نگاهی متفاوت به حادثه تلخ واژگونی اتوبوس دختران دانش آموز کرمانی
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - خبرگزاری مهر؛ گروه استانها_ حکمت قاسم خانی: خبر بسیار تلخ بود و نگران کننده بود؛ شامگاه پنجشنبه 18 بهمن ماه عقربههای ساعت که از 19:30 گذشت خبری تلخ به رسانههای کرمان رسید، خبری مبنی بر واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل دختران دانش آموز کرمانی در محور سیرچ به کرمان که حکایت از کشته و زخمی شدن دانش آموزان داشت.
در ابتدای مخابره خبر صحبت از واژگونی یک دستگاه مینی بوس بود که پس از گذشت چند دقیقه مشخص شد وسیله نقلیه سانحه دیده یک دستگاه اتوبوس با 41 نفر مسافر دانش آموز بوده است که از یک اردوی تفریحی در کلوت های شهداد به شهر کرمان بر میگشته است که در سه راهی شهداد کرمان به دلیل نقص فنی در سیستم ترمز اش واژگون میشود و 6 نفر از سرنشینان آن در دم جان میبازند و 32 نفر نیز مصدوم میشوند.
در طی سالیان گذشته اصحاب رسانه استان کرمان بارها اخبار تلخ وقوع سوانح متعدد جادهای و جان باختن تعدادی از هموطنان در جادهها را منتشر کردهاند، حوادثی که از مصدوم شدن و جان باختن صدها نفر و جاری شدن خونهای سرخ رنگ بر آسفالت سیاه جادهها حکایت داشته است؛ اما اینکه انتشار اینگونه اخبار تلخ چه میزان بر مسئولان ذیربط و رانندگان برای جلوگیری و پیشگیری از تکرار حوادث جادهای تأثیرگذار بوده است را باید در آمار کاهش و یا افزایش اینگونه حوادث جستجو کرد.
در هنگام وقوع بحرانها و حوادث بزرگ متعدد یکی از چالشهای اصلی اهالی رسانه نبود مدیریت اطلاع رسانی و ارائه اخبار صحیح از حادثه در کوتاهترین زمان ممکن توسط مسئولین ذیربط است. معضلی که باعث میشود رسانههای رسمی کشور برای انتشار اخبار موثق در کوتاهترین زمان ممکن با مشکل جدی مواجه شوند و بر روند اطلاع رسانی به مخاطبانشان تأثیر منفی بگذارد.
اینکه برخی از مسئولین در هنگام وقوع بحرانها سعی میکنند به اصحاب رسانه پاسخگو نباشند و یا از حضور آنها در محل حادثه جلوگیری کنند باعث میشود روایت اول خبر توسط رسانههای رسمی به صورت صحیح صورت نگیرد و رسانههای غیر رسمی روایتهای مختلفی از بحران ارائه کنند که صحت نداشته باشد.
در حادثه تلخ واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی متأسفانه امکان ارتباط با مسئولین آموزش و پرورش استان کرمان توسط اهالی رسانه مهیا نشد و به نوعی در دقایق ابتدایی این حادثه اطلاع رسانی نکردند. هرچند در این میان رئیس اورژانس کرمان، مدیرعامل هلال احمر و چند نفر از مسئولین پاسخگوی تماس خبرنگاران بودند تا مسیر اطلاع رسانی صحیح و سریع در باره این حادثه هموار شود.
حادثه تلخ واژگونی اتوبوس دختران دانش آموز دبیرستان استعدادهای درخشان فرزانگان کرمان در حالی جان 4 نفر از فرزندان نخبه استان کرمان در مسیر برگشت از یک اردوی تفریحی را گرفت و خانوادههای آنها را داغدار کرد که با برخی تمهیدات میشد از وقوع و تکرار اینگونه حوادث جلوگیری کرد.
در اینجا باید این سوال را پرسید اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان که مجوز برگزاری این اردوها را صادر میکند چه میزان بر روند برگزاری آنها نظارت دارد؟ آیا در برگزاری این اردوها فقط قیمت اتوبوس یا مینی بوس کرایهای مهم است و یا اینکه ایمنی وسیله نقلیه، داشتن معاینه فنی و سلامت راننده مهمتر از مسائل مادی است و در اولویت نخست قرار دارد.
همچنین این سوال باید توسط مسئولان آموزش و پرورش پاسخ داده شود که بر اساس کدام مقررات اردوی تفریحی در روز تعطیلی مدارس و خارج از ساعت آموزشی برگزار شده است و آیا برگزاری این اردو در ساعات غیر آموزشی منع قانونی نداشته است؟
دادستان کرمان پنجشنبه شب نیز از تشکیل پرونده قضائی در خصوص حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان کرمانی خبر داد و گفت دستورات قضائی لازم در جهت برخورد با مقصران حادثه و با ترک فعلهای صورت گرفته در این حادثه دلخراش صادر شده است که در همین رابطه جلوگیری از استفاده وسایل نقلیه فرسوده در ناوگان سرویس مدارس بسیار ضروری و دارای اهمیت میباشد و از مدیریت ارشد استان کرمان و دستگاه قضائی درخواست میشود به طور جدی به این موضوع ورود کنند.
از استاندار کرمان نیز درخواست میشود همانگونه که در پیام خود اعلام کردند هر گونه قصور احتمالی در حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی مورد پیگرد قرار گیرد تا شاهد تکرار چنین مصائبی جانکاهی نباشیم.
حادثه تلخ جان باختن 6 نفر در حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان دختر که 4 نفر از آنها دختران دانش آموزی با استعداد و تیز هوش بودند که والدینشان آرزوهای فراوانی برای آینده آنها داشتند نه تنها استان کرمان و کشور را داغدار کرده، بلکه بر روی روحیه دانش آموزان و والدینی تأثیر گذاشته است که از این به بعد نگران حضور در اینگونه اردوهای تفریحی هستند.
در این میان دانش آموزان دختری که به امید سپری کردن یک روز شاد و تفریح در کنار همکلاسیهایشان صبح روز پنجشنبه از خانههایشان خارج شده بودند و عصر با روحیهای شاد و خوشحال در حال بازگشت به آغوش والدینشان بودند در شامگاه پنجشنبه در حالی حادثه تلخ واژگونی اتوبوس و جان باختن چند نفر از دوستانشان در جلوی چشمانشان را تجربه کردند که خاطره تلخ آن روز و درد مصدومیت ناشی از آن حادثه سالها در ذهن و جسم آنها باقی خواهد ماند و آنها را گاهاً دچار اختلال استرس بعد از حادثه میکند که مسئولین ذیربط باید در این زمینه اقدامات روان درمانی لازم را در نظر گیرند.
در پایان باید گفت امید است وقوع این حادثه تلخ در گذر زمان به فراموشی سپرده نشود و در اسرع وقت ابعاد مختلف آن توسط مسئولین ذیربط مشخص و به اطلاع عموم مردم رسانده شود تا بار دیگر ما اهالی رسانه مجبور نباشیم وقوع اینگونه حوادث را در سرخط اخبار خود قرار دهیم.
کد خبر 6371279
-
جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴:۲۹
-
۷ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/700206/