کرمان رصد

آخرين مطالب

نقض فرمت آستانه در شام مقالات

نقض فرمت آستانه در شام
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
درگیری بین تروریست‌‌‌های تکفیری-سلفی با نیروهای ارتش سوریه از روز چهارشنبه و از استان ادلب آغاز شد و روز پنج‌شنبه به اوج خود رسید؛ این عملیات که با هدف اشغال استان حلب برنامه‌ریزی شده، تاکنون بیش از 100 کشته بر جای گذاشته است. الجزیره در گزارشی که روز پنج‌شنبه منتشر کرد، نوشت که مخالفان مسلح چند کیلومتر با شهر حلب فاصله دارند که تحت کنترل دولت سوریه است و برای سیطره بر آن تلاش می‌‌‌کنند. این در حالی است که برخی تحلیل‌‌‌ها بر نقش ترکیه در آماده‌‌‌سازی گروه‌های مخالف بشار اسد تاکید کرده است. ارتش ترکیه با کنترل نوار مرزی در داخل خاک سوریه، مناطقی را برای فعالیت نیروهای مخالف دولت بشار اسد ایجاد کرده است. از سوی دیگر همزمانی این عملیات با آغاز ‌‌‌آتش‌‌‌بس بین لبنان و اسرائیل نیز بسیار بحث‌‌‌برانگیز شده است. در یک فرضیه نزدیک به واقعیت هم گفته می‌‌‌شود این حملات طرحی آمریکایی- اسرائیلی برای ایجاد آشوب در سوریه و قطع ارسال هرگونه کمک احتمالی به حزب‌‌‌الله از طریق سوریه است.
 بر اساس توافق سال 2017 میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد. سه منطقه در سال 2018 میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌‌‌هایی از استان‌‌‌های لاذقیه، حما و حلب را در بر می‌‌‌گیرد، هنوز در دست گروه‌‌‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌‌‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره سابق) است. اواخر تابستان سال 2018 میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خونریزی، تروریست‌‌‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریست‌‌‌ها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌‌‌کنند. اما چرا همزمان با آتش‌‌‌بس در لبنان شاهد شدت گرفتن این تنش‌‌‌ها در شمال سوریه هستیم، ایران در این شرایط باید چه کند و روند آستانه چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟
ترکیه نسبت به توافقات پایبند باشد
محمد ایرانی، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در اردن و کویت در پاسخ به این پرسش‌‌‌ها به روزنامه «دنیای‌اقتصاد» گفت: «ابتدا باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که چرا بلافاصله بعد از آتش‌‌‌بس در لبنان، تروریسم در سوریه فعال می‌‌‌شود؟ این پرسشی است که شاید پاسخ به آن به بسیاری از ابهامات پاسخ دهد.» وی در ادامه افزود: «فعال شدن تروریسم به‌خصوص جریان القاعده چرا بلافاصله بعد از آرامشی که قرار است در لبنان برقرار شود، تقویت می‌‌‌شود؟»
این دیپلمات پیشین کشورمان تاکید کرد: «به نظر می‌‌‌رسد جریانی که به دنبال تضعیف حزب‌‌‌الله، سوریه، ایران و جریان تحت عنوان محور مقاومت است، از آتش‌‌‌بس در لبنان خیلی راضی نیست و تلاش دارد جبهه‌‌‌ دیگری را در منطقه فعال کند تا جنگ همچنان در منطقه ادامه داشته باشد.» وی با اشاره به اینکه مدیریت جریان تروریسم در شمال شرقی سوریه را می‌‌‌توان به دو، سه بازیگر در منطقه منتسب کرد، توضیح داد: «ترکیه، ایالات متحده آمریکا یا جریان پشت پرده موساد اسرائیل یا حتی هر سه اینها می‌‌‌توانند در این داستان نقش‌‌‌ داشته باشند.» ایرانی در ادامه گفت: «برخی معتقد هستند که جریانات ارتجاعی عرب نیز ممکن است به زعم خود با هدف فشار بر بشار اسد در این تحولات نقش داشته باشند. زیرا آنها مدعی هستند که دولت سوریه در این مدتی که به جهان عرب نزدیک شده آن‌طور که رهبران عرب می‌‌‌خواستند، رفتار نکرده است.»
سفیر پیشین ایران در اردن و کویت افزود: «به نظر می‌‌‌رسد تصور تروریست‌‌‌ها این بود که بعد از اتفاقات در لبنان، همه نیروهای حزب‌‌‌الله به نوعی به کار گرفته‌‌‌ شده‌‌‌اند و الان چون خسته‌‌‌ شده‌‌‌اند باید سازماندهی شوند. آنها احتمالا با این فرضیات فرصت را مناسب دیدند که وارد حلب شوند و مدافعان اصلی حلب هم جریان حزب‌‌‌الله و هم نیروهای ارتش سوریه هستند. بنابراین آنها بر این گمان بودند که در شرایط موجود، فضا برای پیشروی نیروهای جبهه‌‌‌النصره یا تحریر شام فراهم است.» ایرانی در خصوص تحرکات سیاسی که باید انجام بگیرد نیز توضیح داد: «دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی حتما باید با ترکیه یک گفت‌وگوی صریح و روشن داشته باشد؛ زیرا تمام جریانات مخالف بشار اسد در شمال سوریه با ترکیه ارتباط دارند به‌جز بخشی از جریان کردی که مستقیما با آمریکا در ارتباط است.»
وی افزود: «تهران باید به آنکارا گوشزد کند که منطقه در حال حاضر تحمل یک جنگ دیگر را ندارد؛ زیرا اگر تنش‌‌‌ها جدی شود، نیروهای حزب‌‌‌الله ناچار می‌‌‌شوند به سمت سوریه بروند و با تجاربی که کسب کرده‌‌‌اند تقریبا مشخص است که جبهه‌‌‌النصره و تحریر شام نمی‌‌‌توانند مقابل نیروهای حزب‌‌‌الله مقاومت کنند. ضمن اینکه منطقه دوباره وارد چرخه تنش بیشتر می‌‌‌شود.» دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به ضرورت فعال شدن محور آستانه، گفت: «در روند آستانه، روسیه و ایران به همراه ترکیه فعال هستند که امروز روسیه می‌‌‌تواند نقش مهمی را به دلیل نزدیکی به ترکیه ایفا کند و فشار لازم را به آنها وارد آورد.» وی در نهایت افزود: «لذا چه به‌صورت دوجانبه و چه در قالب روند آستانه باید هشدار لازم به ترکیه‌ای‌‌ها داده شود که الان شرایط برای فعال شدن یک جبهه دیگر در منطقه اصلا مناسب نیست.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/678982/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درگیری‌های خونین در سوریه

