کرمان رصد

آخرين مطالب

سیگنال‌های مذاکره؛ اظهارنظر مقامات ایران و آمریکا درباره سناریوهای پیش‌رو مقالات

سیگنال‌های مذاکره؛ اظهارنظر مقامات ایران و آمریکا درباره سناریوهای پیش‌رو
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس‌‏جمهوری منتخب این کشور می‌‏تواند در رسیدن به توافق هسته‌‏ای با ایران، نقشی کلیدی ایفا کند. جیک سالیوان در عین حال، مدعی تضعیف ایران و محور مقاومت بعد از سقوط دولت سوریه شد و درباره تغییر دکترین هسته‌‏ای جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرد.
 محسن صالحی‌خواه| مشاوران امنیت ملی فعلی و آینده آمریکا درباره پرونده هسته‌ای ایران اظهارنظرهای جداگانه‌ای داشتند. جیک سالیوان که در حال حاضر به‌عنوان مشاور امنیت ملی جو بایدن فعالیت می‌کند در مصاحبه‌ای که با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان داشت، درباره مسئله هسته‌ای ایران صحبت کرد. مایک والتز که همین نقش را در دولت ترامپ بر عهده خواهد داشت نیز در اظهارنظر دیگری، به مسئله رقابت کشورهای خاورمیانه برای ساخت سلاح هسته‌ای پرداخت.
این نظرات در حالی مطرح می‌شود که فضای میان ایران و غرب پیچیده شده و در آخرین جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد که هفته گذشته برگزار شد، طرف‌های برجام به علاوه آمریکا بار دیگر ایران را نسبت به فعال‌سازی مکانیسم ماشه تهدید کردند. دیروز همچنین یک رسانه عراقی مدعی شد که آمریکا از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده که سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در نشست خبری هفتگی خود، نسبت به این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد.
باز بودن مسیر دیپلماسی
ایران هیچ‌وقت پنجره دیپلماسی با کشورهای دیگر را نبسته است. این موضوع طی ماه‌های اخیر مرتب مورد تاکید مقامات ارشد کشورمان قرار گرفت. 
کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی روز گذشته، در پاسخ به خبرنگار شبکه المیادین لبنان، گفت: «ایران هم آماده مذاکره رفع تحریم‌هاست و هم آماده مقابله با فشارهای غرب است. واکنش ما متناسب با رفتار آن‌ها خواهد بود. اگر به ایران تجاوز شود، ما متقابلاً پاسخ خواهیم داد، چنانکه تاکنون نیز پاسخ داده‌ایم.» وزیر خارجه پیشین کشورمان درباره اقدامات پیش‌روی ایران در پی تغییر دولت در ایالات متحده آمریکا، خاطرنشان کرد: «ما گام‌های خود را براساس سیاستی که دولت جدید آمریکا پدید خواهد آورد، مشخص خواهیم کرد.»
ادعای مقامات آمریکایی
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری منتخب این کشور می‌تواند در رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران، نقشی کلیدی ایفا کند. او در عین حال، مدعی تضعیف ایران و محور مقاومت بعد از سقوط دولت سوریه شد و درباره تغییر دکترین هسته‌ای جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرد. وی در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت: دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری کنونی ایالات متحده نگران تصمیم ایران برای ساخت سلاح اتمی است و خطر این موضوع را به اطلاع تیم ترامپ رسانده است.
به گزارش ایرنا، این مقام آمریکایی مدعی تضعیف ایران بعد از حملات رژیم اسرائیل به حزب‌الله لبنان، حماس و همچنین سایت‌های موشکی و پدافندی ایران شد و گفت: «تعجب‌آور نیست اگر عده‌ای در ایران بگویند که وقت بازنگری در دکترین اتمی است. خطر تغییر موضع ایران و رفتن به سمت سلاح اتمی، جدی است. ما هوشیارانه این موضوع را دنبال می‌کنیم.» سالیوان همچنین تاکید کرد که علاوه بر تیم ترامپ، ‌موضوع احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران را با مقامات رژیم صهیونیستی نیز در میان گذاشته است.
به گزارش انتخاب، مایک والتز، نماینده کنگره آمریکا و مشاور امنیت ملی دولت آینده ترامپ نیز در آخرین اظهارنظر خود، گفت: «اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، سعودی‌ها هم خواهان سلاح هسته‌ای خواهند شد. ترک‌ها هم خواهان سلاح هسته‌ای خواهند شد. اگر سلاح‌های هسته‌ای به‌صورت منطقه‌ای گسترش پیدا کنند، این برای جهان فاجعه‌بار خواهد بود.»

