کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله کیهان/ «خیر» بزرگی که در «نخیر» شهید رئیسی بود مقالات

سرمقاله کیهان/ «خیر» بزرگی که در «نخیر» شهید رئیسی بود
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان / ««خیر» بزرگی که در «نخیر» شهید رئیسی بود» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم سپهر خلجی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
درود و رضوان خدا بر شهید رئیسی عزیز که هرچه زمان می‌گذرد عیار خدمات او به ایران اسلامی و ریل‌گذاری‌های مؤمنانه و مجاهدانه او در مسیر حرکت اجرائی کشور بیش از گذشته تجلی می‌یابد و خلأ وجود او بیش از هر زمان احساس می‌شود. یکی از خدمات ماندگار او در دوران کوتاه مدیریت، به حاشیه راندن موضوعات فرعی و تمرکز بر مسائل اصلی کشور بود. به عبارتی با فهم درست از نیازها زیر میز دوگانه‌سازی‌های جعلی زد و بساط ادبیات سیاسی انحرافی و آزاردهنده و کاهنده اقتدار نظام را برچید. شعار و آرمان او ایران قوی بود و زمینه هر رفتار و گفتار در ساختار اجرائی کشور که به تصویرسازی ضعیف از ایران مقتدر می‌انجامید را مسدود کرد. بنایی ایجاد کرد تا فضای سیاسی و توجه مدیران اجرائی به‌جای درگیر شدن در حاشیه‌های توهمی و بی‌حاصل، بر متن، یعنی خدمت به مردم و پیشرفت کشور متمرکز شود. به دلیل حضور در لایه‌های مختلف ساختار مدیریت نظام به تجربه دریافته بود که مشاوران نفوذی و تیم عملیات روانی وابسته به آنان به مدد رسانه‌های زنجیره‌ای برای مدیران کم‌مایه و ضعیف و همچنین افکار عمومی بی‌پناه اولویت‌های کاذب می‌سازند تا با هراس‌افکنی و انحراف افکار پاسخگوی کوتاهی‌ها و ضعف عملکرد خود و مطالبات اصلی مردم نباشند و زمینه‌ای فراهم شود تا رفع مشکلات اولویت‌دار مردم به دور باطلی از مسائل تو در تو موکول و وابسته شود. به همین دلیل بود که به شدت با حضور دوتابعیتی‌ها و یا مدیرانی که فرزندانشان با ولع و اختیار تابعیت بیگانه گرفته‌اند مخالف بود و این عناصر را با اتکاء به قانون مترقی مجلس شورای اسلامی از لایه‌های تصمیم‌ساز کشور دور کرد. او با تجربه‌ صدها پرونده قضائی که به چشم دیده بود، به درستی به تأثیر نفوذی‌ها در تصمیم‌سازی برای مدیران ارشد دولت واقف بود.
تلاش ویژه‌ای به خرج داد تا بساط «می‌خواهم انجام دهم اما نمی‌گذارند/اختیار ندارم» را جمع کند که بحمدالله موفق هم شد. یقیناً هیچ سندی از رئیس‌جمهور شهید وجود ندارد که حتی در سخت‌ترین شرایط که از سوی رقبا، شخصیت‌ها و جریان‌های سیاسی که در پی زمین زدن دولتش بودند گله‌ای از نداشتن اختیار کرده باشد. او خود را جزئی از نظام و سرباز خط مقدم رهبری می‌دانست و همواره به تدابیر عالی نظام و پشتیبانی مردم و همت مسئولان اعتماد داشت.
شهید عزیز هیچ‌گاه از شرایط کشور سیاه‌نمایی نمی‌کرد، به‌ویژه در برابر دشمنان، چون پیشرفت‌ها را بیش از مشکلات می‌دید و معتقد بود دولتش مسئول است تا خلأها را جبران و سیاهی‌ها را بزداید، او حقیقتاً کانون تولید امید بود. در عین حال بساط لفاظی‌های سیاسی و مظلوم‌نمایی‌های عاجزانه در قالب نمی‌توانم/ نمی‌توانیم را جمع کرد. او به ایران مقتدر با اندوخته‌های بی‌مانندش که هر مانعی را در می‌نوردد، باور داشت. آن وجود خستگی‌ناپذیر دقیقاً می‌فهمید که نباید از تحریم دشمنان به عنوان ابزاری برای ضعیف‌نمایی ایران استفاده کند، یقین داشت که با علیل‌نمایی و ضعیف‌نمایی کاذب از ایران منافع ملت تأمین نمی‌شود و در شرایط ضعف، دشمن نه از روی ترحم بلکه با تحقیر و فشار مواجهه خواهد کرد.
آن شهید عزیز هیچ‌گاه اهل بهانه‌جویی و بن‌بست‌نمایی در مسائل کشور نبود. هرگز موضوعاتی مانند FATF و... مانع او برای مدیریت دولت و تدبیر امور نشد. با همین رویکرد توانست در فروش نفت بن‌بست‌شکنی کند و رکورد ترانزیت کشور را جابه‌جا نماید.

