کرمان رصد

آخرين مطالب

ترامپ چگونه نامه اش را نابود کرد؟ سياسي

ترامپ چگونه نامه اش را نابود کرد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هدف ترامپ، علاوه بر انداختن توپ مذاکره به زمین ایران، تلاش برای به انزوا کشاندن ایران در افکارعمومی جهان است. اینکه از تهران چهره ای مخالف دیپلماسی و راه حل های صلح آمیز ترسیم کند.
بازار


رضا غبیشاوی| ترامپ با اعلام عمومی ارسال نامه به رهبری ایران، خواسته یا ناخواسته، نامه اش را نابود کرد. نامه ای که قبل از ارسال به تهران و رسیدن به دست آیت الله خامنه ای، توسط نویسنده اش کشته شد. چون ترامپ آگاهانه یا ناآگاهانه، پیش از ارسال، موضوع را رسانه ای و اعلام عمومی کرد. با این اقدام، شانس موفقیت نامه اش را به حداقل کاهش داد.
این برای چندمین باری است که یک رئیس ایالات متحده امریکا برای رهبر ایران نامه مکتوب (و نه پیام) ارسال می کند. نخستین آن مربوط به جیمی کارتر به امام خمینی در فروردین 1359 و درباره حادثه اشغال و گروگان گیری سفارت امریکا در تهران است. بعد از آن و در زمان جنگ 8 ساله عراق - ایران، ریگان رئیس جمهور امریکا هم به امام خمینی نامه نوشت.
 معروف ترین اما مربوط به نامه مکتوب اوباما به آیت الله خامنه ای است که به صورت محرمانه ارسال شد. بعدها مشخص شد این نامه از طریق قابوس سلطان وقت عمان به تهران و رهبری ایران منتقل شد. این نامه با پاسخ مثبت روبه رو شد و براساس آن، مذاکرات با امریکا انجام و توافق برجام به دست آمد.
نامه ترامپ به آیت الله خامنه ای برخلاف نامه های شفاهی و مکتوب قبلی سران امریکا به رهبری ایران، به صورت محرمانه یا بدون اعلام عمومی انجام نشد بلکه برای اولین بار خود ترامپ این موضوع را اعلام و علنی کرد. حتی در زمانی که به گفته یک مقام امریکایی این نامه به سمت تهران ارسال نشده و به همین دلیل مقامات ایرانی در این باره اظهار بی خبری کردند. این اقدام به معنی نابود کردن نامه است. براساس شناخت و رویه قبلی، پاسخ به چنین نامه ای به احتمال قابل توجه، منفی خواهد بود مگر اینکه اتفاق استثنایی رخ دهد.
ترامپ برخلاف روسای سابق امریکا، با چارچوب مناسب نامه نگاری با سران جهان از جمله رهبری ایران آشنا نیست. او با در پیش گرفتن شیوه نادرست برای ارتباط با ایران و درخواست مذاکره، به نوعی خودزنی دست می زند چرا که اقدامات خود را به شکست می کشاند. 
 ترامپ با در پیش گرفتن شیوه نادرست در ارتباط و درخواست مذاکره با ایران، به نوعی به خودزنی دست می زند چرا که اقدامات خود را به شکست می کشاند. درخواست مذاکره با ایران دارای چارچوب ها و الزاماتی در محتوا و شیوه اجراست.
اشتباه ترامپ این است که در زمینه مذاکرات، تنها نتیجه گرا نیست بلکه روند را هم دوست دارد. او دوست دارد مذاکرات علنی و اعلام شده داشته باشد چیزی شبیه انچه در مذاکرات سران امریکا - کره شمالی رخ داد؛ در کنار هم ایستادند لبخند زدند و عکس یادگاری گرفتند.
به لحاظ نتیجه گرایی، مسیر صحیح این است که درخواست از سوی امریکا بدون رسانه ای شدن موضوع انجام شود. از نظر مقامات عالی ایران، رسانه ای شدن ارسال نامه از سوی ترامپ یعنی نویسنده نامه خود اقدامی در راستای فشار بر طرف مقابل انجام می دهد.
چرا ترامپ خبر ارسال نامه به رهبری ایران را اعلام عمومی کرد؟
دو احتمال در این باره وجود دارد: اول اینکه ترامپ واقعا خواهان مذاکره و توافق است اما ناآگاهانه شیوه ای را انتخاب کرده که احتمال موفقیت آن، اندک است. دوم اینکه ترامپ به نادرستی شیوه خود برای درخواست مذاکره آگاه است اما عمدا این شیوه را انتخاب کرده تا هم در جایگاه متقاضی مذاکره قرار بگیرد و هم طرف مقابل (ایران) آن را رد کند. به نظر نگارنده ، گزینه اول صحیح است.
 هدف ترامپ از این اقدام (ارسال نامه به رهبری)، انداختن دوباره توپ مذاکره به سمت ایران است. قبل از این، ترامپ به هنگام امضای یادداشت فشار حداکثری، درخواست و پیشنهاد مذاکره به ایران را مطرح کرد. آیت الله خامنه ای هم به صریح ترین شکل ممکن ، مذاکره را رد کردند و آن را " alt="کرمان رصد" width="100%" />

