واکنش تندروها به سیگنال مذاکره با ترامپ
مقالات
بزرگنمايي:
کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رسانههای رسمی مانند کیهان و صداوسیما طی چند ماه گذشته پس از انتخابات نوامبر خیلی تلاش کردند مذاکره با دولت ترامپ را به خاطر اقدام تروریستی او و صدور دستور ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی بهعنوان یک خط قرمز قطور و محکم جا بیاندازند. اما شرایط و مرور مواضع و واکنشها نشان میدهد که این خط قرمز مدتهاست که وجود ندارد و ایران مذاکره با دولت آینده آمریکا را منتفی نمیداند.
مصاحبه مسعود پزشکیان با لستر هولت مجری شبکه NBC در میان تندروها واکنشبرانگیز شد. چراکه پس از تغییر دولت در ایران و به فاصله کمی از آن با مشخص شدن نتیجه انتخابات در آمریکا، این طیف تلاش بسیار زیادی کردند که مسیر دیپلماسی با آمریکا را مسدود کنند. دستاویز آنان نیز پیروزی دونالد ترامپ و ورود مجدد او به کاخ سفید بود.
رسانههای رسمی مانند کیهان و صداوسیما طی چند ماه گذشته پس از انتخابات نوامبر خیلی تلاش کردند مذاکره با دولت ترامپ را به خاطر اقدام تروریستی او و صدور دستور ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی بهعنوان یک خط قرمز قطور و محکم جا بیاندازند. اما شرایط و مرور مواضع و واکنشها نشان میدهد که این خط قرمز مدتهاست که وجود ندارد و ایران مذاکره با دولت آینده آمریکا را منتفی نمیداند.
این مسئله پیش از این توسط مقامات مختلف دستگاه دیپلماسی و شخص پزشکیان مطرح شده بود و حالا به صورت علنیتر بر آن تاکید شد. تلاش زیادی صورت میگیرد که دولت و دستگاه دیپلماسی میخواهد به هر قیمتی که شده تن به مذاکره و توافق بدهد اما مرور تجربیات دیپلماتیک موفق پیشین مانند مذاکرات هستهای ایران پس از سال 1392 که در نهایت به توافق سال 2014 منجر شد، نشان میدهد که دیپلماتهای ایران مصالح کشور را به صورت فنی و راهبردی پیگیری میکنند و مسئله ارتباطی به حوزه سیاست داخلی ندارد. کما اینکه اصلِ مذاکره و تبادل امتیاز میان دو یا چند طرف دور یک میز برای آنها قابل پذیرش نیست. در واقع انتظار آنان از مذاکره، ورود به گفتوگو و قرار دادن شرایط ایران روی میز، گرفتن تضامین لازم، ندادن امتیاز متقابل و پایان مذاکرات است.
تندروها از همین زاویه وارد نقدِ مصاحبه پزشکیان با هولت و اعلام آمادگی اصولی برای گفتوگو با دولت جدید ایالات متحده شدند و محمدجواد ظریف را نشانه گرفتند. کانال تلگرامی روزنامه کیهان در این باره نوشت: «آقای پزشکیان بارها گفته کارشناس نیست. درست است که قرار نیست رئیسجمهور کارشناس همه چیز باشد اما نمیتواند مجتهد یا دستکم، اهل تشخیص خوب و بد قطعی از یکدیگر نباشد. «رجل سیاسی - مذهبی و مدیر و مدبّر» بودن شرط حضور در این جایگاه است.
او به شبکه انبیسینیوز آمریکا گفته که آماده گفتوگو با ترامپ هستیم. سپس در پاسخ این سوالات که «شما میگوئید هرگز نقشهای ایرانی برای کشتن ترامپ نبوده؟» و «قول میدهید که اقدامی برای کشتن دونالد ترامپ صورت نگیرد؟»، میگوید: بههیچوجه! از ابتدا هم چنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت. این سخنان نشان میدهد که آقای پزشکیان، الفبای گفتوگو با یک رسانه آمریکایی را نمیداند و فاقد مهارت مصاحبه است. وگرنه چرا باید خبرنگار آمریکایی بتواند حرف در دهان ایشان بگذارد و در موضع انفعال بیاندازد؟! چرا کسی که دائماً کلیدواژه «حق و عدالت» را تکرار میکند، نمیتواند به خبرنگار آمریکایی یادآوری کند کسی که نقشه کشیده و دستور ترور را داده و مرتکب جنایت شده، دونالد ترامپ بوده و نه ایران؟! چرا نمیتواند بگوید فرمانده شجاعی را که بزدلانه در فرودگاه بغداد ترور کردید، مهمان رسمی دولت عراق و فرمانده جبهه ضدتروریسم در منطقه بود و شرّ داعش را کم کرد؟! اگر آقای پزشکیان آمادگی گفتوگوی رسانهای با طرف آمریکایی را ندارد، چه کسانی در میان اطرافیان نزدیک، چنین تور و تلهای را پهن میکنند؟ نقش امثال آقای ظریف در این بازی خودزنی چیست؟!»
واکنشها به مصاحبه پزشکیان و هولت در توئیتر، ویراستی و ایتا نیز حول محور اقدام تروریستی ترامپ در به شهادت رساندن سردار سلیمانی میچرخید. یکی از کاربران شناختهشده سایبری در این باره نوشت: «اشعثها و ابوموسیاشعریها به میدان آمدهاند تا بار دیگر مذاکره ذلیلانه را به جامعه دینی تحمیل کنند؛ هر کس فریاد نزند در این ننگ تاریخی شریک خواهد بود!» عدهای دیگر یاد سیدابراهیم رئیسی را زنده کردند و بخشی از کاربران شناختهشده و ناشناس بر موضوع ترور سردار سلیمانی و مطالبه انتقام از ترامپ تاکید کردند.
با گذر از واکنشهای روز گذشته که همچنان ادامه دارد، جریانی ترکیبی از شخصیتهای شناختهشده مانند میثم نیلی برادر داماد رئیسی و مدیرمسئول رجانیوز، به صورت علنی و طیف گستردهای از کاربران موسوم به سایبری در توئیتر، ویراستی و ایتا، خط مرگ مشکوک سیدابراهیم رئیسی را پیش میبرند که همچنان در کانالها و صفحاتشان بازنشر میشود.
نیلی چندی پیش به بهانه سالروز قتل امیرکبیر در ویراستی نوشت: «رحمت خدا بر شهید امیرکبیر قتل مشکوک او محصول وفاق قدرتطلبانِ سیاسی و دلالهای وابسته قجری، با اراده دشمنان و دولتهای استکباری و استعماری آن روز بود؛ اما نقش بابیها و یهودیان مخفی ایران را هم نباید نادیده گرفت. هدف مشترکشان، متوقف کردن حرکت 3ساله به سوی استقلال و پیشرفت ایران اسلامی بود.»
-
پنجشنبه ۲۷ دي ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۷:۲۸
-
۸ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/693762/