کرمان رصد

آخرين مطالب

همه متهم‌‏اند! بازخوانی حملات شدید روزنامه کیهان به دولت مقالات

همه متهم‌‏اند! بازخوانی حملات شدید روزنامه کیهان به دولت
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بازخوانی حملات روزنامه کیهان به سیاست‏‌های مختلف دولت چهاردهم که در هفته‌های اخیر شدت گرفته است

منصوره محمدی| روزنامه کیهان از زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم، در گزارش‏‌های متعددی سیاست‏‌های دولت چهاردهم را در معرض نقدهای خود قرار داده است؛
در روزهای گذشته، محمدرضا عارف، معاونِ اولِ رئیس‌جمهور زبان به سخن گشود و از بی‌انصافی‌هایی که به دولت چهاردهم می‌شود انتقاد و تهدید کرد که اگر این روند ادامه یابد مجبور به بازگویی ناگفته‌‎هایی از آنچه از دولت سیزدهم تحویل گرفتند خواهد شد. روزنامه کیهان نیز در واکنش به این تهدید عارف از مواضع تند ماه‌های گذشته خود اندکی عقب‌نشینی کرده و تایید کرد: «مسلماً ادعای اینکه همه مشکلات فقط در سه ماه اخیر به وجود آمده، دور از ذهن است و منتقدان نیز چنین ادعایی نکرده‌اند.
انتقاد‌ها به دولت از آن روی است که مشکلات مردم را می‌بیند، اما لایحه فوریت‌داری که به مجلس ارائه می‌کند، برای حل مشکل آقای ظریف و برخی دیگر از معاونین رئیس‌جمهور در موضوع تابعیت خارجی فرزندان آنهاست!»؛ درحالی‌که کیهان در نخستین روزهای انتخاب مسعود پزشکیان در گزارشی مفصل از اسب زین‌شده‌ای نوشت که دولت سیزدهم برای دولت جدید به یادگار گذاشت. در بخشی از آن گزارش کیهان نوشت: «دولت چهاردهم در حالی سکان اداره کشور را به دست می‌گیرد که وضعیت کشور در مقایسه با شرایط اسفناکی که در مرداد 1400 به دولت سیزدهم تحویل داده شد، تغییرات مثبت بسیار زیادی داشته است.»
روزنامه کیهان از زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم، در گزارش‌های متعددی سیاست‌های دولت چهاردهم را در معرض نقدهای خود قرار داده است؛ نقدهایی که بیشتر متوجه انتصابات بوده و کیهان سعی کرده است با تکیه بر برخی حوادث کشور در سال‌ها و دهه‌های اخیر از آنها به عنوان ابزاری برای بیان انتصابات نادرست مسعود پزشکیان و متهم کردن منتصبینِ دولت او استفاده کند. کیهان در گزارش‎های خود وفاق ملی را کلید رمز دولت چهاردهم برای پیشبرد اهدافش دانست و مدعی خالص‌سازی با شعار وفاق ملی شد. در ادامه این گزارش مروری بر رویکرد این روزنامه درباره سیاست‌های دولت چهاردهم شده است که در ادامه می‌خوانید. 
کیهان: مذاکره با جهانِ غرب ممنوع!
«بدهکار، عهدشکن و پُررو با این اروپا مذاکره نکنید!» تیتر یکِ روز دوشنبه روزنامه کیهان است که پس از انتشار خبر آغاز دور جدید مذاکرات ایران و اروپا منتشر شده است. از نظر کیهان دولت چهاردهم می‌خواهد تجربه شکست‌خورده سال‌های 1382 تا 1384 و برجام را تکرار کند. گویی در سال‌هایی که مذاکراتی انجام نشده، ایران تجربه موفقی به دست آورده است.
روزنامه کیهان به مدیرمسئولی حسین شریعتمداری، یکی از تندترین جریان‌های فکری رسانه‌ای را زمانی که دولت متبوع آنها روی کار نباشد تزریق می‌کند. از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم نیز سیاستِ تخریب و مؤاخذه سیاست‌های دولت را در پیش گرفته است. در هفته‌های اخیر و با تشدید فشار و تحریم‌های اروپا و آژانس، کیهان در گزارش‌ها و یادداشت‌های خود سعی کرده است تا در زمین دشمن بازی کند و سیاست خارجی دولت چهاردهم را زیر سوال ببرد.
