کرمان رصد

آخرين مطالب

ترامپ قابل پیش‌بینی نیست ولی ما بدون خط قرمز مذاکره کنیم مقالات

ترامپ قابل پیش‌بینی نیست ولی ما بدون خط قرمز مذاکره کنیم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پزشـکیان برای مذاکره با آمریکا چانه‌زنی و تـلاش کند برای مذاکـرات، اختیاراتی بگیرد/ در مذاکره با آمریکا باید از برخی مسائل به سود منافع ملی عبور کرد/ هاشـمی تلاش کرد مسـئله آمریکا را در زمـان حیات امام بـرای همیشـه حل کند.
روزنامه آرمان از قول غلامعلی رجایی فعال اصلاح‌طلب، می‌نویسد: موضوع رابطه با آمریکا در سطحی فراتر از دولت تصمیم‌گیری می‌شود و دولت‌ها تنها اجرا‌کننده هستند. در ماجرای برجام نیز آقای ظریف به صراحت گفتند که ما تنها مجری بودیم و تصمیمات در جای دیگری گرفته می‌شد. به همین دلیل در شرایط کنونی تصمیم درباره نحوه مواجهه ایران و آمریکا را باید در چارچوب تصمیماتی در نظر گرفت که در سطح بالاتر از دولت گرفته می‌شود.
وی می‌افزاید: به نظر برخی تحلیلگران سرانجام باید زمانی مشکلات بین دو کشور حل‌وفصل شود. نگاهی که آیت‌ا...‌ هاشمی به آینده داشت، بر همین دیدگاه استوار بود که بالاخره باید زمانی مشکلات را رفع کرد. ایشان به حضرت امام گفتند تا زمانی که شما هستید مشکل با آمریکا را حل کنید. نکته قابل تأملی که در این زمینه وجود دارد این است که مشکلاتی که ما از نظر تاریخی با روسیه داشته‌ایم به مراتب بیش از مشکلاتی بوده که با آمریکا داریم. اگر نگاه ما به این مقولات مبتنی بر منافع ملی باشد، منافع ملی تعیین‌کننده ارتباط یا عدم ارتباط با دیگر کشورها خواهد بود و از این نظر نمی‌توان موضوعاتی را که در محدوده‌ دیپلماسی قرار می‌گیرد، خط قرمز همیشگی در نظر گرفت.
رجایی در پاسخ این سؤال که با توجه به این شرایط آیا فکر می‌کنید اجازه مذاکره با آمریکا به پزشکیان داده خواهد شد؟، گفت: من در حال حاضر چنین شرایطی را نمی‌بینم اما معتقدم آقای پزشکیان به عنوان کسی که رئیس‌جمهور کشور است، می‌تواند از تمام ابزارها و امکانات خود برای شکل‌دادن به همگرایی در این موضوع خاص استفاده کند.
وی افزود: قدر مسلم اینکه رژیم صهیونیستی از نزدیکی ما و آمریکایی‌ها بسیار در هراس است و این نزدیکی را برخلاف منافع خود می‌داند. به نظر من اگر با آمریکا وارد یک مذاکره مختصر و متمرکز شویم این احتمال وجود دارد که ترامپ ترمز اسرائیل را بکشد تا ببیند مذاکره با ایران به کجا خواهد کشید.
وی در پایان گفته است: اگر قرار است ما روی اختلافات تاریخی که با آمریکا داشته‌ایم تأکید کنیم، باید مسائل مختلفی را مطرح کنیم. به عنوان مثال چرا آمریکا زمینه‌های کودتای 28 مرداد سال 1332 را فراهم کرد و شاه را به ایران برگرداند که رژیم پهلوی برای 25 سال دیگر ادامه پیدا کند؟ اما امروز کمتر کسی روی این موضوع حساس است. ما باید از برخی مسائل تاریخی به سود منافع ملی امروز عبور کنیم. زمانی که پیامبر اسلام وارد مکه شدند و سپاه اسلام مکه را فتح کردند، پیامبر مردم مکه را بخشیدند و روی اختلافات و مشکلاتی که در گذشته داشتند، تأکید نکردند. دلیل این موضوع نیز این است که فتح مکه دستاوردهای بیشتری نسبت به دامن زدن به اختلافات برای مسلمانان داشت. نکته دیگر اینکه ترامپ فرد قابل پیش‌بینی نیست و کسانی که عنوان می‌کنند نمی‌توان روی قول‌های وی حساب کرد، حرف گزافی نمی‌زنند و در سوی دیگر موانع مهمی نیز در داخل کشور وجود دارد که شاید نتوان به راحتی آنها را نادیده گرفت. به همین دلیل در مجموع من چشم‌انداز رابطه ایران با آمریکا را بعد از به قدرت رسیدن ترامپ، مثبت نمی‌بینم.

