زنگهای هشدار انقراض انسانها و پستانداران به صدا درآمد
علمي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - خبرآنلاین / مطالعهای که به تازگی صورت گرفته است، نشان میدهد که دمای شدید زمین میتواند، منجر به انقراض دسته جمعی شود.
دکتر الکساندر فارنسورث، محقق ارشد دانشگاه بریستول، پژوهشی را رهبری کرد که تصویری تلخ از آینده دور سیاره ما ترسیم میکند؛ دانشمندان بر این باورند که قارههای زمین به آرامی در حال حرکت هستند و در نهایت گرد هم میآیند و خشکی عظیمی به نام Pangea Ultima را تشکیل میدهند. این مطالعه نشان میدهد که این ابرقاره آب و هوای سیاره را به شدت تغییر خواهد داد.
این مطالعه با استفاده از مدلهای آب و هوایی ابررایانهای نشان میدهد که چگونه این پیکربندی جدید میتواند محیطی را ایجاد کند که برای اکثر اشکال حیات بر روی کره زمین بسیار گرم و خشک است.
دکتر فارنسورث توضیح داد:«ابر قاره تازه پدید آمده، CO2 بیشتری در جو تولید میکند و منجر به افزایش گرمای سیاره ما میشود.»
اولاً، تشکیل ابرقاره به معنای مساحت خشکی بیشتر به دور از اثرات خنککننده اقیانوس است؛ پدیدهای که به عنوان اثر قارهای شناخته میشود. دوم، در طی میلیونها سال، تابش خورشید شدیدتر میشود، انرژی بیشتری ساطع میکند و زمین را گرم میکند. سوم، افزایش فعالیت آتشفشانی به دلیل حرکات زمین ساختی، دیاکسیدکربن بیشتری را در جو آزاد میکند و گرمای بیشتری را به دام میاندازد.
بنابر گفته الکساندر فارنسورث، سیاره ما با دمای 40 تا 50 درجه سانتیگراد، به همراه سطح رطوبت بالا مواجه میشود. انسانها، همراه با بسیاری از گونههای دیگر، به دلیل ناتوانی در دفع این گرما از طریق عرق و خنک کردن بدن خود، منقرض میشوند.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرمای بیش از حد برای پستانداران بسیار سخت است. با توجه به اینکه بیشتر کره زمین با گرمای شدید و خشکی مواجه است، یافتن غذا و آب تقریبا غیرممکن خواهد بود.
درحالی که پیشبینی میشود، سیاره ما تا 250 میلیون سال آینده، غیرقابل سکونت شود اما در حال حاضر نیز گرمای شدیدی را تجربه میکنیم که برای سلامتی انسان مضر است. به همین دلیل است که رسیدن به انتشار خالص صفر در اسرع وقت بسیار مهم است.
-
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۴:۴۰
-
۸ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/668078/