کرمان رصد

آخرين مطالب

وظیفه داریم عمیق‌تر به جریان مقاومت وفادار باشیم و راه شهدا را ادامه دهیم اجتماعي

وظیفه داریم عمیق‌تر به جریان مقاومت وفادار باشیم و راه شهدا را ادامه دهیم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش دفاع‌پرس از کرمان، «علیرضا کلانتر مهرجردی»معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور امروز در مراسم رونمایی از سامانه «مدرسه مقاومت» در جهاد دانشگاهی کرمان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمله تروریستی 13 دی‌ماه سال گذشته با اشاره به نقش بزرگمردان تاریخ‌ساز اظهار کرد: امیدواریم به واسطه دعاهایی که اهل ایمان در این ماه مبارک بر درگاه حق دارد، شاهد گشایشی در مسائل و مشکلات مردم دنیا، به‌ویژه مردم مظلوم فلسطین و غزه باشیم.
وی در ادامه افزود: یاد سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را گرامی می‌داریم؛ مردی که اگر نبود تلاش، همت و باور او، امروز بسیاری از آورده‌های کنونی را نداشتیم. همچنین یاد فقید سعید کاظمی آشتیانی، شهید استقامت در حوزه علم و نوآوری و علامه مصباح را نیز زنده نگه می‌داریم؛ بزرگانی که نیمه ماه دی‌ عروج یافتند و وجودشان بر تاریخ این سرزمین تاثیری عمیق گذاشت.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حادثه 13 دی در گلزار شهدای کرمان گفت: در این حادثه تلخ، تعداد زیادی از هموطنان‌مان به خاک و خون کشیده شدند و به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب پس از شهادت شهید سلیمانی، تصریح کرد: رهبری در سخنان مختلف خود، به‌ویژه پس از شهادت حاج قاسم، به نکات عمیقی اشاره کردند. ایشان فرمودند که ما وقتی می‌توانیم قدر و منزلت رخدادها و رویدادهایی که در حال وقوع است را درک کنیم که از نگاه‌های خرد و جزئی فراتر رفته و فاصله بگیریم . ممکن است در یک حادثه، تعداد زیادی از هم‌وطنان خود را از دست داده باشیم، اما این جریان مقاومت همچنان به جلو حرکت می‌کند. برخلاف آنچه ممکن است تصور شود، فقدان این عزیزان نه‌تنها ما را متوقف نکرده، بلکه امروز سلیمانی‌های دیگری در حال هدایت این جریان است و مسیر مقاومت جهانی را به پیش می‌برد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور افزود: آنچه ما را به نقطه افق نزدیک می‌کند و میان گذشته، حال و آینده پیوند ایجاد می‌کند، فیلم و روایت جامعی است که از جریان مقاومت شکل گرفته و امروز در دست ماست. این همان نگاه راهبردی و کلانی است که رهبر انقلاب برای تسکین درد و آلام ملت و برای درک بهتر مسیر مقاومت در مقاطع مختلف، اشاره داشتند.
کلانتر تأکید کرد: ما وظیفه داریم با نگاهی عمیق‌تر و دقیق‌تر، به این جریان مقاومت وفادار باشیم و راه شهدا را ادامه دهیم. این نگاه فرایندی به ما کمک می‌کند که در برابر سختی‌ها ایستادگی کنیم و آینده‌ای روشن برای ملت و کشور رقم بزنیم.
وی در ادامه سخنان خود به نقل از شهیدسید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان، درباره شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره‌ای کرد و گفت: سیدحسن در مورد شهید سلیمانی عزیز می‌فرمایند که او هیچ‌گاه به تشریفات و درجه‌های نظامی و ستاره‌های دوش و تعارفات از این دست توجه نداشت. برای ما، ایشان مانند یکی از برادران مجاهد عادی بود و حضور وی در میان ما، حتی در میدان نبرد و خطوط مقدم، نشان‌دهنده این است که جاودانگی شهید سلیمانی نه در مقام و رتبه نظامی او، بلکه در ویژگی‌های انسانی و فرهنگی‌اش نهفته است. ما باید بیشتر از ظاهر به سمت معنا حرکت کنیم و این چیزی است که در مدرسه مقاومت باید همواره در دستور کار قرار گیرد.
