یک روزنامهنگار نخست وزیر بورکینا فاسو شد
اجتماعي
بزرگنمايي:
کرمان رصد - حاکم نظامی بورکینا فاسو با صدور حکمی، «ریمتالبا ژان امانوئل اودرائوگو» یک روزنامهنگار حرفهای، از سردبیران سابق تلویزیون دولتی، وزیر ارتباطات سابق و سخنگوی سابق دولت را به عنوان نخست وزیر منصوب کرد.
به گزارش مشرق، «ابراهیم ترائوره» حاکم نظامی بورکینا فاسو در بیانیهای که از تلویزیون دولتی پخش شد این انتصاب را اعلام کرد.
اودرائوگو که یک روزنامهنگار حرفهای است از متحدان و دوستان نزدیک ترائوره است و در گذشته از سردبیران و پس از آن نیز مدتی مدیر تلویزیون دولتی بورکینا فاسو بوده است.
«آپولینر یواکیم کایلم دیتامبیلا» نخست وزیر سابق که روز جمعه برکنار شد، پیش از این به عنوان رئیس سه دولت پیاپی کار کرده بود و در ترمیمهای قبلی کابینه ماندگار شده بود. هیات حاکمه نظامی بورکینا فاسو هیچ علت رسمی برای برکناری او اعلام نکرده است. کایلم دیتامبیلا در اکتبر 2022 در پی کودتای سپتامبر همان سال و به قدرت رسیدن ترائوره به عنوان نخست وزیر منصوب شده بود. اودرائوگو نخست وزیر جدید نیز در همان زمان به عنوان وزیر ارتباطات، فرهنگ، هنر و گردشگری منصوب شده بود.
بورکینا فاسو از زمان کودتای ژانویه 2022 که سرهنگ «پل آنری دامیبا» قدرت را به دست گرفت با بیثباتی رو به رو بوده است. کمتر از یک سال بعد نیز سروان ترائوره با یک کودتای دیگر دامیبا را برکنار کرد. دامیبا که «روک مارک کریستین کابوره» رئیس جمهور منتخب سابق را بر کنار کرده بود اکنون در کشور توگو همسایه جنوبی بورکینا فاسو در تبعید به سر میبرد. بورکینا فاسو یکی از چند کشور منطقه ساحل در غرب آفریقا است که نظامیان در سالهای اخیر در آنها قدرت را به دست گرفتهاند. ارتش بورکینا فاسو از نارضایتی عمومی از عملکرد دولتهای منتخب قبلی بر سر مسائل امنیتی استفاده کرد و دولت را بر کنار کرد.
حکومت نظامی بورکینا فاسو برای پایان دادن به چالشها و مشکلات امنیتی این کشور تلاش کرده اما همچنان حدود نیمی از قلمرو این کشور خارج از کنترل دولت است. افزایش حملات گروههای مسلح مرتبط با «القاعده» و «داعش» موجب ناامنی و ویرانی در این کشور شده است. در خشونتهای سالهای اخیر هزاران نفر کشته شده و بیش از دو میلیون نفر آواره شدهاند که نیمی از آنان کودک هستند.
دولت انتقالی در بورکینا فاسو بر اساس یک قانون اساسی تایید شده توسط یک انجمن ملی متشکل از مقامات ارتش، گروههای جامعه مدنی و رهبران سنتی و مذهبی، به فعالیت پرداخته است. هیات حاکمه نظامیان در ماه مه امسال (اردیبهشت) حکومت نظامی را برای مدت پنج سال دیگر که به اندازه طول یک دوره ریاست جمهوری است ، تمدید کرد.
این کشور همچنین اتحاد خود را با کشورهای مالی و نیجر (همسایگان شمالی و شمال شرقی) که آنها نیز در پی کودتاهای سالهای اخیر تحت حاکمیت دولتهای نظامی قرار دارند تقویت کرده است. این کشورها اوایل سال جاری میلادی (زمستان 1402) از سازمان منطقهای «اکوواس» خارج شدند. رهبران کشورهای بورکینا فاسو، مالی و نیجر در بیانیه مشترکی سازمان جامعه اقتصادی کشورهای غربی آفریقا (اکوواس) را یک سازمان سرسپرده به قدرتهای خارجی دانسته و تصمیم مشترک خود برای خروج از این سازمان را اعلام کردند. سران این کشورها تصریح کردند سازمان اکوواس به جای کمک به کشورهایشان برای مبارزه با تروریسم، تنها با اعمال تحریم موجب بدتر شدن وضعیت شده است. این سه کشور اتحاد خود را تقویت کرده و با خشونتهای گروههای افراطی در منطقه که از سال 2012 و از شمال کشور مالی شروع شد به مبارزه برخاستهاند.
منبع: ایرنا
-
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۵:۲۳
-
۱۳ بازديد
-
-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/681458/