کرمان رصد

آخرين مطالب

آیا سال 2025 سال استارشیپ خواهد بود؟ علمي

آیا سال 2025 سال استارشیپ خواهد بود؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /فضاپیمای استارشیپ ممکن است در سال میلادی 2025 در هر ماه دو بار پرتاب شود.
استارشیپ با ارتفاع 400 فوت(122 متر) بزرگترین و قدرتمندترین سیستم موشکی است که تا به حال ساخته شده است و به گونه‌ای طراحی شده که به طور کامل و سریع قابل استفاده مجدد باشد. اسپیس ایکس بر این باور است که این ترکیب قدرت و کارایی، پیشرفتی کلیدی است که به بشریت اجازه می‌دهد تا به انواع شاهکارهای پرواز فضایی دست یابد که از جمله آنها می‌توان به اسکان روی مریخ که رویای دیرینه بنیانگذار این شرکت و مدیرعامل آن یعنی ایلان ماسک است، اشاره کرد.
به نقل از اسپیس، این چشم انداز ممکن است طی 12 ماه آینده روشن‌تر شود، زیرا به نظر می‌رسد استارشیپ در سال 2025 جهشی بزرگ داشته باشد.
افزایش نرخ پرواز
استارشیپ تا به امروز شش بار پرتاب شده است که دو بار در سال 2023 و چهار بار در سال 2024 بوده است.
این وسیله نقلیه در این پروازهای آزمایشی پیشرفت زیادی داشت، همه آنها از پایگاه فضایی استاربیس اسپیس‌ایکس در جنوب تگزاس پرواز کردند. به عنوان مثال، در سه مورد اخیر، هر دو بخش استارشیپ که شامل پیشران فوق سنگین و فضاپیمای 165 فوتی(50 متری) مرحله بالایی، معروف به استارشیپ می‌شود از سفر رو به پایین در جو زمین به شکل متصل و یک تکه، جان سالم به در بردند.
در پرواز پنجم که در روز 13 اکتبر به فضا پرتاب شد، برج پرتاب استاربیس با بازوهای «چاپستیک» خود، پیشران سوپرهوی را که در حال بازگشت بود در هوا گرفت و استراتژی بازیابی را که اسپیس‌ایکس قصد دارد برای هر دو بخش استارشیپ در ماموریت‌های عملیاتی آتی به کار گیرد، به نمایش گذاشت.
دریافت فضاپیما در هوا می‌تواند در سال 2025 به یک منظره نسبتا رایج تبدیل شود. اسپیس‌ایکس درخواست کرده است تا تعداد پروازهای مجاز استارشیپ از استاربیس را در سال آینده پنج برابر بیشتر و به 25 مورد افزایش دهد و اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده(FAA) تایید اولیه خود را اعلام کرده است.

