کرمان رصد

آخرين مطالب

کشف حلقه گمشده بین التهاب مغز و آلزایمر علمي

کشف حلقه گمشده بین التهاب مغز و آلزایمر
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /در مطالعه‌ای نوآورانه در مورد آلزایمر، آنزیمی کشف شد که التهاب مغز را به از دست دادن حافظه مرتبط می‌کند.
یک آنزیم کمتر شناخته شده، به نام SIRT2، ممکن است حلقه گمشده بین التهاب مغز و از دست دادن حافظه در آلزایمر باشد.
به نقل از آی‌ای، در یک پیشرفت بزرگ، دانشمندان یک آنزیم کمتر شناخته شده را به عنوان یک عامل کلیدی در واکنش زنجیره‌ای پشت زوال شناختی شناسایی کرده‌اند.
محققان مؤسسه علوم پایه کره جنوبی (IBS) کشف کردند که SIRT2، که پیش‌تر در زمینه تولید گابای آستروسیتی نادیده گرفته شده بود، ممکن است به حل اثرات خاص مولکول‌های ناتوان‌کننده مرتبط با بیماری آلزایمر کمک کند.
گابا یا گاما آمینو بوتیریک اسید یک میانجی عصبی مهم در سیستم عصبی مرکزی پستانداران است که عموما نقش مهارکننده دارد، یعنی موجب مهار تحریکات نورون‌ها یا تضعیف آن‌ها می‌شود و آستروسیت (astrocyte) نیز یاخته‌ای گلیایی و ستاره‌شکل است که تغذیه و حفاظت یاخته‌های عصبی را بر عهده دارد.
این مطالعه، درک جدیدی در مورد آستروسیت‌ها که زمانی صرفا سلول‌های پشتیبان در نظر گرفته می‌شدند، ارائه می‌دهد و نقش فعال آنها را در اختلال عملکرد مغز با تولید بیش از حد انتقال‌دهنده عصبی مهارکننده گابا در پاسخ به پلاک‌های آمیلوئید بتا که یکی از ویژگی‌های تعیین‌کننده این بیماری است، آشکار می‌کند.
اگرچه آستروسیت‌ها به پاکسازی این پلاک‌ها کمک می‌کنند، اما این فرآیند، همانطور که در مطالعات قبلی ذکر شده است، یک آبشار از موارد مضر را آغاز می‌کند و آمیلوئید بتا را از طریق اتوفاژی (خودخواری) جذب کرده و از طریق چرخه اوره آن را تجزیه می‌کند.
پلاک‌ها واکنش زنجیره‌ای را آغاز می‌کنند
این تجزیه منجر به تولید بیش از حد گابا می‌شود که فعالیت مغز را سرکوب کرده و حافظه را مختل می‌کند. همچنین پراکسید هیدروژن (H₂O₂) تولید می‌کند که باعث تسریع تخریب عصبی می‌شود.
محققان بر شناسایی آنزیم‌های خاص برای کشف علت تولید بیش از حد گابا تمرکز کردند که هدف آن خنثی کردن اثرات آنها بدون ایجاد اختلال در فعالیت طبیعی مغز بود.
محققان با استفاده از ترکیبی از تجزیه و تحلیل مولکولی، تصویربرداری میکروسکوپی و تکنیک‌های الکتروفیزیولوژیکی، دو آنزیم SIRT2 و ALDH1A1 را به عنوان عوامل اصلی افزایش سطح گابا در آستروسیت‌های مبتلا به بیماری آلزایمر شناسایی کردند.
قابل توجه است که سطح بالای SIRT2 در آستروسیت‌های یک مدل موش مبتلا به آلزایمر مشاهده شد.
SIRT2 در مرحله نهایی تولید گابا نقش دارد، در حالی که هیدروژن پراکسید (H₂O₂) در مراحل اولیه این فرآیند تولید می‌شود. این نشان می‌دهد که H₂O₂ ممکن است حتی در غیاب SIRT2 نیز توسط آستروسیت‌ها تولید و آزاد شود.
در واقع، ما دریافتیم که با مهار SIRT2 تولید هیدروژن پراکسید ادامه یافته است که نشان می‌دهد تخریب نورونی حتی با کاهش تولید گابا نیز ممکن است ادامه یابد.
با مشخص کردن SIRT2 و ALDH1A1 به عنوان اهداف پایین‌دستی، محققان اکنون می‌توانند به طور انتخابی تولید گابا را بدون تغییر سطح هیدروژن پراکسید سرکوب کنند و این یک پیشرفت مهم است که امکان مطالعه مستقل گابا و هیدروژن پراکسید را در تخریب عصبی فراهم می‌کند.
اگرچه خود SIRT2 با توجه به تاثیر محدودش بر تخریب عصبی، ممکن است هدف دارویی ایده‌آلی نباشد، اما یافته‌ها زمینه‌ساز توسعه درمان‌های هدفمندتر برای تنظیم واکنش‌پذیری آستروسیتی در بیماری آلزایمر است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

