کرمان رصد

آخرين مطالب

افزایش چشمگیر آنفلوآنزا در کرمان/بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوآنزا چه موقع است؟ اجتماعي

افزایش چشمگیر آنفلوآنزا در کرمان/بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوآنزا چه موقع است؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش خبرنگار تابناک از ، در فصل سرما که با کوتاه شدن روزها و کاهش دما همراه است، بیماری‌های ویروسی و عفونی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا شیوع بیشتری پیدا می‌کنند! در این فصل، شرایط محیطی و رفتاری تغییر می‌کند و افراد زمان بیشتری را در فضاهای بسته و پرجمعیت سپری می‌کنند و کاهش تهویه مناسب باعث افزایش احتمال انتقال ویروس‌ها می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همچنین، هوای سرد می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و بدن را نسبت به عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر کند، بیماری‌هایی همچون آنفلوآنزا و سرماخوردگی، هر دو ناشی از ویروس‌هایی هستند که به آسانی از طریق قطرات تنفسی، تماس مستقیم با افراد آلوده یا سطوح مشترک منتقل می‌شوند. 
در فصل سرما، خشک شدن مجاری تنفسی به دلیل رطوبت پایین هوا نیز می‌تواند شرایط را برای ورود و تکثیر ویروس‌ها مهیا کند، از طرفی، تغییرات دمایی و کاهش نور خورشید باعث اٌفت میزان ویتامین D در بدن می‌شود که یکی از عوامل تقویت‌کننده سیستم ایمنی است.
ویروس hMPV جدید نیست اما نیاز به مقابله دارد
سعید صحبتی مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان در گفتگو با خبرنگار تابناک با اشاره به اینکه این روزها خبر طغیان بیماری تنفسی در چین در کنار اطلاع رسانی نادرست مصداق واضح تشویش اذهان شده است، می گوید: به عنوان نمونه به غلط گفته می‌شود «ویروس جدید چینی»، در حالیکه این ویروس جدید نیست و شواهد گردش آن در جوامع انسانی از سال ها پیش موجود می باشد، ضمن اینکه این ویروس منحصر به چین هم نبوده و در همه کشورهای جهان در گردش بوده است.
وی ضمن مقایسه متاپنوموویروس انسانیHuman Metapneumovirus (hMPV) با کووید 19، اعلام می‌کند: عامل بیماری کووید 19شناخته شده نبود اما این ویروس شناخته شده است، بیماری کووید همه گروه های سنی را تهدید می کرد اما متــــــاپنوموویروس کودکان زیر5 سال را بیشتر تهدید می کند و البته در کروناویروس تغییر محتوای ژنتیکی یا همان جهش وجود داشت که در این ویروس جهش شناخته شده گزارش نشده است.
صحبتی یادآوری می‌کند: متاپنوموویروس انسانی (hMPV) که نخستین بار در سال 2001 شناسایی شد، یکی از عوامل عفونت‌های حاد تنفسی، به‌ویژه در کودکان و افراد سالمند، به شمار می‌رود. 
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان در ادامه بیان می‌کند: این ویروس RNA تک‌رشته‌ای، از خانواده‌ای است که ویروس سن‌سیشیال تنفسی (RSV) نیز در آن قرار دارد و از طریق قطرات تنفسی یا تماس با سطوح آلوده منتقل می‌شود.
افراد با سیستم ایمنی ضعیف، نوزادان و سالمندان هدف hMPV قرار دارند
وی با بیان اینکه علائم این بیماری شبیه به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بوده و شامل سرفه، تب، گرفتگی بینی و تنگی نفس است، تاکید می‌کند: اگرچه در بیشتر موارد بیماری خفیف است اما در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، نوزادان و سالمندان ممکن است منجر به عوارض شدید مانند برونشیت یا ذات‌الریه شود. 
صحبتی دوره کمون بیماری hMPV را بین 3 تا 6 روز اعلام کرده و یادآور می‌شود: درمان این بیماری عمدتاً حمایتی است و شامل استراحت، هیدراتاسیون، مدیریت علائم و در موارد شدید، استفاده از داروهای ضدویروسی و اکسیژن‌درمانی می‌شود. 
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان اظهار می‌کند: در برخی شرایط، بستری در بیمارستان برای ارائه مراقبت‌های تخصصی نیز ضروری است.
صحبتی تاکید می‌کند: جهت پیشگیری از این ویروس، باید شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار و پرهیز از لمس چشم‌ها، بینی و دهان با دست‌های آلوده مد نظر قرار گیرد.
وی در ادامه تصریح می‌کند: همچنین استفاده از ماسک و پوشاندن دهان هنگام سرفه و عطسه و ماندن در خانه در صورت بروز علائم بیماری بسیار ضروری است.
افزایش سواد سلامت نقش مهمی در کاهش بیماری‌های تنفسی دارد