 سابقه مذاکرات ایران و امریکا در 46 سال اخیر نشان می دهد مذاکرات به دو شکل "اعلام شده" و "اعلام نشده" انجام شده است. با این حال، تعداد مذاکرات مستقیم "اعلام شده" درباره موضوعات دوجانبه، بسیار اندک و انگشت شمار است. اکثر این مذاکرات، اعلام نشده بود که بعدا توسط رسانه ها یا مقامات دو طرف اعلام عمومی و رسانه ای شد.
در صورتی که ایران بخواهد با امریکا مذاکره کند مذاکرات اعلام نشده را در پیش می گیرد و این ، نیازمند دعوت به مذاکره به صورت "اعلام نشده" است. اصولا احتمال موفقیت مذاکرات "اعلام نشده" به مراتب بیشتر از "اعلام شده" است.
هدف ترامپ از ارسال نامه چیست؟
هدف ترامپ، علاوه بر انداختن توپ مذاکره به زمین ایران، تلاش برای به انزوا کشاندن ایران در افکارعمومی جهان است. اینکه از تهران چهره ای مخالف دیپلماسی و راه حل های صلح آمیز ترسیم کند. 
 درباره دلیل ارسال نامه از سوی ترامپ به رهبری هم این موارد قابل اشاره هستند:
سران و رهبران کشورها، به همتایان خود در دیگر کشورها نامه می فرستند. در نتیجه این نامه نگاری و اقدام ترامپ در ارسال آن برای آیت الله خامنه ای رهبری ایران صحیح است. 
براساس قانون اساسی و رویه و چارچوب های موجود در جمهوری اسلامی، رهبری در ایران عالی ترین مقام و تصمیم گیرنده کلیدی و اصلی در سیاست خارجی است. همانطور که قبلا نیز روسای امریکا برای رهبری ایران از جمله امام خمینی نامه مکتوب ارسال کرده بودند. برهمین اساس، مذاکرات و ارتباط با امریکا، در دایره امور رهبری قرار گرفته است.
همچنین همه مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم میان ایران و امریکا در 40 سال قبل، با نظر و اجازه رهبری انجام شده است.
ترامپ پیش از این و به هنگام امضای یادداشت فشار حداکثری علیه ایران، وقتی موضوع مذاکره با ایران را مطرح کرد گفت: "آماده‌ام با همتای ایرانی‌ام گفت‌وگو کنم". حالا مشخص شده منظور او نه مسعود پزشکیان رئیس جمهوری بلکه رهبری ایران بوده است.
اشاره به این نکته هم مهم است که در آمریکا، رئیس جمهور یا رئیس جمهوری نداریم چون چیزی به نام جمهوری امریکا وجود ندارد که رئیس داشته باشد. رئیس جمهور امریکا یک غلط مصطلح سیاسی است. انچه در آمریکا داریم رئیس است که عالی ترین و مهمترین مقام امریکاست و ریاست حکومت و دولت این کشور را برعهده دارد. در واقع، رئیس امریکا به رهبر ایران نامه ارسال کرده است. 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/704872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه «وطن» با اجرای پویا بیاتی

