کرمان رصد

آخرين مطالب

شورای روابط خارجی آمریکا: در سوریه چه می‌گذرد؟ مقالات

شورای روابط خارجی آمریکا: در سوریه چه می‌گذرد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
شورای روابط خارجی آمریکا| در طول اوج درگیری‌ها در سوریه، نزدیک به یک دهه پیش، حلب بین مناطق تحت کنترل دولت و شورشیان تقسیم شد، اما با کمک نیروی هوایی روسیه و گروه شبه‌نظامی حزب‌الله مستقر در لبنان، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه توانست تا پایان سال 2016 کنترل کل شهر را دوباره به دست بگیرد. تقریباً از آن زمان، درگیری در سوریه ساکن بود و شورشیان عمدتاً به ادلب استانی که در مجاورت استان حلب قرار دارد، محدود شدند.
بدیهی است که مخالفان مسلح اسد از این واقعیت سوءاستفاده کرده‌اند که اسرائیل به محور مقاومت ایران به ویژه حزب‌الله آسیب‌های قابل توجهی وارد کرده است. حزب‌الله بسیار ضعیف شده و روسیه که درگیر نبرد در اوکراین است، به خود مشغول شده و دفاع از اسد دشوارتر شده است. این بدان معنا نیست که حزب‌الله یا روس‌ها کمکی نخواهند کرد.
هر دوی آنها عمیقاً در سوریه سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما نیروهایی را که در سال‌های 2015 و 2016 داشتند که برای سرکوب شورش‌ها استفاده شد، در اختیار ندارند. پس از سقوط حلب، کنترل اسد بر قدرت ضعیف به نظر می‌رسد. یک سوال اساسی این است که در دمشق چه می‌گذرد؟ چندی پس از سقوط حلب، گزارش‌های تاییدنشده‌ای مبنی بر حضور اسد و خانواده‌اش در مسکو، درگیری‌ها در خیابان‌های پایتخت، درگیری واحدهای مختلف ارتش سوریه و از همه مهم‌تر تسخیر کاخ ریاست‌جمهوری منتشر شد.
بیشتر این گزارش‌ها احتمالاً نتیجه اطلاعات نادرست است، اما آنچه در شوراهای قدرت در دمشق اتفاق می‌افتد، برای چگونگی گسترش این مرحله جدید از درگیری سوریه بسیار مهم است.
بدون شک خطوط نبرد تغییر کرده است و سوریه دوباره یک منطقه جنگی فعال است اما مهم است که در مورد سنجش چشم‌انداز گروه‌هایی که حلب و روستاهای نزدیک شهر حماه را تصرف کرده‌اند، محتاط باشیم. هیچ خبرنگار بین‌المللی در سوریه وجود ندارد و گزارش‌هایی که از این کشور منتشر می‌شود احتمالاً مملو از اطلاعات نادرست است.
تاکنون، ما می‌دانیم که شورشیان - ملغمه‌ای از گروه‌های افراطی، جنگجویان مورد حمایت ترکیه و کردها (البته نه لزوماً نیروهای کُرد سازمان‌یافته) - کنترل حلب را به دست گرفته و به سمت حماه و شهرهای دیگر پیش می‌روند. گمان می‌رود که گروه اصلی پشت این حمله، هیئت تحریرالشام باشد که در آغاز جنگ داخلی سوریه ظهور کرد. این گروه یکی از شاخه‌های وابسته به القاعده به نام جبهه النصره است که در لیست سازمان‌های تروریستی وزارت خارجه آمریکا قرار دارد. در حلب، نیروهای دولتی سوریه از میان رفته‌اند.
اینکه آیا گروه‌های شورشی بتوانند دستاوردهای خود را تحکیم کنند به واکنش اسد، روس‌ها، حزب‌الله و هر گروه دیگری که ایرانی‌ها ممکن است برای کمک به اسد مستقر کنند، بستگی دارد. گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروهای روسی در سوریه برای حمایت از اسد حملات هوایی انجام داده‌اند. با این حال، باید دید که آیا دولت و متحدانش می‌توانند دفاع مهمی انجام دهند یا خیر.
پس از اینکه قیام سوریه در سال 2011 از کنترل اسد خارج شد او قبل از روی آوردن به مسکو، به دنبال حمایت از تهران رفت. ایران عمیقاً در سوریه با ده‌ها پایگاه نظامی و امکانات دیگر سرمایه‌گذاری کرده است، زیرا این کشور برای حمایت تهران از حزب‌الله بسیار حیاتی است؛ چه به عنوان خط تامین سلاح، مکانی برای ساخت سلاح، یا پست فرماندهی برای فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. موقعیت استراتژیک ایران در منطقه از قبل رو به وخامت بود. حمله شورشیان به حلب و تهدید آشکار اسد، این نفوذ را بیشتر در معرض خطر قرار داد.
دولت ترکیه در سال‌های اخیر به دنبال عادی‌سازی روابط با سوریه بوده است. این یک چرخش بزرگ برای آنکارا است که خواستار پایان دادن به حکومت اسد پس از آغاز جنگ داخلی در سال 2011 و اشغال سرزمینی در شمال غربی سوریه بود. به نظر می‌رسد که ترک‌ها اکنون در حال ارزیابی مجدد پیشنهادات خود به اسد هستند. اگر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور و مشاورانش بر این باورند که اسد احتمالاً سقوط می‌کند، ترکیه می‌تواند تلاش خود را برای تأثیرگذاری منحصر به فرد در یک دولت جانشین در دمشق تجدید کند.
براساس رویکرد قبلی اردوغان به قیام‌های عربی بیش از یک دهه پیش، این تلاش به معنای حمایت از گروه‌های اسلام‌گرا است. نقش قابل توجه ترکیه در سوریه پس از اسد به ترک‌ها کمک می‌کند تا مشکل خودمختاری کردها در سوریه را مدیریت کنند. همچنین به تسهیل بازگشت میلیون‌ها پناهجوی عمدتاً کرد که در ده‌ها سال گذشته به دنبال نجات از جنگ به ترکیه رفته‌اند، کمک می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/680298/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منتظر افزایش شدید قیمت خانه در این منطقه باشید

