کرمان رصد

آخرين مطالب

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟ مقالات

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی و بحران قطعی برق مواجه است، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به «دنیای‌اقتصاد» گفت تلاش می‌کنیم با مجاب کردن نمایندگان بتوانیم در آینده نزدیک برای تصویب لایحه تغییر ساعت رسمی کشور رای بگیریم.
روز چهارشنبه بررسی لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در صحن علنی مجلس بررسی شد، اما نمایندگان با هرگونه فوریت این لایحه مخالفت کردند و بر این اساس قرار است که لایحه مذکور به صورت عادی در مجلس بررسی شود. این در حالی است که با توجه به ناترازی انرژی در کشور و رسیدن به روزهای گرم سال، تغییر ساعت رسمی کشور می‌توانست تغییرات قابل توجهی در الگوی مصرف انرژی ایجاد کند. آن‌طور که وزیر نیرو اعلام کرده با تغییر ساعت رسمی کشور 1200 مگاوات یعنی اندازه ظرفیت یک نیروگاه صرفه‌جویی در کشور ایجاد می‌شد. لایحه تغییر ساعت رسمی کشور با توجه به مشورت‌های کارشناسی به دولت و تاثیر مصوبه مجلس مبنی بر تثبیت ساعت در افزایش مصرف انرژی تقدیم مجلس شد. اگرچه پیش از این برخی نمایندگان بر اختیار دولت برای تغییر ساعت کاری ادارات تاکید می‌کردند، اما آنچه نادیده گرفته شده مصرف انرژی بخش خانگی و بخش خصوصی است.
بر این اساس در زمان بررسی فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در مجلس مخالفان که به نظر می‌رسید نگاه سیاسی دارند، تاکید می‌کردند که نیازی به تنظیم قانون برای جابه‌جایی ساعت نیست، چراکه دولت می‌تواند ساعت کاری کارکنان دولت را تنظیم کند. مخالفان همچنین به سرگردانی و بلاتکلیفی ناشی از تغییر ساعات اداری اشاره می‌کردند و معتقد بودند که دولت اختیار دارد که با توجه به شرایط آب‌وهوایی منطقه‌ای، ساعت ادارات را تغییر دهد.
موافقان اما تاکید می‌کردند که در شرایط فعلی که کشور درگیر ناترازی انرژی است، این لایحه می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش خاموشی‌ها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی داشته باشد. از سوی دیگر هماهنگی بیشتر ساعت کاری با نور طبیعی روز می‌تواند مصرف روشنایی و استفاده از دستگاه‌های خنک‌کننده در ساعات میانی روز را کاهش دهد. همچنین موافقان اعلام می‌کردند که با افزایش هماهنگی ساعت کاری با نور روز، نیاز به روشنایی الکتریکی در ادارات و واحدهای تجاری کاهش می‌یابد. پیش از اظهارات موافقان و مخالفان فوریت این لایحه، رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در دفاع از لایحه تغییر ساعات کار رسمی کشور تاکید کرد که این کار تا دو سال پیش هم در کشور اجرا می‌شد و تاثیر قابل توجهی‌ داشت. که طبق نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر دولت درباره تغییر ساعت بتواند اجازه داشته باشد، میزان صرفه‌جویی از هزار تا 1500 مگاوات روزانه خواهد بود که معادل توان تولید یک نیروگاه 1200 مگاواتی است.
به گزارش «ایسنا»، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در این لایحه ما از مجلس تقاضای اجازه تصمیم‌گیری در خصوص ساعت کارمندان را داریم. تغییری که در تنوع جغرافیایی وجود دارد، حمل‌ونقل و ترافیک و آلودگی هوا و تغییرات تکنولوژی که از همه اینها مهم‌تر است، این لایحه فرصتی به دولت می‌دهد که بتواند درباره سقف ساعت کاری و تعطیلات پنج‌شنبه‌ها و در شرایط اضطرار، آلودگی هوا، ماه رمضان و موارد خاص تصمیم بگیرد.
در نهایت اما نمایندگان با 104 رای موافق، 117 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه با دو‌فوریت آن مخالفت کردند. سپس یک فوریت این لایحه به رای گذاشته شد که نمایندگان مجلس با 114 رای موافق، 106 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر با آن مخالفت کردند. پس از عدم موافقت مجلس با دو فوریت و یک فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت که لایحه تغییر ساعات ادارات به صورت عادی بررسی می‌شود.
فریدون همتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص چرایی عدم رای نمایندگان به فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: نمایندگان با توجه به استدلالی که دارند و نتیجه‌ای که به آن می‌رسند به یک لایحه رای مثبت یا منفی می‌دهند. هر کدام از نمایندگان بر اساس استدلالی مخالف و برخی موافق هستند و تعیین‌کننده نهایی رای اکثریت نمایندگان است. مصرف برق و اقتصاد کشور موضوعی نیست که نمایندگان نسبت به آن نگاه سیاسی داشته باشند و اگرچه امکان دارد برخی این نگاه را داشته باشند، اما معتقدم در رد فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی، نمایندگان نگاه سیاسی نداشتند.
او تاکید کرد: به نظر بنده تغییر ساعت رسمی کشور می‌تواند به ما در بهره‌گیری از روشنایی روز کمک کند. بر این اساس و با تغییر ساعت رسمی کشور در اوج پیک مصرف برق ادارات می‌توانستیم یک ساعت زودتر تعطیل کنیم. در سنوات گذشته نیز جابه‌جایی ساعت تجربه خوبی از جهت مصرف انرژی بود.
نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس‌ تصریح کرد: معتقدم که باید فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور رای می‌آورد. اما در حال حاضر نیز این لایحه در کمیسیون بررسی و در نهایت در صحن مجلس بررسی می‌شود. ما پیگیری می‌کنیم که کمیسیون لایحه تغییر ساعت رسمی کشور را بررسی کند و نظر کارشناسان، دولت و مرکز پژوهش‌ها را نیز می‌گیریم و تلاش کنیم تا مجلس را مجاب کنیم و بتوانیم در آینده نزدیک برای تصویب این لایحه رای بگیریم.
همتی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور خاطرنشان کرد: با تغییر ساعت رسمی کشور ادارات در پیک مصرف یک ساعت زودتر تعطیل می‌شود و بر این اساس فشار کمتری به سهم برق مصرف خانگی وارد می‌شود. مشکل ما این است که بنگاه‌های مهم را در تابستان به دلیل بی‌برقی و در زمستان به دلیل نبود گاز تعطیل می‌کنیم.
او به تاثیر ناترازی انرژی در صنعت اشاره کرد و افزود: کاهش تولید که به موجب قطع برق ایجاد می‌شود موجب افزایش قیمت‌ها می‌گردد و از سوی دیگر کارگر بیکار می‌شود. بنابراین قطع برق مجموعه‌ای از آثار منفی برای بنگاه‌ها را به دنبال دارد. متاسفانه چندین سال است که ناترازی‌ها متوجه کشور شده و هر سال از این موضوع لطمه می‌بینیم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718636/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گره روی عمر و بخت؛ درباره عکسی از فرش ملایر زیر تابوت پاپ فرانسیس