کرمان رصد


پیش‌نویس ارزیابی زیست‌محیطی که توسط اداره هوانوردی فدرال در ماه نوامبر منتشر شد، نه تنها 25 پرتاب استارشیپ از استاربیس، بلکه 50 دریافت فضاپیما از هوا در این پایگاه فضایی را نیز تایید می‌کند که 25 مورد برای گرفتن پیشران سوپرهوی و 25 مورد برای گرفتن استارشیپ در هوا انجام خواهند شد. اسپیس‌ایکس همچنین مجوز اداره هوانوردی فدرال برای پرتاب پرواز هفتم استارشیپ(Flight 7) را دارد که ممکن است در اوایل تا اواسط ژانویه انجام شود.
چنین افزایشی برای اسپیس‌ایکس که استراتژی توسعه موشکی آن بر پرواز، تکرار و سپس پرواز مجدد متمرکز است، بسیار بزرگ خواهد بود. و دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم آن هدف دور از دسترس است. به هر حال، این شرکت بیش از 130 ماموریت مداری را در سال 2024 انجام داده است که اکثریت قریب به اتفاق آنها با موشک فالکون 9 انجام شده است.
25 پرواز استارشیپ در سال با هدف نهایی فاصله دارد. این شرکت قصد دارد به افزایش نرخ پرتاب‌ها در سال 2026 و پس از آن نیز ادامه دهد.
کتی لودرز(Kathy Lueders)، مدیر کل عملیات استاربیس اسپیس‌ایکس، در ماه نوامبر در جریان کنگره ملی آژانس فضایی مکزیک گفت: ایلان می‌گوید، سال آینده دوست دارد ما 25 ماموریت در سال داشته باشیم و در چند سال آینده، به 100 ماموریت افزایش می‌یابد. او به من می‌گفت، کتی، من دوست دارم چند بار در روز پرتاب انجام دهم.
همه این ماموریت‌های آینده از پایگاه فضایی استاربیس پرواز نمی‌کنند. اسپیس‌ایکس همچنین قصد دارد استارشیپ را از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب کند، که پیش از این میزبان پرتاب موشک‌های فالکون 9 و فالکون هوی این شرکت بوده است.
پروازهای سرنشین‌دار از راه می‌رسند
اسپیس‌ایکس در حال حاضر مشتریانی برای استارشیپ دارد که از جمله آنها ناسا است که از این موشک بزرگ به عنوان اولین فرودگر سرنشین‌دار برای برنامه اکتشاف ماه آرتمیس استفاده خواهد کرد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، مرحله بالایی استارشیپ، فضانوردان ناسا را ‌در نزدیکی قطب جنوبی ماه در ماموریت آرتمیس 3، که در حال حاضر قرار است در اواسط سال 2027 پرتاب شود، فرود خواهد آورد.

کرمان رصد


این برنامه بارها به تعویق افتاده است، به تازگی به دلیل مشکلات مربوط به کپسول سرنشین‌دار اوریون ناسا بار دیگر به تعویق افتاد. طرح آرتمیس 3 از فضانوردان می‌خواهد که با استفاده از موشک سامانه پرتاب فضایی ناسا، زمین را سوار بر کپسول اوریون ترک کنند. در مدار ماه، اوریون با یک مرحله فوقانی استارشیپ روبرو خواهد شد که فضانوردان را به سطح ماه خواهد برد.
با توجه به محدودیت‌های بودجه ناسا و دشواری کلی ماموریت‌های سرنشین‌دار، به‌ویژه زمانی که شامل یک سامانه پرواز فضایی کاملا جدید باشد، مشخص نیست که آیا آرتمیس 3 در سال 2027 آماده پرواز خواهد بود یا خیر. شاید ناسا می‌خواهد قبل از سوار کردن فضانوردان، چند پرواز موفق بدون سرنشین از استارشیپ ببیند.
اما مطمئنا استارشیپ تا آن زمان آماده ایفای نقش‌های معمولی‌تری در پروازهای فضایی خواهد بود.
موشک بزرگ‌تر، تقاضای بیشتر
به گفته اسپیس‌ایکس، استارشیپ در طول زمان حتی بزرگ‌تر و قدرتمندتر خواهد شد.
با چند ارتقای برنامه‌ریزی‌شده، استارشیپ سه برابر نیروی رانش سترن V را به علاوه مزیت قابلیت استفاده مجدد کامل، خواهد داشت.
استارشیپ 2 قادر به حمل بیش از 100 تُن به مدار خواهد بود و استارشیپ 3 قادر خواهد بود بیش از 200 تُن را به مدار ببرد. میزان جرمی که ما قادر به پرتاب به ازای هر موشک هستیم برای ایجاد شهری پایدار در مریخ بسیار مهم است.
ماسک می‌گوید از آنجایی که استارشیپ کاملا قابل استفاده مجدد است، این وسیله نقلیه در نهایت می‌تواند چنین مقادیری را با تنها دو تا سه میلیون دلار در هر پرواز ارائه دهد. این بسیار ارزان خواهد بود. اسپیس‌ایکس در حال حاضر ماموریت‌های فالکون 9 را به قیمت حدود 67 میلیون دلار می‌فروشد.
این اعداد پیش‌بینی‌شده استارشیپ ممکن است برای استقرار در مریخ طراحی شده باشند، اما این موشک بزرگ می‌تواند در نهایت ماموریت‌های زیادی را ممکن کند. اسپیس‌ایکس قصد دارد مونتاژ ابرصورت فلکی پهن باند استارلینک خود را با استفاده از استارشیپ به پایان برساند و مشتریان مختلفی نیز احتمالا راه‌هایی برای استفاده از این وسیله نقلیه پیدا خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/690424/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عوارض کمبود ویتامین C

