کرمان رصد

آخرين مطالب

تأمین نیاز کشور به محصولات دارویی مشتق از پلاسما به همت یک شرکت دانش‌بنیان علمي

تأمین نیاز کشور به محصولات دارویی مشتق از پلاسما به همت یک شرکت دانش‌بنیان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و به همت پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان، ظرفیت تولیدات فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون افزایش و خط تولید آن توسعه پیدا کرده است.
داروهای مشتق از پلاسما بیشترین ارزبری را در میان حوزه تجهیزات پزشکی و سلامت دارد، لذا خودکفایی هر جامعه‌ای در تولید این محصولات می‌تواند یکی از اهداف بلندمدت مسئولان و نهادهای ذی‌ربط این حوزه جهت توسعه تامین داخلی و همچنین ارزآوری کلان باشد. البته شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت این حوزه غافل نبوده‌اند تا جایی که یکی از این شرکت‌ها به عنوان نخستین کارخانه تصفیه پلاسما در خاورمیانه توانسته با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را به سرانجام برساند.
این شرکت دانش‌بنیان تاکنون بخش قابل توجهی از نیاز داخلی کشور به فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را تامین کرده است.
دکتر بردیا فرزام‌فر، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره فعالیت‌ها و نقش این شرکت در تولید محصولات دارویی از پلاسمای خون در کشور عنوان کرد: این شرکت اولین و تنها پالایشگاه پلاسمای خون خاورمیانه است که مواد اولیه آن پلاسمای خون انسان‌هایی است که به صورت داوطلبانه آن را اهدا می‌کنند. فرآورده‌های استخراج شده از پلاسمای خون برای درمان بیماری‌های خودایمنی، هموفیلی یا افرادی که به هر دلیلی خون خود را از دست داده و بدنشان نیاز به جبران حجم خون از دست رفته دارد، کاربرد دارد.
به گفته وی، محصولات اصلی این شرکت دانش‌بنیان، داروهایی چون آلبومین و ایمونوگلوبولین (IVIG) است که در درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به برنامه‌های آینده این شرکت در جهت توسعه و راه اندازی خط محصولات جدید، تصریح کرد: شرکت ما حدود سه سال است که داروهای آلبومین و ایمونوگلوبولین را تولید و به بازار عرضه کرده است. به تازگی هم تیم تحقیق و توسعه (R&D) شرکت، زمینه‌های تولید محصولات فاکتورها را هم آغاز کرده که همه تلاش ما بر این است ظرف دو سال آینده آن را تولید و به بازار عرضه کنیم.
فرزام‌فر درباره چگونگی تامین پلاسما برای تولید محصولات دارویی تصریح کرد: تقاضای بسیاری از کشورهای همسایه جهت دریافت پلاسمای خون داریم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کشور است، بنابراین بهتر است که خالص‌سازی پلاسما و تولید محصولات مشتق از پلاسما در داخل کشور و برای مردم تولید شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره میزان ارزآوری طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون اظهار کرد: واردات این مشتقات بسته به نوع و کشور وارد کننده از هر صد هزار لیتر خونی که بتوانیم در کشور به محصول و فرآورده‌های مشتق از پلاسما تبدیل کنیم بین 20 تا 30 میلیون یورو در سال صرفه جویی ارزی می‌شود.
وی افزود: در حال حاضر در تلاش هستیم که ظرفیت تولیداتمان را به 300 هزار لیتر برسانیم که اگر این اتفاق بیفتد می‌توان شاهد کاهش ارزبری در کشور تا سقف نزدیک به 100 میلیون یورو باشیم. با افزایش ظرفیت تولید شرکت و بهره بردن شرکت دیگری از تکنولوژی ما در تولید این دو فرآورده مشتق از پلاسمای خون و عرضه آن به بازار تقریبا نیاز کشور به (IVIG) و همچنین نیاز کشور را برای آلبومین تا 70 درصد تامین می‌کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اعلام اینکه «هدف ما در حال حاضر انتقال فناوری این محصولات به کشورهای دیگر است»، درباره برنامه‌های صادراتی این شرکت بیان کرد: البته محصولاتمان را در کشورهایی چون عراق و سوریه ثبت کرده‌ایم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کل کشور است بنابراین بعد از رسیدن به این مهم، صادرات را آغاز می‌کنیم.
به گفته وی، تولید این محصولات دارویی به صورت مستقیم موجب اشتغالزایی 200 پرسنل در این مجموعه دانش‌بنیان در استان البرز شده است که البته افراد بسیاری هم در خارج از این مجموعه و در زمینه‌های متفاوتی به طور غیرمستقیم مشغول به کارند.
فرزام‌فر درباره میزان بهره‌وری این شرکت دانش‌بنیان در توسعه و تولید خط داروها از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت اصلی شرکت ما کاملا تخصصی است لذا آشنایی با رشته‌های علوم زیستی از ویژگی غیر قابل انکار نیروی متخصص شرکت ما است. ما در این مجموعه 5 نیرو با تحصیلات دکترا داریم و در زمینه‌های دیگر چون تولید کنترل کیفی و تضمین کیفیت اداری، میانگین تحصیلات نیروهای ما فوق‌لیسانس است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره اثربخشی تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه خط تولید محصولات دارویی خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه خدماتی چون تسهیلات و ضمانتنامه توانست کمک بسزایی در تولید و توسعه این محصولات دارویی داشته باشد. با توجه به شرایط اقتصادی و بالا بودن هزینه‌های تولید محصولات دارویی، تسهیلات و خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی می‌تواند تاثیر قابل توجهی در تولید محصولات کارآفرینان و دانش‌بنیان‌ها داشته باشد.
وی ادامه داد: با کمک صندوق نوآوری توانستیم فاز اول و دوم پروژه تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را با موفقیت راه اندازی کنیم و سه سال در بازار آن حضور داشته باشیم. اگر کمک‌های اخیر صندوق نوآوری و شکوفایی نبود مسلما به این راحتی نمی‌توانستیم وارد بازار کار شویم.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، فرزام‌فر در پایان با اشاره به انتشار فراخوان مشارکت در برنامه ملی «تولید داروهای مشتق از پلاسما» از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: با توجه به تجربیات شرکت ما در زمینه تولید محصولات مشتق از پلاسما، به عنوان یکی از تولیدکنندگان در این طرح شرکت کرده‌ایم. امیدواریم با بهره‌بردن از این طرح ملی در جهت سرمایه‌گذاری بتوانیم ظرفیت تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را افزایش دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/685092/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تداوم مناقشات بر سر قانون حجاب