برای نمونه در گزارش روز دوشنبه مذاکره با اروپا را به سلاحی در دست طرف مقابل ایران معنی کرده است چراکه به شرایط و موقعیتی که مذاکرات بین‌المللی در بستر آن اتفاق می‌افتد توجه نشده است.
کیهان در گزارش خود با استناد به بیانات رهبری، مرور تاریخی بر مذاکرات هسته‌ای و برخی واکنش‌های مقامات ایرانی، بر دلایل عدم مذاکره ایران با اروپا تاکید می‌کند و بدون ارائه راهکاری در پایان این گزارش اظهار می‌کند که:«اروپای امروز نه‌تنها طلبکار که بدهکار ایران است، و مذاکره با آن پررویی این بازیگران بی‌ارزش سیاست بین‌الملل را بیش از پیش می‌کند، زمان کنار گذاشتن این بازیگران عهدشکن از روند هر مذاکره‌ای و جایگزینی آن با میانجی‌های بهتری فرا رسیده است.» 
دو روز قبل از این گزارش نیز در پی انتشار قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دولت چهاردهم را مقصر شناخت و با اشاره به اینکه دولت توصیه‌های کیهان را جدی نگرفته است، اینگونه نتیجه گرفت که ایران به اروپا پاداش داد و قطعنامه تحویل گرفت. تحلیل کیهان این بود که اروپا این پیش‌فرض را دارد که دولت چهاردهم مشتاق انعقاد هر توافقی در دوران پایان برجام است و به همین دلیل مسیر مذاکرات برجام را تکرار خواهد کرد.
از نظر کیهان «ایران در سه سال گذشته (دولت سیزدهم) با جبران و بازیابی نقش خود در بازار نفت جهان و با فائق آمدن بر فشار تحریم‌ها که مورد اذعان نفیو قرار گرفته نشان داده است که در صورت بازگشت تحریم‌های کاغذپاره قطعنامه‌های شورای امنیت (که اکنون با شدت بیشتری بدون هیچ قطعنامه‌ای از سوی آمریکا اعمال می‌شود) ضربه خاصی نخواهد خورد».
کیهان در گزارش یک آذر مدعی شد که دولت چهاردهم قانون مجلس را دور زده و به اروپا برای تحریم‌ها پاداش داده است: «روند عقب‌نشینی دولت چهاردهم در برابر فشار اروپایی‌ها در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به منزله نقض ماده یک قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی است، پاداش جدیدی را برای اروپایی‌ها فراهم آورد. پاداشی که قطعاً به تشدید فشارها و نه کاهش تنش منجر خواهد شد.»
کیهان همچنین در گزارش روز چهارشنبه 29 آبان‌ماه نیز صحبت‌های پزشکیان را مبنای تحریم‌های جدید اروپا علیه مقامات ایرانی معرفی کرد: «مسعود پزشکیان هفته گذشته در اظهاراتی در جمع وزرای اسبق امور خارجه با اشاره مجدد به مشی مدارا با دشمنان، سامان دادن امور داخلی را به سامان روابط بین‌المللی کشور مشروط کرد، این اظهارات به سرعت به دستاویزی برای غربگرایان داخلی برای تجویز نسخه مذاکره به هر قیمتی بدل شد. نسخه‌ای که بلافاصله با تحریم‌های جدید اروپا و انتصاب افراد ضدایرانی توسط ترامپ مواجه شد.»
کیهان: اقتصاد دولت چهاردهم ویژه اعیان است
کیهان در ارزیابی کارنامه صدروزه اقتصادی دولت نیز، با تیتر «100روزِ گران مدعیان اصلاحات چه پاسخی دارند؟!» به نقد سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم پرداخت. به عقیده کیهان «بسیاری از اقدامات 100 روزه دولت چهاردهم در حوزه اقتصاد به نفع یک اقلیت بسیار کوچک و پرسروصدا و به زیان اکثریت مردم بوده و دولتی که قرار بود صدای بی‌صدایان باشد با تحمیل گرانی‌ها، همان صداهای ضعیف را هم نشنید.»
