کرمان رصد

آخرين مطالب

کشف میلیون‌ها اجرام بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی علمي

کشف میلیون‌ها اجرام بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / اخترفیزیکدانان موفق به کشف میلیون‌ها جرم بین ستاره‌ای پنهان در منظومه شمسی شدند. آنها با کمک فناوری شبیه‌سازی به این نتیجه حیرت‌انگیز دست یافتند.
مواد میان‌ستاره‌ای یا بین ستاره‌ای متعددی در منظومه شمسی ما کشف شده است، اما دانشمندان هنوز در حال تحقیق برای تعیین منشأ آنها و چگونگی رسیدن آنها به اینجا هستند. آنها سامانه جدیدی را برای شبیه‌سازی فعالیت میان‌ستاره‌ای میان منظومه شمسی ما و در نزدیکی «منظومه آلفا قنطورس»(Alpha Centauri) ساخته‌اند.
به نقل از اس‌تی‌دی، یک مطالعه جدید از محققان «دانشگاه وسترن»(Western ) به سرپرستی اخترفیزیکدانان؛ «کول گرگ»(Cole Gregg) و «پاول ویگرت»(Paul Wiegert)، به «منظومه آلفا قنطورس» به عنوان منبعی امیدوارکننده اشاره می‌کنند. این منظومه، نزدیکترین منظومه ستاره‌ای به منظومه ماست.
این پژوهش دلایل قانع‌کننده‌ای را بیان می‌کند که چرا «منظومه آلفا قنطورس» یک عنصر کلیدی برای تحقیقات بیشتر است.
اجرام میان‌ستاره‌ای چیستند؟
اجرام بین ستاره‌ای مواد نجومی مانند سیارک‌ها یا دنباله‌دارها هستند. آنها از نظر گرانشی به ستاره‌ای متصل نیستند و می‌توانند از منظومه‌های خورشیدی دیگر آمده باشند و در اثر برخورد یا توسط گرانش سیاره یا ستاره‌ای دیگر به فضای بین ستاره‌ای پرتاب شده باشند.
«گرگ» دارای مدرک دکترا در فیزیک و نجوم، یک نسخه رایانه‌ای برای مطالعه منظومه شمسی ما، «آلفا قنطورس» و فعالیت بین ستاره‌ای میان این دو در کنار هم در منظومه شمسی ساخت.
وی با استفاده از فیزیک حاکم بر منظومه شمسی تک خورشیدی ما، فعالیت بین ستاره‌ای را در «آلفا قنطورس» که یک منظومه با سه خورشید است، شبیه‌سازی کرد.
چگونه آلفا قنطورس ممکن است اجرام را به مسیر منظومه ما بفرستد؟
«گرگ» می‌گوید: ما از منظومه شمسی خودمان اطلاعات زیادی داریم. ما می‌دانیم که سیارات غول‌پیکر باعث کمی هرج و مرج در فضا می‌شوند. آنها می‌توانند مدارها را مختل کنند و کمی سرعت اجرام را افزایش دهند. این تنها چیزی است که اجرام برای خارج شدن از نیروی گرانشی خورشید نیاز دارند.
وی افزود: در این سامانه، ما فرض کردیم «آلفا قنطورس» مشابه با منظومه شمسی ما عمل می‌کند. ما سناریوهای متعددی با سرعت پرتاب مختلف را شبیه‌سازی کردیم تا تخمین بزنیم که چه تعداد اجرام دنباله‌دار و سیارک ممکن است از «منظومه آلفا قنطورس» خارج شوند.
اگر «گرگ» و «ویگرت» درست بگویند، بنابراین «آلفا قنطورس» مواد را با سرعتی قابل مقایسه با منظومه شمسی خودمان پرتاب می‌کند و طبق تخمین آنها در حدود یک میلیون جرم بین‌ستاره‌ای با قطر بزرگ‌تر از 100 متر از این منظومه سه‌ستاره‌ای در «ابر اورت»(Oort Cloud) وجود دارند.