ذوب آهن به دنبال ترمیم آمار ضعیف در تقابل با مس رفسنجان

ذوب آهن با 5 غایب مقابل مس رفسنجان

صدور 400 پروانه ساختمانی برای نوسازی بافت‌های فرسوده گلپایگان

همایش قطعه سازان کرمان موتور

تکذیب خبر اختلاس چند هزار میلیاردی در گل گهر سیرجان / عتیقی از مهندسان جوان، خوشنام و پاکدست کرمان است

عکس/ملکه اردن در بازگشت از ملاقات با خانواده‌های قربانیان زلزله بم

کشف بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان

عکس | ملکه اردن در بازگشت از ملاقات با خانواده‌های قربانیان زلزله بم

تصویری تلخ از زلزله بم

قمار ژئوپلیتیکی خونین کیم

تمرین فضانورد ناسا

ارگ بم بزرگترین سازه تاریخی خشتی جهان | این آثار باستانی با همکاری یونسکو در پروژه نجات بخشی قرار گرفت

تشریح محدودیت‌های ترافیکی دهه مقاومت در کرمان

روایتی تلخ و آموزنده از زلزله بم در مصاحبه با یکی از پزشکان متخصص آن ایام در بم

تکذیب خبر اختلاس چند هزار میلیادری در گلگهر سیرجان

تکذیب خبر اختلاس چند هزار میلیاردی در گل‌گهر سیرجان

بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان کشف شد

برنامه و مکان مسابقات مرحله یک هشتم جام حذفی فوتبال/ زمان ال‌کلاسیکو مشخص شد – خبرگزاری ورزش ایران

اختلاس چند هزار میلیاردی در گل‌گهر تکذیب شد

ایران و عربستان کلید صلح منطقه

برای مذاکرۀ بی‌ایده ذوق مرگ نشوید

گاردین: سیتی چطور تبدیل به بدترین تیم دنیا شد؟

واپسماندگی دلیل ندارد، علت دارد

وحشت اسرائیل از سوریه جدید

مانور دکترین

سلطان سیاست در سایه

عبدالکریم حسین‌زاده: وفاق ملی یک اندیشه است نه یک پروژه/ دولتی که نتوانتد ایده هایش را عملی کند قطعا موفق و توسعه یافته نبوده است +فیلم

درمان دژنراسیون ماکولابا یک قطره

نظریه‌ی ماهیت فضا و زمان

علی پاکدامن قهرمان شمشیربازی ایران شد | اخبار ورزشی

2 مسجد بروجرد در فهرست ثبت جهانی مساجد ایرانی قرار می‌گیرند

گروگان‌گیری در بم

تولید انرژی در بلوک سیکل ترکیبی نیروگاه شهید سلیمی نکا کاهش یافت

بروجرد بیش از 200 بنای تاریخی دارد

ماجرای گروگانگیری در شهرستان بم چه بود؟

ماجرای پیدا شدن چند سطل از اعضای بدن انسان در باغ پسته گلشن انار چه بود؟

ماجرای پیدا شدن اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته شهرستان انار چه بود؟

تماشای بازی شمس آذر – گل گهر تنها با 2 هزار تومان

اعتراف گلزار به قدرت گروه بانوان + فیلم

حجت‌الاسلام «ابوترابی‌فرد» به مقام شامخ شهدا کرمان+تصاویر

خاطره قالیباف از کمک‌رسانی حاج قاسم به مردم زلزله‌زده بم

عملیات ضربتی در بم/ گروگانگیران در دام قانون گرفتار شدند!

حمله بی‌رحمانه به یک شهروند بم

غبارروبی گلزار شهدای کرمان به مناسبت هفته مقاومت توسط ورزشکاران+تصاویر

ماجرای گروگانگیری در بم چه بود؟

سرمربی مس رفسنجان: تیم نیاز به آرامش دارد + فیلم

ربیعی: فردا یک فوتبال خوب و تاکتیکی می‌بینید

مدارس کرمان فردا شنبه هشتم دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس کرمان فردا 8 دی 1403

سکوت ربیعی درباره پیش‌بینی‌ آینده مس رفسنجان