کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم سياسي

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن / سرمقاله هم میهن با عنوان «خوب، ناقص، مبهم» در ادامه آمده است:
فیلترینگ فقط اهمیت نمادین داشت به این معنا که آیا می‌توان مخالفان را مجبور به تمکین در برابر خواست مردم کرد یا نه؟ معلوم شد که می‌توان فقط سرعت این تحول را افزایش داد. از این جهت، حتی رفع موردی و ‌محدود فیلترینگ نیز اهمیت نمادین زیادی دارد. از سوی دیگر، این کار ابهامات فراوانی دارد. ابهام این مصوبه در این است که اساساً توضیح نمی‌دهد که بنا به چه دلایل موجهی فیلتر همه سکوها برداشته نشده است؟ باید در این مورد توضیح داد که چرا فقط این دو مورد آزاد شده و چرا بقیه خیر؟
بالاخره زمان وعده فرا رسید و دستور رفع فیلترینگ از دو برنامه گوگل‌پلی و واتس‌آپ صادر شد. این گام خوبی است؛ زیرا نشانه‌ای از این است که به‌هرحال، مقاومت مخالفان رای ملت و مخالفان اراده مردم در ساختار سیاسی شکسته شد و یکی دیگر از وعده‌های آقای رئیس‌جمهور نیز به‌صورت جزیی محقق شد.
البته، این گام از این جهت که برداشته شد، مهم بود؛ هرچند واقعیت ماجرا این است که اکثریت مردم فیلترینگ را دور می‌زدند و همچنان می‌زنند و گرچه برایشان هزینه و زحمت داشت و حتی اخلاق آنان را به علت لعن و نفرین کردن روزانه بر عوامل فیلترینگ تحت‌تاثیر قرار داده بود، ولی در هر حال مردم در بند ممنوعیت بناحق فضای مجازی نبودند.
پس فیلترینگ فقط اهمیت نمادین داشت به این معنا که آیا می‌توان مخالفان را مجبور به تمکین در برابر خواست مردم کرد یا نه؟ معلوم شد که می‌توان فقط سرعت این تحول را افزایش داد. از این جهت، حتی رفع موردی و ‌محدود فیلترینگ نیز اهمیت نمادین زیادی دارد. از سوی دیگر، این کار ابهامات فراوانی دارد.
به قول ریاست قوه‌قضائیه اغلب بندهای این مصوبه که در 32بند نهایی شده، به تقویت زیرساخت‌ها و شبکه‌های بومی اختصاص دارد. خوب در این صورت باید پرسید که چرا این کار را تاکنون نکرده‌اند و حالا که مردم می‌خواهند فیلترینگ رفع شود به یاد تقویت این زیرساخت‌ها افتاده‌اند؟
این نشان می‌دهد که هیچ‌گاه دنبال تقویت این زیرساخت‌ها نبوده‌اند. به‌علاوه، کافی است که 50میلیارد تومان کمک به سکوهای داخلی را با 40هزار میلیارد تومان هزینه سالانه مردم برای خرید فیلترشکن مقایسه کنیم تا ببینیم با چنین مصوباتی چقدر از مرحله پرت هستیم.
آیا سکوهای داخلی دنبال دریافت چنین کمکی هستند، درحالی‌که مردم برای عبور از فیلترینگ روزانه صد برابر این رقم را خرج می‌کنند؟ خوب به‌جای این کارها سکوهای داخلی را امن و آزاد کنید تا مردم به آنها اعتماد پیدا کنند و کل ماجرا تمام شود.
از سوی دیگر، این مصوبه موجب حذف فیلترشکن‌ها از اینترنت ایران نخواهد شد. چون مردم در مقایسه با واتس‌آپ زمان بسیار بیشتری را صرف تلگرام، یوتیوب، اینستاگرام و توئیتر می‌کنند، پس همچنان باید از فیلترشکن استفاده کنند. آیا می‌توان گفت که این مصوبه مشکلی را حل نکرده است؟
ابهام این مصوبه در این است که اساساً توضیح نمی‌دهد که بنا به چه دلایل موجهی فیلتر همه سکوها برداشته نشده است؟ باید در این مورد توضیح داد که چرا فقط این دو مورد آزاد شده و چرا بقیه خیر؟ این پاسخ می‌تواند به فهم مردم از واقعیت فیلترینگ کمک‌ کند. متاسفانه مثل همه حوزه‌های دیگر عدم‌شفافیت بر همه حوزه‌ها به‌ویژه موضوعاتی که اطلاع از آنها حق مردم باشد، سایه افکنده است.
مسئله این است که در فضای غیرشفاف که استدلال‌های طرفین مطرح نمی‌شود، هر کس می‌تواند ادعاهایی را مطرح کند. یکی از بانیان وضع موجود فیلترینگ که در ستاد امربه‌معروف مسئولیت بالایی دارد؛ رفع فیلترینگ را معادل خنجر زدن به کمر انقلاب دانسته و معتقد است که: «خواسته یا ناخواسته سر فرمان امام‌تان را بریدید و به نیزه کردید و برای یزید زمان فرستادید، از ترس لشکر مجازی غرب؟!»
فرض کنیم چنین باشد؛ خُب! در این صورت، هنگامی که بالای 75درصد مردم فیلترینگ را دور می‌زنند، باید گفت که از انقلاب بدون این اکثریت قاطع چه چیزی مانده است که به کمرش خنجر زده شود یا نشود؟ انقلاب در سال1357 یک اصل و معنای بنیادی داشت و همه موارد دیگر پیرامون این اصل تعریف می‌شوند.
اصل حاکمیت مردم و تقدم خواست مردم بر اراده و خواست هر اقلیتی. مشکل این جماعت این است که تعریف خود از انقلاب را بدون توجه به خواست و فهم مردم انجام می‌دهند و در واقع، برداشت‌های بسیار سطحی و نادرست خود را معادل انقلاب می‌دانند و به همین دلیل، چاره‌ای ندارند جز اینکه علیه مردم اقدام نمایند.
آنها راه را گم کرده‌اند، چون قادر به تعامل با مردم نیستند و چیزی برای گفتن و اقناع مردم ندارند؛ در نتیجه به اوهام متوسل شده‌اند و متوجه تبعات ادعاهای نادرست خود نیز نمی‌شوند و مردم نیز با این جماعت و عقاید آنان مخالف هستند.
آنها تمام توان خود را بر سلب و ممنوعیت گذاشته‌اند. چه نبین، چه نخوان، چه نپوش، چه نخور، چه نگو، کجا نرو، چه فکر نکن و... ابزار منع نیز زور و قانون است. آنها نمی‌دانند که ممنوعیت فقط بخش کوچکی از ارتباط با مردم است. باید با مردم درباره توسعه ایجابیات و آزادی‌ها حرف زد و ممنوعیت‌های قانونی و الزامی باید بخش کوچکی از دستورات زندگی را شامل شود.
برای این کار باید ایده‌های سازنده و حرف‌های جدی داشت. خیلی وقت است که کار تندروها تمام شده؛ فقط نمی‌خواهند که بفهمند. متاسفانه، کار چندانی هم برای فهماندن این حقیقت به آنها نمی‌توان انجام داد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/687639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران و عربستان کلید صلح منطقه

