کرمان رصد

آخرين مطالب

عصر ایران نوشت: ماجرای استقبال جعلی از رئیسی در سوریه مقالات

عصر ایران نوشت: ماجرای استقبال جعلی از رئیسی در سوریه
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آیا سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری از این موضوع اطلاع داشت که تزئین مسیر فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری، کار دولت سوریه نیست؟


رضا غبیشاوی| به تازگی یکی از مسوولان ایرانی حاضر در سوریه درباره سفر رئیسی به سوریه در اردیبهشت 1402 فاش کرد تزئین و استقبال خیابانی از فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری، کار مقامات سوریه نبود بلکه طرف ایرانی در سوریه وقتی متوجه شد مقامات دمشق چنین کاری نمی کنند خود دست به چنین کاری زدند.
او گفته است:
جناب رئیسی که آمدند وزارت اعلام سوریه گفتند از فرودگاه تا قصر (کاخ ریاست جمهوری سوریه) را پرچم می زنیم اما در تماس با مسوول تشریفات قصر و ... فهمیدیم قرار نیست از آقای رئیسی استقبال کنند. سریع قرارگاه تاسیس کردیم در 5 یا 6 ساعت کل جاده فرودگاه تا قصر را تزیین و آماده کردیم و شهر را تغییر دادیم. چند وقت دیگر دیدیم از فرودگاه تا قصر را پرچم امارات زدند. چون وزیر خارجه امارات می خواست صبح بیاید و عصر برگردد. ما اعتراض کردیم.
چند نکته و سوال :
1 - چرا و به چه دلیل، مسوولان ایرانی در سوریه تصمیم گرفتند با وجود خودداری دولت وقت سوریه (دولت بشار اسد) از تزیین و نصب پرچم در مسیر فرودگاه به کاخ بشار اسد، خود دست به این اقدام بزنند؟


آیا جز این است که چنین استقبالی، جعلی و غیرواقعی است و هیچ ارزشی ندارد؟ جز این است که اگر قرار باشد استقبال و خوش آمدگویی در مسیر عبور کاروان رئیس جمهوری ایران انجام شود این اتفاق انحصارا باید از سوی سوریه انجام شود و مسوولیت انحصاری دولت سوریه است؟
2- آیا طرف ایرانی مستقر در سوریه، وظیفه یا ماموریتی دارد تا به جای مسوولان و سازمان های سوریه تصمیم گیری و اجرا کند؟
وقتی مقامات سوریه خود نمی خواهند از رئیس جمهوری ایران استقبال خیابانی داشته باشند و خیابان ها را آذین بندی کنند چرا و بر چه اساس، مسوولان ایرانی حاضر در سوریه ، با نادیده گرفتن چارچوب ها، خود را جایگزین مقامات سوریه می کنند؟
همانطور که ارتش ایران قرار نیست جای ارتش سوریه بجنگند طرف ایرانی هم قرار نیست به جای دولت سوریه، کاری انجام دهد یا وظایف و تصمیم گیری های آنها را برعهده بگیرد.
3- فقط یک لحظه تصور کنید در ایران قرار است رئیس جمهور یک کشور خارجی به تهران سفر کند. میزبان ایرانی تصمیم می گیرد استقبال در سطح پایین انجام شود اما افرادی از کشور میهمان خود دست به کار می شوند و از فرودگاه مهرآباد تا کاخ سعدآباد در شمال تهران را آذین بندی و در طول مسیر، پرچم نصب می کنند. واکنش ها چه خواهد بود؟
اینکه دولت سوریه به این جمع بندی رسیده باشد که در چه سطحی و چگونه و با چه کیفیتی از میهمان ایرانی استقبال و میزبانی کنند به این کشور و مسوولان آن باز می گردد.
رئیس جمهوری ایران می توان سفر به دمشق را به استقبال سطح بالا یا انجام فعالیت هایی در مراسم استقبال مشروط کند یا بعد از سفر، واکنش متناسب مثبت و منفی داشته باشد.
4- سوالی که مطرح می شود این است آیا سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری از این موضوع اطلاع داشت؟ یعنی می دانست استقبال برپا شده از فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری و تزئین ها و نصب پرچم ها نه کار میزبان بلکه کار طرف ایرانی است؟ این حق او بود که چنین چیزی را بداند چرا که میهمان فکر می کند این ساز و برگ و فعالیت ها، حاصل کار میزبان است اما در واقعیت، این گونه نیست.
علاوه بر این، در آن زمان، کدام مقام ایرانی از این ماجرا اطلاع داشته است؟ آیا وزیر خارجه یا رئیس دفتر رئیس جمهوری یا سفیر ایران در دمشق از این ماجرا اطلاع داشتند؟ اگر اطلاع داشتند به رئیسی اطلاع دادند؟ اگر اطلاع نداشتند که باید ابراز تاسف کرد که چنین مسئله مهمی را نمی دانستند.
مقاماتی که در آن زمان از این ماجرا اطلاع داشتند حتما باید این موضوع را به شخص رئیس جمهوری، وزیر خارجه و دیگر مقامات ارشد ایران اطلاع می دادند.
5- آذین بندی جاده فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری سوریه چیزی نیست که میهمان درخواست کند بلکه میزبان خود براساس بررسی و تصمیم و برنامه ریزی ، باید به این کار بپردازد یا نپردازد. اینکه میهمان خواستار چنین چیزی می شود از عجایب روزگار است چون در این صورت، هیچ ارزشی ندارد.
اینکه دولت بشار اسد تصمیم گرفت درباره آذین بندی جاده فرودگاه تا کاخ ریاست جمهوری، به طرف ایرانی در سوریه، دروغ بگوید یا به اصطلاح آنها را سرکار بگذارد اما برای سفر وزیر خارجه امارات، این مسیر را پرچم نصب کند یک نشانه و نوعی انتقال پیام از دولت بشار اسد خطاب به دو طرف ایران و امارات بود.
به نظر می رسد طرف ایرانی این پیام را دریافت نکرد یا دریافت کرد اما بی توجه بود. بی توجهی که در نهایت آنچنان گسترده شد که مقامات ایرانی در پیش بینی اوضاع سوریه ناکام ماندند و از سقوط بشار اسد دهان به تعجب باز کردند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/692251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ «عدالت آموزشی» تستی نیست