صحبتی یادآور می‌شود: متخصصان تأکید دارند که افزایش سواد سلامت و مشارکت اجتماعی، نقش مهمی در کاهش شیوع بیماری‌های تنفسی ایفا می‌کند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان سپس از افزایش چشمگیر آنفلوآنزا در این استان طی ماه های آذر و دی خبر می‌دهد.
35 درصد مراجعین به مراکز درمانی استان مبتلا به آنفلوآنزا هستند
وی می‌گوید: بر اساس گزارشات مراکز دیده وری ما، حدود 35 درصد مراجعینی که به علت عفونت های تنفسی فوقانی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند مبتلا به آنفلوآنزا هستند.
صحبتی با اشاره به اینکه این بیماری از نوع آنفلوآنزای فصلی تیپ A و زیرگونه H1N1 است، تاکید می‌کند: بعد از آنفلوآنزا، سرماخوردگی‌های ویروسی در استان شایع هستند و باتوجه به اینکه بیش از 70 نوع ویروس عامل سرماخوردگی می‌باشند، نیازی به شناسایی دقیق عامل ویروسی نیست، زیرا علائم، راه های پیشگیری و درمان این سرماخوردگی های ویروسی مشابه یکدیگر است.
کرونا ویروس به صورت محدود در بیماران مشاهده شده است
به گفته این مقام مسئول، امسال ویروس‌هایی مانند رینوویروس ها و آدنوویروس ها بیش از بقیه در مراکز درمانی مشاهده می‌شوند، ضمن اینکه کروناویروس نیز به صورت محدود و انگشت شمار در بیماران سرپایی و بستری دیده شده است.
صحبتی همچنین درخصوص متاپنوموویروس اظهار می‌کند: این ویروس نوپدید نیست و در سال‌های گذشته نیز وجود داشته است بطوریکه آخرین موارد این بیماری در فروردین و اردیبهشت امسال گزارش شده و در چند ماه اخیر مورد جدیدی از آن شناسایی نشده است.
سرماخوردگی می‌تواند متاثر از 100 نوع ویروس باشد
مائده جعفری، فوق تخصص عفونی کودکان، در گفتگو با خبرنگار تابناک در کرمان، پیرامون شایع‌ترین بیماری‌های عفونی در کودکان و راه‌های پیشگیری از آن اظهار می‌کند: سرماخوردگی شایع‌ترین بیماری عفونی در کودکان است که 100 نوع ویروس می‌تواند عامل آن باشد.
وی با اشاره به اینکه رینوویروس‌ها شایع‌ترین عامل سرماخوردگی هستند، بیان می‌کند: در حال حاضر در فصل شیوع آنفلوآنزا قرار داریم، چرا که پاییز و زمستان پیک ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.
جعفری با اشاره به اینکه آنفلوآنزا دارای چهار نوع است و با واکسن قابل پیشگیری می‌باشد، تصریح می‌کند: تزریق واکسن آنفلوآنزا می‌تواند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند.
وی می‌گوید: در کشورهای پیشرفته‌ای مانند اروپا و آمریکا، تزریق این واکسن برای کودکان بالای 6 ماه توصیه می‌شود، همچنین کودکانی که تحت درمان با آسپرین هستند، دچار آسم یا بیماری‌هایی که نیاز به مصرف کورتون و یا دچار نقص سیستم ایمنی هستند، باید حتما واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.
این فوق تخصص عفونی کودکان یادآور می‌شود: سه نوع واکسن آنفلوآنزا شامل واکسن چهار ظرفیتی فرانسوی، چهار ظرفیتی هلندی و واکسن ایرانی فلوگارد وجود دارد که نوع آخر برای افراد بالای 18 سال تجویز می‌شود.
بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوآنزا چه موقع است؟
جعفری بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا را اواخر شهریور و اوایل مهرماه عنوان و تاکید می‌کند: تزریق این واکسن تا پایان زمستان و حتی اوایل بهار نیز قابل انجام است. 
وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا دو هفته پس از تزریق ایمنی خوبی ایجاد می‌کند، یادآور می‌شود: کودکان زیر 9 سالی که برای اولین بار واکسن آنفلوآنزا را تزریق می‌کنند، باید این واکسن را در دو نوبت و با فاصله یک ماه تزریق کنند.
این فوق تخصص عفونی کودکان در خصوص علائم بیماری آنفلوآنزا نیز تصریح می‌کند: این بیماری معمولا با تب ناگهانی آغاز می‌شود و سایر علائم آن شامل تب و لرز شدید، بدن‌درد، درد استخوان و ماهیچه، سرفه، گلودرد و آبریزش بینی است.
وی در ادامه می‌گوید: این بیماری ممکن است منجر به عفونت ریه و عوارض جدی شده و در برخی موارد به بستری در بیمارستان نیاز پیدا کند.
جعفری تاکید می‌کند: در صورت ادامه تب کودک به مدت بیش از 48 ساعت، ناتوانی در خوردن و نوشیدن، سرفه شدید یا تنفس تند، مراجعه فوری به پزشک ضروری است.