درباره این اظهارات مغلوط گفتنی است: 1) دولت آقای روحانی و تیم آقای ظریف هرچند مجوز مذاکره را از رهبری دریافت کردند، اما جگونگی این مذاکره بر عهده آنها بود و در این بخش بود که با وجود تذکرات مکرر رهبر انقلاب و صاحب‌نظران، برخی رفتار‌های ضد کارشناسی اتفاق افتاد و خروجی آن هم کلاهبرداری برجامی آمریکا بود.
2) تفاوت امروز با آن روز این است که آمریکا نه مرتکب کلاهبرداری در برجام شده و امتیازات نقد را در ازای وعده‌های نسیه گرفته و تعهداتش را زیر پا گذاشته بود، نه از توافق خارج شده و حقوق ایران را پایمال کرده بود و بر این امر تجاهر می‌کرد، و نه مرتکب جنایت ترور شهید سلیمانی شده بود. پس، مقایسه امروز با آن روز و از یاد بردن این عبرت تا حدی که گوینده رویش نشده اشاره‌ای به عبرت برجام بکند (همان که روزی ناموس سیاسی این جماعت وانمود می‌شد)، مقایسه‌ای کوته‌بینانه بر مبنای اصرار بر بی‌حافظگی و درس نیاموختن مطلق است. این کرختی شخصیت (بی‌غیرتی سیاسی) را نمی‌توان به بهانه اقتضای مصالح توجیه کرد و طبیعی‌ترین واکنش طرف گستاخ آمریکایی، میل به تحقیر و زورگویی بیشتر خواهد بود. در واقع حتی اگر بنا بر مذاکره هم بود، این مدل اظهار بی‌شخصیتی و بدون خط قرمز بودن، نقض غرض هر نوع مذاکره‌ای بود!
3) عجیب است که مصاحبه‌شونده، عنوان چانه‌زنی را نه در مقابل آمریکا بلکه در قبال نظام مطرح می‌کند! چانه‌زنی درباره چه؟ ندید انگاشتن خون پاک شهید سلیمانی که ستون امنیت و اقتدار کشور بود؟ یا درباره ندید انگاشتن پایمال‌شدگی برجام با همه خسارت‌هایش؟ یا تحقیرهایی که با گذاشتن 13 شرط و گفتن نه مرسی به ظریف روا داشت؟ وقتی چنین عناصری علناً می‌گویند فاقد هیچ اصول و خط قرمزی هستند، طرف گستاخ آمریکایی برای چه باید به اینها احترام بگذارد یا بخواهد کمترین امتیازی بدهد؟!
4) جدا و مقابل هم انگاشتن رژیم صهیونیستی و ترامپ هم از آن حرف‌های پوچ است. گوینده حتی اگر سواد سیاسی نداشت و خبرهای عادی را مرور می‌کرد، هماهنگی مطلق نتانیاهو و ترامپ را می‌دید و اینکه تمام انتصابات ترامپ، صهیونیست‌های به‌شدت ضدایرانی بوده‌اند.
5) تفاوت فتح مکه از سوی پیامبر اعظم(ص) با مواجه جاری ما با آمریکا کاملاً روشن است. پیامبر(ص) پس از فتح مکه، عفو عمومی داد؛ اما پیش از آن برای فتح مکه اردوکشی نظامی کرد. شرایط امروز، قابل مقایسه با شرایط جنگ احزاب (خندق) است و نه شرایط پس از فتح مکه و تسلیم شدن سران کفر.
6) مصاحبه‌شونده اذعان می‌کند: «ترامپ، فرد قابل پیش‌بینی نیست و کسانی که عنوان می‌کنند نمی‌توان روی قول‌های وی حساب کرد، حرف گزافی نمی‌زنند و... در مجموع من چشم‌انداز رابطه ایران با آمریکا را بعد از به قدرت رسیدن ترامپ، مثبت نمی‌بینم». همین‌ها با وجود اذعان به غیرقابل پیش‌بینی و غیرقابل اعتماد بودن ترامپ، بر مبنای کدام عقل و منطق، نسخه از یاد بردن جنایت‌ها و خیانت‌های آمریکا به ویژه ترامپ را می‌پیچند؟!
7) در موضوع آقای هاشمی هم گوینده روایت نصفه و نیمه دارد و کتمان می‌کند که حضرت امام به دلایل کاملاً روشن، با خواسته آقای هاشمی مخالفت کردند و در گذر زمان هم بطلان تصورات و خیال‌اندیشی‌های امثال مرحوم هاشمی ثابت شد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/674736/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ قابل پیش‌بینی نیست ولی ما بدون خط قرمز مذاکره کنیم

