کرمان رصد

آخرين مطالب

عضو پیشین شورای اطلاعات ملی آمریکا: ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست مقالات

عضو پیشین شورای اطلاعات ملی آمریکا: ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - تابناک /متن پیش رو در تابناک منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پروفسور «پل پیلار» معتقد است حوثی‌ها مستقل از ایران تصمیم گیری و عمل می‌کنند و ادعای ترامپ درباره ارتباط آنها با ایران نادرست است.
عضو پیشین شورای اطلاعات ملی آمریکا می‌گوید اظهارات ترامپ این واقعیت را نادیده می‌گیرد که حوثی‌ها عروسک خیمه‌شب‌بازی ایران نیست. آنها اقداماتی را به‌صورت مستقل انجام داده‌اند و لزوماً تحت تحریک ایران نبوده‌اند و شاید حتی برخلاف خواسته‌های ایران عمل کرده‌اند (مانند زمانی که حوثی‌ها پایتخت صنعا را تصرف کردند).
دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» مدعی شد: صد‌ها حمله‌ای که توسط حوثی‌ها، انجام می‌شود، همه از ایران سرچشمه می‌گیرند و توسط ایران ایجاد شده‌اند. 
وی در ادامه گفت: هر حمله یا تلافی بیشتر از سوی "حوثی‌ها" با نیروی بسیار زیادی رو‌به‌رو خواهد شد و هیچ تضمینی وجود ندارد که این نیرو در همانجا متوقف شود.
 ترامپ در ادامه ادعا‌های خود گفت: ایران نقش "قربانی بی‌گناه" تروریست‌های سرکشی را بازی کرده که از کنترل آنها خارج شده‌اند، اما آنها کنترل را از دست نداده‌اند. آنها هر حرکت را دیکته می‌کنند، به آنها سلاح می‌دهند، پول و تجهیزات نظامی بسیار پیشرفته و حتی به اصطلاح "اطلاعات" را تأمین می‌کنند. 
وی مدعی شد: از این به بعد، هر شلیکی که توسط حوثی‌ها انجام شود، به عنوان شلیکی از سلاح‌ها و رهبری ایران تلقی خواهد شد و ایران مسئول شناخته شده و عواقب آن را متحمل خواهد شد و این عواقب بسیار شدید خواهد بود!
پیش از این نیز، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا متعاقب تجاوز ائتلاف آمریکایی-انگلیسی به یمن گفته است حملات ما پیامی واضح برای ایران است، اگر حملات یمنی‌ها متوقف نشود عواقب آن متحمل ایران می‌شود.
در همین راستا مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته است ممکن است به دارایی‌های ایران که مرتبط با حمایت از یمن است حمله کنیم.
والتز استفاده از فشار علیه ایران را چه در رابطه با حمایت از حوثی‌های یمن و چه در رابطه با توسعه احتمالی سلاح هسته‌ای رد نکرد.
والتز که روز یکشنبه 16 مارس (26 اسفند) در برنامه "این هفته" شبکه ABC صحبت می‌کرد، گفت: «رئیس جمهور [ترامپ]همیشه همه گزینه‌ها را روی میز دارد و ایران باید صدای او را بلند و واضح بشنود.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: حملات یمنی‌ها زیرنظر ایران انجام می‌شود و اگر ایران به انصارالله موشک نمی‌داد آنها توان انجام این حملات را نداشتند.
این در حالی است که ایران اتهام حمایت از انصارالله یمن را رد می‌کند. حسین سلامی، فرماند کل سپاه پاسداران، روز یکشنبه حمایت ایران از حوثی‌ها را تکذیب کرد و همچنین گفت "ایران هرگز آغازگر جنگ نخواهد بود، اما پاسخی قاطع، تعیین‌کننده و تمام‌کننده به هر تهدیدی علیه خود خواهد داد.»
سلامی گفت: رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر عملیات انجام‌شده توسط انصارالله یمن را به ایران نسبت داده. یمنی‌ها ملتی مستقل و آزاد در سرزمین خود هستند و سیاست‌های مستقلی را دنبال می‌کنند. انصارالله به‌عنوان نماینده مردم یمن، تصمیمات راهبردی و عملیاتی خود را به‌صورت مستقل می‌گیرد.
وی درباره هشدار ترامپ به جمهوری اسلامی در خصوص حمایت از حوثی‌های یمن گفت: «جمهوری اسلامی نقشی در تنظیم سیاست‌های ملی یا عملیاتی هیچ جریانی از جبهه مقاومت از جمله انصارالله یمن ندارد. این حرفی که من می‌زنم، واقعیت است.»
در خصوص این موضوع، خبرنگار تابناک گفتگویی با پروفسور «پل پیلار» استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام داده که در ادامه آمده است.
«پل پیلار» یکی از سردبیران نشریه نشنال اینترست و عضو ارشد مرکز تحقیقات امنیتی دانشگاه جورج تاون و نیز مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو است. وی در سال 2005 پس از 28 سال فعالیت در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از سازمان اطلاعات مرکزی (DCI) بازنشسته شد و پس از آن به عنوان استاد مهمان در برنامه مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون حضور یافت.