وی سپس با اشاره به نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی کودکان برای مقابله با عفونت‌ها، خاطرنشان می‌کند: رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل میوه و سبزیجات تازه، گوشت، مرغ، تخم‌مرغ و حبوبات باشد، نقش کلیدی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
مکمل‌ها لزوماً باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نمی‌شوند
جعفری در خصوص مصرف مکمل‌ها نیز تاکید می‌کند: در هیچ جا توصیه نشده است که مکمل‌ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و حتی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف ویتامین C و زینک نیز تأثیری در پیشگیری یا درمان سرماخوردگی نداشته‌اند.
وی در رابطه با اینکه چه زمانی کودکان نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک پیدا می‌کنند؟ تصریح می‌کند: بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا، کرونا، رینوویروس‌ها و آر.اس.وی نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارند و تنها برای آنفلوآنزا درمان ضدویروس وجود دارد.
مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها باعث مقاومت به دارو می شود
این فوق تخصص عفونی کودکان در ادامه تصریح می‌کند: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها باعث مقاومت به دارو و بروز عوارض گوارشی مانند اسهال و استفراغ می‌شود.
جعفری به درمان‌های خانگی برای عفونت‌های خفیف در کودکان نیز اشاره و بیان می‌کند: این درمان‌ها شامل استفاده از آبلیمو عسل و آب گرم و مصرف بیشتر مایعات است و در صورتیکه کودک حساسیت نداشته باشد، مصرف گیاهانی مانند آویشن می‌تواند برای عفونت‌های خفیف در کودکان و درمان سرفه و گلودرد مفید واقع شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نوع عفونت‌هایی که کودکان در مهدکودک‌ها یا مدارس بیشتر با آن‌ها مواجه می‌شوند و روش‌های پیشگیری از انتقال آن‌ها، عنوان می‌کند: کودکانی که در محیط‌های شلوغ مانند مهدکودک یا مدرسه حضور دارند، بیش از سایر کودکان در معرض ابتلا به عفونت‌های تنفسی قرار دارند.
این فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به اینکه استفاده مداوم از ماسک برای کودکان دشوار است، تأکید می‌کند: رعایت نکات بهداشتی مانند شستشوی منظم و دقیق دست‌ها، به‌ویژه پیش از خوردن و آشامیدن و پرهیز از تماس دست‌های آلوده با مخاط بینی، چشم‌ها و دهان ضروری است، زیرا این موارد از مهم‌ترین عوامل انتقال عفونت محسوب می‌شوند.
جعفری با اشاره به تأثیر بیماری‌های ویروسی مانند کرونا و آنفلوآنزا بر کودکان، تأکید می‌کند: ویروس‌هایی نظیر کرونا و آنفلوآنزا می‌توانند منجر به عفونت‌های جدی مانند عفونت ریه در کودکان شوند.
از بُردن کودکان به مکان‌های شلوغ پرهیز شود
وی ادامه می‌دهد: حتی مواردی از بستری و مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوآنزا در سال‌های مختلف گزارش شده است، از این رو توصیه می‌شود از بُردن کودکان به مکان‌های شلوغ خودداری کرده و از دست دادن و روبوسی با افرادی که دچار سرماخوردگی هستند، به ویژه در فصل‌های سرد سال پرهیز شود.
جعفری همچنین یادآور می‌شود: والدینی که اظهار می‌کنند فرزندانشان به طور مکرر به عفونت‌های تنفسی یا گوارشی مبتلا می‌شوند یا سالانه 6 تا 8 بار در فصل‌های سرد دچار سرماخوردگی می‌شوند، نیازی به بررسی نقص ایمنی ندارند، این موضوع، به‌ویژه برای کودکانی که در مهدکودک هستند یا خواهر و برادر مدرسه‌ای دارند، طبیعی است و می‌تواند ناشی از تماس بیشتر با عوامل بیماری‌زا باشد.
این فوق تخصص عفونی کودکان در پایان می‌افزاید: با این حال، اگر عفونت‌های ریوی به بستری منجر شوند یا عفونت‌های شدید تنفسی بیش از دو بار در سال رخ دهند، والدین باید به پزشک مراجعه کنند تا احتمال نقص ایمنی مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش تابناک از ، برای پیشگیری از بیماری‌های ویروسی شایع در فصل زمستان، رعایت بهداشت فردی، شستن مداوم دست‌ها، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ، تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب و واکسیناسیون به‌ویژه در مورد آنفلوآنزا توصیه می‌شود، آگاهی از این نکات می‌تواند به کاهش بار بیماری‌ها در فصل زمستان کمک و سلامتی افراد را حفظ کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/693390/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

