آیا نظامیان غربی به اوکراین اعزام میشوند؟
مقالات
بزرگنمايي:
کرمان رصد - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
همزمان با اینکه 27 عضو اتحادیه اروپا برای برگزاری نشستی در بروکسل گرد هم جمع خواهند شد، مسئله جنگ اوکراین و اعزام نیروهای خارجی به میدان نبرد این کشور جنگزده اروپایی بر این نشست سایه افکنده است.
جنگ اوکراین به زودی در فوریه 2025 وارد سومین سال خود خواهد شد و درحالیکه نیروهای این کشور در وضعیت متزلزلی قرار دارند، غرب به جای تمرکز بر یک راهحل مسالمتآمیز برای خاتمه جنگ، بر ارسال تسلیحات و کمکهای نظامی به اوکراین اصرار میورزد.
طبق گزارش شبکه خبری «فرانس24»، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین با «مارک روته» دبیرکل ناتو و دیگر رهبران کلیدی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در بروکسل دیدار کردند. این درحالی است که «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه و «کر استارمر» نخستوزیر بریتانیا به دلیل آنچه «تداخل برنامه» خوانده شده، نتوانستند به بروکسل سفر کنند اما وزرای خارجه خود را به این نشست فرستادهاند.
27 رهبر اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در بروکسل برای یک نشست یک روزه با یک دستور کار بسیار شلوغ دور هم جمع میشوند که طی آن به جنگ اوکراین، انتقال قدرت در سوریه، تداوم اعتراضات در گرجستان، سیاست مهاجرت و دیگر مسائل از جمله تحت ریاست دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا خواهند پرداخت.
بهرغم فهرست بلند بالایی از موضوعات، انتظار نمیرود این گردهمایی سطح بالا پیشرفتی در هیچ یک از آنها ایجاد کند.
این نشست با مسئله جنگ اوکراین و احتمال نیروهای غربی به کییف آغاز خواهد شد و یکی از نگرانیهای اصلی اروپا، شروع ریاست «دونالد ترامپ» خواهد بود؛ رئیسجمهور منتخبی که احتمال میرود کمکهای واشنگتن به کییف را با چالشهایی مواجه کند.
رایزنی درباره اعزام نیروها به اوکراین «بسیار زود» است
زلنسکی همزمان با ورود به بروکسل، پایتخت بلژیک بر مسئله موضع و جایگاهی قوی تاکید کرد و گفت: «اروپا به موضعی متحد و قوی برای اطمینان از صلحی بادوام نیاز دارد.»
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در رابطه با اعزام نیروهای غربی به اوکراین به خبرنگاران در بروکسل گفت: «رایزنی پیرامون مسئله اعزام نیروها به اوکراین بسیار زود است و در حال حاضر منطقی به نظر نمیرسد.»
وی افزود: «اولویت ما اطمینان از حاکمیت اوکراین است و نباید مجبور به پذیرش صلح دیکتهشده شود.»
این اظهار نظر صدراعظم آلمان درحالی عنوان شده که گزارشها حاکی از آغاز گفتوگوها و رایزنیها پیرامون احتمال استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین است.
درحالیکه این مسئله در دیدار اخیر ماکرون و «دونالد توسک» نخستوزیر لهستان مطرح شده، دیپلماتها میگویند بسیار زود است تا بخواهیم پیشنهادات ملموسی را در این خصوص ارائه دهیم.
دبیرکل ناتو در بروکسل خطاب به خبرنگاران گفت: «اگر اکنون شروع به بحث در میان خود کنیم که یک معامله چگونه میتواند باشد، آن را برای روسها بسیار آسان خواهیم کرد. متحدان کییف باید بر افزایش ارسال تسلیحات متمرکز شوند و از آنها بخواهند که درباره شروط احتمالی مذاکرات علنی گفتوگو نکنند.»
درخواست اروپاییها از اوکراین برای پائینآوردن سن سربازگیری
زلنسکی و ماکرون که روز چهارشنبه با یکدیگر دیدار داشتند، ظاهرا با آموزش نیروهای اوکراینی در خاک فرانسه موافقت کردهاند.
رئیسجمهور اوکراین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از ماکرون به خاطر آماده کردن یک تیپ توسط فرانسه برای ارتش ما تشکر میکنم و ما موافقت کردیم که این همکاری را ادامه دهیم و یک تیپ دیگر آماده کنیم. امیدواریم سایر شرکا با کمک به تجهیز تیپهای اوکراینی اضافی به این تلاش بپیوندند.»
بهرغم تصویب قانون جدیدی برای سربازگیری در ماه مه، ارتش اوکراین با اعزام نیروهای جایگزین مشکلات زیاده داشته است؛ مردان جوان تمایلی به نامنویسی برای خدمت سربازی ندارند زیرا مدت آن در بهترین حالت، نامحدود و در بدترین حالت، بازگشتناپذیر است. رهبران شرکای غربی اوکراین از آن میخواهند حداقل سن سربازگیری را از 25 نیز پایینتر بیاورند تا ظرفیت نیروهای ذخیره افزایش پیدا کند. اما برخی حساسیتهای سیاسی و نگرانی از بروز بحران جمعیتی، سد راه هرگونه تغییری در این زمینه شده است.
همچنین کمبود نیرو در ارتش اوکراین به قدری وخیم است که رئیسجمهور اوکراین لایحهای را امضا کرد که به موجب آن زندانیان اوکراینی به ارتش میپیوندند تا در برابر روسیه جنگ کنند.
«جان هیلی» وزیر دفاع انگلیس در رابطه با مسئله اعزام نیروهای خارجی به اوکراین به روزنامه «تایمز» گفت: «بریتانیا باید در طول سفر به کییف آموزش را برای آنچه اوکراینیها نیاز دارند، مناسبتر کند. ما باید دسترسی اوکراینیها را آسانتر کنیم و باید با اوکراینیها کار کنیم تا نیروهای بیشتری را مستقر کنند.»
او ضمن تعهد نسبت به بسته حمایتی 225 میلیون پوندی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این موضوع به معنای گسترش آموزش نیروهای استخدامشده اوکراینی در داخل بریتانیاست، گفت: «ما هر کجا که بتوانیم برای پاسخ به آنچه اوکراینیها میخواهند انجام خواهیم داد. آنها هستند که میجنگند. بریتانیا باید به اوکراین در ایجاد انگیزه و انتقال نیروهای بیشتر کمک کند.»
امیرمحمد سهرابی
-
جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۷:۳۰
-
۱۰ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/685418/