تاثیر معادن و صنایع در گسترش انواع سرطانها / تحمیل فشار مالی از سوی اتباع غیر مجاز به بخش درمان استان کرمان
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش ؛ مرتضی هاشمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در نشست خبری هفته سلامت، در پاسخ به سوالی، با اشاره به اینکه هم اکنون طبق آمار ١٥ درصد جمعیت استان کرمان را اتباع خارجی تشکیل میدهند و حضور اتباع خارجی فشار زیادی را به بخش بهداشت و درمان استان کرمان وارد کردهاست ، گفت: علیرغم محدودیتهای مالی موجود دولت، بخش قابل توجهی از یارانههای دولتی بخش بهداشت و درمان استان کرمان صرف اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او افزود: سیاست مسئولین نظام تا کنون مهمان نوازی بوده است، اما همان طور که وزیر کشور نیز اعلام کرده است، میزبان هم یک ظرفیت میزبانی دارد و اتباع طبق اسناد بالادستی باید ساماندهی شوند، اتباع خارجی غیر مجاز از منابع ملی و یارانههایی که مختص مردم است استفاده میکنند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی با محدودیتهای منابع مالی، مراکز و بیمارستانها را اداره میکند و در خصوص مسائل درمانی اتباع به حوزه درمان کرمان فشار وارد شده، هم اکنون بخشی از یارانههای دولتی که مختص مردم است توسط اتباع غیرمجاز استفاده میشود؛ به طور مثال در موضوع زایمانها نیز به دلیل زاد و ولد بالای اتباع گاهی اوقات نوزادان خانوادههای ایرانی پشت در NICU باید منتظر بمانند تا پس از ترخیص نوزادان اتباع خارجی، به آنها نوبت برسد و مراحل درمانی خودشان را طی کنند.
هاشمیان توضیح داد: با کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در خصوص این موضوعات در ارتباط هستیم و پیگیر افزایش تعاملات و حمایتها هستیم.
کمبودهای حوزه بهداشت و درمان
او در پاسخ به سوال دیگری نیز گفت: رفع کمبودهای حوزه بهداشت و درمان در حال پیگیری است؛ یک سری پروژهها را تعیین کردیم و پیگیر هستیم تا از طریق خیرین، کمک صنایع و اعتبارات دولتی حل شوند؛ باید مشکلات و مسائل را بازآرایی کنیم؛ مولد سازی را پیگیری میکنیم؛ هم اکنون در کرمان ٢٩ مرکز بهداشتی داریم که استیجاری هستند و مستهلک شدهاند و نیاز به توجه جدی دارند.
وی افزود: بیش از نیمی از ناوگان آمبولانسها در استان کرمان فرسوده است که باید نوسازی شوند؛ کرمان پر حادثهترین استان کشور در بحث حوادث و عوامل طبیعی و غیر طبیعی است که باید به تقویت زیر ساختهای درمانی آن توجه شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرد: بیمارستان شفا فرسوده است و بیش از ٤٠ سال قدمت دارد و نیاز به بهسازی دارد تا ساخت بیمارستان جدید؛ نوبت دهیهایام آر آی و سی تی اسکن به دلیل تقاضاهای زیاد و کمبود دستگاهها با مشکلاتی مواجه است و پاسخگو نیست و پزشکان مرتبط باید بیشتر همکاری کنند در بحث تجویزها.
امنیت غذایی
او بیان کرد: در حوزه ناامنی غذایی باید صنایع و معادن به حوزه بخش سلامت کمک کنند؛ برای بهبود سطح امنیت غذایی در استان باید دانشگاه علوم پزشکی کرمان تقویت مالی شود؛ محور توسعه انسان سالم است.
وی در ادامه افزود: جمعیت و دغدغههای جمعیتی اولویت اول وزارتخانه است و در حوزه جمعیت آمار خوبی نداریم.
موضوع افزایش تصادفات
هاشمیان موضوع افزایش تصادفات و مرگ و میرهای ناشی از آن را در کرمان یک مسئله مهم خواند و اظهار کرد: کرمان طولانیترین راههای کشور را دارد و متاسفانه به دلیل مسائل زیر ساختی، آمار تلفات جادهای کاهش پیدا نکرد و ١٢٩٤ نفر پارسال فوتی داشتیم؛ باید به رویکرد صفر بپردازیم.
وی آمار سزارین را در کرمان نامطلوب و زیاد توصیف کرد و گفت: از میانگین کشوری بیشتر است و متاسفانه رشد یافته است؛ مرگ و میر مادران باردار از متوسط کشور بالاتر است.
او گفت: با پرهیز از مسائل سیاسی، کار کارشناسی و تخصصی انجام میدهیم؛ پاسخگوی رسانه ها هستم؛ نشست های فصلی برگزار می شود؛ با توجه به محدودیتهای مالی در سطح ملی، به دنبال منابع استانی هستیم.
انتقاد از صنایع و معادن استان
هاشمیان با گلایه از عدم همراهی صنایع و معادن استان کرمان در حمایت از بخش بهداشت و درمان استان با توجه به تاثیرات و کارکردهای نامطلوبی که در حوزه مسائل حوزه سلامت مردم استان داشتهاند، صراحتا بیان کرد: بخش درمان استان بهرهای از حمایتهای صنایع و معادن، نبرده است و این موضوع باید پیگیری شود و آنها باید تغییر رویکرد بدهند؛ هزینههای درمانی استان بالا رفته است و نیازمند همراهی معادن و صنایع بزرگ است.
تاثیر معادن و صنایع در گسترش انواع سرطانها
او تاکید کرد: بخش قابل توجهی از مشکلات و گرفتاریهای حوزه درمان ناشی از تاثیرات فعالیت صنایع و معادن است نظیر تصادفات، بیماریهای قلبی و سایر بیماریها و گسترش انواع سرطانها، که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت:سهم بخش درمان استان از حمایت مالی و مسئولیت اجتماعی صنایع و معادن بزرگ بسیار ناچیز بوده است و سهمی نبرده است و آنها کمک خاصی را به این حوزه نکردهاند؛ طبق قانون تا یک درصد از فروش معادن باید به استان برگردد و در امور این چنینی هزینه شود؛ در هیات مدیره شرکت ملی مس حتی یک فرد کرمانی نداشتیم و هیات مدیره نقش مهمی در تصمیم گیریها دارد در خصوص توزیع منابع در استانها؛ تا کنون از اختلافات موجود در استان شرکتها استفاده بردهاند و پاسخگو و حامی نبودهاند.
46
کد خبر 2052976
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۸:۵۵
-
۸ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/717107/