نشست اصول هنر و آسیب شناسی آن در اندیشه مقام معظم رهبری برگزار شد
فرهنگي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، چهاردهمین نشست از سلسله نشست های نخستین همایش ملی هنر از منظر اندیشه اسلامی و اندیشمندان مسلمان صبح امروز مورخ 5/9/1403 در دانشگاه امام صادق (ع) با عنوان "اصول هنر و آسیب شناسی آن در اندیشه مقام معظم رهبری" با حضور دکتر حسن بشیر استاد تمام جامعه شناسی ارتباطات بین الملل و میان فرهنگی برگزار شد.
دکتر بشیر در این نشست با اشاره به تفاوت حمکرانی با حکومت داری، ضرورت توجه به طراحی اصول، سیاستگذاری و خط مشی ها در حوزه حکمرانی هنر در جامعه را مورد تاکید قرار داد.
استاد دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد که تا کنون ما تجربیات قابل توجهی در مصداق سازی هنر در حوزه های رسانه ای و بطور کلی هنری داشته ایم، اما هنوز در حوزه حکمرانی هنر و طراحی اصول و سیاست گذاری های آن ضعف های جدی داریم. بخشی از این ضعف ها به دلیل گستردگی حوزه های هنری و شیوه های بازنمایی آن با گسترش رسانه ها و ارتباطات مختلف مربوط است و بخشی دیگر به دلیل روشن نبودن چگونگی مصداق سازی و پیاده سازی اندیشه ها و راهکارهای هنر در ابعاد مختلف در حوزه های گوناگون اجتماعی و غیره است.
بشیر سه حوزه اصلی در طراحی اصول حکمرانی در زمینه هنر را توجه به اصول اسلامی، تفسیر و تبیین این اصول توسط حضرت امام و مقام معظم رهبری و طراحی سیاستگذاری ها و خط مشی های مناسب با توجه به زمان و نیازمندی های اجتماعی و فرهنگی دانست.
وی مقام معظم رهبری را نه تنها یک سیاستمدار و فقیه برجسته دانست، بلکه یک دانشمندان جهانی دانست که فراتر از نگاه به جهان اسلام، در سطح جهانی گفتمان سازی می کند و اندیشه های نوینی را در بسیاری از زمینه های فکری، فرهنگی، اجتماعی و غیره مطرح می کند. به همین دلیل تلاش شده است در این نشست از منظر یک دانشمند بزرگ اسلامی دیدگاه های ایشان را در حوزه طراحی اصول هنر به ویژه هنر اسلامی مورد شناسایی قرار دهیم.
استاد کرسی دیپلماسی گفتمانی در دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد که مهمترین اصل اسلامی در همه حوزه ها به ویژه حوزه هنر که با روح انسان و عواطف و احساسات وی همراه است توجه به توحید و یگانگی در امر هنر و نفی شرک و بت پرستی در این زمینه است. شرک در حوزه هنر که از حساسیت بالایی برای جذب انسان ها به گرایش های مختلف دارد، می تواند آسیب های زیادی به جهت گیری های حقیقی و فطری انسان وارد کند.
در همین زمینه، وی، توجه به معنویت، زیبایی، پرهیز از تصویرگری های غیر مجاز، حفظ حریم عفت، عدالت و انصاف، پرهیز از تحقیر و تمسخر دیگران، خدمت به انسان و هدایت وی به کمال، پرهیز از تجمل گرایی و اسراف، امیدآفرینی و تقویت ارزش های فرهنگی و هویت اسلامی از اصول مهم در رابطه با رویکردهای اسلامی به این موضوع مهم دانست.
بشیر، اصول مطرح شده در حوزه هنر در اندیشه مقام معظم رهبری را ناظر به اصول روشن اسلامی دانست که با رویکردی تبیینی و تفسیری صورت گرفته و سیاستگذاری ها، خط مشی ها، و شیوه های هنرمندانه مصداق سازی در این رابطه را بیان می کند.
در همین زمینه برخی از این اصول شامل: مفهوم سازی دینی، هارمونی در ایجاد آرامش و معنویت، پاسداری از فرهنگ و هویت ملی، خلاقیت و پرهیز از تقلید گرایی، نقد اجتماعی سازنده، توجه به روحیه فداکاری و تاکید بر اخلاق فضیلت محور است که بخشی از اصول حکمرانی در حوزه هنر از منظر رهبری با مطالعه سخنان و فرمایشات ایشان دانست.
استاد دانشگاه امام صادق (ع) یکی از مشکلات مهم و اساسی در حوزه بازنمایی هنر چه در رسانه ها و چه در سایر حوزه های هنری را مربوط به ابهام در چگونگی بازنمایی گرایش های انسانی نسبت به زیبایی ها و ترسیم هنرمندانه زندگی با نگاه میان رشته ای میان علوم مختلف، فرهنگ، دین و حوزه های هنری دانست.
وی تاکید کرد که لازم است نسبت هنر با بسیاری از حوزه های دیگر با نگاه میان رشته ای مورد مطالعه قرار داد و هنر را در سایه فطرت انسانی، رویکردهای عقلانی، زیباشناسی روح انسانی، و با نگاه توحید محور روشن کرد تا بتوان هنر تراز انقلاب اسلامی را به جهانیان عرضه کرد.
-
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰:۳۷
-
۶ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/678032/