مناصب ارشد دولتی پیلار، شامل افسر اطلاعات ملی خاورنزدیک و آسیای جنوبی، رئیس واحد‌های تحلیلی در CIA در حوزه‌های خاورنزدیک، خلیج فارس و آسیای جنوبی، معاون رئیس مرکز ضد تروریستی DCI و دستیار اجرایی مدیر اطلاعات مرکزی بوده است. پروفسور پیلار همچنین در شورای اطلاعات ملی به عنوان یکی از اعضای اصلی گروه تحلیلی آن فعالیت می‌کرد. وی کهنه‌سرباز جنگ ویتنام و افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده نیز هست.
پل پپلار دارای مدرک افتخاری از کالج دارتموث، لیسانس فلسفه از دانشگاه آکسفورد و کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه پرینستون است. کتاب‌های پل پیلار عبارتند از: «مذاکره برای صلح: خاتمه جنگ بعنوان یک روند چانه‌زنی (1983)»؛ «تروریسم و سیاست خارجی ایالات متحده (2001)»؛ «اطلاعات و سیاست خارجی ایالات متحده: عراق، 11 سپتامبر و اصلاح اشتباهات (2011)» و «چرا آمریکا جهان را اشتباه می‌فهمد: تجربه ملی و ریشه‌های سوءبرداشت (2016)».
*رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، هشدار داده است که ایران به‌طور مستقیم مسئول هرگونه حمله انجام‌شده توسط انصارالله یمن خواهد بود. او گفته است: «از این به بعد، هر شلیکی که توسط حوثی‌ها انجام شود، به‌عنوان شلیکی از سلاح‌ها و رهبری ایران در نظر گرفته خواهد شد و ایران مسئول شناخته شده و عواقب آن را تحمل خواهد کرد و این عواقب بسیار شدید خواهد بود!» ارزیابی شما از اظهارات او چیست و آیا احتمال جنگ بین ایران و آمریکا افزایش یافته است؟
اظهارات ترامپ این واقعیت را نادیده می‌گیرد که حوثی‌ها عروسک خیمه‌شب‌بازی ایران نیست. آنها اقداماتی را به‌صورت مستقل انجام داده‌اند و لزوماً تحت تحریک ایران نبوده‌اند و شاید حتی برخلاف خواسته‌های ایران عمل کرده‌اند (مانند زمانی که حوثی‌ها پایتخت صنعا را تصرف کردند). 
همچنین این اظهارات نادیده می‌گیرد که چگونه همین استدلال می‌تواند باعث شود دیگران ایالات متحده را مسئول هر کاری که توسط هر کشوری که سلاح‌های آمریکایی دریافت کرده است (مانند اسرائیل) بدانند. به نظر نمی‌رسد ترامپ خواهان جنگ با ایران باشد، اگرچه وضعیت دریای سرخ و درگیری‌های مربوط به حوثی‌ها یکی از چندین نقطه اصطکاک است که ممکن است به‌طور ناخواسته از کنترل خارج شود.
*برخی استدلال می‌کنند که اگر حملات انصارالله در دریای سرخ ادامه یابد، آمریکا ممکن است کشتی‌های ایرانی اطراف یمن را هدف قرار دهد. احتمال این سناریو چقدر است؟
محتمل‌ترین سناریو، جلوگیری از حرکت هر کشتی ایرانی است که مشکوک به حمل سلاح‌های بیشتر به یمن باشد. طرف آمریکایی سعی خواهد کرد این اقدام را بدون خشونت انجام دهد. حملات مسلحانه عمدی به کشتی‌های ایرانی امکان‌پذیر است، اما کمتر محتمل است.
*حملات ائتلاف آمریکایی-اسرائیلی به یمن ادامه دارد. آیا فکر می‌کنید چنین حملاتی جنگ در یمن را پایان خواهد داد یا یک راه‌حل سیاسی ضروری است؟
البته تنها یک راه‌حل سیاسی می‌تواند به‌طور واقعی جنگ در یمن را پایان دهد. حملات آمریکا و اسرائیل هیچ کمکی به نزدیک‌تر شدن صلح در یمن نمی‌کند و فقط بر تعداد تلفات و تخریب‌ها می‌افزایند. حوثی‌ها برای سال‌ها به‌عنوان دولت بالفعل بخشی از یمن که شامل اکثریت جمعیت یمن است، حکومت کرده‌اند. آنها تنها به دلیل برخی حملات خارجی از بین نخواهند رفت.
*به طور کلی، چرا آمریکا مستقیماً وارد جنگ اخیر یمن شده و خود را در این درگیری درگیر کرده است؟
یک دلیل، نگرانی درباره حملات حوثی‌ها به کشتی‌های بین‌المللی است که از دریای سرخ و کانال سوئز استفاده می‌کنند، اهدافی که مورد حمله قرار می‌گیرند فراتر از اهداف مرتبط با اسرائیل هستند. دلیل دیگر این است که ایالات متحده عملاً لطف دیگری به اسرائیل می‌کند. محرک حملات حوثی‌ها، البته، کشتار اسرائیل در غزه بوده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/707646/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با صدای علیرضا طلیسچی بشنوید؛ «این زمستونم تموم شد»

