کرمان رصد

آخرين مطالب

تسهیل سنجش جیوه در خاک توسط محققان ژاپنی علمي

تسهیل سنجش جیوه در خاک توسط محققان ژاپنی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /الکترود حاوی نانوذرات طلا برای سنجش مقادیر بسیار اندک از جیوه در خاک ساخته شد. این الکترود با همکاری شرکت ژاپنی «ساکاموتو لایم اینداستری» و موسسه ملی علوم صنعتی پیشرفته ژاپن ساخته شده است.
آلودگی محیط زیست با فلزات سنگین یک مشکل عمده در جهان است. در بین این فلزات، جیوه(Hg) به دلیل سمیت بالا به شدت توسط مراجع قانونی کنترل می‌شود. از آنجایی که خاک ارتباط نزدیکی با زندگی روزمره مردم دارد، استاندارد محیطی جیوه کمتر از 0٫5 میکروگرم در لیتر تعیین شده است.
آزمایش بر اساس چنین استانداردهای رسمی برای سایت‌ها و کارخانه‌هایی که با این ماده درگیر هستند، اجباری است. اکثر سایت‌های ساخت و ساز و انتقال زمین در ژاپن برای تایید ایمنی به صورت داوطلبانه از نظر آلودگی خاک آزمایش می‌شوند. در حال حاضر، نمونه‌ها باید از محل مورد نظر به مراکز تست تخصصی منتقل شوند و با استفاده از تجهیزات پیشرفته و حجیم، از نظر فلزات سنگین مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. تجزیه و تحلیل همچنین به دانش تخصصی و رویه‌های پیچیده نیاز دارد.
اگر آزمایش جیوه خاک به دانش تخصصی نیاز نداشته باشد و توسط هر کسی در محل انجام شود، زمان مورد نیاز برای تایید ایمنی در بسیاری از سایت‌هایی که داوطلبانه برای آزمایش جیوه اقدام می‌کنند کاهش می‌یابد، زمان لازم برای شروع ساخت و ساز را کوتاه می‌کند و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. اگر روش‌های تست ارزان قیمت جیوه به طور گسترده در دسترس قرار گیرند، نظارت روزانه امکان تایید ایمنی آب آشامیدنی در مناطقی که آب‌های زیرزمینی مصرف می‌شود را ممکن می‌سازد.
محققان AIST با همکاری شرکت ساکاموتو لایم اینداستری(Sakamoto Lime Industry Co., Ltd) چنین روشی را برای تشخیص مقادیر کمی از جیوه در خاک را ایجاد کرده‌اند. نتایج تحقیقات آنها در مجله Nanomaterials منتشر شده است.
در این پروژه محققان الکترودهای الماس تقویت شده با نانوذرات طلا ساختند که این الکترودها به عنوان الکترود کار در فرآیند اندازه‌گیری الکتروشیمیایی نقش ایفا می‌کند.
در ژاپن، مقادیر استاندارد متعددی برای طیف وسیعی از پارامترهای مرتبط با جیوه، از جمله سطوح جیوه خاک و مدیریت زباله، ایجاد شده است. این اقدامات با هدف کاهش خطرات سلامتی مرتبط با قرار گرفتن در معرض جیوه انجام می‌شود. این فناوری جدید توسعه یافته، تشخیص جیوه در محلول را بدون روش‌های پیچیده با استفاده از یک دستگاه قابل حمل با کمک روش اندازه‌گیری الکتروشیمیایی جیوه امکان‌پذیر می‌کند.
به نقل از ستاد توسعه نانو،‌ اگرچه اندازه‌گیری الکتروشیمیایی به راحتی تحت تأثیر ناخالصی‌های موجود در محلول قرار می‌گیرد که در اندازه‌گیری تداخل ایجاد می‌کند، پردازش و تجزیه و تحلیل منحصربه‌فرد داده‌ها و تعیین اینکه آیا جیوه در غلظت 0٫5 ppb وجود دارد یا خیر را امکان‌پذیر می‌کند.
در آینده، محققان انتظار دارند که یک سیستم تجزیه و تحلیل خاک ایجاد کنند که هر کسی در محل بتواند از آن استفاده کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/642639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جوان/ «مرگ بر امریکا» مقاومت گفتمانی در برابر استکبار