کیهان در این گزارش نوشته است که مدعیان اصلاحات تا عمق اقدامات اقتصادی دولت مهره‌چینی کرده‌اند که البته معلوم نیست منظور از این مهره‌چینی چیست و این اقدامات را در خدمت طبقه اشرافی و ضدمحرومان و طبقه متوسط می‌داند. کیهان در این گزارش دلیل قطع برق را بهانه‌های دروغ اعلام کرده اما به این بهانه‌ها اشاره‌ای نکرده است، و توضیح داده است: «پیگیری اجرای همزمان مصوبات دولت، شورای اقتصاد و لایحه بودجه 1404، همراه با شوک‌هایی همچون قطع برق با بهانه‌های دروغ، تأخیر در پرداخت یارانه‌ نقدی (که در 10 سال اخیر بی‌سابقه بود) یا انتشار اخباری درخصوص عدم تأمین قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان، نگرانی‌هایی را میان بخش وسیعی از مردم ایجاد کرده است.»
البته در این گزارش، کیهان به حاشیه‌سازی اعضای دولت درخصوص برخی اقدامات که ریشه آنها به دولت سیزدهم باز می‌گردد نیز انتقاد کرده و معتقد است که صحبت کردن درباره موضوعاتی همچون رفع فیلترینگ و FATF بازی کردن با روان مردم است: «وقت برخی اعضای دولت در 100 روز، صرف حاشیه‌سازی شده است. زیر سوال بردن سامانه هوشمندسازی عرضه آرد و نان که موجب صرفه‌جویی یک میلیون و 500 هزار تن آرد، 75هزار میلیارد تومان یارانه و جلوگیری از قاچاق شده بود یکی از عملکردهای سازمان برنامه و بودجه است.
زیر سوال بردن آمار مسکن‌های در حال ساخت و تحویل داده شده دولت سیزدهم از سوی وزیر راه و شهرسازی و برخی معاونان او، سرگرم کردن مردم با بحث فیلترینگ و FATF از سوی وزیران اقتصاد، ارتباطات و تعداد دیگری از اعضای دولت و...، صرفاً حاشیه‌سازی و بازی کردن با روان مردم بوده است.» کیهان در پایان این گزارش وضعیت حساس سیاسی-اقتصادی سال جاری کشور را متاثر از دهه گذار جهانی و منطقه‌ای به نظام چندقطبی می‌داند که نسبت به سال‌های گذشته متفاوت است و همین امر سیاست‌گذاری‌های اقتصادی متناسب و هوشمند می‌طلبد.
با بررسی همین چند گزارش، در زمینه سیاست‌های اقتصادی و خارجی دولت چهاردهم، به نظر می‌رسد که کیهان رویکرد یک بام و دوهوایی را در پیش گرفته است؛ از یک سو معتقد است که شرایط حساس سیاسی و اقتصادی کشور متاثر از وضعیت جهانی و منطقه‌ای است و همین نیازمند سیاستگذاری‌های هوشمند و متناسب است که البته منظور کیهان از این سیاست معلوم نیست و از سوی دیگر بر عدم مذاکره ایران با کشورهای اروپایی، مذاکرات برجام، مسئله FATF و همه مسائلی که کشور را با تنگناهای عدیده‌ی متاثر از شرایط جهانی قرار داده تاکید دارد. 
انتصاباتِ پزشکیان در صدرِ انتقادهای کیهان
یکی از پرتکرارترین انتقادات کیهان به دولت چهاردهم در زمینه انتصابات بوده است. کیهان تلاش کرد با استناد به سابقه اظهارنظرها درباره اعتراضات سال 1401، رویکردها در اعتراضات سال 1388 و همچنین عناد و دشمنی به نظام و انقلاب افراد منصوب شده از سوی پزشکیان را زیر سوال ببرد. 
نخستین انتقادهای کیهان به انتصابات دولت چهاردهم با انتصاب ظریف به معاونت راهبری شروع شد. به عقیده کیهان ظریف تخصص و دانش کافی در فهم بدیهیات مدیریت اقتصادی و وزارتخانه‌های تخصصی ذی‌ربط را ندارد.
این روزنامه همچنین ظریف را به بی‌صداقتی و گرفتن مواضع متناقض متهم کرده و از زبان برخی سیاسیون، وی را فاقد اهلیت تصدی جایگاه‌های حساس دانسته است: «تصدی معاونت راهبردی از سوی ظریف همچنین مورد انتقاد گسترده منتقدانی قرار گرفته که با اشاره به سوابق ظریف در آمریکا‌هراسی و القای ناتوانی نظامی ایران، التماس انتخاباتی در شورای روابط خارجی آمریکا در سال 1394، و اعتماد بلاوجه به شیطان بزرگ، او را فاقد اهلیت تصدی جایگاه‌های حساس می‌دانند. در عین حال گفته شده که ظریف با یقین به این که در مجلس رد خواهد شد، نامزد تصدی وزارت نشد.»