راه اندازی تلویزیون فارسی ترکیه و خواب مسوولان ایرانی

غول را از بطری بیرون نیاورید! / «حیات آینه‌ای» چیست؟

تولید دستگاه ترموسایکلر برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها

افزایش 10 هزار تنی تولید انار/ بیش از 800 ژنوتیپ انار در کشور کشت می‌شود

بوستان 50 هکتاری خانواده در جیرفت احداث می‌شود

درخواست کمک از پوتین برای یافتن خبرنگاری که در سوریه ناپدید شده

ظرف 5 سال آینده کلیه اراضی و املاک در استان کرمان سنددار می‌شود

اعلام زمان آغاز خدمت‌رسانی مواکب سالگرد شهادت حاج قاسم در کرمان

زمان دقیق تمدید قرارداد اورونوف مشخص شد!

امام موسی صدر و سید حسن نصرالله؛ دو چهره، یک اندیشه

تأمین نیاز کشور به محصولات دارویی مشتق از پلاسما به همت یک شرکت دانش‌بنیان

ChatGPT به قابلیت برنامه‌ریزی وظایف مجهز می‌شود

چین اولین دسته از ماهواره‌های اینترنتی منظومه جدید «گواوانگ» را پرتاب کرد

نانوخوشه‌های مس به جنگ دی‌اکسیدکربن موجود در هوا می‌روند

برگزاری مسابقات ورزش‌های همگانی بانوان ایثارگر؛ راهبردی حمایتی و نشاط بخش

میوه و آجیل شب یلدا چند شد؟ | حساب و کتاب سور و سات طولانی ترین شب سال

شب چله 1403 چند شنبه است؟/ روز بعد از شب یلدا تعطیل رسمی می شود؟

اجرای پروژه های آبخیزداری برای مقابله با کم آبی در جنوب کرمان

آشنایی با روش تهیه سالاد زیتون سبز و انار + فوت و فن

نوردرمانی روش زیبایی مورد علاقه سلبریتی‌ها

برگزاری آیین «یلدای شهدایی» در تبریز

وضعیت ناقص بیش از 11هزار واحد مسکن مهر پردیس/تکلیف واحدهای نهضت ملی مسکن چیست؟

آغاز خدمت‌رسانی مواکب سالگرد شهادت حاج قاسم از 11دی در کرمان

بهسازی و مقاوم سازی سالانه 100 هزار واحد مسکونی در کشور

مردم غزه با دست خالی ضربه سنگینی به صهیونیست‌ها ز‌دند

ایران رتبه سوم تولید «انار» در جهان

خطر محرومیت برای 3 پرسپولیسی!

اینفوگرافی/ پربازدیدترین صفحات ویکی‌پدیا در سال 2024

خروج از بحران، نیازمند تصمیم‌های سخت است

اردوغان بعد کودتا رسانه ساخت

چرا امسال دو شب یلدا داریم

باورهای قدیمی خوردن انار

زمان دقیق تمدید قرارداد اورونوف مشخص شد

خبری مهم برای پرسپولیسی ها رسید/ این شاه ماهی چه زمانی با پرسپولیس قرارداد می بندد؟

پیش بینی آب و هوای کرمان برای فردا جمعه 30 آذر 1403: کاهش دما تا منفی 6 درجه

برای شب یلدا یک دسر خاص درست کن / طرز تهیه چیز کیک انار ویژه شب یلدا

خانواده شهدای حادثه تروریستی کرمان چشم انتظار دیدار با مقام معظم رهبری هستند

انعقاد بزرگ‌ترین قراردادهای تاریخ راهداری استان کرمان

افزایش 10 هزار تنی تولید انار در کشور/ ایران دارای رتبه نخست سرانه تولید انار در جهان است

بازگشت 2 هزار میلیارد ریال زمین ملی به بیت‌المال کرمان

سامانه بارشی در کرمان فعال می‌شود

انتقاد «کیهان» از سرمقاله دیروز «هم‌میهن»

قمار «اون»

خطر اسنپ‌بک نزدیک است

معرفی دستگاه شبیه‌ساز پرواز در نمایشگاه «‌ایران‌ساخت»

مناطق بافت تاریخی اراک بهسازی می‌شود

حضور به موقع پلیس جلوی فاجعه را گرفت

ماندگاری کرمان بر سکوی سومین استان سردکشور

این غذای سنتی دشمن چربی خون است+ طرز تهیه