کرمان رصد

آخرين مطالب

تهدید به تغییر دکترین هسته‌ای، تاثیر خود را گذاشت مقالات

تهدید به تغییر دکترین هسته‌ای، تاثیر خود را گذاشت
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کوروش احمدی، تحلیلگر سیاست خارجی و دیپلمات پیشین ایران در نیویورک راجع به ادعای یک رسانه عراقی درباره ارسال پیام آمریکا به ایران از کانال عمان، به خبرنگار هم‌میهن گفت: «علی‌الاصول و به عنوان یک قاعده عام نمی‌توان به این‌گونه خبرها به‌ویژه در رسانه‌های عربی اعتنای چندانی داشت. به تجربه دریافته‌ایم که اغلب این خبرها جعلی است. ضمن اینکه در این پیام ادعایی مطلب خاصی هم الا اینکه ترامپ آماده مذاکره است، وجود نداشت.
البته قابل درک است که طرفین در این مقطع زمانی بکوشند برای هم پیام‌هایی ارسال کنند و باب گفت‌وگویی را باز کنند. در اینکه ترامپ قطعاً خواستار مذاکره است، تردیدی نیست. اما مثل همیشه شیطان در جزئیات است. سوال اصلی این است که چگونه شیوه مذاکراتی هم از نظر شکل و هم از حیث محتوا مدنظر ترامپ است و آیا اینکه طرف ایرانی نهایتاً شرایط طرف مقابل را خواهد پذیرفت یا خیر یا طرفین به حد وسطی مورد توافقی خواهند رسید. باید منتظر ماند و دید.»
او درباره اظهارنظر مایک والتز، مشاور امنیت ملی ترامپ اظهار داشت: «این اظهارنظر منسوب به والتز حرف تازه‌ای نیست و همیشه مطرح بوده و یکی از دلایل اصلی است که توسط قدرت‌های غربی برای مخالفت با هسته‌ای شدن ایران یا هر کشور دیگری در خاورمیانه مطرح می‌شود. البته مطلب خیلی بی‌ربطی نیز نیست. مسئله این است که در همه مناطق و نه‌تنها در خاورمیانه رقابت بین قدرت‌های منطقه‌ای امر رایجی است و هیچ‌یک از این قدرت‌های منطقه‌ای نمی‌پذیرند که به‌ویژه در حوزه‌های امنیتی از دیگران عقب بیفتند.
به‌عنوان مثال، این گفته ذوالفقار علی بوتو نخست‌وزیر اسبق پاکستان در سال 1965 مشهور است که گفته بود: «اگر هند بمب اتمی بسازد، ما علف خواهیم خورد و حتی گرسنگی خواهیم کشید، اما بمب خودمان را خواهیم ساخت.» و البته به دلیل دشمنی عمیقی که بین هند و پاکستان وجود داشت و سه جنگی که آنها با هم داشتند، نهایتاً بعد از آزمایش هسته‌ای هند در سال 1974 پاکستان نیز سرانجام اولین بمب هسته‌ای خود را در سال 1998 آزمایش کرد. این درحالی است که انگیزه اصلی هند برای ساخت بمب اتمی این بود که چین در سال 1964 اولین آزمایش اتمی خود را انجام داده بود.
البته برخی کشورهای دیگر به دلایلی خارج از رقابت‌های منطقه‌ای به سمت ساخت بمب رفته‌اند مانند کره شمالی که انگیزه بقا، رهبران آن کشور را به سمت ساخت بمب برد. تحلیل‌گران اسرائیلی یا طرفدار اسرائیل نیز به‌رغم اینکه اسرائیل مناطق وسیعی از سرزمین کشورهای عربی و فلسطین را اشغال کرده است، همیشه مدعی بوده‌اند که اسرائیل چون نگران موجودیت خود است، اقدام به ساخت بمب اتمی کرده است.»
احمدی با اشاره به اظهارات مشاور امنیت ملی بایدن، خاطرنشان کرد: «هدف سالیوان در این مصاحبه نیز در واقع این بود که به مخاطبان خود، از جمله ترامپ و تیم او و سران رژیم اسرائیل، بگوید که احتمال اقدامی توسط ایران برای ساخت بمب اتمی را نادیده نگیرند. منطق او که چیزی جز حدس و گمان صرف نیست، این است که حال که ایران به خاطر سقوط دولت اسد و تضعیف حزب‌الله و حماس تضعیف شده، ممکن است به فکر جبران مافات و تقویت موضع خود بیفتد و برای این منظور متوجه ساخت بمب اتمی شود. او می‌گوید در این رابطه با تیم ترامپ و نیز سران اسرائیل صحبت کرده است.
فکر می‌کنم این هشدار را باید به‌ویژه در چارچوب تحرکات یک ساله اخیر و به‌ویژه هفته‌های اخیر توسط دولت‌های غربی و تهدیدهای آنها در مورد اقدام نظامی علیه ایران در صورت حرکت در مسیر ساخت بمب دید. همین هفته گذشته سه کشور اروپایی در جریان نشست دوره‌ای شورای امنیت در ارتباط با برجام، طی سخنرانی‌هایی در شورای امنیت و صدور بیانیه مشترکی مطالب کم و بیش مشابهی ابراز کردند و از جمله مدعی شدند که غنی‌سازی 60 درصدی در ایران نمی‌تواند هدفی جز هدف نظامی داشته باشد.
نماینده آمریکا نیز تهدید کرد که آمریکا از همه توان ملی‌اش برای متوقف کردن ایران در مسیر ساخت بمب استفاده خواهد کرد. در واقع این روندی است که فکر می‌کنم حداقل از نوامبر گذشته یعنی بعد از ارسال نامه‌ای توسط سه کشور اروپایی به رئیس شورای امنیت و تکرار آن در ژوئن گذشته و یادآوری یافته‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تهدید ضمنی به فعال کردن مکانیسم ماشه شروع شده است.
البته تهدیدات مکرر مقامات ایرانی به تجدیدنظر در دکترین اتمی و برخی اظهارنظرهای تندتر مانند امکان ساخت بمب اتمی توسط ایران ظرف 48 ساعت و مانند آنها در این قضایا بی‌تاثیر نبوده است.» این تحلیلگر سیاست خارجی درباره این ادعا که گفته می‌شود ایران در موضع ضعف است، اظهار داشت: «این حرفی است که این روزها همه طرف‌های غربی و برخی نیز در دیگر کشورها از جمله کشورهای عربی می‌زنند و اشاره آنها به سقوط دولت اسد و ضربه خوردن حزب‌الله و حماس است.
البته مقامات حزب‌الله و نیز مقامات ایرانی نیز اذعان کرده‌اند که ضرباتی به نیروهای ضداسرائیلی در منطقه وارد شده است. در کنار این تحولات باید منتظر بود و دید که ایران و گروه‌های مخالف اسرائیل در منطقه چگونه واکنش نشان خواهند داد. در واقع با گذشت چند ماه و شاید یکی دو سال بتوانیم درک بهتری از شرایط منطقه و اینکه آیا نظم جدیدی در منطقه شکل گرفته یا خیر داشته باشیم.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/687203/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گام اول با وفاق