عوارض و نشانه‌های کمبود ویتامین C را بشناسید

بازخوانی اندیشه‌های افرادی چون طالقانی برای جامعه یک هدف کلیدی است

وزیر میراث فرهنگی: بازخوانی اندیشه‌های افرادی، چون طالقانی برای جامعه یک هدف کلیدی است

وزیر میراث فرهنگی: بازخوانی اندیشه‌های افرادی، چون طالقانی برای جامعه هدف کلیدی است

مشکلات اورژانس بیمارستان پیامبر اعظم (ص) کرمان از زبان رئیس بیمارستان

بلینکن: حق با ترامپ بود

ره به ترکستان

حافظ منافع صهیونـیسم

تصمیمی شجاعانه

دیپلماسی در دستان نادیپلمات

گسترش دامنه یورش مزدورهای محمود عباس به رزمندگان فلسطینی

«موشک نبود که، زلزله بود»!

سایه سنگین توهم قدرت بر سیاست‌های اردوغان در سوریه

ویلچر هوشمند با قابلیت‌های پیشرفته برای عبور از موانع معرفی شد

این میوه خواص ضد پیری دارد

بیش از 1200 هکتار شهر کرمانشاه در بافت فرسوده قرار دارد

تصاویر کتک کاری گروهی افغانی‌ها در کرمان | ضربات وحشتناک در دعوای دسته‌جمعی را ببینید + فیلم

توضیحات رئیس جهاددانشگاهی کرمان در مورد طرح ملی مدرسه مقاومت

غبار روبی گلزار شهدا

واکنش محسن هاشمی به ماجرای انتقال پایتخت

همکاری‌های منطقه‌ای و رسیدن به صلح پایدار شروط امنیت است

استیضاح؛ نمایشی یا ضروری؟

بازخوانی گروه‌‏های آخرالزمانی که در سال‏‌های اخیر پدیدار شدند

ماموریت مشترک آمریکا و هند، تصویر بی‌سابقه‌ای را از زمین ارائه می‌دهد

دمای ماه چقدر است؟

با انتقاد کاربران، متا حساب کاراکترهای هوش مصنوعی را حذف کرد

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟

اوایل بهمن‌ماه آخرین مهلت برای ارسال آثار به جشنواره فیلم کوتاه بسیج

برد شیرین تیم بسکتبال زنجان مقابل مس رفسنجان

رکوردی که بخشداری مرکزی زرند شکست

تلاش گلزار برای کمک به شرکت‌کننده پانتولیگ + فیلم

15 راهکار تشویقی سکونت در بافت‌های تاریخی فرهنگی شهر اصفهان

اولین واکنش رسمی سامره به جدایی از مس کرمان

الحاق 40 هکتار از اراضی لشکر 16 زرهی قزوین به بافت شهری

سازمان محیط‌زیست: مقتول پرونده محیط‌بان کرمانی تبعه افغانستانی نیست

دستگیری شکارچیان پرندگان وحشی در فاریاب

گروکشی اقلیت علیه دولت

چهار فصل تهران- مسکو

ریاست‌جمهوری پزشکیان برای پایداری‌چی‌ها سنگین تمام شد

همه یاران ترامپ

زیدآبادی مطرح کرد: دو برداشت از برخورد قضایی با دکتر رنانی

ورود افندی به باتلاق کردستان سوریه

براندازان به دنبال نابودی زیرساخت‌های ایران

آیا «مکران» می‌تواند جایگزین تهران شود؟

افتتاح میدان میوه و تره بار شاهد در شهر اندیشه

مقاومت، پایه آرامش نظم نوین جهانی است

جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مقاومت جهانی است

رونمایی از بلندگوی کارائوکه با هوش مصنوعی و بلندگوی شناور روی آب!

تأثیر فناوری‌های نوین در سازه‌های عمرانی