کرمان رصد

آخرين مطالب

روایت «فاضلی» از نیک و بد 100 روز حکمرانی پزشکیان مقالات

روایت «فاضلی» از نیک و بد 100 روز حکمرانی پزشکیان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محمد فاضلی-جامعه‌شناس| 100 روز از استقرار دولت به ریاست مسعود پزشکیان می‌گذرد و می‌شود نیک و بد این روزهای سپری شده را ارزیابی کرد. ترجیح می‌دهم از بدی‌هایش شروع کنم. سعی می‌کنم خودم را توأمان جای مردمی که با هزار امید رأی داده‌اند و کنشگری اجتماعی و سیاسی قرار دهم که به هموار شدن مسیر اصلاحات منجر به خیر جمعی از طریق اقدامات دولت امید بسته است.

یک - رفع فیلترینگ یک نشانه است که نشان می‌دهد نظریه وفاق رئیس‌جمهور کار می‌کند یا کار نمی‌کند. بدی فقط این نیست که بعد از قریب 100 روز رفع فیلترینگ محقق نشده، بلکه حواشی و مخالفان و روش کار دولت برای حل مسأله هم مشخص نیست.
دو - همان اول که رئیس‌جمهور آغاز به کار کرد، نوشتم که گزارش وضعیت صفر بدهند، گزارشی که نشان دهد دولت چه چیزی را تحویل گرفته است. وقتی شاخص نقطه صفر موجود نباشد، بعد نمی‌شود هیچ موفقیت یا شکستی را ارزیابی کرد. گزارش وضعیت صفر فقط برای محاجه با منتقدان و مخالفان دولت نیست، بلکه برای سنجش عملکرد خود دولت و داشتن ارزیابی از خود هم ضروری است، اما تاکنون چنین گزارشی داده نشده
است.
سه - دولت خود را صاحب دیدگاه اقتصادی برآمده از شرایط امروز نشان نداده است. لابه‌لای سخنان مدیران اقتصادی به‌دنبال عباراتی می‌گردم که نشان دهد صورتبندی آنان از وضعیت اقتصاد ایران در کلان و اقتصاد در بخش‌های مختلف و حوزه به حوزه چیست. راستش از اینکه برخی مقامات اقتصادی دوست دارند سلبریتی باشند، حس خوبی ندارم. سلبریتی قرار نیست تصمیم سخت بگیرد، ایستادگی کند و هزینه بدهد. سلبریتی محبوبیت می‌خرد. مقام دولتی سلبریتی نیست.
چهار - دولت هنوز در اطلاع‌رسانی به‌صورت جزیره‌ای عمل می‌کند. دولت در همین مدت پای یک تصمیم عقلانی سخت ایستاد: ممانعت از مازوت‌سوزی. نقد و ناسزاهای این تصمیم سخت را به جان خرید، اما نتوانست دقیق توضیح بدهد و برای جامعه روشن کند چرا این تصمیم را گرفته و برنامه‌ آینده چیست. دولت انگار متوجه نیست اطلاع‌رسانی در جامعه‌ای کم‌اعتماد چه ملزوماتی دارد. کار دولت با یک سخنگو راه نمی‌افتد. اطلاع‌رسانی به ملاحظات بیشتری نیاز دارد. تردید ندارم برخی از وزرا احساس می‌کنند در همین مدت کارهای مهمی انجام داده‌اند اما جامعه واکنش مثبت نشان نمی‌دهد. دولت حق ندارد این نقیصه را تقصیر جامعه بداند بلکه این مشکل نظام اطلاع‌رسانی خودش است. اطلاع‌رسانی جزیره‌ای و مملو از تناقض‌ها و بدون همکاری میان‌بخشی اجزای دولت، عاقبتش همین است.
پنج - دولت درباره انتخاب‌هایش، بالاخص مدیران میانی، توضیح کافی نمی‌دهد. من معتقد به تغییر اتوبوسی مدیران نیستم و چنین رویه‌ای را مخرب می‌دانم، اما مدیران ارشد دولت موظف هستند درخصوص ابقای کسانی که نسبت به آنها نقد جدی وجود دارد، توضیح بدهند. در ضمن، به شماری از تغییرات که ضروری به نظر می‌رسند – از جمله در سطح دانشگاه‌ها – نقدهای جدی وجود دارد. مدیران ارشد به اندازه کافی یا هیچ درباره این مسائل اطلاع‌رسانی هم نمی‌کنند.
