کرمان رصد

آخرين مطالب

هزینه‌های زندگی در این شهر صنعتی برابر با پایتخت‌نشینی‌ست اجتماعي

هزینه‌های زندگی در این شهر صنعتی برابر با پایتخت‌نشینی‌ست
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فارس / مسئولان محلی سیرجان به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی، معدنی و تاریخی کشور در حالی نسبت به هزینه‌های بالای زندگی در این منطقه حتی در حد هزینه‌های پایتخت‌نشینی، شکاف طبقاتی و آسیب‌های اجتماعی هشدار می‌دهند که محمدعلی طالبی استاندار کرمان به بیان راهکارهایی برای کاهش این مشکلات و معضلات می‌پردازد.
دندان‌های جاده در گردنه گدار خانه‌سرخ بزرگراه کرمان ـ سیرجان تیزتر شده است و لاستیک‌های ماشین را با ولع بیشتری گاز می‌گیرد، گاهی احساس می‌کنم، ماشین در حال خارج شدن از جاده است، یکی از آقایان همکار به چاله‌و‌چوله‌های بزرگتر که می‌رسیم، نُچ‌نُچ می‌کند و زیر لب با خودش تکرار می‌کند: «چقدر زشته، چقدر زشته، جاده سیرجان با میلیاردها تومان درآمد اینقدر خرابه».وارد شهر سیرجان که می‌شویم با دیدن آسفالت درب‌و‌داغان ورودی شهر به خودم می‌خندم که نگران جاده خراب بودم در حالی‌که حتی خیابان‌های این شهر ثروتمند هم خیری از آن درآمدهای میلیاردی صنایع و معادن ندیده‌اند.
استاندار کرمان رُبان پروژه مسکن سیرجان را قیچی نکرد
ما خبرنگاران به دعوت استانداری کرمان به سیرجان آمده‌ایم تا محمدعلی طالبی استاندار کرمان و یعقوب رستمی معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در آیین افتتاح پروژه نهضت ملی مسکن در این شهر همراهی کنیم، اما استاندار کرمان پروژه را افتتاح نمی‌کند، زیرا متوجه موضوعی شده است که برایش مهم است.
بازار
استاندار کرمان و هیأت همراه به طبقه هفتم بلوک c9 در پروژه تعاونی مسکن کارگران پیمانکاران گل‌گهر و سرافرازان و یکی از واحدهای شرکت تعاونی کهن‌ارگ قلعه‌سنگ سرجان می‌روند و کلید واحدها را به صاحبخانه‌ها تحویل می‌دهند.
محمدعلی طالبی اما پروژه یک‌هزار و 330 واحدی مسکن ملی سیرجان را افتتاح نمی‌کند، او به خبرنگاران می‌گوید: هنوز سیستم فاضلاب این پروژه آماده نشده است و ما نه تنها این پروژه بلکه هر پروژه‌ای که به‌صورت 100 درصدی آماده نشده باشد را افتتاح نمی‌کنیم.
وی همچنین شرایط تأمین زمین، اجرا و تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان کرمان طی ماه‌های اخیر را بهتر از گذشته ذکر می‌کند و ادامه می‌دهد: پیمانکاران قوی در بحث مسکن ملی شهرستان سیرجان ورود کرده‌اند و لازم است، این سرعت، کیفیت و قیمت مناسب را در پروژه‌های مسکن سراسر استان جا بیندازیم.
سیرجان در حال تبدیل به کلان‌شهر است
بعد از بازدید از پروژه‌های مسکن در میدان شورا به‌سمت فرمانداری ویژه سیرجان حرکت می‌کنیم تا در شورای مشترک اداری و مسکن شرکت کنیم و آیین قرعه‌کشی فاز یک واگذاری یک‌هزار و 150 قطعه زمین طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده از اراضی بولوار شهید صیادشیرازی برگزار شود.
فرماندار ویژه سیرجان به‌عنوان اولین سخنران به بیان نکات مهمی از آخرین وضعیت این شهرستان می‌پردازد.
سید رحیم رضوی می‌گوید: سیرجان در حال تبدیل به یک کلان‌شهر است و هرچند آخرین آمار سرشماری از حضور 375 هزار نفر خبر می‌دهد بر اساس سرانه‌هایی که داریم، بیش از 500 هزار نفر در این شهر زندگی می‌کنند.
وی ادامه می‌دهد: فرصت‌های شغلی بی‌شمار در سیرجان موجب افزایش اشتیاق و میل به سکونت در این شهر شده است.
فرماندار سیرجان با یادآوری اجرای پروژه‌های مسکن در این شهرستان از وجود 2 هزار و 700 نفر واجد شرایط دریافت زمین خبر می‌دهد که در فاز اول به یک‌هزار و 150 نفر زمین واگذار می‌شود و فاز دوم هم به‌زودی انجام خواهد شد.
رضوی از همکاری نیروی دریایی ارتش در سیرجان برای تأمین زمین‌های مورد نیاز قدردانی می‌کند و می‌گوید: تعاونی‌های مسکن قدرتمندی در سیرجان داریم که از سواحل مکران تا استان فارس در حال اجرای پروژه هستند.
آیا زمین‌های سیرجان تمام شده‌اند