کلانتر ادامه داد: به‌طور کلی وقتی منازعات جهانی را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که دو ضلع اصلی شکل‌گرفته است. یکی از این اضلاع، گفتمان اسلام است که از وقوع انقلاب اسلامی آغاز شد و در مقابل آن گفتمان لیبرال دموکراسی غربی قرار دارد. در این دوران، شاهد جنگ‌ها و تحولات بسیاری هستیم. این گفتمان‌ها نه تنها در شرق و غرب، بلکه در میدان‌های جهانی نیز در حال شکل‌گیری و تحول زایی هستند.
کلانتر افزود: با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان دوران کمونیسم، در واقع یک بازآفرینی در نظام جهانی به وجود آوردند تا نظم سرمایه‌داری تحت هدایت ایالات متحده قرار گیرد. این اتفاقات و به ویژه با حادثه 11 سپتامبر، گره خورد و سلطه در نظم خود و تثبیت موقعیت خود، نیاز به تعریف دشمنی جدید و یک «دیگری» داشت. این «دیگری» را با ساخت و پرورش گروه‌هایی مانند القاعده و داعش فراهم کرد و به‌ عمد و بر اساس نقشه‌ پیچیده امنیتی و نظامی اسلام و تروریسم اسلامی را علم نمود.
گفتمان مقاومت با تکیه بر غنای معنایی و تاریخی خود، توانست هماوردی کند و ایستادگی نماید
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور گفت: آن‌ها در تلاش بودند تا با برچسب‌زدن به اسلام و وصف آن در قالب تروریسم، برای خود و اقدامات خود در افکار عمومی مشروعیت ایجاد کنند. اما آنچه آن‌ها نمی‌توانستند پیش‌بینی کنند این بود که گفتمان مقاومت، با پشتوانه‌ای عمیق از معنا، اندیشه و تاریخ، در مقابل آنها و دست آفریده‌های آنان احیا شد در حالیکه غرب و ایالات متحده با فناوری و قدرت‌ نظامی برتر خود به میدان آمده، گفتمان مقاومت با تکیه بر غنای معنایی و تاریخی خود، توانست هماوردی کند و ایستادگی نماید این همان چیزی است که باعث ترس و نگرانی شد و در محاسبه نمی‌گنجید.
کلانتر گفت: دشمنان فکر می‌کنند که با تکنولوژی و قدرت‌های جدید می‌توانند به راحتی بر گفتمان مقاومت غلبه کنند، اما در حقیقت این گفتمان از یک اندیشه تاریخی و فرهنگی غنی بهره می‌برد که دشمنان از ظرفیت آن در جامعه خود هم بی‌خبرند. آن‌ها امروز می‌دانند که این گفتمان نه‌تنها در منطقه، بلکه در سراسر جهان، یک تهدید جدی برای استراتژی‌های آن‌هاست.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت بازآفرینی تمدنی و نقش تحولاتی که در منطقه در حال وقوع است، بیان کرد: تحولات آتی قطعاً به سمت افق‌های جدیدی خواهد بود. یکی از مسائلی که باید همواره در نظر داشته باشیم، این است که باید بازآفرینی تمدنی را در نگاه و ساختار خود دنبال کنیم. ما باید همت و تلاش خود را در این زمینه متمرکز کنیم تا نظام‌سازی و پاسخگویی به مطالباتی که در حوزه مقاومت وجود دارد، به بهترین شکل ممکن انجام شود. این تلاش‌ها باید با همکاری جمعی صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: راه‌اندازی مدرسه مقاومت با همین نگاه انجام می‌شود که ما باید این گفتمان غنی را مسئله‌مند دنبال کنیم و باید رویکردهای جدید را برای پاسخگویی به چالش‌های رقم زده آنان ایجاد کنیم. تحولات اخیر در غزه و کشتار جمعی‌هایی که در آنجا اتفاق افتاد، نشان‌دهنده ضرورت توجه به این مهم است.
راه اندازی سامانه‌ای ملی با محوریت گفتمان مقاومت توسط جهاددانشگاهی
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور تأکید کرد: در مواجهه با نظام‌ سلطه و در شرایطی که کشورهای غربی ناچار به مداخلات نظامی و فیزیکی هستند، باید از ابزارهای نوین بهره‌برداری کنیم. در این راستا، ما در جهاددانشگاهی تلاش کردیم سامانه‌ای ملی با محوریت گفتمان مقاومت راه‌اندازی کنیم که فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران و در سطح منطقه و حتی جهانی تأثیرگذار باشد.
