کرمان رصد

آخرين مطالب

تناقض‌گویی رسانه‌های حامی دولت درباره افزایش قیمت ارز مقالات

تناقض‌گویی رسانه‌های حامی دولت درباره افزایش قیمت ارز
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رجا /متن پیش رو در رجا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اما، پس از برکناری همتی، همین رسانه‌ها با چرخشی ناگهانی، مدعی شدند که غیاب او یکی از دلایل اصلی تداوم بحران است. این در حالی است که کارنامه مدیریتی همتی، به‌ویژه در حوزه کنترل بازار ارز، با نتایج نامطلوبی همراه بود.
بازار
در روزهای منتهی به استیضاح عبدالناصر همتی، رئیس اسبق بانک مرکزی، رسانه‌های حامی دولت وقت تلاش می‌کردند تا مسئولیت او در قبال بحران‌های ارزی را کمرنگ جلوه دهند. در آن زمان، این رسانه‌ها استدلال می‌کردند که افزایش نرخ دلار ناشی از تحریم‌های بین‌المللی و شرایط نامساعد اقتصادی جهانی است و سوءمدیریت داخلی در آن دخیل نیست. 
اما، پس از برکناری همتی، همین رسانه‌ها با چرخشی ناگهانی، مدعی شدند که غیاب او یکی از دلایل اصلی تداوم بحران است. این در حالی است که کارنامه مدیریتی همتی، به‌ویژه در حوزه کنترل بازار ارز، با نتایج نامطلوبی همراه بود. جالب توجه است که این جریان رسانه‌ای دست به تطهیر مدیری می‌زند که کارنامه‌اش طی سال‌های گذشته نشان‌دهنده‌ی چیزی جز ناتوانی در حفظ ارزش پول ملی و کنترل بازار ارز نیست.
در شرایط فعلی، بازار ارز شاهد رکوردشکنی قیمت دلار است؛ اتفاقی که به‌طور مستقیم بر معیشت مردم اثرات عمیقی گذاشته و سفره‌ها را کوچکتر کرده است. دولت پزشکیان در مواجهه با مشکلات اقتصادی کشور، نه تنها هیچ برنامه‌ مدون و عملیاتی برای حل بحران‌ها نداشت، بلکه هیچ راهبردی جدیدی برای مقابله با وضعیت نابسامان ارز و تورم ارائه نمی‌دهد. این فقدان برنامه‌ریزی اقتصادی باعث شد تا تورم سرسام‌آور و افزایش قیمت ارز در کشور ادامه پیدا کند و معیشت مردم به شدت تحت فشار قرار گیرد.
در این میان، سیاست‌های ارزی همتی را باید نقش اول این آسیب بزرگ به اقتصاد کشور دانست. اجرای سیاست‌های اشتباه در عرصه‌ی مدیریت ارز و بازار پولی باعث شد که ارزش پول ملی به‌شدت کاهش یابد و بحران ارزی به وضعیتی غیرقابل کنترل تبدیل شود. بنا به گفته بسیاری از کارشناسان اقتصادی اگر استیضاح همتی و برکناری او صورت نمی‌گرفت، اکنون شاید شاهد این بودیم که قیمت دلار از مرز صدهزار تومان نیز عبور کرده بود.
به‌عبارتی، نبود تغییر در سیاست‌ها و ادامه مسیر مدیریت ناکارآمد پیشین نه‌تنها حل بحران‌ها را ممکن نمی‌کرد، بلکه باعث تشدید وضعیت و حتی به وخامت بیشتر اوضاع اقتصادی می‌شد. از این رو، رسانه‌های حامی دولت با تکرار این روایت که برکناری همتی علت مشکلات امروز است، عملاً در حال انحراف افکار عمومی از ریشه‌ی واقعی بحران‌ها هستند و نمی‌خواهند بپذیرند که خود سیاست‌های نادرست و عدم برنامه‌ریزی اقتصادی از سوی دولت، عامل اصلی این وضعیت به شمار می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/706500/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتشار نماهنگ «کریم آل طاها» به مناسبت ولادت امام حسن (ع)

اجرای ترانه «مست» توسط راغب در ویژه برنامه شب عیدی شبکه دو

اجرای ناب آهنگ «بوی عیدی» توسط فرهاد مهراد در دی‌ ماه 1373

استاد ایرج: در این سال‌ها آوازهایی خواندم که خودم متعجب ماندم!

