کرمان رصد

آخرين مطالب

در اصفهان چه خبر است؟ مقالات

در اصفهان چه خبر است؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پریسا هاشمی| برابر تصمیم شورای عالی امنیت ملی که بالاترین نهاد امنیتی کشور محسوب می‌شود، ابلاغ و اجرای «قانون حجاب و عفاف» متوقف شده است. با این حال به نظر می‌رسد برخی از استانهای ایران مانند اصفهان به صورت خودمختار اقدام به ارسال پیامک حجاب به برخی از زنان با پوشش اختیاری کردند. برخی از فعالان حوزه سیاسی در اصفهان در واکنش به این موضوع اذعان دارند؛ «به همین دلیل بود که با انتخاب فردی که از سوی پایداری‌ها حمایت می‎شد مخالف بودند.
چراکه استان اصفهان یکی از استان‌های بسیار مستعد برای حرکت برخلاف جریانات و تصمیمات کلان کشور است.» اما حالا مهدی جمالی‌نژاد با حمایت امیرحسین بانکی‌پور، نماینده اصفهان و از طراحان قانون حجاب و عفاف به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شده است و به نظر می‎‌رسد تندروها در این استان آنقدر قدرت بیشتری گرفته‌اند که حتی برای تصمیمات شورای عالی امنیت کشور هم اهمیتی قائل نباشند و راه خود را در برخی موارد از راه حاکمیت مرکز جدا کنند. یکی از این موارد قانون حجاب و از جمله موضوعاتی است که مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری گردن خود را برای اجرا نشدن آن گرو گذاشت.
ارسال پیامک‌های حجاب
ماجرا از روز 5 فروردین شروع شد که خبر ارسال پیامک‌های حجاب از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اصفهان منتشر شد و پس از آن کاربران فضای مجازی یکی پس از دیگری پیامک‌های خود را به اشتراک گذاشتند. برخی از کاربران نیز اعلام کردند که برای خانواده دختران و پسران پیامک ارسال شده است.
یکی از این افراد در گفت‌وگو با هم‌میهن گفت: «ماشینم را در پارکینگ پارک کردم و در چهارباغ با خانواده قدم می‌زدم که ناگهان پیامک حجاب دریافت کردم. زمانی که در ماشین بودم شال سرم بود حتی در چهارباغ هم شال داشتم اما متوجه نشدم که چه زمانی از سرم افتاده بود. به سرعت برایم پیامکی به نام خودم از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان برایم ارسال شد.»
ارسال پیامک به بانوان با اسم‌شان آن‌هم با آن سرعت باعث شد که شائبه استفاده از دوربین‌های تشخیص هویت در برخی از معابر اصفهان نیز قوت بگیرد. هنوز آتش فضای مجازی فروکش نکرده بود که خبرگزاری حوزه گفت‌وگویی از محسن مظاهری، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان منتشر کرد که او گفته بود: «در ایام نوروز بیش از 97هزارو 500 تذکر و بیش از 400نفر به دلیل رعایت شئونات اسلامی هدیه گرفتند.
این فعالیت‌ها با هدف ترویج و تثبیت فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر، ارتقای سطح آگاهی‌های اجتماعی، و بهبود فضای عمومی جامعه، در 23 نقطه شهر اصفهان و 50 نقطه در سطح استان، با 9هزار و 750نفر روز و همکاری نیروها و گروهای مردمی، بسیج و نیروی انتظامی در سطح استان به اجرا درآمد.»
ارسال پیامک‌های حجاب قانونی بود
هم‌میهن درباره این اقدام ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اصفهان با مظاهری گفت‌وگو کرد که در زیر می‌خوانید: 
شما در مصاحبه‌ای از ارسال 97هزار و 500 پیامک تذکر حجاب خبر دادید. دسترسی شما به اطلاعات این افراد چگونه است؟
خیر. اصلاً درباره پیامک صحبتی نشده بود. اصلاً چنین چیزی نبوده است.
تذکر لسانی انجام شده؟
تذکر لسانی بوده آن‌هم در تمام موضوعات. در موضوع نظم و حتی پارک دوبله، نظافت، آشغال ریختن، حرمت ماه مبارک رمضان و حجاب بوده است.
پس چطور پیامک‌های حجاب به نام ستاد امر به معروف و نهی از منکر ارسال شده است؟
