نوسازی و بهسازی واحدهای تولید مرغ کرمان یک ضرورت است
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: نوسازی و بهسازی واحدهای تولید مرغ را مهم و یک ضرورت دانست و خواستار ارائه تسهیلات دولتی در این خصوص شد.
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید حسن مهدی مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان کرمان در نشست خبری، مشکل ناترازی انرژیهای برق و گاز و گازوییل را از جمله مشکلات صنعت مرغداری استان کرمان عنوان کرد و گفت: قطعیهای برق بالای ٢ ساعت به دلیل حساسیتهای موجود، باعث تلفات سنگین واحد مرغداری میشود؛ در تابستان در برخی واحدها به علت قطع برق تا ٥٠ درصد تلفات داشتیم.
او افزود: در موضوع تامین سوخت واحدهای مرغداری نیز متاسفانه هنوز مشکلاتی وجود دارد و گاهی سوخت (گاز و گازوییل) به موقع اختصاص نمییابد، که همین امر باعث وقفه در تولید و ایجاد خسارت میشود.
وی اعلام کرد: مرغداران در مناطق سبز که گاز به آن منطقه رسیده ولی هنوز به در واحدهای مرغداری نرسیده است با مشکل مواجه اند، که شرکت گاز باید بیشتر همکاری نماید.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان کرمان نوسازی و بهسازی واحدهای تولید مرغ را یک ضرورت و مهم دانست و خواستار ارائه تسهیلات دولتی در این خصوص شد و همچنین تاکید کرد: استفاده از انرژی تجدید پذیر را برای واحدهای تولیدی خواستاریم و باید اعتبارات آن از سوی دولت فراهم شود.
او اعلام کرد: بیش از 50 درصد واحدهای مرغداری استان دچار فرسودگی است، این واحدها قدیمی بوده و با عدم بهرهوری روبهرو هستند.
وی استاندارد سازی حمل و نقل جوجه یک روزه را یک ضروت خواند و گفت: با توجه به اینکه ٨٠ درصد جوجه یک روزه استان از استانهای دیگر تامین میشود، به دلیل وجود حمل و نقل غیر استاندارد، واحدهای پرورش دچار مشکل تولید مرغ مناسب و وزن گیری میشوند.
او قیمت یک کیلو مرغ برای تولید کننده را ٦٥ هزار تومان و قیمت برای مصرف کننده را حدود ٩٥ هزار تومان اعلام کرد و افزود: در برخی استانها نیز قیمت ٨٥ هزار تومان است زیرا قیمتها در اثر عرضه بالا شکسته میشود.
مهدی تصریح کرد: متاسفانه برخوردهای دستوری و نیز اعمال سیاستهای شتاب زده باعث بی انگیزگی تولیدکنندگان مرغ میشود.
او با بیان اینکه در حال حاضر در استان ماهانه ٣ میلیون ظرفیت جوجه ریزی فراهم است ولی اگر ظرفیت جوجه ویزی به ٤ میلیون و ٢٠٠ هزار تن برسد خودکفا خواهیم شد.
وی اعلام کرد: در حال حاضر ٦٢٠ واحد تولید مرغ، ١٢ کشتارگاه، ٢٠ واحد کشتار کن و ١٨٦٠ فروشگاه عرضه مرغ وجود دارد و در سامانه ثبت هستند اظهار کرد: میزان مصرف مرغ روزانه در استان ٢٢٠ تن است که از این میزان ١٨٠ تن در استان تولید و مابقی از سایر استانهای همجوار تامین میشود؛ امیدوارم تا اوایل سال ١٤٠٥ با توسعه واحدهای تولیدی، استان کرمان در تولید مرغ خودکفا شود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به وجود ١١ شرکت تعاونی در سطح ١٧ شهرستان شمال استان، اعلام کرد: در حال حاضر ١٢ کشتارگاه در استان فعال است که دو واحد دیگر نیز به بهره برداری خواهد رسید.
او روند تولید در استان عادی دانست و گفت: در آستانه ماه رمضان و سال جدید برنامه ریزی مطلوبی جهت تامین مرغ صورت خواهد گرفت.
-
چهارشنبه ۵ دي ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۹:۰۵
-
۱۵ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/687571/