فشار می‌آورند که امتیازهای بزرگ بگیرند
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا نیز به هم‌میهن گفت: «ما انتظار نداریم مشاور امنیت ملی دولت آمریکا بگوید ایران در موضع قدرت یا قوت است. آن زمان که هفت اکتبر رخ نداده بود، فرماندهان مقاومت زنده بودند و اسد سر جایش بود هم آن‌ها می‌گفتند ایران ضعیف شده، حالا که شرایط نسبت به آن زمان تفاوت زیادی کرده است. اینکه ضعف مدنظر آنان رخ داده یا نه، مسئله دیگری است که خارج از بحث ماست.
از طرف دیگر، سالیوان می‌خواهد اعتبار این تضعیف ادعایی ایران را به پای دولت بایدن بنویسد. ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها زمان من ورشکسته بودند اما بایدن آن‌ها را به پول رساند و تحریم‌ها را اعمال نکرد. اما سالیوان روایت دیگری ارائه کرد. جنگ روایت‌ها بین آن‌ها شکل گرفته است. می‌توانیم بگوییم این ادعای سالیوان به نوعی مصرف داخلی، خارجی و منطقه‌ای دارد.»
او ادامه داد: «بخشی از ادعای سالیوان با واقعیت هم‌خوانی دارد. بالاخره در حال حاضر ما در دورانی هستیم که حزب‌الله تحت فشار بوده، آسیب دیده و رهبرانش را زدند. سوریه سقوط و اسرائیل به لبنان حمله کرد و هرچند موفق نبود اما از نظر آمریکا‌یی‌ها ایران تضعیف شده چون خط ارتباطش با حزب‌الله را از دست داده است. بخش دیگری از تحلیل آنان ناشی از آن است که ایران درگیر مشکلات اقتصادی خود شده است.» 
ابوالفتح تاکید کرد: «ترامپ همیشه دنبال توافق با ایران بوده است. چه در دوران قبل، چه زمانی که در مبارزات انتخاباتی بود و چه حالا که رئیس‌جمهور منتخب است. مشکل از آنجایی شروع می‌شود که تعریف ما و آمریکایی‌ها از توافق متفاوت است. از نگاه آمریکایی‌ها، توافق یعنی اینکه ایران حداقل شروط 12 گانه‌ای که مایک پمپئو، وزیر خارجه ترامپ در آن زمان اعلام کرد را بپذیرد.
اگر ایران بپذیرد، خوشحال می‌شوند و تحریم‌ها را هم برمی‌دارند. ولی آن چیزی که آن‌ها می‌خواهند، با چیزی که ما می‌توانیم انجام بدهیم از زمین تا آسمان فرق دارد. بنابراین، نه‌تنها ترامپ بلکه از کارتر تا امروز همه دنبال توافق با ایران بوده‌اند اما توافق مدنظر آن‌ها، یعنی ایران نیروهای نیابتی و موشک‌هایش را کنار بگذارد، حقوق بشر را طبق نظر آنان رعایت و به‌زعم آنان تروریسم را محکوم کند. اگر ایران قبول کند به سال 1357 برگردد، از نظر آن‌ها خوب است. تعاریف، مصادیق و انتظارات دو طرف با یکدیگر متفاوت است.»
این کارشناس بین‌الملل درباره اظهارنظر مایک والتز اظهار داشت: «این حرف همیشگی آمریکاست. آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، جدای از اینکه امنیت اسرائیل به خطر می‌افتد، مسابقه تسلیحاتی در منطقه آغاز می‌شود. از ابتدای دهه هشتاد که پرونده هسته‌ای ایران مطرح شد این را می‌گویند. بعد از اینکه ایران نیروگاه اتمی بوشهر را با کمک روس‌ها بازسازی و تکمیل کرد، بقیه کشورهای منطقه هم به سمت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای رفتند. امارات و ترکیه نیروگاه‌های خود را راه انداختند و عربستان نیز در حال تکمیل برنامه خود است. بنابراین، این ترس وجود دارد و مطرح می‌شود.» 
او تاکید کرد: «راهبرد طرف مقابل تحت فشار قرار دادن ایران تا مرحله‌ای خواهد بود که توافق مطلوب آمریکایی حاصل شود. اگر نشد، احتمالاً به رژیم‌چنج روی بیاورند. ترامپ بی‌مهاباتر از دیگران، راجع به رژیم‌چنج در مناطق مختلف صحبت می‌کند. دیگران این صحبت‌ها را خیلی علنی مطرح نمی‌کردند. اگر به‌زعم خود توانستند رفتار ایران را تغییر دهند، برایشان مطلوب است. چون ماهیت حکومت‌ها برای آنان مهم نیست، رفتار مهم است.
بر فرض اگر جمهوری اسلامی بیاید و خیلی از خواسته‌های آمریکا را مدنظر قرار بدهد، برای آن‌ها مطلوب است. دیگر وضعیت از احمدالشرع که بدتر نیست. محمد جولانی یک‌شبه از تروریست به فردی کراوات‌زده تبدیل شد که جایزه 10 میلیون دلاری او را هم برداشتند. اینکه فقط یک شخص بود. کشور هم می‌تواند همین تغییر را ببیند و شبانه از لیست حامیان تروریسم خارج شود، به ایران فشار می‌آورند که پای میز مذاکره امتیازهای بزرگ بگیرند.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/687207/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گام اول با وفاق