در همین حال امام جمعه سیرجان به این موضوع اشاره می‌کند که انجام قرعه‌کشی زمین‌های طرح جوانی جمعیت یک آرزوی عمومی در سیرجان بود و مدت‌ها منتظر این برنامه بودیم.
حجت‌الاسلام مسلمی‌زاده می‌گوید: خانواده‌هایی با 4 بچه قد و نیم‌قد و با بچه‌های دو قلو، سه‌قلو و چهارقلو آنقدر آمدند و رفتند تا زمین بگیرند و این تأخیر در واگذاری زمین‌ها سبب ناامیدی شده بود، اما در هر صورت این طرح در حال ثمر دادن است و از مسؤولان سابق، لایق، قبلی و فعلی تشکر می‌کنم.
وی به نکته مهمی درباره گرانی زمین در سیرجان اشاره می‌کند و می‌گوید: از کمبود زمین در سیرجان به‌عنوان یکی از دلایل گرانی زمین در این شهرستان نام برده می‌شود، اما زمین در سیرجان خیلی هم کم نیست و ارگان‌ها، ادارات دولتی، دانشگاه‌ها، راه‌آهن، فرودگاه و بعضی از نیروگاه‌ها زمین خالی زیادی دارند و چه طرحی بهتر از مسکن ملی برای استفاده از این زمین‌ها؟.
آماری عجیب از زمین‌های دولتی در سیرجان
در حالی حاج‌آقا مسلمی‌زاده این موضوع را مطرح می‌کند که شنیده است با وجود گرانی اجاره‌بهای مسکن به‌علت کمبود زمین در سیرجان اما بعضی از دستگاه‌های دولتی و ارگان‌ها از 10 هکتار تا 70، 80 هکتار زمین دارند که مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در همین شورای اداری با صراحت اعلام می‌کند: یکی از مجموعه‌ها در زیدآباد سیرجان 120 هکتار زمین دارد که قرار است آن را برای ساخت مسکن مردم اختصاص دهد.
امام جمعه سیرجان همچنین پرده از یک مشکل بزرگ دیگر در حوزه مسکن در این شهرستان برمی‌دارد و عنوان می‌کند: مشکلات مسکن در سیرجان زیاد است، مثلا شرکت‌هایی مانند اسپیناس، مارال و زمین‌های امینی‌ها را داریم که از بیش از یک‌هزار نفر برای واگذاری زمین و مسکن ثبت‌نام کرده‌اند، اما چیزی تحویل نداده‌اند که سبب دلخوری بعضی از مردم شده است زیرا زندگی خود را فروخته‌اند و زمین و خانه‌ای هم ندارند و باید مشکل مردم برطرف شود.
هزینه زندگی در سیرجان با تهران برابری می‌کند
در عین حال نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توسعه تجاری و اقتصادی شهرستان سیرجان می‌گوید: هزینه زندگی در سیرجان با تهران برابری می‌کند و شکاف طبقاتی عمیقی وجود دارد و زیرساخت‌ها در سیرجان هم هنوز مطلوب نیست.
معتمدی‌زاده تصریح می‌کند: شکاف طبقاتی بین افراد حقوق‌بگیر از معادن و سایر کارمندان و کارگران وجود دارد که این امر معضلات اجتماعی را برای سیرجان به‌وجود آورده است.
وی معتقد است با الحاق زمین به طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای اقماری شهرستان و شهر سیرجان می‌توانیم بازار سیاه مسکن را بشکنیم.
زمین‌های دولتی را تعیین‌تکلیف می‌کنیم
اما استاندار کرمان در جمع‌بندی جلسه شورای اداری سیرجان با تبریک به متقاضیان دریافت زمین در طرح جوانی جمعیت می‌گوید: هرچند برنامه‌های تأمین زمین در سیرجان در حال انجام است، اما فاصله زیادی بین افراد ثبت‌نام شده با زمین‌های در نظر گرفته‌شده و بین تأمین زمین و پروژه‌های در حال اجرا وجود دارد و امیدواریم بتوانیم این فاصله را با کمک همه بخش‌ها کم کنیم.
محمدعلی طالبی هم دست می‌گذارد روی همان موضوع زمین‌های دولتی که بدون استفاده مانده و امام جمعه سیرجان هم به آنها اشاره کرد.
او می‌گوید: مشکلاتی در تأمین زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن در استان کرمان داریم و راهبردهایی مانند شناسایی و آزادسازی زمین‌های دولتی و بدون‌استفاده را در دستور کار داریم.
به گفته استاندار کرمان، چاره‌ای نیست به غیر از اینکه همه ظرفیت‌های استان از جمله اراضی دولتی و وقفی برای تامین زمین مورد نیاز مردم را پیگیری کنیم.
طالبی بر این موضوع تأکید می‌کند که برای تأمین زمین‌های مورد نیاز در استان کرمان و شهرستان سیرجان، جدی هستیم و تجمیع اطلاعاتی از زمین‌ها با ایجاد بانک زمین صورت خواهد گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/718621/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گره روی عمر و بخت؛ درباره عکسی از فرش ملایر زیر تابوت پاپ فرانسیس