آنها نیز در سیر قانونی خود و توسط دستگاه‌ها و کل مجموعه‌های حاکمیتی بوده است.
طبق کدام قانون این پیامک‌ها ارسال شده درحالی‌که قانون حجاب و عفاف طبق دستور شورای عالی امنیت ملی متوقف شده است؟
قوانین موجود کفایت می‌کند و نیازی به آن قانون نیست. شاید آن قانون از این (قانون موجود) هم پایین‌تر باشد. در قوانین موجود وجود دارد که به صورت مکتوب می‌توان امر به معروف و نهی از منکر کرد.
طبق کدام ماده قانونی؟
طبق ماده 3 قانون امر به معروف می‌توان به صورت مکتوب امر به معروف کرد.
چرا برخی از پیامک‌ها به پدران دختران ارسال شده است؟
تذکر دادن اول از همه حفظ حرمت افراد است. به صورت خیلی خصوصی و محرمانه به افراد تذکر داده می‌شود و کسی هم متوجه نمی‌شود. این شخص ممکن است نپسندد و دوست دارد که قانون‌شکنی خود را جار بزند و اعلام می‌کند که «برای من تذکر آمده است.» آنهایی که این پیامک را انعکاس داده بودند. درباره فرزندان زیر 15 سال هم باید عرض کنم که معمولاً خانواده‌ها در زمانی که آنها جدا هستند، از رفتار فرزندان‌شان خبر نداشتند.
این یکی از موضوعاتی بود که خانواده‌ها واقعاً ممنون‌دار بودند که «رفتار خطای فرزندانمان را نمی‌دانستیم. ما آگاه شدیم و نسبت به اصلاح آن اقدام کردیم.» فرقی نمی‌کند حتی برای آقا پسر زیر 15 سال هم ارسال می‌شود. اگر بدون کلاه کاسکت سوار موتور شده، به آقاپسر و پدرش تذکر داده شده که «ممکن است برای ایشان اتفاقی بیفتد نسبت به رعایت قانون و ایمنی ایشان برای سوار خودرو یا موتورسیکلت بودن اقدام نمایید.»
در پیامک‌های حجابی که برای پدران دختران ارسال کردید نگرانی وجود نداشت که در خانواده تنشی ایجاد شده و یا دختران مورد ضرب و شتم قرار گیرند؟
اگر مدیر مدرسه زنگ بزند به مادر یا پدر می‌گوید که وضعیت تحصیل بچه شما اینطور است، ممکن است موجب تنش بشود؟ نه. والدین او هستند و دغدغه‌اش را دارند و کمک می‌کنند که مشکلات تحصیلی‌اش حل شود.
این مثال شما با ارسال پیامک حجاب متفاوت است...
نه. نباید تفاوت بین قانون قائل شوید. در تمام موضوعات همه می‌توانند کمک کنند که مشکلات را حل کنند تا زحمت و چالشی درست نشود.
بعضی از خانم‌هایی که برایشان پیامک ارسال شده اذعان داشتند که یک ربع هم نشد که برایمان پیامک آمده است. آیا دوربین‌هایی که در معابر تعبیه شده تشخیص هویت هستند؟
اصلاً از دوربین استفاده نمی‌شود و اصلاً اینطور نیست.
پس شما چطور افراد را تشخیص می‌دهید؟
در قانون همه دستگاه‌ها موظف هستند که امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.
پیامک‌هایی که من دیدم اینطور نبود.
اینها توسط خود دستگاه‌ها ارسال شده است.
پس چرا اعلام شده که این پیامک از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان ارسال شده است؟
شوراهای امر به معروف و نهی از منکر ستاد هستند. مثلاً شورای امر به معروف و نهی از منکر اداره آب، اداره گاز و... به نیروی خود تذکر می‌دهد که رعایت کند.
اما این پیامک‌ها برای گردشگرانی ارسال شده که به اصفهان سفر کردند...
آنها در آن محدوده از ادارات، دستگاه‌ها و مجموعه‌ها خدمات گرفته‌اند و مشخصات خود را آنجا داده و رجوع کرده است.
برخی از آنها هیچ خدماتی نگرفته‌اند.
پس باید جور دیگری باشد.
دوربین‌های تشخیص هویت در معابر وجود دارد؟
خیر، همچین چیزی نیست.
پس چطور برای افراد با اسم و هویت واقعی پیامک ارسال شده است؟ 
قطعاً ماشینی داشتند، پارکینگ رفته یا خدماتی دریافت کرده‌اند.
شما اعلام کردید که 97هزار و 500 تذکر داده شده، چند تذکر به صورت پیامکی و مربوط به حجاب بوده؟
تذکر پیامکی ما نداشتیم. دوستان ما به صورت حضوری در 25 نقطه شهر و بیش از 50 نقطه استان اصفهان حضور داشتند و میدانی و حضوری نسبت به مسائل اجتماعی، بهداشتی و... تذکر می‌دادند.