سرمقاله اعتماد/ مرز باج و وفاق

بازگشت به پایتخت‌ها برای بررسی جزئیات

سنجاقک ناسا یک مانع مهم را پشت سر گذاشت

اجرای طرح‌هایی برای جذب سرمایه‌های مردمی در جهت رونق تولید ملی

یزد میزبان 180 برنامه فرهنگی در دهه کرامت است

خدمات امداد خودرو کرمان موتور

تصاویر؛ بافت تاریخی آمل

عدم قطعی آب و برق در کیش، حاصل برنامه‌ریزی دقیق و تلاش شبانه‌روزی تیم مدیریتی منطقه آزاد کیش است

رکورد درخشان هانسی فلیک

حذف تمام نفرات ایران در مسابقات جودو قهرمانی آسیا

نوای سنج و دمام در جشنواره موسیقی نواحی

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت رئیسی: این نشانه‌ها را جدی بگیرید!

ترامپ؛ نامحبوب در خاورمیانه

سرمقاله آرمان ملی/ دشواری مذاکرات فنی

ابداع یک داروی ضد سرطان با «قارچ هیمالیا»

ناپایداری جوی و دریایی هرمزگان در یکشنبه 7 اردیبهشت

تقویت ماده 65 و احیای قانون نحوه چگونگی اداره مناطق آزاد، کمک به مناطق آزاد است

ممنوعیت خرید‌و‌فروش املاک نهضت ملی مسکن

محکومیت سنگین استقلال با شکایت کیوسفسکی

از مهران مدیری منتظر آلبوم جدید و یک کنسرت بزرگ باشید

آهنگ دلی و جدید معین زد به نام «خداحافظ ای روزای سرد»

انفجار مهیب در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا خرابکاری؟!

سرمقاله سازندگی/ وزیر یا سرباز؟

«وارونه‌نمایی و تحریف»؛ حمله کیهان به روحانی

سرمقاله هم میهن/ درباره انفجار

معرفی خالق «بیمارستان چشم پرنده» که در 94 سالگی درگذشت

تعیین تکلیف نشدن وضعیت موقوفات کرمان، مانع جدی حدنگاری است

ارسال محموله خونی از کرمان به بندرعباس

گلزار دوباره تاکید کرد که { پز نیست سبک زندگیمه} +عکس

6 مدال شطرنج‌بازان ایران در غرب آسیا

پایان کار جودوکاران در بخش انفرادی مسابقات قهرمانی آسیا بدون مدال

قهرمان المپیک: مسئولین با شاخه گل 30 هزارتومانی عکس گرفتند و رفتند!

قیصر فوتبال ایران دوباره روی سکوی قهرمانی

دمام‌زنی بوشهری‌ها در سوگ جانباختگان حادثۀ بندر شهید رجایی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیش‌‌‌نیازهای استفاده از توافق

آشنایی با «شیخ نعیم قاسم»؛ از مبانی فکری تا اندیشه‌های سیاسی

وقتی می‌میریم چه اتفاقی در مغز ما می‌افتد؟

موفقیت شناگران دانشگاه آزاد کرمان در مسابقات کشوری

دیبالای ایرانی مقابل پرسپولیس!

مناسبت روز/ یکشنبه، 7 اردیبهشت‌ماه

ناامیدی جوکوویچ پس از شکست در مسترز مادرید

انوشیروانی: فدراسیون جهانی کمی به ما بی‌اعتماد است

استوری تلخ و متفاوت محسن چاوشی برای حادثه بندرعباس

سرمقاله خراسان/ "مکانیسم ماشه باید غروب کند"

الف: وزیر جدید اقتصاد جدید، همان همتی است!

وضوح اندازه ها و فواصل واقعی در منظومه شمسی

آخرین وضعیت صدور پروانه در بافت‌های فرسوده

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) ظرفیت های زیادی برای بهره مندی در نظام تعلیم و تربیت دارد

اطلاعیه رویداد ملی موسیقی نواحی پس از حادثه انفجار در بندرعباس