سرمقاله آرمان امروز/ فرصت بی‌نظیر دیپلماتیک

سرمقاله سازندگی/ تمرکز بر کنترل خسارت

سرمقاله آرمان ملی/ عربستان و بهبود روابط با ایران

«بیماری اجتماعی» که شهید مطهری نگران آن بود

فناوری منسوخ شده لامپ ادیسون یک کاربرد جدید پیدا کرد

درمان کم‌شنوایی با ریزسوزن‌های ساخته شده با چاپ 3 بُعدی

جانباز سرافراز 70 درصد «علی روشنی» به هم‌رزمان شهیدش پیوست

واحدهای مرغداری کرمان برای نوسازی به تسهیلات دولتی نیازمند هستند

جدیدترین قیمت خودروهای کرمان موتور امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403 منتشر شد

عملکرد بهتر استقلال در دیدارهای خارج از خانه

کاهش دید و کاهش کیفیت هوا برای نوار شرقی کرمان

محدودیت‌های ترافیکی در هفته مقاومت اعلام شد

درقسمت پایانی مستند «کارخونه» چه خواهد گذشت؟

هفته مقاومت با شعار «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی» در کرمان برگزار می شود

گلزار شهدای کرمان در انتظار زیارت زائران سردار دل‌ها

روزهای خوب والیبال با شهداب و فولاد

دستور تهیه ژله فالوده و انار، دسر محبوب زمستانی

برنامه ریزی برای توسعه انرژی های تجدید پذیر در استان کرمان

جزئیات برنامه‌های پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در کرمان اعلام شد

هشدار دادستانی به اخلالگران طرح بهسازی گلزار شهدا در بهشت زهرا (س)

افزایش بیش از 10 درصدی استقبال موکب‌داران برای سالگرد شهادت حاج‌قاسم

80 هزار هکتار باغ پسته رفسنجان در انتظار آب خلیج‌فارس

سرمقاله روزنامه جوان/ دشمنان سوریه و یک درس

حراج FATF در دیدار مقام آمریکایی با سرکرده تروریست‌های سوریه

سرمقاله اعتماد/ فراموشی گام اصلی FATF و بمب گردشگری

تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید

اعلام برنامه‌های پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم در کرمان

هشدار دادستانی به اخلالگران طرح بهسازی گلزار شهدا در بهشت زهرا

نشست تخصصی مدیریت بحران به مناسبت بیست و یکمین سالگرد زلزله بم برگزار شد

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم

انتقاد «کیهان» از تلاش دولت برای رفع فیلترینگ

این منطقه توجه خریداران ملک را به خود جلب کرد

اسپیس‌ایکس رکورد سال گذشته خود را شکست

داغ بم پس از 21 سال تازه است!

اخراج فرشید اسماعیلی از مس رفسنجان

دعوت از فوتبالیست رفسنجانی به اردوی انتخابی تیم ملی نوجوانان

اینفوگرافی/ آشنایی با بزرگترین باغ‌وحش‌های جهان

نخستین گام برای رفع مشکل فاضلاب زندان جیرفت

سرمقاله کیهان/ مقامات ترکیه این توصیه را جدی بگیرند

سرمقاله شرق/ روز حسرت

سرمقاله وطن امروز/ تبعات ناواقع‌نمایی از «مذاکره»

کم‌کاری به بهانه «تحریم»؛ دیروز واکسن و آب خوردن، امروز ناترازی و آلودگی

قراردادن نمونه آزمایشی اوریون

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید با ایثارگران قم

تجلیل از حضور 100 درصدی استاندار سابق کرمان در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی

شرکت فولاد سیرجان ایرانیان: اعلام زمان معارفه برای عرضه اولیه سهام در بورس

نوری: چند بازیکن باید از استقلال بروند/ زاهدی‌فرد هر کاری کرد تا پرسپولیس نبازد!

سرمقاله خراسان/ معجزه کت و شلوار برای تروریست‌ها

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جایگاه ارزیابی در چرخه سیاستگذاری