یعنی به اسم ستاد امر به معروف اصفهان یکسری پیامک ارسال شده است؟
خیر. هر مجموعه‌ای نسبت به فضای خودش طبق قانون مراقبت می‌کنند یا تذکر می‌دهد و حرمت افراد را حفظ می‌کند.
پیامک‌ها چطور ارسال می‌شود؟
 به صورت کاملاً قانونی انجام می‌شود.
شما می‌گویید طبق قانون می‌توانید تذکر مکتوب بدهید، آیا پیامک‌ها در راستای این قانون ارسال شده است؟
کلاً در قانون آمده که هر موضوع و مسئله‌ای که در قانون نهی شده، مصداق معروف و منکر است. امر به معروف و نهی از منکر یعنی به مغازه‌داری یادآوری کنید که سد معبر کرده است. برای مغازه‌دار پیامک می‌رود که «مغازه‌دار شما سدمعبر داشتید و لطفاً نسبت به بازگشایی مسیر تردد عمومی اقدام نمایید.» البته در موضوع سد معبر موفقیت‌های خوبی در اصفهان کسب شده است. بله این قانونی است و نسبت به همه موارد اتفاق می‌افتد.
شورای عالی امنیت ملی کشور اعلام کرده بود باید قانون حجاب و عفاف متوقف شود، استان اصفهان خلاف این رویه عمل نکرده است؟
نه. ما اصلاً کاری به آن موضوع نداریم. در تمام موضوعات جامعه می‌توان این کار را انجام داد. مثلاً عابری از خط عابرپیاده رد نشده است. به او تذکر داده می‌شود که «قانون را رعایت نکردید و از محل مورد نظر عبور نکردید. ممکن است برای شما یا دیگران موجب سانحه و آسیب شود.» ما باید منتظر باشیم که شورا بگوید که این کار را انجام دهیم؟ نه این تذکر است و می‌توانید در موضوعی که قانون در مورد آن وجود داشته باشد، به دیگران تذکر دهید و بخواهید که قانون را رعایت کنند.
چرا فقط در اصفهان این پیامک‌ها ارسال شده است؟ آیا استاندار و شورای تامین استان از ارسال آن خبر داشتند؟
شما اگر به همسایه خودتان بگویید که در ساعت غیرمقرر آشغال خود را کنار در نگذارد باید از استاندار اجازه بگیرید؟ این چه حرفی است؟
این یک مسئله نیست که من با همسایه‌ام داشته باشم، بلکه یک مسئله اجتماعی کلان است.
دقیقاً. نظافت شهری هم یک مسئله اجتماعی است و باید نسبت به آن اهتمام داشته باشید. وقتی همسایه شما نسبت به آشغال گذاشتن در ساعت غیرمقرر اقدام می‌کند، لازم است که به همسایه خودتان تذکر دهید.
چرا بقیه استان‌ها این اقدام را نکردند و تنها اصفهان این تذکرات را لازم دانسته است؟
انشاالله یک فرهنگ است که همه آن را انجام می‌دهند و در تمام موضوعات اجتماعی باید همه نسبت به همدیگر مسئول باشیم و مراقبت کنیم که به مشکل برنخوریم.
پس شما می‌گویید که استاندار و شورای تامین استان از این اقدام خبر نداشتند؟
اصلاً چه نیازی دارد؟ متوجه سوال شما نیستم. به نظر من این سوالات منظوردار است. این یک کار معمولی است و طبق قانون درباره همه موضوعات نه‌فقط این (حجاب) انجام می‌شود. حالا باید مغازه‌دارانی که برایشان پیامک رفته که سد معبر کردند هم باید پیام‌های خود را در فضای مجازی بگذارند؟ و بگوییم که چرا به او گفتید سدمعبر کرده است؟ اینکه نمی‌شود. شماره او را از کجا آوردید؟ خب روی مغازه‌اش شماره تماس را نوشته است. برای اینکه زحمت و تنشی ایجاد نشود که مغازه‌دار بگوید دلم می‌خواهد، قانون را به او یادآوری می‌کنیم و اینکه اشکالی ندارد.
سد معبر که در حیطه اختیارات شهرداری‌هاست...
نه دیگر در قانون همه مردم می‌توانند در مورد مسائل و نظم اجتماعی تذکر دهند. این نص قانون است. شما می‌توانید درباره تمام موضوعاتی که در قانون وجود دارد به دیگران تذکر دهید.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/712301/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید کنشگران فرهنگی از ارگ بم در روز جهانی محوطه ها و بناهای تاریخی