سرمقاله جوان/ ترامپ و امریکای در سراشیبی افول

سرمقاله وطن امروز/ آناتومی رفتار مذاکراتی آمریکا

مذاکره یا رویارویی؟

سرمقاله اطلاعات/ حکمت و مصلحت در سیاست خارجی

بی اعتنایی به قانون درفرمانداری شهریار؛شهردار استیضاح شده کنار نمی رود

بی اعتنایی به قانون درفرمانداری شهریار؛شهردار استیضاح شده کنار نمی رود – آفتاب نو | اخبار ورزشی

فیلم جدید «شبح آبی» از خورشیدگرفتگی در ماه

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد

نشانه‌های حیات در مریخ پیدا شد / کشف شگفت‌انگیز ناسا

کاهش کیفیت خواب در مبتلایان به بیماری «لیکن پلانوپیلاریس»

تداوم خدمت‌رسانی بیمه دی در نوروز 1404

آئین اختتامیه جشنواره شعر «اشک انار» و داستان کوتاه «یوسف» در مازندران برگزار شد/ تلجیل از 30 برگزیده

رخت نو بر تن سبزه‌میدان

«فیلم‌نگار» نوروزی با بررسی فیلم‌های فجر منتشر شد

تاکید استاندار کرمان بر حمایت از دانش‌آموزان مستعد

آئین اختتامیه جشنواره شعر «اشک انار» و داستان کوتاه «یوسف» در مازندران برگزار شد/ تجلیل از 30 برگزیده

معضل کلاس‌های شلوغ و بازماندگان از تحصیل در استان کرمان

اعطای تسهیلات به شرکت‌های فناور کرمان

حضور راهنمایان گردشگری در تورهای ورودی به استان کرمان

پیش بینی آب و هوای کرمان فردا دوشنبه 27 اسفند 1403

صادقی سنگدهی: 1355 اثر به دبیرخانه جشنواره‌های ادبی دفاع مقدس و مقاومت مازندران ارسال شد/ رونمایی از 5 کتاب جشنواره

تصاویر/ آئین اختتامیه جشنواره‌های «اشک انار» و «یوسف» در مازندران

پیش بینی آب و هوای کرمان برای فردا دوشنبه 27 اسفند 1403

آزادی 45 زندانی جرائم غیرعمد کرمان در شب میلاد امام حسن

تصادفات جاده ای کرمان 5 درصد کاهش یافت

دیگر دغدغه‌ای برای حمایت از نخبگان استان کرمان نداشته باشید

آیین کلنگ زنی یک مدرسه خیرساز ویژه کودکان سندرم داون در کرمان

بلیت دیدار تراکتور-گل‌گهر 5000 تومان شد

کشف یک هزار قلم انواع ماده محترقه غیر مجاز در سیرجان

روز قدس نماد اتحاد مسلمانان است

جشنواره استانی «اشک انار» در ساری برگزار شد

هلال احمر کرمان طرح ملی خدمات یکپارچه نوروزی را آغاز کرد

جشن گلریزان در کرمان برگزار شد

هافبک برزیلی استقلال ساویو روبرتو علیه سرمربی سابق

هشدار درباره خرید نهال‌های غیرمجاز

چه کسی مسئول فوت 4 دانش‌آموز کرمانی است؟

هشدار به کشاورزان درباره خرید نهال‌های غیرمجاز

یک طلا، 2 نقره و 2 برنز نمایندگان ایران در لیگ جهانی چین

پایان بدون مدال شمشیربازی ایران در مسابقات روسیه

تکرار اقدام مجرمانه امیر علی‌اکبری

رافائل: تیم ملی هندبال قدم به قدم بهتر‌ می‌شود

باشگاه پرسپولیس مطالبات پریرا را پرداخت کرد؛ پنجره بسته مربوط به دیاباته است

ترانه جدید رضا صادقی برای «سال نو» منتشر شد

تقدیر از استاد ایرج در جشن سالانه خانه موسیقى

آواز زنده مصطفی راغب برای مولا علی (ع)

اجرای قطعه «دریا نمیرم» توسط گرشا رضایی در ویژه برنامه نوروزی