گلایه «شریعتمداری» از تاخیر 36 ساعته در تکذیب «خبری ویرانگر»

کسی برای بایدن تره خرد نخواهد کرد

چهارشنبه روز اخراج چند بازرس آژانس؟

متناقض و رادیکال؛ وزیر امور خارجه آینده آمریکا کیست

ساختمان جردن؛ همهمه‌ای که سخنان «پالیزدار» دوباره به وجود آورد

همه گزینه‌های ایران؛ تهران میز مذاکره را انتخاب می‌کند؟

دود سفید دیپلماسی

فیلترشکن 7 برابر پرسودتر از شرکت زیرساخت

فلسفه سده میانی ایران پرتویی بر درک فلسفه غرب افکند

برگزاری بزرگداشت و بررسی اندیشه داود فیرحی در دانشگاه تهران

بنیاد نخبگان هیئت‌های اندیشه‌ورز را حمایت می‌کند

انجمن ایران‌شناسان قزاق گروه‌های اندیشه‌ورزی تشکیل می‌دهد

چطور گرافن به یک ماده با خواص جالب تبدیل شد؟

تصاویری از موشک بزرگ «استارشیپ» در آستانه پرواز ششم

بومی سازی دستگاه «میکرو سیتی اسکن» برای تصویربرداری میکرونی

ارتش آمریکا یک فناوری ضد پهپادی‌ جدید آزمایش کرد

نخستین کشف «عدسی گرانشی» دو کهکشان

مردم شعرهای هوش مصنوعی را به شعرهای شکسپیر ترجیح دادند!

احتمال اصلاح سوراخ لایه اوزون تا سال 2066

موشک دانشجویان آمریکایی رکوردشکنی کرد

در یک پیشرفت نجات‌بخش نقطه ضعف مقاومت آنتی‌بیوتیکی شناسایی شد

توقف رشد باکتری‌های بیماری‌زا بااستفاده از نانوذرات«سلنیوم» زیستی

اعمال تخفیف 50 درصدی در صدور پروانه ساختمانی برای ساکنان بافت‌های فرسوده شهرهای سیستان و بلوچستان

فصل خصومت‌ها در شوراهای حل اختلاف به بهترین شکل محقق می‌شود

آخرین وضعیت پرونده کثیرالشاکی نمایندگی سایپا در رفسنجان

رونمایی از فاز اول داشبوردهای مدیریتی برخط شهرداری کرمان

آغاز فاز دوم واکسیناسیون تب برفکی در کرمان

شهردار ماژان: آرامگاه قیس آباد ماژان با 1.5 میلیارد تومان مرمت می‌شود

میهمان اصفهانی در تبریز بدرقه می‌شود

آغاز ثبت‌نام طرح شهید «وزوایی» ویژه دانشجویان نخبه در کرمان

استوری عجیب محمدرضا گلزار با تیپ دارک + عکس

مردم و انبوه‌سازان از فرایند طولانی صدور پروانه ساختمانی ناراضی هستند

توزیع 27 تن کود در شهرستان شهربابک برای محصول بِه

حاشیه خودساخته باشگاه استقلال؛ متهم پرونده مس رفسنجان از سمیعی پست گرفت!

برگزاری مراسم عزاداری ایام فاطمیه در کاظم آباد + عکس

استاندار کرمان: تامین امنیت در توسعه پایدار حائز اهمیت است

حد و مرزی برای رفع مشکلات اقتصادی استان کرمان قائل نیستیم

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی

فروشنده سوخت در سیرجان 34 میلیارد جریمه شد

پیشرفت 80 درصدی مجموعه گردشگری سیرجان

پرونده کثیرالشاکی مربوط به نمایندگی سایپا در رفسجان، روی میز قاضی القضات کرمان

شکارچی غیرمجاز به 200 ساعت خدمات عمومی رایگان محکوم شد

نیروی انتظامی در تأمین امنیت برای توسعه پایدار نقش مهمی دارد

ضعف شاخص‌های ناامنی در فعالیت‌های اقتصادی کرمان اثرگذار است

وضعیت آب و هوا کرمان فردا دوشنبه 28 آبان ماه 1403 چگونه خواهد شد؟ + هواشناسی کرمان فردا

کلاهبرداری 120 میلیاردی در کرمان

تعیین تکلیف خودرو‌های توقیفی در پارکینگ‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان آغاز شد

یورش دوباره بافت‌خواران به بافت تاریخی شیراز؛ شروع مجدد تخریب‌ها در بافت ملی یک شهر

آیا مدارس کرمان فردا دوشنبه 28 آبان ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس کرمان فردا دوشنبه 28 آبان 1403