من راضی نیستم

اروپایی‌ها فعلاً قابل تحملند

حمله تندروها به خودشان برگشت

تا 20 سال دیگر تهران دیگر جای زندگی نیست

قرارمان این نبود

تست باله های فضاپیمای Starship

سرمایه 10 میلیون دلاری برای توسعه تاکسی‌های پرنده در هند

رهاکردن پنل خورشیدی توسط فضانورد ناسا!

خودنمایی یک جرم بسیار درخشان کنار ماه/ اشتباه نکنید بشقاب پرنده نیست

بقائی: سفر پزشکیان به تاجیکستان رویدادی تاریخی است

شهداب و فرار از یک شوک بزرگ

آزادسازی بیش از 5700 مترمربع از معابر منطقه 10 تهران

فرشید اسماعیلی بازیکن آزاد شد

خبـره تنها؛ درباره منیره گرجی که یگانه زن مجلس خبرگان قانون اساسی بود

تنهایی رادیکال‌ها

میزبانی فرانسه از نشست منافقین چه معنایی دارد؟

روزنامه اصولگرا: FATF هیاهو برای هیچ است

روایت «فضائلی» از دلایل عدم مذاکره با آمریکا

ویدیویی حیرت انگیز از طوفان خورشیدی

کمتر از 12 ساعت تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

آیین گرامیداشت پدران آسمانی و تجلیل از پدران گرامی شهدا در اردبیل برگزار شد

بقایی: سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان رویدادی تاریخی است

آموزش‌های مهارتی از بازگشت مددجویان به زندان جلوگیری می‌کند

ساخت 34 کیلومتر بزرگراه در مسیر میرجاوه- زاهدان- بم

بهره‌برداری از نیروگاه خاتون‌آباد؛ کمتر از 12 ماه توسط "مپنا"

کاهش شدید تردد خودروهای حامل سوخت قاچاق در مرز استان‌های هرمزگان و کرمان

جان ما چون رشته دو بافت است

بازگشت قهرمانانه گروگان آزاد شده پس از 15 ماه

ارتقا فرآیند تولید گوشت مرغ در کشتارگاه‌های طیور کرمان

بازسازی سخت‌ ترین پروژه راهداری کشور به مرحله پایانی رسید

توئیت بقایی درباره سفر پزشکیان به تاجیکستان:جان ما چون رشته دو بافت است/بیش باد و کم مباد!/عکس

برگزاری یادواره شهید سلیمانی و شهدای صنعت مس در رفسنجان

ماجرای زمین‌هایی که به نام باشگاه سپاهان نیست اما پول‌شان را داده!

پشت پرده ماجرای زمین‌هایی که به نام باشگاه سپاهان نیست اما پول‌ شان را داده

هفت دست‌انداز در انتظار قاچاقچیان سوخت کرمان و هرمزگان

بقائی:سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان رویدادی تاریخی است

عملیات ضربتی مقابله با قاچاق سوخت در جنوب و شرق کشور

برگزاری پنجمین نمایشگاه بزرگ کتاب کیش از 11 تا 19 بهمن

بیش از 20 هزار دانش‌آموز کرمانی معتکف شدند

یادواره شهید سلیمانی و شهدای صنعت مس

ماجرای اشتیاق ترامپ برای تصاحب گرینلند

سرمقاله صبح نو/ حقیقت مقاومت

سرمقاله فرهیختگان/ آقای بایدن! ساعت خواب

پخش مستند «طلیعه طاهر» مستند پرتره اصغر طاهرزاده از شبکه چهار

توصیه رئیس پژوهشکده شورای نگهبان درمورد تبیین و بازخوانی «آزادی»

آیا رهبر انقلاب به مبارزه بیش از اقتصاد پرداخته‌اند؟

«دید در شب» چطور کار می‌کند؟

نخستین قطار متروی فیبرکربنی جهان حرکت کرد

اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد

ویدیویی واقعی از تعمیرِ تلسکوپ هابل