کرمان رصد

آخرين مطالب

موشکی که تهدید هسته‌ای مستقیم علیه اروپاست مقالات

موشکی که تهدید هسته‌ای مستقیم علیه اروپاست
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رسانه آمریکایی نوشت موشک بالستیک میان‌برد «اورشنیک» روسیه که قابلیت حمل کلاهک‌های چندگانه متعارف و هسته‌ای را داراست و رهگیری آن بسیار دشوار است، در دوره گذار دولت آمریکا و شبهات درباره تداوم حمایت‌های آن از ناتو و اوکراین، تهدید هسته‌ای مستقیمی علیه اروپا ایجاد کرده است.
تهدید هسته‌ای جدی ناشی از استفاده موشک‌های بالستیک میان‌برد «اورشنیک» روسیه علیه اروپا که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارد، در موقعیتی بحرانی ایجاد شده است که آمریکا در دوران گذار سیاسی قرار دارد و اروپا نیز در هراس از تمجید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به سر می‌برد که ممکن است تعهدات آمریکا به ناتو را کاهش دهد.
در این میان، روسیه پیوسته در حال پیشروی درجبهه شرقی اوکراین و افزایش فشارها بر نیروهای کی‌یف هم‌زمان با رویگردانی پوتین از هرگونه مصالحه برای پایان دادن به جنگ است.
ویژگی‌های متمایز موشک اورشنیک
در گزارش روزنامه واشنگتن‌پست با این مقدمه آمده است: «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در اظهاراتی که یکی از خصومت‌آمیزترین نشانه‌های تهدید هسته‌ای این کشور علیه اروپا از زمان حمله به اوکراین محسوب می‌شود بارها از موشک بالستیک میان‌برد «اورشنیک» تمجید کرده و با گفتن این که ناتو راهی برای رهگیری آن ندارد، هشدار داده مسکو می‌تواند از آن علیه «مراکز تصمیم‌گیری کی‌یف» استفاده کند. این موشک قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و متعارف را دارد.
پس از آن که روسیه، هفته گذشته، موشک میان‌برد اورشنیک را شلیک کرد، شبکه دولتی راشاتودی تصویری از مدت پرواز این موشک تا پایتخت‌های اروپایی را منتشر کرد که در آن نشان داده شده بود اورشنیک در 20 دقیقه به لندن و پاریس، در 15 دقیقه به برلین و در 12 دقیقه به ورشو می‌رسد.
رهبران و تحلیلگران غربی لفاظی‌های پوتین را با این تصور رد کردند که مسکو با نقض یکی دیگر از خط قرمزهای آن به واسطه اجازه‌ای که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به کی‌یف برای استفاده از موشک‌های دوربرد «اتکمز» علیه اهدافی در عمق روسیه داده، صرفا، قدرت‌نمایی نظامی کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: استفاده مسکو از موشک‌های بالستیک میان‌برد به خودی خود، نشانه آشکار عزم پوتین برای پیروزی در اوکراین در عین تلاش برای تضعیف مسکو، تفرقه انداختن میان اروپا و آمریکا، ممانعت از حمایت اروپا از اوکراین و تغییر شکل ساختار امنیتی اروپا مطابق میل روسیه است.
به گفته تحلیلگران، اورشنیک به معنای «درخت فندق» حتی در صورت تجهیز آن با تسلیحات متعارف و غیرهسته‌ای، تهدید مستقیم و فاجعه‌باری علیه اروپا ایجاد می‌کند.
این موشک دارای ویژگی برجسته‌ای است که کارشناسان تسلحیاتی غربی، آن را گام اول رقابت تسلیحاتی اروپایی می‌دانند که ممکن است دهه‌ها به طول بیانجامد و میلیاردها دلار را در کشورهای ناتو و روسیه به خود اختصاص دهد، این در حالی است که مسکو حدود 40 درصد از بودجه خود را صرف قوای نظامی و امنیتی کرده است.
