ریشه به تیشه سلامت با یک باور غلط درباره مصرف لبنیات
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، ظاهرا ابتلا به تب مالت،یک بیماری مشترک که میتواند از دام به انسان منتقل شود، زیادشده. اما چطور؟ غالبا بهدلیل استفاده از لبنیاتهای سنتی و فلهای. در اینباره یک تفکر غلط وجود دارد که باورش کردهایم که این نوع لبنیات سالمتر و غنیتر است. اما همه اینها اشتباه است و سراسر غلط.
لبنیات سنتی پاستوریزه نمیشود و احتمال ابتلای افراد مصرفکننده از این لبنیات به تب مالت وجود دارد. در اینباره بیشتر بخوانیم و بیشتر بدانیم.
افزایش نگرانکننده آمارجهانی تب مالت
دکتر محمدرضا شیرزادی؛ رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل انتقال دام به انسان وزارت بهداشت
در گذشته پیشبینی میشد سالانه حدود 500هزار مورد تب مالت در دنیا رخ دهد، اما اکنون این تعداد به حدود 1.5 تا 2میلیون نفر در سال رسیده است.
میزان بروز بیماری تب مالت در ایران در سطح ملی حدود 25 در هر 100هزار نفر است، اما در برخی مناطق، مانند استان لرستان، این رقم به 87 مورد در هر 100هزار نفر میرسد که نشاندهنده یک مشکل جدی است.
میزان مرگومیر ناشی از تب مالت معمولاً کمتر از یک درصد است، البته این نکته نباید باعث کمتوجهی به بیماری شود.
راههای انتقال تب مالت
تماس مستقیم از راه ملتحمه چشم (کونژنکتیو)
تماس خراشها و جراحات پوست با ترشحات، مواد دفعی یا بافتهای حیوانات آلوده یا اشیای آغشته به ترشحات عفونی
مصرف بافتها، مواد غذایی یا مایعات حـاوی باکتری بروسلا مانند شیرخام و فرآوردههای لبنی آلوده خصوصا پنیر تازه، خامه و سرشیر
-
يکشنبه ۳۰ دي ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵:۳۲
-
۸ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/694334/