محمدرضا گلزار: خوشگل‌ها از من تعریف می‌کنند/ عکس

تصنیف دل انگیز «شب» از استاد غلامحسین بنان

علی اکبر صالحی: زمان آن رسیده که ذهنیت جهان را نسبت به ایران با جدیت بیشتری تغییر دهیم/ ایران‌شناسی باید «بین‌المللی» شود؛ ما نیاز داریم که این حوزه را از انزوا درآوریم و به عرصه جهانی بیاوریم/ ما در جهانی به‌سر می‌بریم که مسابقه روایت‌ها در جریان است

جزئیات جدید از اختلاس برنجی در کرمان (+عکس)

مانور آمادگی و مدیریت بحران در بافت تاریخی بوشهر برگزار می شود

آهنگ «دل نَکن» را از بهنام بانی بشنوید

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

دو مدال برنز بوکسورهای ایران در ارمنستان

ساکت به نساجی برگشت!

آوای دلنشین «هنگ درام» در دلِ طبیعت

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

هوش مصنوعی پرستاری را آسان می‌کند

چهره تیم‌های فینالیست جام حذفی هندبال مشخص شد

قهرمانی محمدصالح کمره در دوومیدانی نوجوانان آسیا

لیگ برتر بسکتبال؛ پیروزی قاطع شهرداری گرگان مقابل کاله

تورنمنت بوکس ارمنستان؛ پایان کار تیم امید با کسب 2 مدال برنز

صعود رون و خاچانوف به نیمه نهایی ATP-500 بارسلونا

کاراته وان مصر؛ حذف عسگری و برزویی

شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله

چراغ قهرمانی برای سرخ‌ها خاموش شد؛ پرسپولیس، سپاهان را در کورس نگه داشت

تصاویر/رژه صلابت و اقتدار نیروهای مسلح در کرمان

سند افتخار ارتش، شهدای گلگون کفن آن هستند

برگزاری یادواره شهدا در دانشگاه علوم پزشکی کرمان

موزیک «ناز شستم» با صدای آرمین زارعی

پرده‌برداری از نقش ژن‌های ارثی در ابتلا به سرطان و درمان آن

ادعای یک سپاهانی: پرسپولیس شانسی برای قهرمانی ندارد

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اهداف پروازی

5 سهمیه برای ایران در مسابقات پاراشنا قهرمانی جهان

تکذیب شایعات؛ کلوپ در ردبول خوشحال است!

سلام تراکتور به قهرمانی با شکست ملوان

نگرانی جمهوری‌خواهان از به زیر کشیده شدن با سیاست های ترامپ

نقشه مخفی ویروس زیکا برای عبور از جفت جنین لو رفت!

رژه باشکوه نیروهای مسلح در کرمان

عملیات نجات؛ رهایی 5 نفر از مرگ حتمی

استقلال و پرسپولیس آماده برای جابه‌جایی قلی‌زاده

اجرای دلی و عاشقانه با خوانندگی حمید هیراد

زهره، خواهر خشن زمین

نجات 5 کوهنورد گرفتار در کوه‌های کوهپایه

استقبال بی نظیر دانشجویان از برگزاری یادواره شهدا در دانشگاه علوم پزشکی کرمان

برگزاری راهپیمایی مردمی در کرمان / فریاد بلند مردم دیار حاج قاسم در دفاع از مردم غزه

اجرای قطعه "اندک اندک" از آثار «شهرام ناظری»، توسط نوازندگان ژاپنی در توکیو

رسانه عبری: اسرائیل ابزار فشار ترامپ بر تهران است

وقتی گوگرد هم تسلیم شد؛ سولفورزدای ایرانی جایگزین نوع آمریکایی شد

پویش ملی حال خوب در قلعه گنج

سرنوشت کشور را نباید به مذاکرات گره زد

نمازگزاران کرمانی در حمایت از غزه شعار «مرگ بر اسرائیل» را فریاد زدند

تلاش 24 ساعته امدادگران برای نجات جان 5 نفر در ارتفاعات کوهپایه کرمان

عملیات نجات 24ساعته درکوه‌های کوهپایه؛رهایی 5نفر از مرگ حتمی