شیلا، ستون خانواده: داستان یک ستاره و مادری که رویای او را ساخت/ پسری که سگها را دریبل می‌زند، حالا در اندیشه فتح اروپاست!

اعلام ترکیب النصر: رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

کمبود 300 هزار مترمربع فضای آموزشی در استان کرمان

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد

کاروان پرسپولیس وارد رفسنجان شد

پورموسوی: فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم/ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

ملاقات بی‌واسطه مقامات قضایی کرمان با 209 نفر از شهروندان کرمانی

افتتاحیه گردهمایی مشاورین ایثارگران استان‌های کشور در رفسنجان + تصاویر

پایان بوکس نوجوانان آسیا با کسب 7 مدال توسط ایران

رئیس فدراسیون چوگان: هدف ما صعودبه جام‌جهانی نیست!

تصنیف «یاد ایام» با صدای استاد محمدرضا شجریان

ترانه «دلتنگ توام» با صدای حجت اشرف زاده

اسرائیل در موقعیتی نیست که مذاکرات ایران و آمریکا را برهم بزند

نحوه تبدیل «بنجل» به «بمب نقل ‌وانتقالاتی» توسط دلالان

زیباکلام: تنها کسی که سعی کرد مانند فرد دوم نظام عمل کند احمدی‌نژاد بود

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

استیضاح راه؛ انفجار بندر «فرزانه صادق» را حذف می کند؟

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

امشب مشتری به ماه سلام می‌کند / درخشش دو غول آسمانی

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

لیست قیمت محصولات کرمان خودرو اقساطی

پرواز پرسپولیس به رفسنجان با یک انگیزه خاص

استاندار کرمان : از راه اندازی کارگروه مشترک گردشگری با فارس استقبال می کنم

دو غایب کلیدی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان

کمبود 300 هزار متر مکعبی سرانه فضای آموزشی در استان کرمان

روزی روزگاری که پز دادن سبکِ زندگیتان نبود آقای گلزار!

٤٠٠ هزار نفر تبعه خارجی در استان کرمان

نیک‌افروز: کیش پیشگام در اجرای طرح های دولت الکترونیک

یک ایرانی رئیس کمیته کنترل والیبال قهرمانی جهان شد

شهرداری گرگان؛ فاتح نخستین بازی فینال بسکتبال

آهنگ «من عاشقت شدم» با صدای سیروان خسروی

موزیک ویدئوی فیلم «آتابای» با صدای محسن چاوشی

ستاره های آسمان در حال اجرای کنسرت

4 هزار هکتار از بافت قم مناطق فرسوده و حاشیه‌نشین است

پرواز کاروان پرسپولیس به‌سوی آخرین امیدها (عکس)

امسال اراذل و اوباش را به سوراخ موش می فرستیم

پرسپولیس تمرین کرد و راهی رفسنجان شد

سپاهان و گل‌ گهر صاحب VAR اختصاصی شدند

پرسپولیس به رفسنجان پرواز کرد

دومین باشگاه هم صاحب VAR اختصاصی شد

سیرجان میزبان ششمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دفاع مقدس می شود