سرمقاله اعتماد/ مرز باج و وفاق

بازگشت به پایتخت‌ها برای بررسی جزئیات

سنجاقک ناسا یک مانع مهم را پشت سر گذاشت

اجرای طرح‌هایی برای جذب سرمایه‌های مردمی در جهت رونق تولید ملی

یزد میزبان 180 برنامه فرهنگی در دهه کرامت است

خدمات امداد خودرو کرمان موتور

تصاویر؛ بافت تاریخی آمل

عدم قطعی آب و برق در کیش، حاصل برنامه‌ریزی دقیق و تلاش شبانه‌روزی تیم مدیریتی منطقه آزاد کیش است

رکورد درخشان هانسی فلیک

حذف تمام نفرات ایران در مسابقات جودو قهرمانی آسیا

نوای سنج و دمام در جشنواره موسیقی نواحی

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت رئیسی: این نشانه‌ها را جدی بگیرید!

ترامپ؛ نامحبوب در خاورمیانه

سرمقاله آرمان ملی/ دشواری مذاکرات فنی

ابداع یک داروی ضد سرطان با «قارچ هیمالیا»

ناپایداری جوی و دریایی هرمزگان در یکشنبه 7 اردیبهشت

تقویت ماده 65 و احیای قانون نحوه چگونگی اداره مناطق آزاد، کمک به مناطق آزاد است

ممنوعیت خرید‌و‌فروش املاک نهضت ملی مسکن

محکومیت سنگین استقلال با شکایت کیوسفسکی

از مهران مدیری منتظر آلبوم جدید و یک کنسرت بزرگ باشید

آهنگ دلی و جدید معین زد به نام «خداحافظ ای روزای سرد»

انفجار مهیب در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا خرابکاری؟!

سرمقاله سازندگی/ وزیر یا سرباز؟

«وارونه‌نمایی و تحریف»؛ حمله کیهان به روحانی

سرمقاله هم میهن/ درباره انفجار

معرفی خالق «بیمارستان چشم پرنده» که در 94 سالگی درگذشت

تعیین تکلیف نشدن وضعیت موقوفات کرمان، مانع جدی حدنگاری است

ارسال محموله خونی از کرمان به بندرعباس

گلزار دوباره تاکید کرد که { پز نیست سبک زندگیمه} +عکس

6 مدال شطرنج‌بازان ایران در غرب آسیا

پایان کار جودوکاران در بخش انفرادی مسابقات قهرمانی آسیا بدون مدال

قهرمان المپیک: مسئولین با شاخه گل 30 هزارتومانی عکس گرفتند و رفتند!

قیصر فوتبال ایران دوباره روی سکوی قهرمانی

دمام‌زنی بوشهری‌ها در سوگ جانباختگان حادثۀ بندر شهید رجایی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیش‌‌‌نیازهای استفاده از توافق

آشنایی با «شیخ نعیم قاسم»؛ از مبانی فکری تا اندیشه‌های سیاسی

وقتی می‌میریم چه اتفاقی در مغز ما می‌افتد؟

موفقیت شناگران دانشگاه آزاد کرمان در مسابقات کشوری

دیبالای ایرانی مقابل پرسپولیس!

مناسبت روز/ یکشنبه، 7 اردیبهشت‌ماه

ناامیدی جوکوویچ پس از شکست در مسترز مادرید

انوشیروانی: فدراسیون جهانی کمی به ما بی‌اعتماد است

استوری تلخ و متفاوت محسن چاوشی برای حادثه بندرعباس

سرمقاله خراسان/ "مکانیسم ماشه باید غروب کند"

الف: وزیر جدید اقتصاد جدید، همان همتی است!

وضوح اندازه ها و فواصل واقعی در منظومه شمسی

آخرین وضعیت صدور پروانه در بافت‌های فرسوده

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) ظرفیت های زیادی برای بهره مندی در نظام تعلیم و تربیت دارد

اطلاعیه رویداد ملی موسیقی نواحی پس از حادثه انفجار در بندرعباس