استاد دانشگاه آلاباما: نتانیاهو، ترامپ را برای ورود به جنگ یمن متقاعد کرده است

ماژول آتنا در ماه را ببینید!

تولید 70 هزار اصل نهال لیبل‌دار در منطقه جنوب کرمان

راه اندازی سومین کارخانه آسفالت کرمان

صدور 230 پروانه ساختمانی در منطقه 5 اصفهان

پیام سرپرست آموزش و پرورش استان کرمان بمناسبت شب های قدر و شهادت حضرت علی(ع)

«علی دریاست»؛ ترانه ای مخصوص شب های قدر

موسسه خاورمیانه: ترامپ به دنبال چه معامله‌ای با ایران است؟

ظریف در 1403: برای ایران کت در آورد

آغاز فرآیند آموزش هوش مصنوعی برای یک‌میلیون دانش‌آموز و 100 هزار معلم

مومنی: در پرداخت معوقه بازیکنان موفق عمل کردیم/ سال آینده تیم های قدرتمندی برای مس می سازیم

رالی راه ادویه

آیین تجلیل از جوانان برتر استان کرمان

مادرید میزبان فینال لیگ قهرمانان

باشگاه پرسپولیس: کارتال لیست ورود و خروجی نداده است

اجرای ترانه «شب عاشقی» از آرون افشار

زاکانی در راه محکمه

بزرگترین سیاهچاله در کیهان

آیین تجلیل از فرزندان شهدای شاغل در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل برگزار شد

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با همکاران بازنشسته به مناسبت بزرگداشت هفته شهید

خلاصه بازی نفت مسجدسلیمان 0 – مس کرمان 0

جزئیات تشییع شهید لرستانی مدافع امنیت اعلام شد

تحول علمی در انرژی؛ مسیر تازه جهان به‌سوی آینده‌ای پایدار

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سال نو و ایام شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)

روستاهای کرمان برای استقبال از نوروز آماده می شوند

پیش بینی آب و هوای کرمان فردا پنج شنبه 30 اسفند 1403

مومنی: در پرداخت معوقه بازیکنان موفق عمل کردیم/ سال آینده تیم‌های قدرتمندی برای مس می‌سازیم

نویدکیا: زمان جدایی از مس رفسنجان اشتباه بود

مشکلات سوخت در استان کرمان

اجرای آهنگ «ستاره مشرقی» با صدای علی اصحابی

چرا اسید قدرتمند معده خود معده را از بین نمیبرد؟

برگزاری مراسم تحویل سال نو در جوار گلزار شهدای گمنام بهشت زهرای تهران

نظام‌آبادی‌پور: روند فعلی دانشگاه شهید باهنر کرمان با آرمان‌های شادروان علیرضا افضلی‌پور هم‌خوانی ندارد

جاذبه‌ های گردشگری کرمان برای مسافران نوروزی

یک ایرانی می‌خواهد جام را از گران‌ترین بازیکن دنیا بقاپد

در لهستان والیبالیست‌ها نمی‌توانند به رستوران بروند!

کاپیتان تیم ملی ساحلی: در مسیر قهرمانی جام ملت‌ها هستیم

حججی: تجهیزات حرف اول‌ را در ترای اتلون می‌زند

وقتی لژیونر شدن هم چاره دعوت به تیم ملی نبود!

8 ستاره تیم ملی ایران در خطر محرومیت

احساسی شدن مهدی یغمایی با دیدن تصویر پدرش

آمریکا خلأ می‌سازد و چین پر می‌کند

نظام اندیشه اسلامی، مسیری برای دستیابی به کمال معنوی است

چقدر طول می‌کشد تا به ماه، مریخ و مشتری برسیم؟

مراسم تحویل سال نو در جوار گلزار شهدای گمنام بهشت زهرای تهران برگزار می‌شود

شروع اولین فروش اقساطی خودرو جدید کرمان موتور / ایگل با چه امکاناتی عرضه شد (+قیمت و جدول)

مشارکت کارکنان شهرداری زرند در جشن گلریزان

رابر؛ خرید عمده کفش و دریافت وسپا!

گزارش| لحظات ناب معنوی در گلزار شهدا با نوای حیدر خمسه