کرمان رصد

آخرين مطالب

رفع حصر از کروبی، حصر برای احمدی‌نژاد مقالات

رفع حصر از کروبی، حصر برای احمدی‌نژاد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محمد مهاجری| پایان حصر آقای مهدی کروبی در روزهای پایانی سال 1403 می تواند بهانه‌ای باشد برای بازخوانی رخدادهای سال1388 و فتنه‌ای که پس از انتخابات برخاست.
بازار


این برهه از تاریخ سیاسی ایران بدلایلی از جمله تلاش یک جناح خاص برای بهره برداری از آن ،منجر به روایتهایی گردید که با تحلیلی دقیق همراه نشد. شاید وقوع درگیریها و خسارتهای متعدد فرصت را برای بررسی دقیق پدید نیاورد.
یافتن مقصر آن اتفاقات البته برای ثبت در تاریخ مهم است اما مهمتر پاسخ به این سوال است که آیا آنچه به تلخی روی داد قابل پیشگیری یا لااقل مدیریت نبود؟
برای پاسخ به این پرسش باید به 4سال قبل یعنی انتخابات1384 بازگشت . اکنون که 20سال از آن روزها می‌گذرد ، و پدیدآورندگانش هم اکنون در قید حیات هستند می‌توان واقع بینانه تر به موضوع پرداخت.
در انتخابات84 برای اولین بار هر دو جناح سیاسی با پراکنده ترین آرایش سیاسی در برابر یکدیگر ایستادند. در جناح اصلاح طلب آقایان مهدی کروبی،مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده حضور داشتند و اصوگرایان نیز با حضور آقایان لاریجانی، قالیباف و احمدی نژاد به میدان آمدند. مرحوم هاشمی رفسنجانی نیز چهره ای میانه داشت و در هر دو اردوگاه چپ و راست از حامیانی برخوردار بود.
در میان 7کاندیدای حاضر، احمدی نژاد ناشناخته تر و کم سابقه تر می‌نمود. پیشینه مدیریت اجرایی‌اش تنها به یک دوره استانداری اردبیل و دوسال شهرداری تهران باز می‌گشت. گرچه تایید صلاحیت او در همان زمان زیر سوال سیاسیون بود و کمتر کسی باور داشت که او " alt="کرمان رصد" width="100%" />

اصلاح طلبان و اصولگرایان لابد با تصور اینکه هاشمی‌رفسنجانی بدلیل تخریبهایی که همزمان از سوی تندروهای چپ و راست علیه او صورت گرفت، برایش شانسی قائل نبودند و به همین دلیل انتخابات را منهای هاشمی تعریف کردند.
 از همین روی، طرفداران کروبی و معین گمان بردند رقابت اصلی بین خودشان است. تکیه گاه این اعتماد به نفس نیز موفقیتهای دولت سیدمحمدخاتمی در زمینه های اقتصادی و سیاسی ( به زعم خودشان) بود.
اشتباه اصلی اصلاح طلبان همین جا رقم خورد و اگر چنین نمی شد زمینه انچه 4سال بعد به فتنه انجامید، بروز نمی کرد. اگر معین و کروبی ائتلاف می‌کردند انتخابات حتی اگر به مرحله دوم می رفت، رقیبشان مرحوم هاشمی می‌شد. در آن صورت چه هاشمی رئیس جمهور می‌شد و چه محصول ائتلاف کروبی و معین از صندوق درمی‌آمد بازی به محمود احمدی‌نژاد نمی رسید. اما شد آنچه شد.
احمدی‌نژاد بازی با افکارعمومی طبقات محروم را بلد بود. او برخلاف اصلاح طلبان که زمین بازی را در طبقه متوسط یافته بودند، خودش را به دهکهای پایین منتسب کرد. اما این تنها عامل پیروزی نبود. هنر احمدی‌نژاد جلب و جذب حمایت روحانیون درسطوح محتلف و نیز شخصیتهای موثر جناح اصولگرا و نیز حاکمیت بود.
رخدادی که در فاصله سالهای84تا88 با ان مواجه بودیم دوقطبی شدیدی بود که او توانست ایجادش کند. یک قطب اصلاح طلبان و معتدلین(حامیان مرحوم هاشمی) و بخش کوچکی از اصولگرایان را تشکیل می‌داد و در قطب مقابل سایر تفکرات و سوگیریهای سیاسی قرار گرفتند.
نتیجه این شد که در انتخابات88 احمدی‌نژاد خودش را نماینده جریان اصیل انقلابی جا زد و در دوقطبی شدید آن زمان هر مخالفتی با او، به معنای قرارگرفتن در جرگه مخالفت با انقلابیگری قلمداد شد. او توانست این تلقی را بیافریند که رای نیاوردنش در انتخابات یعنی سقوط نظام و انقلاب.
احمدی‌نژاد با همین شیوه توانست دوقطبی موجود را تشدید کند و با سهم خواهی (یا به تعبیر درست‌تر ،باجگیری) از جریان اصولگرا تقریبا90درصد آنها را به سوی خود متمایل کند.
فراوان بودند افرادی که بر ناصالح بودن احمدی‌نژاد تاکید داشتند اما در شرایط دوقطبی آن زمان، یا جرات واقعگویی نداشتند و یا ان را به صلاح نمی دیدند. در واقع احمدی‌نژاد بدون اینکه کمترین هزینه ای بدهد پای خود را روی دوش اصولگرایان و بخشهای مهم و بزرگی از حاکمیت گذاشت و بالا رفت. این درست است که فقط چندماه بعد،ترکتازهای او کار دستش داد اما برنده آن مقطع خودش بود.
با این بیان می توان به این نتیجه بسیار ساده رسید که انتخابات 88 فقط یک برنده داشت و ان احمدی‌نژاد بود. اما بازنده اش فقط رقیب او(میرحسین موسوی) و اصلاح طلبان نبودند بلکه کلیت نظام به خاطر شرایط دوقطبی موجود، بازی را باخت.
اینکه خطاهای اصلاح طلبان و نامزد آنان چه بود و کدام عوامل باعث ناآرامی در ماههای طولانی شد و چرا شاهد بازداشتها و محکومیتها به زندان و... بودیم بحث جداگانه ای را می‌طلبد. اما محصول همه آن خسارتها به یک موجودی کلان در حسابجاری احمدی نژاد تبدیل شد.
مهم نیست که جریان اصولگرایی الان و بعد از 16سال، گمان می کند توانسته است میرحسین موسوی و مهدی کروبی را در انتخابات88 شکست دهد بلکه مهم آن است که از حصر این دو چهره باری نبسته و احمدی‌نژاد با لگدزدن به دستاورد آن انتخابات، حتی در نگاه تندروهای مااصولگراها چهره ای کریه دارد. الان در وجدان اصولگرایان، احمدی‌نژاد در حصر است حتی اگر قیافه اش تک و توک در مراسمی دیده می‌شود یا کلیپهایش در فضای مجازی به نمایش درمی‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/708097/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استفاده از تمامی ظرفیت ها در راستای ارتقای کیفیت فعالیت های آموزشی و پرورشی و تحقق اهداف «مدرسه برفراز» ضروری است