برای مذاکرۀ بی‌ایده ذوق مرگ نشوید

گاردین: سیتی چطور تبدیل به بدترین تیم دنیا شد؟

واپسماندگی دلیل ندارد، علت دارد

وحشت اسرائیل از سوریه جدید

مانور دکترین

سلطان سیاست در سایه

عبدالکریم حسین‌زاده: وفاق ملی یک اندیشه است نه یک پروژه/ دولتی که نتوانتد ایده هایش را عملی کند قطعا موفق و توسعه یافته نبوده است +فیلم

درمان دژنراسیون ماکولابا یک قطره

نظریه‌ی ماهیت فضا و زمان

علی پاکدامن قهرمان شمشیربازی ایران شد | اخبار ورزشی

2 مسجد بروجرد در فهرست ثبت جهانی مساجد ایرانی قرار می‌گیرند

گروگان‌گیری در بم

تولید انرژی در بلوک سیکل ترکیبی نیروگاه شهید سلیمی نکا کاهش یافت

بروجرد بیش از 200 بنای تاریخی دارد

ماجرای گروگانگیری در شهرستان بم چه بود؟

ماجرای پیدا شدن چند سطل از اعضای بدن انسان در باغ پسته گلشن انار چه بود؟

ماجرای پیدا شدن اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته شهرستان انار چه بود؟

تماشای بازی شمس آذر – گل گهر تنها با 2 هزار تومان

اعتراف گلزار به قدرت گروه بانوان + فیلم

حجت‌الاسلام «ابوترابی‌فرد» به مقام شامخ شهدا کرمان+تصاویر

خاطره قالیباف از کمک‌رسانی حاج قاسم به مردم زلزله‌زده بم

عملیات ضربتی در بم/ گروگانگیران در دام قانون گرفتار شدند!

حمله بی‌رحمانه به یک شهروند بم

غبارروبی گلزار شهدای کرمان به مناسبت هفته مقاومت توسط ورزشکاران+تصاویر

ماجرای گروگانگیری در بم چه بود؟

سرمربی مس رفسنجان: تیم نیاز به آرامش دارد + فیلم

ربیعی: فردا یک فوتبال خوب و تاکتیکی می‌بینید

مدارس کرمان فردا شنبه هشتم دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس کرمان فردا 8 دی 1403

سکوت ربیعی درباره پیش‌بینی‌ آینده مس رفسنجان

پایان مسابقات آزاد طناب کشی کارگران کشور آقایان در اراک

جزیره کیش یکی از نقاط امن و با ثبات منطقه است

تماشای بازی شمس‌آذر ـ گل‌گهر تنها با 2 هزار تومان

نشستن بر دسته مبل

از طعنه‌های تندروها تا شادی نخبه‌ها

دو گیگ حرف رایگان

آغاز جنگ پزشکیان و مافیای فیلتر شکن

کریسمس خونین غزه

توزیع محوری تقارنی پلاسما در اطراف یک سیاه‌چاله

هیدروپونیک، کشاورزیِ آینده را ببینید

مادر شهیدان «رضی‌پور» از مازندران آسمانی شد

امکان‌سنجی برای سهم ناچیز کرمان از 200 هزار میلیارد تومان درآمدزایی

پیروزی خانگی مس، فاصله از قعر جدول را بیشتر می‌کند

شجاعی: مصاحبه مدیرعامل برایم اهمیتی ندارد!

«کوچه‌باغ» به یاد درگذشتگان زلزله بم روی صحنه می‌رود

مقایسه KMC T9 و BAC X3pro؛ پیکاپ یا کراس‌اوور؟

گروگانگیری در بم؛ دستگیری چهار آدم ربا

آرامش تیمی در اولویت، اما هیچ گذشتی از بی‌نظمی‌ها ندارم

روایتی از احمد کاظمی در اولین ساعات زلزله بم

ربیعی: رابطه من و رفسنجان یک اتوبان دوطرفه است