«ابر اورت» مکانی حاوی اجرام یخی، اغلب دنباله‌دارها است که منظومه شمسی ما را احاطه کرده است. «ابر اورت» نام مکانی است که خیلی از دنباله‌دارها از آن سرچشمه می‌گیرند و برابر این نظریه علمی در فاصله 50 هزار واحد نجومی (تقریباً یک سال نوری) از خورشید قرار دارد.
این عدد با نزدیک‌تر شدن «آلفا قنطورس» به منظومه شمسی رو به افزایش است و نزدیک‌ترین برخورد آن در حدود 28 هزار سال آینده پیش‌بینی می‌شود.
«ویگرت»، استاد فیزیک و نجوم که بیش از 80 «ریزسیاره» از جمله سیارک‌ها و دیگر اجرام نزدیک به زمین را کشف کرده است، می‌گوید: با فرض اینکه «آلفا قنطورس» در حال پرتاب مواد است که باید باشد، دلایل زیادی وجود دارد که انتظار داشته باشیم برخی از آن مواد به مسیر منظومه ما راه پیدا کنند.
ریزسیاره(Minor planet) به آن دسته از اجرام نجومی گفته می‌شود که به‌طور مشخص یک دنباله‌دار نیستند، همچنین از نظر اندازه نیز یک سیاره نیستند، ولی دارای مدار مستقیم و واضحی به دور خورشید یا ستاره منظومه خود هستند.
«رابرت وریک»(Robert Weryk)، دانشمند دانشگاه «وسترن»، اولین جرم بین‌ستاره‌ای تایید شده موسوم به «اوموآموآ»(Oumuamua) را با استفاده از تلسکوپ «Pan-STARRS» در «رصدخانه هالیکالا» (Haleakalā) در هاوایی در 19 اکتبر سال 2017 کشف کرد.
«اوموآموا» یک جرم میان ستاره‌ای کوچک و سرخ است که طول آن بین 100 تا 1000 متر تخمین زده می‌شود و عرض و ضخامت آن بین 35 تا 167 متر تخمین زده می‌شود.
آیا دلیلی برای نگرانی وجود دارد؟
سامانه جدید فعالیت بین ستاره‌ای پیش‌بینی می‌کند که هر سال 10 شهاب که از «آلفا قنطورس» سرچشمه می‌گیرند، ممکن است وارد جو زمین شوند. اندازه این شهاب‌های فرضی بیشتر از 100 میکرومتر نخواهد بود و هیچ نگرانی از بابت آنها وجود ندارد.
«ویگرت» می‌گوید: اگر نتایج ما از این سامانه درست باشند، هیچ دلیلی برای هشدار وجود ندارد، زیرا حتی با وجود احتمالی این اجرام در منظومه شمسی ما، آنها فقط بخش کوچکی از تمام سیارک‌ها و اجرام دیگر را تشکیل می‌دهند.
در واقع طبق این سامانه، از یک تریلیون شهاب سنگی که به زمین برخورد می‌کند، تنها یک مورد ممکن است متعلق به« آلفا قنطورس» باشد.
«گرگ» می‌گوید: در طول تاریخ نجوم، هر بار که به یک منظومه نگاه می‌کنیم، آن را به عنوان یک منظومه منفرد در نظر می‌گیریم. ابتدا فکر می‌کردیم زمین مرکز همه چیز است و سپس متوجه شدیم که بخشی از منظومه شمسی بزرگتری هستیم، سپس متوجه شدیم که بخشی از کهکشان راه شیری هستیم.
وی افزود: کهکشان تنها مجموعه‌ای از همه این منظومه‌های ستاره‌ای منفرد نیست، بلکه باید آنها را به عنوان یک سامانه به هم پیوسته مورد مطالعه قرار داد. سامانه‌ای که همه این مواد بین ستاره‌ای را در میان ستارگان به اشتراک می‌گذارد.
این مطالعه در مجله علمی Planetary منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/713735/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این اجرای زیبا و دلنشین را از دست ندهید