کلانتر با اشاره به اهمیت رسانه‌ها و فناوری‌های نوین در گسترش این گفتمان، اظهار کرد: در دنیای امروز، جوانان و دانشجویان ما بیشتر در فضای مجازی و رسانه‌های جمعی فعالیت دارند. از این رو، ضروری است که از ظرفیت‌های این فضا به بهترین نحو استفاده کنیم تا گفتمان مقاومت به اهداف و آرمان‌های خود دست یابد و به حرکت‌های نوین در کشور و منطقه منجر شود.
وی در ادامه از تلاش‌های دکتر اکبری فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان و شورای سیاست‌گذاری برای آغاز فعالیت سامانه «مدرسه مقاومت» قدردانی کرد و گفت: امیدوارم که با همت و همفکری عمیق کارشناسان، نخبگان و اعضای شورا، بتوانیم این سامانه را در مسیر اهداف تقویت کنیم. در نهایت، مسیر ما برای تقویت این گفتمان، استفاده از فناوری‌های نوین است تا بتوانیم در سطح ملی و جهانی، صدای مقاومت را با اشکال و قالب‌های کثیر به گوش جهانیان برسانیم.
کلانتر گفت: نهایتاً، هدف ما این است که به‌واسطه این سامانه، گفتمان مقاومت را به یک جریان کنشی ترویجی تبدیل کرده و در مسیر تحقق اهداف بلندمدت و آرمان‌های انقلاب اسلامی گام برداشته شود. این سامانه می‌تواند به‌عنوان یک الگو در سطح جهانی معرفی شود و نقش مهمی در انتقال ارزش‌ها و اهداف گفتمان مقاومت ایفا کند.
«مدرسه مقاومت» راهی برای آفرینش فرهنگی و هنری است
کلانتر در ادامه سخنان خود به ویژگی‌های منحصر به فرد شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: آن چیزی که شهید سلیمانی را از دیگران متمایز کرده، بینش، نگرش و منش فرهنگی او بود. سلیمانی به واسطه همین ویژگی‌ها، هم در داخل میهن و خانه‌اش و هم در بیرون از آن، به فردی بی‌بدیل تبدیل شد. این نگرش فرهنگی او بود که او را «سلیمانی» ساخت. امیدوارم که در فرصت‌های آتی، تلاش‌های بیشتری در این زمینه انجام دهیم و جهاد دانشگاهی نیز نقش مهمی در ترویج این اندیشه‌ فرهنگی ایفا کند.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه جهاددانشگاهی و ارتباط آن با دانشگاه‌ها و نهادهای فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: جهاددانشگاهی نهاد یا مولود تفکر و اندیشه حضرت امام خمینی (ره) است. این نهاد جدا از دانشگاه‌ها و نهادهای فرهنگی استان‌ نیست، بلکه جهاددانشگاهی در دانشگاه کرمان متعلق به دانشگاه کرمان و پیوست آن است. جهاددانشگاهی کرمان با این تعلق و ماموریت خود باید عزت‌آفرین باشد.
کلانتر افزود: بر اساس گفتمان امام خمینی (ره)، دانشگاه باید انسان‌ساز باشد. ما از دانشگاه‌ها به‌دنبال فارغ‌التحصیلان مدرک‌دار نیستیم، بلکه به‌دنبال پرورش انسان‌های کامل هستیم. جهاددانشگاهی نیز باید بر اساس این مبنا عمل کند. باید زمینه‌های تربیت انسان‌های فکری و عملی همچون دکتر کاظمی آشتیانی را فراهم ساخت و در این مسیر، دانشگاه باید نقش مؤثری در حفظ و تداوم جریان مردمی انقلاب اسلامی ایفا کند.
وی در ادامه تأکید کرد: ما باید از خود بپرسیم آیا دانشگاه ما انسان‌ساز است؟ آیا دانشگاه ما در بازآفرینی جریان مردمی انقلاب اسلامی موفق عمل می‌کند؟ اگر تردیدی است، باید به تحلیل ضعف‌ها و کاستی‌ها پرداخت و نقاط قوت و ظرفیت را افزون کرد. دانشگاه باید به استقلال و خودباوری ملت و کشور اندیشیده و در راستای ساخت آینده و پیش‌بینی رخدادها و روندها گام بردارد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/691511/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایلان ماسک در اندیشه خرید لیورپول؟

