50 نشست تخصصی برای تابآوری آثار تاریخی برگزار شد
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی گفت: در ده استان کشور مانورهای سراسری مدیریت بحران با مشارکت هلالاحمر، آتشنشانی و نیروی انتظامی برگزار میشود. - اخبار اجتماعی -
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی صبح امروز شنبه 30 فروردینماه 1404 با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، جمعی از مدیران ستادی، مفاخر معماری، مرمتگران، معماران و هنرمندان برجسته در سالن نوروز وزارتخانه برگزار شد.
فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی کشور در این مراسم با تأکید بر نقش بیبدیل استادکاران، پیشکسوتان و کنشگران حوزه مرمت، از اجرای برنامههای گسترده به مناسبت این روز جهانی در سراسر کشور خبر داد.
او با اشاره به شعار شورای بینالمللی بناها و محوطههای تاریخی، «میراث در معرض خطر (تهدید) از بلایا و درگیریها: آمادگی و یادگیری از 60 سال فعالیت ایکوموس»، گفت: این شعار بازتابی از شرایط اقلیمی و تهدیدات نوظهور جهانی علیه آثار تاریخی است و در همین راستا، شعار ملی امسال نیز «تابآوری آثار تاریخی در برابر بحرانها» انتخاب شده است.
داوری با اشاره به تمرکز معاونت میراثفرهنگی بر سه محور «تابآوری ساختاری، اجتماعی و عملکردی» بناهای تاریخی، از برگزاری 50 نشست تخصصی و علمی با حضور استادان، پیشکسوتان و پژوهشگران برجسته در استانهای با بیشترین میزان خطرپذیری از سیل، زلزله و فرونشست زمین خبر داد.
او همچنین اعلام کرد: ده مانور سراسری مدیریت بحران در بافتهای تاریخی با مشارکت نهادهای اصلی خدماترسان از جمله جمعیت هلالاحمر، سازمان آتشنشانی و نیروی انتظامی در ده استان کشور اجرا میشود. هدف از این مانورها، ارتقای هماهنگی ملی برای امدادرسانی به آثار تاریخی و افزایش تابآوری شهری در مواجهه با بحرانهاست.
قدردانی دبیرکل سازمان گردشگری ملل متحد از ایران مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی همچنین از استقبال گسترده مردم در روز بازدید رایگان از موزهها، اماکن تاریخی و پایگاههای ملی و جهانی وابسته به وزارتخانه خبر داد و گفت: شناخت عمومی از روایتهای پنهان آثار تاریخی، گامی مؤثر در مسیر حفاظت از آنهاست.
داوری در ادامه به اجرای طرح «نادیدههای تاریخی» اشاره کرد که طی آن در روزهای اخیر، امکان بازدید عمومی از برخی اماکن کمتر دیدهشده تاریخی کشور فراهم شد.
او در پایان، نقش محوری استادکاران، مرمتگران و کنشگران میراثفرهنگی را در استمرار پایداری و انتقال میراث به نسل آینده یادآور شد و از تجلیل شایسته این چهرهها در مراسم امروز خبر داد.
انتهای پیام/
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷:۲۹
-
۹ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/716411/