کرمان رصد

آخرين مطالب

طرز تهیه یک مدل ته‌چین خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها اجتماعي

طرز تهیه یک مدل ته‌چین خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است. اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه

کرمان رصد

برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید. اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان. 
نکات مهم
ـ همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‏های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‏دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‏های چهار سانتی‏متری خرد کنید. در‌صورتی‏که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
ـ بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/664699/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ محبوب عرب‌های آمریکا

رقابت ناتمام؛ چرا شریعتمداری روایت رائفی پور را رد کرد؟

لایحه بودجه در زمین پارلمان

دومین وتوی آقای رئیس

دیپلماسی ضد جنگ ایران

کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» به زبان استانبولی منتشر شد

برگزاری نخستین گردهمایی شهید بهشتی

حداقل حقوق بازنشستگان اعلام شد

ورود گوگل و کوالکام به صنعت خودرو

رقابت 19 تیم جنگجوربات برای آچمز کردن حریف

رونمایی لباسِ فضانوردی مربوط به پروژه ی آرتمیس 3

مادران شهدا جلوه ای از ایمان، پاکدامنی، اخلاص و صبر و شکیبایی هستند

ثبت دو رکورد جدید تولید در شرکت جهان فولاد سیرجان

زمان دیدارهای معوقه هفته های 11 تا 15 لیگ برتر فوتبال اعلام شد

ارسال بیش از 70 درصد محصول انار شهرستان بردسکن به نقاط مختلف کشور

طرز تهیه یک مدل ته‌چین خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها

نقش پررنگ وزارت نفت در تصویب نظام‌نامه میراث صنعتی

اعزام 110 خادم کرمانی برای خدمتگزاری در چایخانه حرم امام رضا

انجام سرشماری کشاورزی در سیرجان با حضور 21 مامور

اعلام برنامه هفته یازدهم تا پانزدهم لیگ برتر فوتبال

مشکل ارائه خدمات درمانی به بازنشستگان فولاد رفع شد

چراغ تماشاخانه تهران روشن می شود

اولویت بنیاد شهید کرمان پیگیری مسائل درمانی جانبازان است

نمایشگاه دفاع مقدس در رفسنجان برپا شد

فارغ التحصیلی 200 دانشجوی رشته آمار از دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

مراسم راهیان مکتب حاج قاسم در گلزار شهدای کرمان برگزار شد+تصاویر

زمان عرضه خودروی ایگل برقی و هیبریدی کرمان‌موتور اعلام شد

روحیه جهادی و استکبار ستیزی در دانش‌آموزان نهادینه شود

مسئولان در رفع موانع فراروی رونق تولید همت کنند

نیاز 51 گلزار شهید شهرستان کبودراهنگ به برق، آب و بازسازی

عکس/رونمایی محمدرضا گلزار از مادرش؛ مادر و پسر اصلا به هم شبیه نیستند

زمان دیدارهای معوقه هفته های 11 تا 15 لیگ برتر فوتبال اعلام شد – رسانه7 | اخبار ورزشی

دست گیری 4 مسئول یک شرکت‌ بزرگ صنعتی معدنی ‌استان کرمان

اقدامی عجیب در دانشگاه تهران: ساخت 3 بلوک 25 طبقه کنار ایستگاه سنجش هواشناسی! (ویدئو)

اعلام برنامه مسابقات هفته‌های یازدهم تا پانزدهم لیگ برتر

گلایه حامد لک از استقلالی ها: به من لک لک می‌گویند! آنها چرا این کار را می‌کنند؟

بدرقه کاروانی که صد قافله دل همره اوست + فیلم

کشف سلاح و مواد مخدر در بم

دستگیری 4 مسئول یک شرکت‌‌ بزرگ در کرمان

همکاری 30 نفر در زرند برای اجرای طرح سرشماری کشاورزی

به روز رسانی حریم بافت تاریخی اصفهان

رویکرد و نگاه جامعه نسبت به اشتغالزایی برای زندانیان باید تغییر کند

خودرو ایگل برقی اردیبهشت 1404 راهی بازار می‌شود

لیگ یک/ فکری به صدر برگشت

لیگ یک/ توقف بدموقع پیروز مقابل علی سامره

نوسان قیمت ها به بازار محصولات کرمان موتور رسید

فوتبال دسته یک کشور | فجرسپاسی شیراز و مس کرمان مساوی شدند+ فیلم

ترکاشوند: هم قسم شده بودیم که سیرجان را ببریم

قهرمان ایران و آسیا رقیبش را از بحران خارج کرد

2 عامل تیراندازی در جیرفت دستگیر شدند