ترویج مفاهیم، اندیشه‌هاو فرهنگ مقاومت در بین دانش‌آموزان ضروریست

سوربیتول و مانیتول؛ شباهت‌ها و تفاوت‌ها

عبور عطارد از قرص خورشید با سرعت تقریباً 48 کیلومتر بر ثانیه

مدیرعامل انویدیا: با آغوش باز هوش مصنوعی را بپذیریم

ساخت نانوحسگر تمام نوری با قابلیت استفاده در صنایع مختلف

تجمیع قوانین ایثارگری، فرصتی طلایی برای خدمت به خانواده‌های شهدا و ایثارگران است

بیش از 220 هزار ایثارگر با بهره‌گیری از قوانین تبدیل وضعیت استخدامی شدند

مشتری تازه برای ستاره مازاد موسیمانه در استقلال

جدیدترین موضع دولت برای انتقال پایتخت به مکران؛ ایده‌ای در حد فکر یا طرحی جدی؟

تداوم صدرنشینی خاتون بم در لیگ برتر فوتبال بانوان

بافت تاریخی گرگان، گنجینه هویت شهری و توسعه پایدار/ شناسنامه‌دار شدن بیش از هزار بنای تاریخی گرگان گامی مهم در حفظ هویت فرهنگی

تولید روزانه 310 تن لاستیک در گروه صنعتی بارز

وضعیت آب و هوای کرمان فردا پنجشنبه 20 دی 1403 | خبر فوری هواشناسی کرمان+پیش‌ بینی هواشناسی کرمان

طرز تهیه لذیذترین مافین پیتزای پنیری فقط در 15 دقیقه+ فیلم / پخت مافین پیتزای پنیری با بافت نرم و لطیف

سند توسعه شهرستان فهرج تدوین می‌شود

آتش سوزی در شهرک صنعتی زیدآباد سیرجان یک کشته برجای گذاشت

گازرسانی به «چاه دادخدا» منتظر تامین منابع مالی هستیم

معاون قوه قضاییه از اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان سیاهکل بازدید کرد

پرواز تهران یاسوج به مهرآباد برگشت/ ماجرا چه بود؟

حجت‌الاسلام عسکری: دانشجویان باید با قدرت در مسیر تبیین حقایق گام بردارند

توقیف دو اتوبوس حامل بار میوه قاچاق در سیرجان

پروازی که از تهران برخاست اما به مقصد نرسیده، برگشت/ ماجرا چه بود؟

پرواز تهران به یاسوج هواپیمایی ماهان به مهرآباد بازگشت

سفر معاون منابع انسانی قوه قضاییه به سیاهکل

افتتاح دبستان 6 کلاسه خیرساز در روستای هوتک کرمان

تجدید پیمان جامعه ورزش کرمان با شهید قاسم سلیمانی

سرمقاله شرق/ بیکاری شورای نظارت بر صداوسیما

سرمقاله جمهوری اسلامی/ جای خالی مرد مدیریت بحران‌ها

سرمقاله رسالت/ ترامپ؛ رئیس‌جمهوری منهای دکترین

چرا استیضاح برای مخالفان پزشکیان در مجلس بُردی ندارد؟

سرمقاله فرهیختگان/ ترامپ پروپراگماتیست

سرمقاله صبح نو/ وسوسه‌های عثمانی گرایی

اندیشه‌ورزی در حوزه فرهنگ

دوره آموزشی منظومه فکری آیت الله خامنه‌ای با رویکرد فقهی با تاکید بر اندیشه مقاومت برگزار می‌شود

آلن گودوی در تله کهکشانی‌ها؛ بارسلونا در اندیشه شکار مهاجم 21 ساله ال‌دنسه

اولین صندلی گیمینگ با قابلیت کنترل دما

تصویر روز ناسا؛ شفق قطبی و قوس سار بر فراز ایتالیا

قهوه ساز هیبرید هوا را به آب تبدیل می کند

تزریق نیتروژن در چاه‌های نفتی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها

ایلان ماسک می‌خواهد باشگاه لیورپول را بخرد

دانشمندان ایرانی زباله‌ را تبدیل به طلا کردند

هوش مصنوعی «جمینای» اواخر سال جاری به تلویزیون‌های گوگل می‌آید

مکتب شهید سلیمانی؛ مکتب مقاومت و ایستادگی

افتتاح دبستان دخترانه 6 کلاسه عارفین روستای هوتک

حریف خاتون بم در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا

لیگ قهرمانان زنان آسیا| نماینده کره‌جنوبی حریف خاتون بم شد

رشد 21‌ درصدی کاتد تولیدی در امور لیچینگ مجتمع مس سرچشمه

افتتاح دبستان خیرساز عارفین در منطقه چترود کرمان با اعتبار 8 میلیارد تومانی

خاتون بم حریف نماینده کره جنوبی شد