تعهد عدم اشتغال؛ معضل دانشجویان خوابگاه متاهلی دانشگاه تهران/ مشکلات عمرانی جدی است
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، خوابگاههای زیادی در طول سالهای گذشته ساخته شده است اما با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویی که در دو، سه سال اخیر در تعدادی از دانشگاهها اتفاق افتاده، خوابگاههای موجود دیگر کفاف جمعیت دانشجویان غیر بومی دانشگاهها را نمیدهد. مشکلی که گریبان دانشگاههای برتر کشور مثل تهران، شهید بهشتی و … را نیز گرفته است.
دانشجویان معمولا برای گرفتن اسکان در خوابگاه زمان زیادی را منتظر میمانند و در صورت موافقت دانشگاه باید حائز شرایط ویژهای هم باشند که شاید هر دانشجویی نداشته باشد. از طرفی مدت زمان مجاز اسکان در خوابگاهها تقریبا نیمی از مدت زمان تحصیل است که دانشجویان نسبت به این مسئله هم معترض هستند.
این بار و پس از بررسی شرایط دانشگاه شهید بهشتی به دنبال خوابگاه متاهلی دانشگاه تهران رفتیم و در گفتوگو با چند تن از دانشجویان متاهل خوابگاهی این دانشگاه پیگیر دغدغههای آنها شدیم.
دانشجویان ساکن خوابگاههای متاهلی دانشگاه تهران معتقدند در کنار ضرورت لغو تعهد اجباری عدم اشتغال، اگر مشکل فنی و عمرانی ساختمانهای خوابگاه برطرف شود و بازسازیها مثل بلوک 4 ساختمان شهید هنیه ایجاد شود، حال و هوای خوابگاه دانشگاه تهران بهتر میشود.
مشروح این گفتوگوها را در ادامه میخوانید؛
سعید مجیدی دانشجویی که 5 سال سابقه اقامت در خوابگاه جلال آل احمد دانشگاه تهران دارد به ایسکانیوز گفت: ساختمان قدیمی است و مشکلات تاسیساتی زیادی دارد. مسئله جدی این است که اگر دانشگاه متوجه شود که شما شاغل هستید، میتواند طبق تعهدنامه محضری که به ثبت رسیده است، خوابگاه را به صورت قانونی از شما بگیرد. دانشگاه صرفاً یک واحد خالی در حد 30 متر به دانشجویان اختصاص میدهد. هیچ وسیلهای از ملزومات زندگی داخل اتاق وجود ندارد. قبلا به هر واحدی یک جیره خشکی میدادند ولی سابقا دیگر یک لیوان آب هم نمیدهند.
قوانین دانشجویان شاغل خوابگاهی نیازمند اصلاح است دانشجوی دانشگاه تهران افزود: اینکه هر سازمان و ارگانی باید قوانین وضوابطی داشته باشد قابل قبول است اما اینکه دانشجو را از شاغل بودن منع کنند، حقیقتا خارج از عرف است؛ آن هم دانشجوی متاهلی که باید خرج زندگی را هم تامین کند. کار دانشجویی داخل دانشگاه وجود دارد ولی کفاف زندگی را نمیدهد.
وی بیان کرد: وام دانشجویی هم برای کلیه دانشجویان وجود دارد اما اینکه ما بخواهیم در کنار وامهای تخصیص یافته از وام ودیعه مسکن استفاده کنیم به معنای خروج از خوابگاه است و امکان بازگشت هم وجود ندارد.
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران ادامه داد: دانشگاه تهران، چندین خوابگاه دارد. خوابگاه سعادت آباد در دوره آقای مقیمی فروخته شد تا صرف ساخت استخر در خیابان استخر و هتلی در مشهد شود. چندی پیش قرار بود که خوابگاه مطهری کنار داشکده فنی ساخته شود اما به دلیل ایجاد مشکل با سازمان آب و هوا شناسی ساخت و ساز متوقف شده است. دیگری هم خوابگاه الغدیر است که ظرفیت مناسبی برای اسکان ندارد. این خوابگاه هم برای مقطع دکتری اختصاص داده شده است.
سعید مجیدی گفت: خوابگاه جلال آل احمد نیز 4 بلوک دارد که هر بلوک در چهار طبقه تعبیه شده است. ساختمان به حدی قدیمی است که موتورخانه قابلیت رساندن آب گرم به طبقات بالایی را ندارد. هر روز شوفاژ واحد را هواگیری میکنم. سیستم تاسیساتی ساختمان مشکل دارد و همین منجر به این شده که هوای واحد ما همیشه سرد باشد. آسانسور وجود ندارد، معمولا در خوابگاههای متاهلی بچههای کوچک و خانمهای باردار هستند که نمیتوانند این همه پله را بالا و پایین بروند.
