابوطالبی: چرا باید به سمت مذاکرات با آمریکا رفت؟

اقتصاددان آمریکایی: تورم ترامپ را پیروز کرد

ورود ترامپ به کاخ‌ سفید با طوفانی از تغییرات

بازرگان؛ نخست‌وزیری با رای اعتماد مردم در خیابان

علی سامره جلوی صدور کارت جایگزینش را گرفت!

توضیحاتی در خصوص تاخیر 20 ساله پیرامون صدور حکم شهادت برای اولین شهید امر به معروف کرمان

هندبال برتر مردان / نیروی زمینی کازرون مقابل صنعت مس کرمان به برتری رسید

کج‌راهه در «شهرداری تهران»

موسویان: اولین گام ترامپ باید توافق هسته‌ای جدید با ایران باشد

سونامی جراحی‌های زیبایی در میان زنان و دختران

چشم‌انداز مقاومت فلسطین در غزه

پشت پرده تحرکات احمدی نژادی ها

کولاک دستورات ترامپ در روز اول

طعم شیرین بازگشت به خانه در روز اول آتش‌بس

خسارت هنگفت کارشکنی «سایه نشینان» در قرارداد کرسنت

طبیب مصدقی

فال حافظ امروز 2 بهمن 1403 برای متولدین هرماه / یاد کسی در دل تو اندیشه می‌کند

تصویر روز ناسا؛ فرود کاوشگر هویگنس بر سطح تیتان

هوش مصنوعی نمی‌تواند پاسخ درستی را به پرسش‌های «تاریخی» بدهد!

حضور مدیرکل بنیاد مازندران در مرکز سامد

تشییع و تدفین شهدای عدالت در قم

تقویت همکاری‌ها در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به دانش‌آموزان تاثیرگذار است

برگزاری همایش تخصصی و آموزشی مددکاران بنیاد با حضور مدیر کل بنیاد سمنان

خانواده‌های شهدا باید پیشگام در حوزه ترویج فعالیت‌های قرآنی باشند

فوری؛ مدارس در این استان ها تعطیل شد | دستورالعمل تعطیلی مدارس سراسر کشور فردا 2 بهمن 1403

تراکتور- مس رفسنجان؛ آغاز دوباره به امید یک پایان زیبا/ صدرنشین وارد می شود

شجاعی: حرف‌هایی دارم که اگر بزنم برخی نمی‌توانند در تبریز بمانند

ورم و عفونت لثه این بلاها را سر مغز می آورد

برچیده شدن پرچم رژیم صهیونیستی از محور «نتساریم»

مورد عجیب نبرد حساس صدرنشین لیگ برتر

فهرست تیم فوتبال نوجوانان ایران اعلام شد

مرکز مبادله دکاپُست در کرمان افتتاح شد

کشف طلاجات میلیاردی سرقت شده از یک شهروند در رابر

منتظر رفع فیلترینگ باشیم؟

منتظر زلزله ترامپ باشید!

همدردی با LA؟

اندیشکده استیمسون: چرا می‌توان به ترامپ دوم خوش‌بین بود؟

انجمن حجتیه نماد اسلامی آمریکایی است/ شکافی عمیق میان اندیشه امام با حجتیه وجود داشت/ بعد از انقلاب، حجتیه دو بخش شد

امیر حاتمی: هدف اصلی دشمن در مقطع فعلی، تسلط بر مغزها و اندیشه‌هاست

متافیزیک از منظر ویتگنشتاین؛ یک کتاب برای علاقمندان به فلسفه

تکنولوژی ضد جاذبه بشقاب پرنده‌ها در اختیار ارتش آمریکا

شبیه ساز کامپیوتری از تشکیل ابر مولکولی

شکست ملوان 9 نفره از گل‌گهر/ تیم تارتار انتقام گرفت!

اتفاق عجیب در سیرجان، ملوان 9 نفره شد؛ قوی سپید ایستاده مُرد!

لحظات اولیه هولناک حادثه هواپیما در مهرآباد / وضعیت ناراحت کننده مسافران هواپیما + فیلم

همسر هدی صابر، روزنامه‌نگار درگذشت

آژیر قرمز کاهش بارندگی در استان کرمان نسبت به میانگین بلند مدت

پروانه فعالیت ورزشی باشگاه صنعت مس کرمان پس از پنج سال وقفه صادر شد

تولید 447 هزار تن اسید و 182‌ هزار تن اکسیژن در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان