کرمان رصد

آخرين مطالب

وزیر کار: ارتباط دانشگاه و دولت نیازمند بازنگری است فرهنگي

وزیر کار: ارتباط دانشگاه و دولت نیازمند بازنگری است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم اختتامیه جایزه ملی سیاستگذاری در خصوص تجربیات خود از مرکز پژوهش‌های مجلس و اهمیت آن گفت: من از دوران دانشجویی در دانشگاه تهران با مرکز پژوهش‌های مجلس ارتباط داشتم. در آن زمان، مرکز پژوهش‌ها جایگاهی مانند امروز نداشت و انتقاد از سیاست‌های مجلس و دولت، به خروج برخی پژوهشگران منتهی می‌شد.
وی افزود: خوشبختانه، این دوران سپری شده و امروز مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان یکی از بهترین نهادهای پژوهشی شناخته می‌شود. این مرکز با استفاده از نظرات پژوهشگران توانسته است تأثیر بسزایی در فرآیند قانون‌گذاری بگذارد.
میدری با اشاره به تفاوت عملکرد دولت و مجلس در بهره‌گیری از پژوهشگران تصریح کرد: متأسفانه دولت برخلاف مجلس، فاقد یک مرکز پژوهشی مستقل است. در جلسات کمیسیون‌های دولت، نظرات بیشتر تحت تأثیر دیدگاه‌های دستگاه‌های اجرایی است و انتقاد جدی یا تحلیل مستقل کمتر دیده می‌شود.
او تأکید کرد: ما نیاز داریم که پژوهشگران مستقیم در کمیسیون‌ها حضور پیدا کنند و دیدگاه‌های خود را مطرح کنند. این‌که انتظار داشته باشیم یک وزیر یا مدیر اجرایی تمام جزئیات یک گزارش پژوهشی را بفهمد و در جلسات از آن دفاع کند، فرضی نادرست است.
وزیر تعاون با اشاره به عملکرد دانشگاه‌ها اظهار داشت: دانشگاه‌ها و پژوهشگران آکادمیک معمولاً با مسائل واقعی اجرایی آماده برخورد نیستند. بسیاری از راه‌حل‌هایی که ارائه می‌دهند، بر اساس نظریات از پیش تعیین شده است و در مواردی نمی‌تواند نیازهای اجرایی کشور را برطرف کند.
وی افزود: برای رسیدن به راه‌حل‌های جدید، کار سخت و مداومی لازم است، اما معمولاً این فرصت برای پژوهشگران فراهم نمی‌شود. ارتباط میان دانشگاه و دولت نیازمند بازنگری جدی است تا بتوان از ظرفیت‌های علمی بهره‌برداری بهتری کرد.
میدری با اشاره به تجربه خود خاطرنشان کرد: در سال‌هایی که نماینده مجلس بودم، متوجه شدم که بار کارشناسی دولت در مقایسه با مجلس، ضعیف‌تر است. این ضعف ناشی از نبود یک مرکز پژوهشی مستقل و قوی در دولت است.
او ادامه داد: مرکز پژوهش‌های مجلس به خوبی توانسته نقش یک نهاد مستقل را ایفا کند، اما دولت همچنان در این زمینه ضعف دارد و باید به ایجاد یک مرکز پژوهشی مستقل اقدام کند.
میدری، وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی در پایان گفت: برای دستیابی به راه‌حل‌های مؤثر در حوزه سیاست‌گذاری، باید ارتباطات ساده میان دانشگاه، اندیشکده‌ها و دستگاه‌های اجرایی به تعاملات عمیق‌تر و هدفمندتر تبدیل شود.
اندیشکده‌ها برای بحران‌ها حرف دارند علیرضا شاه میرزایی موسس شبکه کانون تفکر ایران (ایتان) در مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه ملی سیاست گذاری با اشاره به منبع تامین بودجه اندیشکده‌ها گفت: اندیشکده ایتان سال 1379 تشکیل شد و از همان زمان این مسئله را داشتیم که اگر از سازمان‌های دولتی بودجه بگیریم ذیل آن‌ها تعریف می‌شویم.
وی با اشاره به اهمیت نظارت بر اندیکشده‌ها افزود: نگرانی‌های بخش‌های نظارتی نیز در زمینه اندیشکده ها مهم است
شاه‌میرزایی با ذکر نقش فعال اندیشکده ‌ها در مواقع بحرانی تصریح کرد: اندیشکده‌ها برای بحران‌ها حرف دارند و بن بستی وجود ندارد. احساس بن بست خودش باعث افزایش قیمت ارز و دامن زدن به بحران‌ها می‌شود. مهمترین کمک به اندیشکده‌ها این است که حرفشان را گوش دهیم.
ناصر باقری مقدم، دبیر شورای آینده نگری فرهنگستان علوم در ادامه پنل با اشاره به استقلال اندیکشده‌ها گفت: شما اگر یک حزب باشید دولت را در دست می‌گیرید و اجازه نمی‌دهید افرادی که داخل این پارادایم نیستند به آن وارد شوند. ما درباره ارتباط اندیشکده‌ها و قدرت صحبت می‌کنیم.
وی ادامه داد: حکمرانی در کشور ما هزینه ندارد و هرکسی هرکاری کند با یک تودیع از سمتش کنار می‌رود
باقری‌مقدم با ذکر این نکته که ما در کشور حزب نداریم تصریح کرد: ما در کشور حزب نداریم و حزب در کشور ما بی‌معنی است. چه رئیس جمهور فعلی و چه سابق یک عده را به صورت شعاری دور خود جمع کرده و می‌گویند از کارشناسان استفاده می‌کنند. افرادی که در دولت هستند حول یک پارادایم فعالیت نمی‌کنند.
وی در ادامه با اشاره به تعامل احزاب و اندیکشده‌ها گفت: در دنیا احزاب اندیشکده‌ها را پشتیبانی کرده و از آنها استفاده می‌کنند. باید بپذیریم که اندیشکده‌ها باید با رویکرد مشخص در چهارچوب خود حرکت کنند.
امیرعلی سیف‌الدین، مدیر برنامه ملی ارتقاء و توسعه اندیشکده‌های کشور در ادامه پنل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری را مسئول ارتقا اندیشه ورزی عنوان کرد و گفت: تا الان هیچ وزارتخانه‌ای بدون اندیشه نبوده است اما حرکت زیگزاگی این وضعیت را ایجاد کرده است. معاونت علمی و فناوری بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب مسئول ارتقا اندیشه ورزی کشور شده است.
وی نقش منابع در اندیشه ورزی را مهم دانست و گفت: به اندیشه باید منابع تزریق شود اما قوانین هم باید ساماندهی کند. حفظ ارز نمی‌تواند بدون اندیشه باشد، آزادسازی هم بدون اندیشه نیست هر چه اعوجاج در جامعه میبینیم ناشی از اعوجاج در اندیشکده‌هاست.
انتهای پیام/
کد خبر: 1254570 برچسب‌ها ارتباط علم و صنعت

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/690436/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عوارض کمبود ویتامین C

عوارض و نشانه‌های کمبود ویتامین C را بشناسید

بازخوانی اندیشه‌های افرادی چون طالقانی برای جامعه یک هدف کلیدی است

وزیر میراث فرهنگی: بازخوانی اندیشه‌های افرادی، چون طالقانی برای جامعه یک هدف کلیدی است

وزیر میراث فرهنگی: بازخوانی اندیشه‌های افرادی، چون طالقانی برای جامعه هدف کلیدی است

مشکلات اورژانس بیمارستان پیامبر اعظم (ص) کرمان از زبان رئیس بیمارستان

بلینکن: حق با ترامپ بود

ره به ترکستان

حافظ منافع صهیونـیسم

تصمیمی شجاعانه

دیپلماسی در دستان نادیپلمات

گسترش دامنه یورش مزدورهای محمود عباس به رزمندگان فلسطینی

«موشک نبود که، زلزله بود»!

سایه سنگین توهم قدرت بر سیاست‌های اردوغان در سوریه

ویلچر هوشمند با قابلیت‌های پیشرفته برای عبور از موانع معرفی شد

این میوه خواص ضد پیری دارد

بیش از 1200 هکتار شهر کرمانشاه در بافت فرسوده قرار دارد

تصاویر کتک کاری گروهی افغانی‌ها در کرمان | ضربات وحشتناک در دعوای دسته‌جمعی را ببینید + فیلم

توضیحات رئیس جهاددانشگاهی کرمان در مورد طرح ملی مدرسه مقاومت

غبار روبی گلزار شهدا

واکنش محسن هاشمی به ماجرای انتقال پایتخت

همکاری‌های منطقه‌ای و رسیدن به صلح پایدار شروط امنیت است

استیضاح؛ نمایشی یا ضروری؟

بازخوانی گروه‌‏های آخرالزمانی که در سال‏‌های اخیر پدیدار شدند

ماموریت مشترک آمریکا و هند، تصویر بی‌سابقه‌ای را از زمین ارائه می‌دهد

دمای ماه چقدر است؟

با انتقاد کاربران، متا حساب کاراکترهای هوش مصنوعی را حذف کرد

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟

اوایل بهمن‌ماه آخرین مهلت برای ارسال آثار به جشنواره فیلم کوتاه بسیج

برد شیرین تیم بسکتبال زنجان مقابل مس رفسنجان

رکوردی که بخشداری مرکزی زرند شکست

تلاش گلزار برای کمک به شرکت‌کننده پانتولیگ + فیلم

15 راهکار تشویقی سکونت در بافت‌های تاریخی فرهنگی شهر اصفهان

اولین واکنش رسمی سامره به جدایی از مس کرمان

الحاق 40 هکتار از اراضی لشکر 16 زرهی قزوین به بافت شهری

سازمان محیط‌زیست: مقتول پرونده محیط‌بان کرمانی تبعه افغانستانی نیست

دستگیری شکارچیان پرندگان وحشی در فاریاب

گروکشی اقلیت علیه دولت

چهار فصل تهران- مسکو

ریاست‌جمهوری پزشکیان برای پایداری‌چی‌ها سنگین تمام شد

همه یاران ترامپ

زیدآبادی مطرح کرد: دو برداشت از برخورد قضایی با دکتر رنانی

ورود افندی به باتلاق کردستان سوریه

براندازان به دنبال نابودی زیرساخت‌های ایران

آیا «مکران» می‌تواند جایگزین تهران شود؟

افتتاح میدان میوه و تره بار شاهد در شهر اندیشه

مقاومت، پایه آرامش نظم نوین جهانی است

جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مقاومت جهانی است

رونمایی از بلندگوی کارائوکه با هوش مصنوعی و بلندگوی شناور روی آب!

تأثیر فناوری‌های نوین در سازه‌های عمرانی