چالش‌های تئوری همتی

داستان یک شایعه؛ پای جلیلی در میان است؟

رفع فیلتر واتساپ، طلیعه امیدوارکننده

بی‌تدبیری خاموش

خبر خوب برای مردم

جولانی آکتور سینما

حملات شدید اسرائیل به تنها بیمارستان شمال غزه

فارن افرز: آیا «تحریر شام» می‌تواند نظم ادلب را در دمشق بازتولید کند؟

چرا وقتی شادیم، زمان سریع‌تر می‌گذرد؟

رصد بخشی از کهکشانِ آندرومدا

فضانوردا سرشون رو اینجوری توی فضا میشورن!

رزمایش اسکان اضطراری حوادث غیرمترقبه در کرمان

شرایط فروش نقدی بک X3 پرو کرمان موتور با مدل 1404

کاشت 230 هکتار درخت در کرمان، مجازات جایگزین حبس

نخستین همایش قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور8دی ماه

کهنهْ رو به مرگ است و نوْ ناتوان از زاده شدن / آیا جهان در حال زایش بلوک نئولیبرال است؟

تصاویر/ بم- 5 دی 1382

ایستگاه‌های شارژ اختصاصی فونیکس NEV به وسعت ایران

زائر حاج قاسم با شهادتش بهشت را در کرمان پیدا کرد

اعلام زمان بازی های حذفی یک هشتم نهایی

بازگشت به جاده پیروزی با دبل رقیب

برگزاری «مدرسه سلیمانی» با حضور 400 نفر دانشجومعلم از سراسر کشور

رحماندوست: شعر «انار؛ صد دانه یاقوت» را در جبهه سرودم

آوار بم؛ داغی که بعد از 21 سال هنوز تازه است

محکومان جرایم غیرعمد استان کرمان به جای تحمل حبس درخت می‌کارند

افزایش قدرت مغناطیسی یک حسگر کوانتومی با 2 حبه انگور!

هوش مصنوعی جامع چیست؟

بنیاد شهید و امور ایثارگران با استفاده از فناوری‌های جدید می‌تواند فرآیندهای خود را کارآمدتر اجرا کند

امیدواریم سطح خدمات به ایثارگران در سطح کشور به صورت مستمر ارتقا یابد

تقویت بنیه علمی دانشجویان و دانش‌آموزان ایثارگر جزو برنامه‌های بنیاد استان خوزستان است

شهدا نماد امور معروف و ارزش‌های زیبای اسلامی هستند

سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا واگذار می‌شود

تصاویر دیده نشده از زلزله بم 1382

تکمیل طرح‌های آبرسانی شرق استان کرمان را پیگیری می‌کنیم

هر مس‌رفسنجان، یک خداحافظی در پرسپولیس

نخستین همایش قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور برگزار می‌شود

مروری بر فیلم‌هایی که درباره زلزله ساخته شدند؛ ادای دین «احمد» به تراژدی بم

تشریح اهداف اجرای رزمایش «نصرالله یک» در مناطق کویری شرق کشور

برگزازی همایش قطعه سازان کرمان موتور 8 دی ماه

شرایط فروش نقدی سه محصول کرمان موتور

8 دی ماه 1403؛ نخستین همایش قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور برگزار می‌شود

سرمقاله رسالت/ بوی کباب در مشام سیا!

تحولاتی که ایران و جهان را غافلگیر کرد!

پیام جولانی برای هیات آمریکایی در دمشق چه بود؟

سرمقاله وطن امروز/ تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو

فولاد در اندیشه شکست استقلالی‌های خوزستان

مردم سوریه نه طرف اسد ایستادند نه به تکفیری‌ها پیوستند

چیستی و امکان فلسفه علم اسلامی در نشستی بررسی می شود

بچه ماموت 50 هزار ساله در سیبری کشف شد