آغاز دوباره تلاش شاگردان حسینی؛ آلومینیوم در اندیشه حضوری قدرتمند مقابل تیم تراکتور تبریز

ارثیه سبز ارباب هرمز | انارهای این باغ طعم خاصی داشت

ارومیه در کمین رکورد عطایی: نبرد فولاد سیرجان برای دهمین برد پیاپی در نیمه‌نهایی لیگ برتر والیبال ایران

محرومیت در کمین 7 بازیکن تیم ملی!

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران از سه خانواده سه شهیدی

دیدار مدیر عامل بیمه دی کشور و مدیر کل بنیاد مازندران با والدین شهید گشت نورد در ساری

شکسته‌ شدن رکورد حمید سجادی پس از 36 سال

تیتراژ اصلی سریال "امام علی" با صدای صدیق تعریف

تحولی در فیزیک!

محققان: داشتن پسر می‌تواند باعث پیری سریع‌تر مغز والدین شود

آشنایی آرش میرباقری دوچرخه سوار جوان تیم ملی که آماده حضور در مسابقات توردوفرانس می‌شود

تیتراژ سریال "امام علی (ع)" با آهنگساز فرهاد فخرالدینی

خیز نوعثمانی‌ها برای مصادره نوروز!

اردوغان در استانبول به‌دنبال چه چیزی است؟

وقتی سخنگوی کاخ سفید فرانسوی‌ها را تحقیر کرد (زیرنویس فارسی)

ربات 1X به مدیرعامل انویدیا کت چرم هدیه داد

4 بازیکن استقلال غایب دیدار با خیبر

پایان تاریخ یا جنگ تمدن‌ها؟

توالی خشکسالی و سیلاب در بهار 1404

ماه دوم 1403؛ سقوط بال‌گرد رییس جمهور در ورزقان

هلالی به شکل رنگین‌کمان در آسمان شب

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رحیمی»

عزیزی‌پور: اسکواش‌بازان دیگر مشکلی برای گرفتن ویزا نخواهند داشت

جهت گیری های سرمایه گذاری در استان کرمان مشخص شده است

آهنگ «ریشه در خاک» با صدای ماندگار سالار عقیلی

استقبال عجیب از میهمانان ایستگاه فضایی بین‌المللی

دو تنیسور برتر حال حاضر جهان از نگاه رافائل نادال

مطهری: لوتار ماتئوس را به تیم ملی برگردانید!

تأثیر موسیقی بر یادگیری و انگیزه «دانش‌آموزان اوتیسم»

تولد 198 نوزاد طی دیروز در استان کرمان

بروز ناپایداری های جوی از امروز تا سه شنبه در کرمان

بانوان خاتون بم به رویای نیمه‌نهایی نرسیدند

شکست خاتون بم برابر کره‌جنوبی

تصنیف "بوسه های باران" با آواز استاد شجریان

تصویری با وضوح بالا از سطح سیاره ی مریخ

ارومیه علیه دو رقمی شدن رکورد عطایی

سال آینده نیروگاه خورشیدی رفسنجان وارد مدار می شود

خاتون بم با شکست برابر نماینده کره از صعود به نیمه نهایی بازماند

محمدرضا گلزار از دکور تولدش رونمایی کرد

پرونده حضور نماینده پُرافتخار ایران باشگاه فوتبال زنان خاتون بم لیگ قهرمانان زنان آسیا بسته شد

دختران خاتون بم حریف هیوندای نشدند!

شکست خاتون بم برابر نماینده کره‌جنوبی

تصنیف "دل شیدا" با صدای گرم استاد شهرام ناظری

بحران در استانبول؛ آغاز سقوط یا تثبیت اردوغان؟

توسعه هوش مصنوعی جدیدی که با دقت بالای 90 درصد سرطان را تشخیص می‌دهد

دیدار نوروزی مدیر عامل بیمه دی با خانواده شهید رضا گشت نورد

دیدار نوروزی مدیر عامل بیمه دی از مرکز ضایعه نخاعی امام علی مازندران

دیدار نوروزی مدیر عامل بیمه دی از مرکز ضایعه نخاعی امام علی(ع) مازندران

طلب 10 میلیارد تومانی مس رفسنجان از فولاد خوزستان/ پای نصیرزاده در میان است