اما سراغ نیکی‌های دولت مسعود پزشکیان در 100 روز گذشته برویم.
یک - اگرچه تصمیمات درباره سیاست خارجی، جنگ یا صلح، تنش‌زدایی یا تنش‌زایی، در سطح شورای‌عالی امنیت ملی و بالاتر گرفته می‌شود، اما انکار نمی‌توان کرد که گزارش‌ها، رویکردها و ایده‌هایی که از دولت به سطح تصمیم‌گیری جریان می‌یابد بر تصمیمات اثرگذار هستند. دولت مسعود پزشکیان برای ممانعت از تشدید تنش‌ها و درگیر شدن در جنگی تمام‌عیار به‌خوبی تلاش کرده است.
دو - دولت مسعود پزشکیان به برخی از مطالبات مهم نظیر به‌کارگیری مقاماتی از اهل‌تسنن، اقوام، زنان و سایر گروه‌هایی که احساس می‌کرده‌اند هرگز به هسته مرکزی دولت راهی ندارند، پاسخ مثبت داده است. این انتصابات فقط به‌کار گماردن یک یا چند نفر نیستند، بلکه شکستن تابوها و اجماع‌سازی درون حکومت برای وارد شدن به انتخاب‌هایی است که همواره ممنوع بوده‌اند.
سه - دولت مسعود پزشکیان سعی کرده مسئولیت بپذیرد و وارد مناقشات بی‌پایان و بی‌حاصل با دولت پیش از خود نشود. مقامات دولت افراد پیش از خود را متهم نمی‌کنند و به بی‌اخلاقی سیاسی که بلایی عظیم برای سیاست‌ورزی ایرانی است، دامن نمی‌زنند.
چهار - برخی رویه‌های درست – نظیر برگزاری فراخوان برای انتخابات مدیران در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – و انتصابات درست و امیدوارکننده در سازمان حفاظت محیط‌زیست، نقاط قوت دولت چهاردهم هستند. اینها اقداماتی است که به‌تدریج منجر به بهبودهای بزرگ می‌شوند. بی‌اطلاعی من از سایر حوزه‌ها سبب می‌شود نتوانم فهرست این‌گونه بهبودها را بلندتر کنم، اما اگر شبیه چنین اقداماتی در عرصه‌های دیگر هم صورت گرفته باشد، از نقاط قوت دولت است.
پنج - بازگشت برخی اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه‌ها مهم است. رویه جذب اساتید و استخدام آنها در دانشگاه‌ها و شیوه ارزیابی اصلاح نشده و کار کوتاه‌مدتی نیست، اما برخی تساهل‌های اعمال‌شده در دانشگاه‌ها، امیدآفرین هستند.
سرجمع، دولت مسعود پزشکیان در 100 روز باوجود ابهاماتی که وجود دارد، کارنامه قابل دفاعی دارد. هنوز چشم‌انداز امیدواری وجود دارد. دولت به سوختگیری امید نیاز دارد. اقداماتی مثل رفع فیلترینگ رافع همه مشکلات کشور نیستند اما برای پیمودن راهی سخت، امیدواری ناشی از دستاوردها و موفقیت‌های کوچک ضرورت دارد. مهم این است که دولت تصویری کم‌وبیش روشن از مسیری که می‌خواهد طی کند و راهبردهایش برای پیمودن این راه داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/674544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حاشیه های تکذیب یک دیدار

تصادف پژو و پراید در محور بم /3 نفر در دم جان باختند

(ویدیو) سهیل مهدی بعد از زندان، سر از استقلال درآورد!