مجیدی تصریح کرد: اخیرا یک بلوک جدید بنام شهید هنیئه در حال بازسازی است. فضای راهرو باقی بلوکها زشت وبسیار قدیمی است. پارکینگ امن برای پارک ماشینها وجود ندارد. اما در نزدیکی درب ورودی فضای بزرگی برای جای پارک وجود دارد که یا قفل و زنجیر سعی کردیم امنیت را ارتقا دهیم.
وی تاکید کرد: داخل واحد یک چیزی شبیه به آشپزخانه وجود دارد! یک گوشه دو یا سه تا کابینت و به اضافه اینکه سینک ظرفشویی است. باقی وسایل را باید خودمان تهیه کنیم. متراژ واحدها خیلی کم است. با وجود قسمتهای آشپزخانه، سرویس بهداشت، کمدها و تراس حداقل 15 متر برای نشستن وجود دارد که آن با دیگر وسایل آموزشی پر میشود.
خوابگاه جدید در راه است؟ اسماعیل حسین شهیدی، دانشجوی ارشد مهندسی برق دانشگاه تهران در گفتو گو با ایسکانیوز خاطر نشان کرد: اردیبهشت ماه درخواست اسکان در خوابگاه متاهلی را دادم و 20 آبانماه تحویل گرفتم. در این مدت بلوک 4 خوابگاه جلال آل احمد در حال بازسازی بود. مشکل اصلی این خوابگاه تاخیر در تحویل خوابگاه بود. بد قولی و عقب انداختن زمانی که گفته شده بود بیشتر اذیت میکرد و به مراتب این بدقولی به دانشجویان نیز سرایت میکند.
شهیدی یادآور شد: مجموعه با مراکز خرید فاصله زیادی دارد و برای خانواده معضل است که برای اقلام کوچک مسیر طولانی را طی کند.
وی گفت: ساخت خوابگاه برج سهقلوی دانشگاه با 25 طبقه برای دانشجویان متاهل مشکلاتی داشت که فعلا متوقف شده است. اما طبق گفتههای سرپرست دانشگاه تهران 10 طبقه کاهش پیدا کرده است و در حال ادامه ساخت است که امیدوارم تا اخر امسال تمام شود.
زندگی کردن به سبک قدیم اذیت کننده است مهدی کاملی دانشجوی ارشد روانشناسی با اشاره به مشکلات خوابگاه متاهلی دانشگاه تهران بیان کرد: از آنجایی که خوابگاه جلال آل احمد حدود 40، 50 سال پیش ساخته شده است طبیعی است که قدیمی باشد. سبک زندگی در ایام قدیم نسبت به حال متفاوت بوده و نمیتوان با همان شرایط قبلی به ادامه زندگی پرداخت و اذیت کننده است. در قدیم جایی برای ماشین لباسشویی تعبیه نشده است و کابینتها فقط درحد چند تا ظرف کوچک است. همین قدیمی بودن ساختمان باعث به وجود آمدن حشرات و جانوران موذی شده است که هر شب باید از حشرهکش استفاده کرد.
دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران تشریح کرد: تقریبا هر روز لولههای ساختمان در حال ترکیدن است. سیستم گرمایش داخل واحد خوب نیست. در فصل تابستان به جز کولر آبی نمیتوان از کولر گازی استفاده کرد و عملا با فرد برخورد میکنند. اگر از کولر آبی هم استفاده کنیم، فضای خانه رطوبتی میشود و و خنکی خاصی به معنای واقعی ندارد.
کاملی اضافه کرد: از لحاط دسترسی به مراکز خرید از درب ورودی مسیر زیادی نبود ولی بعد از اینکه درب را کامل مهر و موم کردند، روزی حداقل یک کیلومتر به پیادهروی افزوده شده و باید محوطه را دور بزنیم تا به محل پارک ماشینها برسیم یا وارد خیابان اصلی شویم. دلیل موجهشان برای چنین حرکتی هم جلوگیری از دزدی بود که میتوان با قفل کردن و راههای دیگر از بروز آن خودداری کرد.
وی اظهار کرد: در خوابگاههای متاهلی معمولا بچههایی با سنین مختلف وجود دارد و شاید سروصدای آنها به واحد کناری هم برسد. بهتر است با بازسازی این بلوکهای قدیمی که واقعا موجب رنجش بسیاری از ساکنین شده است، تدبیر درستی بیندیشند.
خوابگاههای متاهلی، معضلات زیادی دارد که خیلی از دانشجویان از بیان آن امتناع میکردند. طبق گفته تعدادی دانشجو از بیت المالی که در دسترس وجود دارد به درستی هزینه نمیکنند و صرف هزینههای غیر ضروری و تزیینی میشود.
انتهای پیام/
خبرنگار: هلیا خراسانی
کد خبر: 1255358 برچسبها خوابگاه دانشجویی دانشگاه تهران
-
يکشنبه ۲۳ دي ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵:۴۳
-
۷ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/692594/