اجرای زنده محمد اصفهانی از قطعه «امشب در دل شوری دارم»

ترامپ می‌خواهد با ایران معامله کند؟

تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی

ربات انسان‌نمای هنگ‌کنگی به عنوان معلم بر سر کلاس درس دانش‌آموزان آلمانی حاضر شد

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

تمرین پرنشاط مس رفسنجان در روز بازگشت پورموسوی

بازگشت پورموسوی به تمرینات تیم فوتبال مس

قسمتی از اولین اتود ترانه «حسرت» در سال 1376 با صدای محمد اصفهانی

بومی‌سازی کلاستر دیجیتال خودرو به دست محققان ایرانی

خلاصه داستان سریال وحشی قسمت اول تا آخر

تمرین پر نشاط مس رفسنجان در روز بازگشت پورموسوی

اجرای زنده قطعه «هوامو نداشتی» محمد اصفهانی در برنامه 1001

آرامش پیش از طوفان؛ آیا خط قرمزهای در حال ذوب شدن هستند؟

خشک کردن زعفران با فناوری جدید؛ کیفیتی بهتر با هزینه کمتر

آسمان تیم لیگ برتری آبی شد

اتحاد در باشگاه مس/ دیدار پورموسوی با مدیرکل حوزه ورزش شرکت ملی صنایع مس ایران

اعتراض مس به داور انتخابی برای بازی حساس با نساجی

اعتراض باشگاه مس به انتخاب داور بازی با نساجی؛ همان همیشگی

خلاصه داستان سریال وحشی قسمت اول + دانلود قسمت اول سریال وحشی

دعوت از 20 کماندار به اردوی انتخابی تیم ملی دانشجویان

اتهامات تند لاپورتا علیه مدیران لالیگا

سرمربی رئال به اتهام کلاهبرداری در دادگاه!

اجرای قطعه «ای ایران» توسط مجید اخشابی

فرار به سمت حجاب به جای پاسخ درباره قطب جنوب!

پیشنهاد پوتین که اروپایی‌ها را عصبانی کرد

گوگل چگونه از دریا نیرو می‌گیرد؟

آتش‌بس در رفسنجان: سرمربی برگشت

اعتراض مس به انتخاب پیام حیدری برای بازی با نساجی

اعتراض سریع به انتخاب پیام حیدری برای قضاوت!

پیش بینی آب و هوای کرمان فردا پنج شنبه 14 فروردین 1404

دیدار پورموسوی با مدیرکل حوزه ورزش شرکت ملی صنایع مس ایران

دستمزد داوران در 1404 دو برابر شد

فیلمی از هنرنمایی ابوالفضل رحمانی در مسابقات آسیایی اردن

آهنگ محلی/ ترانه گیلانی «گولی جان» با صدای بهمن حسین زاده

کوچک‌ترین پهپاد جهان ساخته شد

انتخاب عجیب کمیته داوران برای دیدار مس و نساجی؛ همان همیشگی

اعتراض مس رفسنجان به انتخاب پیام حیدری برای بازی با نساجی

اجرای زنده قطعه «ارمغان تاریکی» توسط محمد اصفهانی در برنامه هزار و یک

ترامپ حریص برای دوره سوم؛ تیر خلاص به قانون اساسی یا خیال‌پردازی؟

آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی

راننده و شرکت تعاونی، مقصران حادثه واژگونی اتوبوس در کرمان

ترافیک روز سیزده به‌در در محورهای مواصلاتی کرمان مطلوب است

پایش هوایی محور‌های مواصلاتی استان کرمان

آخرین شرایط مس رفسنجان از زبان تیموری و جولانی

برگزاری اپرای رستم و سهراب اثر استاد لوریس چکناواریان در ایروان

خاطره جالب محمد اصفهانی با یک پاکبان در شهر اصفهان

نقشه آلمان برای خاورمیانه

بودار کردن گاز طبیعی؛ مشکلات و راهکارها

باند سارقان فرا استانی جواهرات در کرمان منهدم شد