مسئله ارسال پالس در پرونده هسته‌ای

سرمقاله همشهری/ ترامپ نسخه 2؛ جدید یا همان همیشگی؟

سرمقاله شرق/ می‌پوسند و می‌خشکند و می‌ریزند

مراسم تجلیل از جانبازان شهرستان شهریار به میزبانی شهر اندیشه

«دنباله‌دار اطلس» بر فراز یک تپه در شیلی

عفونت شدید خطر نارسایی قلبی را دو برابر می کند

انقلاب در صنعت پوشاک؛ پارچه خورشیدی که شما را بدون برق گرم می‌کند!

تلسکوپ فضایی هابل یک هدف تماشایی را در اعماق فضا مشاهده کرد

پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا مجوز گرفت

همراهی و ارتباط با جانباران نیاز روزِ بنیاد است

نوزدهمین آیین ملی عطرافشانی مزار شهدای ادیان توحیدی در آرامستان کلیمیان تهران برگزار می‌شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «توکلی پسند»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «داودی»

خدمات به خانواده‌های شهدا با برنامه‌ریزی ارتقا می‌یابد

افتتاح پروژه‌های آبخیزداری در استان کرمان با اعتبار 50 میلیارد ریال

انجام عمل جراحی در اعصاب بینایی برای اولین بار در کرمان

جایگزین سهراب بختیاری زاده در استقلال مشخص شد

باشگاه استقلال دست به کار شد؛ مذاکره با جانشین سهراب بختیاری زاده

انار، گنجینه‌ای از خواص شگفت‌انگیز برای سلامت بدن

اقدام فوری استقلال برای جانشین سهراب بختیاری زاده؛ مذاکره مدیران با سرمربی سابق باشگاه

این میوه بهشتی جوانی و شادابی پوست، پیشگیری از دیابت، جلوگیری از سرطان و سلامت دستگاه ادراری را به شما هدیه می‌دهد

حکم استیناف پرسپولیس، سپاهان و مس رفسنجان اعلام شد

شنبه ساعت 17؛ پرسپولیس – گل گهر سیرجان

سرمایه‌گذاری 6 هزار و 800 میلیاردریالی ایمیدرو در استان کرمان

حدود 19 میلیون نفر در ساختمان ناایمن زندگی می‌کنند

تعطیلی ادارات استان کرمان پنجشنبه 18 بهمن 1403 / آیا ادارات کرمان پنجشنبه 18 بهمن تعطیل است؟

واکنش سخنگوی قوه قضاییه درباره تاخیر در حکم پرونده فساد در فوتبال: رسیدگی به فساد مانند فوتبال نیست که در 90 دقیقه تمام شود

حرف‌های سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده رفسنجان

آغاز فعالیت سامانه بارشی از پنج‌شنبه در کرمان

مجموعه معادن مس سرچشمه، پس از 50 سال به جمع 10 معدن بزرگ مس جهان بر می‌گردد

راه‌اندازی ایستگاه پایش آنلاین هوا در شهربابک و خاتون‌آباد استان کرمان

حقوق یاران جهادگر در رزمایشی به مردم کرمان خدمات رایگان حقوقی می‌دهند

خواص باورنکردنی این میوه خوشرنگ

سرمقاله ابتکار/ رصد متقابل تهران و واشنگتن در وضعیت تعلیق

سرمقاله وطن امروز/ راه موسی

FATF چون قابل دفاع نبود از دستور کار «مجمع» خارج شد

سرمقاله ایران/ سیگنال‌دهی و قدرت، زبان خاموش سیاست جهانی

مرور تجربه پیشرفت چین، مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان

بی‏‌بی در منگنه

مدیرعامل صندوق بازنشستگی در اندیشه رفاه بازنشستگان؛ برنامه های جدید در راه است

«استارشیپ» تا سال 2029 به مریخ می‌رسد؟

ماهواره‌ای که تاریخ را تغییر داد

ماموریت شبیه‌سازی گرانش ماه پرتاب شد

پدر شهیدان والامقام «داودی» از مازندران آسمانی شد

تأکید بر ایمنی کارگران معادن زغالسنگ کرمان/ یک کارگر ‌مشاور معاون وزیر شد

پلمب 2 واحد تولیدکننده محصولات آرایشی غیرمجاز در رودبار

جشنواره فیلم فجر در کرمان با اکران 32 فیلم

احیای مجدد ساخت کارخانه طلای فاریاب در عمق محرومیت

عرضه سهم شتران به‌زودی/ قیمت پایه هر سهم چند؟