واشنگتن پست نوشت: پوتین، هفته گذشته، در اقدامی که پیش‌بینی شده بود اما انتظار می‌رفت زمان آن برای ابراز نارضایتی از استفاده اوکراین از موشک‌های اتکمز و موشک‌های دوربرد انگلیسی-فرانسوی «سایه طوفان» در نظر گرفته شده بود، رسما، آستانه استفاده روسیه از تسلیحات هسته‌ای را کاهش داد.
این موضوع ابهامات درباره زمان استفاده روسیه از تسلیحات هسته‌ای را برطرف می‌کند، چراکه طبق این گزارش، پوتین به دنبال ایجاد بی‌ثباتی و تقویت نگرانی‌های امنیتی اروپا پیش از تحلیف ترامپ است.
تهدید هسته‌ای روسیه علیه اروپا با وجود موشک اورشنیک
این گزارش می‌افزاید: در دکترین هسته‌ای پیشین روسیه قید شده بود که این کشور در صورتی می‌تواند از تسلیحات هسته‌ای استفاده کند که حمله‌ای با تسلیحات متعارف موجودیت آن را به خطر بیاندازد. این عبارات به حملاتی تغییر یافته که «تهدیدی حیاتی» علیه حاکمیت ملی روسیه یا بلاروس یا تمامیت ارضی آن ایجاد کند و شامل بندی است که مسکو می‌تواند علیه کشوری غیرهسته‌ای که از تسلیحات کشوری هسته‌ای مانند آمریکا استفاده کند، حمله‌ای هسته‌ای انجام دهد.
پنتاگون و کارشناسان کنترل تسلیحاتی غربی بر این باورند که اورشنیک تازگی ندارد. به گفته‌ آن‌ها، احتمالا، این موشک نسخه اصلاح‌شده موشک «آر.‌اس-26 روبژ» است که بیش از یک دهه قبل، بارها آزمایش شده است. پوتین دستور تولید انبوه این موشک را داده و گفته سامانه‌های مشابهی نیز در حال تولید است.
در ادامه این مطلب آمده است: «دکر اِولث» تحلیلگر اندیشکده امنیتی سی‌ان‌ای رد آرلینگتون می‌گوید، روسیه قادر است تنها با چند موشک اورشنیک مجهز به کلاهک متعارف پایگاه‌های هوایی و اهداف نظامی را در منطقه گسترده‌ای از اروپا ویران کند و توانمندی حمل کلاهک هسته‌ای این موشک، در بر دارنده تهدید جدی هسته‌ای است.
او در این باره گفت: اورشنیک، احتمالا، توانمندی حمل شش کلاهک هسته‌ای به اروپا در مدت 15 تا 20 دقیقه را دارد و به دلیل سرعت بالا و نوع خط سیر آن به پرواز ادامه می‌دهد و رهگیری آن، به‌شدت، دشوار خواهد بود.
واشنگتن پست نوشت: پوتین در دیدار با روسای امنیتی روسیه، درحال تمجید از این موشک لبخند به لب داشت و رجزخوانی می‌کرد که هیچ کسی در جهان چنین سلاحی ندارد. او به تولیدکنندگان این موشک وعده پاداش دولتی داد. پیام پوتین روشن بود: روسیه در برهه‌ای که شبهاتی درباره حمایت آتی ترامپ از ناتو وجود دارد، در زمینه توانمندی‌های حملات موشکی، از مزیت قابل‌توجهی نسبت به اروپا برخوردار است.
در همین راستا، «فرانسواز دیاز-مارین» سردبیر مسئول بولتن «دانشمندان هسته‌ای» با اشاره به سرعت پرواز این موشک روسی، قابلیت حمل چندگانه کلاهک‌ها و ظرفیت ایجاد سوء تفاهم‌های فاجعه‌بار درباره نوع کلاهک دوگانه آن، گفت: وقتی این موشک شلیک شود، در مدت 12 تا 16 دقیقه به پایتخت‌های اروپایی می‌رسد. زمان بسیاری کمی برای واکنش دادن و شناسایی آن می‌ماند. بعد هم احتمال این مطرح است که کلاهکی هسته‌ای در چندین فروند از آن‌ها تعبیه شده باشد. این برای تصمیم‌گرفتن درباره این که چه اقدامی باید انجام شود، زمان بسیار کمی باقی می‌گذارد.
او افزود که اروپا با وجود پی بردن به نیاز حفاظت از خود و بازدارندگی در قبال روسیه، هنوز نمی‌تواند با پوتین برابری کند که اقتصاد روسیه را برای جنگ و تولید تسلیحات آماده کرده است.

