کرمان رصد

آخرين مطالب

طرز تهیه ته‌چین خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها اجتماعي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش سبک ایده آل، برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید.
ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و… درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است. اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید.
اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‌های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‌های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‌دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‌های چهار سانتی‌متری خرد کنید. در‌صورتی‌که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/665830/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستاوردهای «طوفان‌الاقصی»

هم اندیشی «بازتاب معنویت و عرفان در ادبیات کودکان» برگزار می‌شود

اندیشه های ناب امام خمینی برای جوانان

مراحل هفت‌گانه تزکیه نفس در اندیشه اسلامی

رفع انسداد عروق بدون نیاز به جراحی با کمک هوش مصنوعی و فناوری‌ نانو

این اسفنج از زباله طلا می‌گیرد!

پودر معجزه‌آسا کربن را از هوا می‌مکد

ابهامات ریاست بر «سازمان ملی هوش مصنوعی» و عدم نهایی‌ شدن اساسنامه

محقق پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی نماینده ایران در پروژه زیست‌کره دریایی شد

ایستگاه فضایی بین‌المللی از نگاه کپسول فضانوردی Crew dragon

درک جدید از پدیده فیزیکی خم شدن فضا-زمان

تجزیه الکتروشیمیایی آب با یک نانوکاتالیست سریع‌تر و ارزان‌تر می‌شود

بومی‌سازی ماشین‌آلات CNC در یک شرکت دانش‌بنیان

توسعه داخلی سازی شکل دهی حرارتی

معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران

قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران

اساسنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار مدیر کل بنیاد استان قم با خانواده شهید «رضا محمدی»

ارتقا کمی و کیفی برگزاری کمیسیون‌های پزشکی / افزایش بررسی 1500 پرونده کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران

جزئیات مراسم تشییع شهید «مهدی خموشی»

پژوهشگر ایثارگر در ردیف محققان دو درصد دنیا قرار گرفت

دیدار خانواده‌های شهدای امنیت با رهبر انقلاب

تغییر مدیریت استان کرمان از دانشگاه علوم پزشکی آغاز شد

طرز تهیه ته‌چین خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها

موفقیت 70 درصدی طرح‌های دریافت‌کننده تسهیلات تبصره 18 در زرند

طرح وام‌های ارزان‌قیمت برای خانه‌دار کردن دهک‌های پایین

متهمِ رویا فروش، به 15 ماه حبس، رد مال و جزای نقدی محکوم شد

افتتاحیه طرح دادرس در شهرستان بم

معرفی 8 واحد صنفی متخلف به تعزیرات حکومتی در جیرفت

هدف‌گذاری 80 درصدی داخلی‌سازی قطعات در کرمان موتور

کاروانسرای حاج مهدی به زودی به عنوان میراث تاریخی احیا می‌شود

رونمایی از طرح خانه‌دار کردن مردم با وام ارزان‌قیمت

شانزدهمین جشنواره سراسری صنایع دستی در رفسنجان برگزار می‌شود

پیش‌بینی برداشت 16 هزار تن انار در خلیل‌آباد

شبکه معابر روستای جهانی میمند شهربابک ساماندهی شد

پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمان فردا دوشنبه 7 آبان ماه 1403 + هواشناسی کرمان فردا

مقابله با زمین خواری ١٢٠ میلیارد تومانی در ماهان کرمان

مدارس کرمان فردا دوشنبه 7 آبان ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس کرمان دوشنبه 7 آبان 1403

رونمایی از محرومان هفته نهم لیگ یک

یکی از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌ها انار است (فیلم)

برگزاری اجلاس شهرهای تاریخی در رفع مشکلات بافت‌های تاریخی موثر است

برداشت 1100 تن انار از باغات چهارمحال‌وبختیاری

باران شدید اهالی این استان‌ها را غافلگیر می‌کند

اسامی محرومان لیگ یک با حضور همان همیشگی!

استقبال مدودف از راه‌اندازی خط تولید کارخانه ساخت سلاح در اوکراین

اسامی محرومان هفته نهم لیگ یک

قبولی در دانشگاه تهران بدون کنکور با تقلب/ حکم سنگین در این پرونده

راهپیمایی 13 آبان در 8منطقه رودبار

یک بنای ثبت ملی کرمان با ورود دادستانی در مسیر احیا قرار گرفت

برای پاییز یک ترشی جدید درست کن / طرز تهیه ترشی رب انار با طعمی خاص