سرمقاله اعتماد/ دولت؛ زمان امید و اعتماد

سرمقاله صبح نو/ ائتلاف جبهه سلفی از ریاض تا آنکارا

سرمقاله اطلاعات/ آیا فرصت آزمون و خطا هست؟

حفظ اصالت و معاصرت لازمه فقه برای ارائه در عرصه بین‌المللی است

کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی با مصرف یک «تخم‌مرغ» در هفته

خطر ابتلا به سرطان ممکن است قبل از تولد مشخص شود

آزمایشات مخفی آمریکا برای نابودی پهپادها با لیزر

«اسپیس‌ایکس» 2 ماهواره رصد زمین شرکت «مکسار» را پرتاب کرد

ساخت پارچه با میکروب‌ در ژاپن

تغییر سیاست گوگل در استفاده تسلیحاتی و نظارتی از هوش مصنوعی

کشف فعالیت‌های ژئولوژیک تازه در ماه

توضیحات سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده های ترور 2 قاضی، کینگ مانی، زیباکلام، ظریف و باشگاه مس رفسنجان

راه‌اندازی ایستگاه پایش آنلاین هوا در شهربابک و خاتون‌آباد

مس سرچشمه به جمع 10 معدن بزرگ مس جهان بر می‌گردد

جدایی مربی گلر‌های مس رفسنجان

سرعت اجرای پروژه نماد در کرمان مطلوب است

برگزاری سومین جشنواره ملی سروقامتان در رفسنجان

رشد 10 درصدی دادرسی‌های الکترونیک در استان کرمان

4 هزار راس دام سنگین فهرج واکسینه می‌شوند

جزییات سرمایه‌گذاری 6 هزار و 800 میلیارد ریالی ایمیدرو در استان کرمان

امام جمعه کرمان: سپاه پاسداران ، یک نهاد مردمی است

بهترین فرصت گیتی پسند اصفهان برای صعود به مرحله حذفی والیبال

انار، گنجینه ای از خواص بی نظیر و شگفت انگیز

سپاه پاسداران خود را از مردم جدا نمی‌داند

از کرمان موتور خودرو بخریم یا صبر کنیم؟ | جدول قیمت محصولات کرمان موتور امروز چهارشنبه 17 بهمن ماه 1403 + پیش‌ بینی قیمت خودرو

عودت پرونده فساد مس رفسنجان به دادسرا

ادامه اکران فیلم‌های جشنواره فجر در کرمان

سخنگوی قوه قضاییه: پرونده فساد در فوتبال به دادسرا برگشت

هشدار برف و باران هواشناسی در کرمان

سرمقاله کیهان/ «عدالت آموزشی» تستی نیست

مسئله ارسال پالس در پرونده هسته‌ای

سرمقاله همشهری/ ترامپ نسخه 2؛ جدید یا همان همیشگی؟

سرمقاله شرق/ می‌پوسند و می‌خشکند و می‌ریزند

مراسم تجلیل از جانبازان شهرستان شهریار به میزبانی شهر اندیشه

«دنباله‌دار اطلس» بر فراز یک تپه در شیلی

عفونت شدید خطر نارسایی قلبی را دو برابر می کند

انقلاب در صنعت پوشاک؛ پارچه خورشیدی که شما را بدون برق گرم می‌کند!

تلسکوپ فضایی هابل یک هدف تماشایی را در اعماق فضا مشاهده کرد

پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا مجوز گرفت

همراهی و ارتباط با جانباران نیاز روزِ بنیاد است

نوزدهمین آیین ملی عطرافشانی مزار شهدای ادیان توحیدی در آرامستان کلیمیان تهران برگزار می‌شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «توکلی پسند»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «داودی»

خدمات به خانواده‌های شهدا با برنامه‌ریزی ارتقا می‌یابد

افتتاح پروژه‌های آبخیزداری در استان کرمان با اعتبار 50 میلیارد ریال

انجام عمل جراحی در اعصاب بینایی برای اولین بار در کرمان

جایگزین سهراب بختیاری زاده در استقلال مشخص شد

باشگاه استقلال دست به کار شد؛ مذاکره با جانشین سهراب بختیاری زاده

انار، گنجینه‌ای از خواص شگفت‌انگیز برای سلامت بدن