شادی سلطان زاده

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/680275/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درگیری‌های خونین در سوریه

سرمقاله آرمان امروز/ فرصت بی‌نظیر دیپلماتیک

سرمقاله سازندگی/ تمرکز بر کنترل خسارت

سرمقاله آرمان ملی/ عربستان و بهبود روابط با ایران

«بیماری اجتماعی» که شهید مطهری نگران آن بود

فناوری منسوخ شده لامپ ادیسون یک کاربرد جدید پیدا کرد

درمان کم‌شنوایی با ریزسوزن‌های ساخته شده با چاپ 3 بُعدی

جانباز سرافراز 70 درصد «علی روشنی» به هم‌رزمان شهیدش پیوست

واحدهای مرغداری کرمان برای نوسازی به تسهیلات دولتی نیازمند هستند

جدیدترین قیمت خودروهای کرمان موتور امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403 منتشر شد

عملکرد بهتر استقلال در دیدارهای خارج از خانه

کاهش دید و کاهش کیفیت هوا برای نوار شرقی کرمان

محدودیت‌های ترافیکی در هفته مقاومت اعلام شد

درقسمت پایانی مستند «کارخونه» چه خواهد گذشت؟

هفته مقاومت با شعار «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی» در کرمان برگزار می شود

گلزار شهدای کرمان در انتظار زیارت زائران سردار دل‌ها

روزهای خوب والیبال با شهداب و فولاد

دستور تهیه ژله فالوده و انار، دسر محبوب زمستانی

برنامه ریزی برای توسعه انرژی های تجدید پذیر در استان کرمان

جزئیات برنامه‌های پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در کرمان اعلام شد

هشدار دادستانی به اخلالگران طرح بهسازی گلزار شهدا در بهشت زهرا (س)

افزایش بیش از 10 درصدی استقبال موکب‌داران برای سالگرد شهادت حاج‌قاسم

80 هزار هکتار باغ پسته رفسنجان در انتظار آب خلیج‌فارس

سرمقاله روزنامه جوان/ دشمنان سوریه و یک درس

حراج FATF در دیدار مقام آمریکایی با سرکرده تروریست‌های سوریه

سرمقاله اعتماد/ فراموشی گام اصلی FATF و بمب گردشگری

تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید

اعلام برنامه‌های پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم در کرمان

هشدار دادستانی به اخلالگران طرح بهسازی گلزار شهدا در بهشت زهرا

نشست تخصصی مدیریت بحران به مناسبت بیست و یکمین سالگرد زلزله بم برگزار شد

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم

انتقاد «کیهان» از تلاش دولت برای رفع فیلترینگ

این منطقه توجه خریداران ملک را به خود جلب کرد

اسپیس‌ایکس رکورد سال گذشته خود را شکست

داغ بم پس از 21 سال تازه است!

اخراج فرشید اسماعیلی از مس رفسنجان

دعوت از فوتبالیست رفسنجانی به اردوی انتخابی تیم ملی نوجوانان

اینفوگرافی/ آشنایی با بزرگترین باغ‌وحش‌های جهان

نخستین گام برای رفع مشکل فاضلاب زندان جیرفت

سرمقاله کیهان/ مقامات ترکیه این توصیه را جدی بگیرند

سرمقاله شرق/ روز حسرت

سرمقاله وطن امروز/ تبعات ناواقع‌نمایی از «مذاکره»

کم‌کاری به بهانه «تحریم»؛ دیروز واکسن و آب خوردن، امروز ناترازی و آلودگی

قراردادن نمونه آزمایشی اوریون

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید با ایثارگران قم

تجلیل از حضور 100 درصدی استاندار سابق کرمان در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی

شرکت فولاد سیرجان ایرانیان: اعلام زمان معارفه برای عرضه اولیه سهام در بورس

نوری: چند بازیکن باید از استقلال بروند/ زاهدی‌فرد هر کاری کرد تا پرسپولیس نبازد!

سرمقاله خراسان/ معجزه کت و شلوار برای تروریست‌ها

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جایگاه ارزیابی در چرخه سیاستگذاری