با ایستادگی و به اتکاء مؤلفه‌های قدرتی که انقلاب به او داده بود و در کسوت دیپلمات سرباز، بساط گزینه‌های روی میز دشمن را برچید و این عبارت را از ادبیات دشمنان در مواجهه با ایران یکپارچه و منسجم حذف و تصویر ایران مقتدر را در محاسبات دشمنان معتبر کرد. او راه بلد مذاکره بود، اقتدار را پیش‌شرط و از الزامات هر مذاکره‌ نتیجه‌بخش برای منافع ملی می‌دانست، درعین حال تجربه انقلاب به او آموخته بود که دنیا فقط آمریکا و چند کشور ورشکسته اروپایی نیستند و هدف آمریکا هم، مذاکره از موضع برابر نیست بلکه آنها دنبال نمایش مذاکره، تحمیل اراده و باج خواهی هستند. آن شهید بزرگوار در اولین نشست خبری خود به عنوان رئیس‌جمهور ایران، در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری راپلی روسیه که پرسیده بود: «در صورت لغو تحریم‌ها و انجام شدن درخواست‌های ایران؛ شما حاضر به ملاقات با رئیس‌جمهور آمریکا هستید؟» قاطعانه گفت:«خیر» و رهبر معظم انقلاب- 17 تیر 1403- در دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم با اشاره به این پاسخ عزتمندانه فرمودند: «یک نقطه‌ برجسته‌ دیگری که در ایشان وجود داشت صراحت در اعلام مواضع انقلابی و دینی بود. دوپهلو حرف زدن و ملاحظه‌ این را کردن که اگر ما مواضع انقلابی‌مان را صریح بیان کنیم، فلان آدم، فلان دسته، فلان شخصیّت ممکن است ناراحت بشوند، این ملاحظات را ایشان نداشت؛ یعنی مواضع انقلابی خودش را، همان که به آن معتقد و پایبند بود، ایشان صریح بیان می‌کرد». شهید رئیسی تاریخ عبرت‌های خسارت‌بار برجام و مذاکره برای هیچ را مرور کرده بود، لذا با تنوع‌بخشی در سیاست خارجی و در پیش گرفتن سیاست مذاکره اصولی و با دست پر و از موضع عزت و قدرت به بریکس و شانگهای پیوست و زمینه تنوع‌بخشی به سیاست خارجی و توسعه ارتباط با همسایگان و تجدید ارتباط با عربستان و امارات و بن‌بست‌شکنی در تعامل با مصر و بحرین را بنا نهاد. اعتماد بسیاری از قدرت‌های جهانی به شهید رئیسی علاوه‌بر صداقت او، محصول مذاکرات طولانی و اصولی این دیپلمات انقلابی بود. مهم این بود که شهید رئیسی در مناسبات بین‌المللی قدرت تشخیص راهبردی داشت و کارشناسان نفوذی نمی‌توانستند آمال، مقاصد و مطامع خود را با واسطه و بی‌واسطه روی میز تصمیم‌گیری او پهن کنند و برای او دستور کار بسازند، در واقع او بود که برای میز دیپلماسی دستورکار تعیین می‌کرد. می‌فهمید و می‌اندیشید و تجربه‌های گذشته و جهانی در مواجهه با آمریکا که پیش روی او قرار داشت را با تیزبینی مرور می‌کرد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/696380/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارشناسی داوری دیدار مس رفسنجان – فولاد