چالش‌های تئوری همتی

داستان یک شایعه؛ پای جلیلی در میان است؟

رفع فیلتر واتساپ، طلیعه امیدوارکننده

بی‌تدبیری خاموش

خبر خوب برای مردم

جولانی آکتور سینما

حملات شدید اسرائیل به تنها بیمارستان شمال غزه

فارن افرز: آیا «تحریر شام» می‌تواند نظم ادلب را در دمشق بازتولید کند؟

چرا وقتی شادیم، زمان سریع‌تر می‌گذرد؟

رصد بخشی از کهکشانِ آندرومدا

فضانوردا سرشون رو اینجوری توی فضا میشورن!

رزمایش اسکان اضطراری حوادث غیرمترقبه در کرمان

شرایط فروش نقدی بک X3 پرو کرمان موتور با مدل 1404

کاشت 230 هکتار درخت در کرمان، مجازات جایگزین حبس

نخستین همایش قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور8دی ماه

کهنهْ رو به مرگ است و نوْ ناتوان از زاده شدن / آیا جهان در حال زایش بلوک نئولیبرال است؟

تصاویر/ بم- 5 دی 1382

ایستگاه‌های شارژ اختصاصی فونیکس NEV به وسعت ایران

زائر حاج قاسم با شهادتش بهشت را در کرمان پیدا کرد

اعلام زمان بازی های حذفی یک هشتم نهایی

بازگشت به جاده پیروزی با دبل رقیب

برگزاری «مدرسه سلیمانی» با حضور 400 نفر دانشجومعلم از سراسر کشور

رحماندوست: شعر «انار؛ صد دانه یاقوت» را در جبهه سرودم

آوار بم؛ داغی که بعد از 21 سال هنوز تازه است

محکومان جرایم غیرعمد استان کرمان به جای تحمل حبس درخت می‌کارند

افزایش قدرت مغناطیسی یک حسگر کوانتومی با 2 حبه انگور!

هوش مصنوعی جامع چیست؟

بنیاد شهید و امور ایثارگران با استفاده از فناوری‌های جدید می‌تواند فرآیندهای خود را کارآمدتر اجرا کند

امیدواریم سطح خدمات به ایثارگران در سطح کشور به صورت مستمر ارتقا یابد

تقویت بنیه علمی دانشجویان و دانش‌آموزان ایثارگر جزو برنامه‌های بنیاد استان خوزستان است

شهدا نماد امور معروف و ارزش‌های زیبای اسلامی هستند

سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا واگذار می‌شود

تصاویر دیده نشده از زلزله بم 1382

تکمیل طرح‌های آبرسانی شرق استان کرمان را پیگیری می‌کنیم

هر مس‌رفسنجان، یک خداحافظی در پرسپولیس

نخستین همایش قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور برگزار می‌شود

مروری بر فیلم‌هایی که درباره زلزله ساخته شدند؛ ادای دین «احمد» به تراژدی بم

تشریح اهداف اجرای رزمایش «نصرالله یک» در مناطق کویری شرق کشور

برگزازی همایش قطعه سازان کرمان موتور 8 دی ماه

شرایط فروش نقدی سه محصول کرمان موتور

8 دی ماه 1403؛ نخستین همایش قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور برگزار می‌شود

سرمقاله رسالت/ بوی کباب در مشام سیا!

تحولاتی که ایران و جهان را غافلگیر کرد!

پیام جولانی برای هیات آمریکایی در دمشق چه بود؟

سرمقاله وطن امروز/ تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو

فولاد در اندیشه شکست استقلالی‌های خوزستان

مردم سوریه نه طرف اسد ایستادند نه به تکفیری‌ها پیوستند

چیستی و امکان فلسفه علم اسلامی در نشستی بررسی می شود

بچه ماموت 50 هزار ساله در سیبری کشف شد