محرمانه در نیویورک

علی مطهری: در مجموع 100 روز موفقی را از دولت دیده‌ام

روایتی تاریخی از تحریم دلاری ایران

کنار پل حافظ؛ روایت «سازندگی» از یک خودکشی

رد پای فیلترینگ در خاموشی ایران!

هدف جاه‌طلبانه اسرائیل با بازگشت ترامپ به کاخ سفید

آشوب هولیگان‌های اسرائیلی در پاریس

قوچانی: می‌توانیم با آمریکا به یک صلح سرد برسیم

روایت «فاضلی» از نیک و بد 100 روز حکمرانی پزشکیان

فراتر از قتل یک پزشک

تأکید استاندار لرستان بر ایجاد هیئت‌های اندیشه‌ورز جوان

تأکید استاندار بر ایجاد تشکل‌های اندیشه ورز جوان در لرستان

محصول نانویی برای درمان صدفک ساخته شد

آیا فضانوردان می‌توانند موبایل‌ خود را به فضا ببرند؟

این ربات با تماشای ویدیوهای آموزشی حالا به‌خوبی پزشکان جراحی می‌کند!

سایز برخی از ستاره های شناخته شده نسبت به خورشید و منظومه ی شمسیِ ما

کشف جدیدی درباره تولید جیوه سمی توسط میکروب‌ها

اعتراض 500 روشنفکر جهانی به سیاست آلمان در حمایت از اسرائیل

لیگ دسته اول فوتبال| بازگشت فجر سپاسی شیراز به صدر جدول

ممنوعیتی برای صادرات پسته ایران وجود ندارد

وزیر کشاورزی: تحریمی برای پسته ایران در کار نیست/ ممنوعیتی برای صادرات پسته ایران به کشورهای اروپایی ایجاد نشده است

نامه 500روشنفکر جهان در اعتراض به سیاست آلمان در حمایت از اسرائیل

خلاصه هندبال مس کرمان – الخلیج عربستان

لیگ دسته اول فوتبال| بازگشت فجر سپاسی شیراز به صدر جدول در شب تساوی‌ها

نامه سرگشاده 500 روشنفکر جهان در اعتراض به سیاست آلمان در قبال اسرائیل

خلاصه هندبال مس کرمان – کاظمیه کویت

عروسک مورد علاقه محمدرضا گلزار چیست؟**????

وزیر کشاورزی: تحریمی برای پسته ایران در کار نیست

وزیر جهاد کشاورزی: تحریمی برای پسته ایران در کار نیست

مشکلات جامعه به دلیل دوری از قرآن است

شهادت‌ پاسدار کرمانی سپاه رفسنجان

تحریمی برای پسته ایران در کار نیست/ پیگیری رفع تعهد ارزی پسته، از سال آینده

دانش آموزان کرمانی 250 میلیون تومان هدیه نقدی به کودکان غزه و لبنان اهدا کردند

نوری قزلجه:ممنوعیتی برای صادرات پسته ایران به اروپا ایجادنشده است

بُرد مس کرمان مقابل گچساران با سه گل، 2 پنالتی و یک اخراج

زمان تشییع و تدفین شهید بیاضی پور

تحریم پسته در کار نیست

سرمربی نفت و گاز گچساران: هر 2 پنالتی اشتباه بود + فیلم

مس کرمان با برتری برابر کاظمه کویت به دور بعد صعود کرد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

دومین برد مس کرمان در هندبال باشگاه‌های آسیا | اخبار ورزشی

تکذیب ممنوعیت صادرات پسته ایران به اروپا

مرمت آثار نوعی سرمایه‌گذاری برای نسل‌های آینده است

تصادف در محور بزمان_ بم /3 نفر در دم جان باختند

هویت سه شهید گمنام در تبریز شناسایی شد

آیا جدول و بازی‌های فکری می‌توانند از فراموشی پیشگیری کنند؟

قاتل فراری جوان سقزی در کرمان دستگیر شد

زمزمه دیپلماسی پنهان