باشگاه گل‌گهر سیرجان مهاجم جذب کرد | اخبار ورزشی

مس رفسنجان و خرید دو بازیکن جدید

ویدئوی زیبای حزب الله برای «آزادسازی جنوب لبنان» (زیرنویس فارسی)

سجاد بازگیر به مس رفسنجان پیوست

جانملکی به مس رفسنجان پیوست

جدول| پرسپولیس صدر را به سپاهان داد

حمله عارف به روحانی

انتظارات ایران از حاکمان کابل

هشدار درباره عیار خرید طلای اینترنتی

روی اعصاب اروپا

اعتراض به سفر عراقچی: «سفری نابهنگام و پرهزینه برای ایران»

حماسه تاریخی جنوب لبنان؛ حامیان مقاومت با دست خالی اسرائیل را عقب راندند

اروپا نگران مذاکره مستقیم شده است؟

نقشه محمل مخفی برای حذف ظریف

اتباع افغان فقط می توانند در این 7 شهر بمانند

بازگشت جواد نکونام به لیگ برتر؟

کارشناسی داوری دیدار تراکتور – مس رفسنجان

خرید مهم باشگاه گل‌گهر سیرجان

حماسه جنوب لبنان؛ حامیان مقاومت با دست خالی اسرائیل را عقب راندند

سیستم ستاره‌ای Eta Carinae

مقایسه‌ی جالب خورشید و زمین

باشگاه گل‌گهر سیرجان مهاجم جذب کرد

تکذیب بازگشت نکونام به لیگ برتر

بازگشت نکونام به لیگ برتر تکذیب شد؛ هیچ تیمی سرمربی سابق استقلال را گردن نگرفت!

شفافیت و عدالت، محور اطلاع‌رسانی در کیش

پلیس فتا به کابوس‌های دختر نوجوان قلعه‌گنجی پایان داد

گذار از دموکراسی به الیگارشی

تایم‌لپسی زیبا از گذر دنباله دارِ C/2024 G3 ATLAS

فیلم منتشر شده از دوربین کناری بوستر14 هنگام فرود

تعطیلی ادارات کرمان چهارشنبه 10 بهمن ماه 1403 | اخبار تعطیلی ادارات کرمان فردا چهارشنبه 10 بهمن 1403

باخت غیرمنتظره کراپ مقابل نماینده کرمان

تیم کراپ الوند در خانه زانو زد

سلام سیرجانی‌ها به جایگاه سوم لیگ برتر فوتسال با برد فولاد

افزایش وام مسکن در راه است + مبلغ نهایی

فولاد مبارکه یکی از افتخارات صنعتی و معدنی ایران است

ناگفته‌هایی از پشت‌پرده اجلاس داووس!

روایت «مهر» از اولین معترض به اجرای قرارداد کرسنت

هشدار درباره خطر فدرالیسم: ایران حق دارد از تجزیه‌طلبی نگران باشد

ترامپ، پوتین را به میز مذاکره می‌کشاند

انتخاب گزارش داد: انتقام دبش؛ حمله تیم رسانه‌ای دولت رئیسی به اژه‌ای

دهه فجر فرصتی مغتنم برای تبیین اندیشه مهدوی است

جایگاه رهبر معظم انقلاب در اندیشه علامه مصباح یزدی

یک نانوموتور با سرعتی نزدیک به موتورهای زیستی طبیعی ساخته شد!

جشنواره‌های شعر «سرو و سروقامتان» در کرمان برگزار می شود

خلاصه فوتسال فولاد زرند ایرانیان 3 – سفیر گفتمان 1

نخستین مزرعه سکو‌های پردازشگر گرافیکی کرمان راه‌اندازی می‌شود

لیگ برتر فوتسال| گیتی‌پسند اوج گرفت

اتباع افغانستانی فقط اجازه حضور در 7 شهرستان استان کرمان را دارند

جزئیات بیشتر از پرونده قاچاق سوخت در جنوب کرمان