نقش‌آفرینی آژانس در معادله هسته‌ای

راهکار پژوهشگران برای بالا بردن بازده و کاهش آلایندگی در فرایند گازی‌سازی زیست‌توده

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل

مادر شهیدان والامقام «کردنیرسی» از مازندران آسمانی شد

ترکیب هوادار مقابل مس رفسنجان

گرم کردن بازیکنان هوادار و مس رفسنجان پیش از بازی

ترکیب استقلال بحران‌زده مقابل گل‌گهر مشخص شد

اعلام ترکیب مس رفسنجان مقابل هوادار

فولاد به دنبال دو ستاره فرانسوی برای باشگاه‌های آسیا

گلایه‌های هواداران استقلالی در سیرجان

ترکیب هوادار و مس مشخص شد

استقلال در سیرجان با اتوبوس قرمز به ورزشگاه رسید! +فیلم

روایت جالب محمدرضا طالقانی پیشکسوت کشتی از سفرش به پاریس تا بادیگاردی امام خمینی (ره)

آهنگ «سرخوش» با اجرای علیرضا پوراستاد

این تصنیف معروف را با صدای کدام خواننده شنیدید؟

صندوق سرمایه‌گذاری ویژه استان کرمان ایجاد می‌شود

صفحات زمین حافظه دارند!

تورنادوی کیهانی را ببینید!

رعایت قوانین، تمرکز زدایی و تفویض اختیار به استان‌ها در دستور کار قرار دارد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «کرد نیرسی»

رتبه اول کشوری در شاخص درمان توسط بیمه دی در سال گذشته برای اولین بار/ بنیاد شهید و امور ایثارگران مسئول ستاد برگزاری یادواره شهدای خدمت

سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس به سیرجان

استقلال با پنج تغییر به رقابت با گل‌گهر سیرجان می‌رود

گلزار شهدای اهرم به یک مرکز فرهنگی تبدیل شود

با این ترفند تربچه ها را خوشمزه تر کنید+ فیلم

افتتاح نیروگاه خورشیدی 250 کیلو وات کیان پارسای بردسیر/ بازدید از تصفیه خانه شهرک صنعتی شماره 2 کرمان

در آستانه بازی گل گهر – استقلال/ گزارش خبرنگار خبرورزشی از سیرجان و حال و هوای ورزشگاه +فیلم

مجتمع مسکونی قضات و کارکنان دادگستری رودبار افتتاح شد

گروگان‌گیری وحشتناک در کهنوج

ترکیب مس رفسنجان برای جدال حساس با هوادار

کیش، میزبان گردشگری حلال منطقه؛ تأکید کبیری بر حفظ هویت فرهنگی و گسترش تعاملات بین‌المللی

جزیره کیش میزبان کشورهای عضو اکو در سمپوزیوم بازار گردشگری

روایت جالب محمدرضا طالقانی از کشتی نگرفتن به دلیل حمایت از مردم

توسعه و ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در سطح استان

تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری خاص استان، نئوبانک با محوریت بخش معدنی

وقتی مهدی دارابی از زنده یاد بهنام صفوی می خواند

«خسته نشو» بهنام خدارحمی با نماهنگی از مازیار لرستانی منتشر شد

آلبوم «عشق و نفرت» منتشر شد

ترانه «چشمای رویایی» با صدای زانیار خسروی

اجرای آهنگ معروف بندری توسط محمد علیزاده و محسن شریفیان

سرمقاله فرهیختگان/ مذاکره؛ عقلانیت انقلابی و داستان ساده‌سازان و انسدادطلبان

سرمقاله وطن امروز/ چرا به توان خودمان خوش‌بین‌ هستیم

سرمقاله اطلاعات/ استمرار امید

سرمقاله جام جم/ هوشیار باشیم

چرا ترامپ در پایان دادن به جنگ اوکراین ناتوان بوده است؟

بایرن مونیخ در اندیشهٔ بازگرداندن کنان ییلدیز

دقت ناوبری کوانتومی جی پی اس را زمین زد!

هاله غیر معمول «سحابی چشم گربه»

«اوپن‌ای‌آی» شبکه اجتماعی می‌سازد