کیهان صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره هماهنگی با رهبر انقلاب برای چینش کابینه را نیز نقد کرد و این سخنان را نادرست و توأم با بی‌دقتی دانست: «در پی فضاسازی رسانه‌های ضدانقلاب و برخی افراطیون مدعی حمایت از پزشکیان که درصدد القای تعیین کابینه از سوی رهبر انقلاب بودند، روزنامه دولتی ایران ادعای مذکور را رد کرد و نوشت که تعامل رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب در حد مشورت بوده و نه تعیین وزیران از سوی رهبری.»
انتصاب فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت و محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور نیز مورد حمله کیهان قرار گرفتند. کیهان در واکنش به این انتصاب‌ها مدعی شد که پزشکیان در انتصابات از کسانی استفاده می‌کند که در آشوب‌ها نقش‌آفرینی کردند و شعار وفاق ملی می‌دهد و با انتصابات نابجا به سمت حاشیه‌آفرینی می‌رود: «با شروع روند انتصابات دولت چهاردهم، نگرانی درباره به‌کارگیری افرادی که کوچک‌ترین اعتقادی به مبانی و اصل نظام نداشته و در آشوب‌ها نقش‌آفرینی کرده‌اند روزافزون شده است. این انتصابات نابجا، خطر حاشیه‌آفرینی به جای خدمتگزاری در دولت جدید را به اذهان متبادر می‌سازد.»
از دید کیهان قائم‌پناه در جریان اعتراضات سال 1401 در «اظهارنظری دروغ و التهاب‌آفرین» مدعی آسیب به بینایی و تخلیه چشم بسیاری از افراد در اثنای آشوب‌ها به واسطه شلیک و برخورد نیرو‌های امنیتی و دولتی شد. کیهان فاطمه مهاجرانی را نیز فردی مسئله‌دار معرفی کرد که سوابق علنی در التهاب‌آفرینی و آشوب علیه نظام جمهوری اسلامی دارد. 
الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت نیز از این حمله کیهان در امان نماند. کیهان مدعی شد که وی سابقه نه‌چندان مطلوبی در ارتباط مالی با اختلاس‌گران و مجرمین مالی همچون شهرام جزایری دارد و با فتنه‌گران در ارتباط است و از آنها حمایت می‌کند. 
کسری نوری، مشاور وزیر و سرپرست دفتر وزارتی نفت دیگر عضو جدید دولت چهاردهم بود که مورد انتقاد کیهان قرار گرفت. کیهان او را نیز براساس قرائن و شواهد در عناد با نظام معرفی کرد که در یادداشت خود به سپاه و نظام جمهوری اسلامی توهین کرده است. 
علی احمدنیا، سرپرست امور اطلاع‌رسانی دولت دیگر کسی بود که با اتهامات متعددی از سوی کیهان روبه‌رو شد. حسین شریعتمداری در یادداشتی با تاکید بر اینکه برخی از افرادی که پست‌های کلیدی گرفته‌اند فاصله‌ای پرنشدنی با مواضع و عملکرد پزشکیان دارند و خط معاونان و وزرای پزشکیان را از وی جدا کرده و آنها را به دلیل عدم مشورت و رایزنی با پزشکیان درباره این انتخاب‌ها نکوهش کرده و درباره احمدنیا نوشته است: «آیا جناب پزشکیان می‌دانند «سرپرست امور اطلاع‌رسانی دولت» سابقه بازداشت از سوی دستگاه امنیتی و محکومیت 5 سال زندان دارد؟» محمد ایمانی، عضو شورای سردبیری کیهان نیز احمدنیا را به عنوان دلال رمزارز معرفی کرده که مدیر پروژه‌بگیر کانال اصلاحات‌نیوز بوده است. 
امیر آریازند، مدیرکل حوزه ریاست نهاد و معاونت اجرائی رئیس‌جمهور دیگر انتصابی است که مورد حمله کیهان قرار گرفته است. کیهان، آریازند را از بازداشتی‌های فتنه 88 معرفی کرد که عضو حزب منحله مشارکت بوده و در صفحه مجازی خود از کاوه مدنی حمایت کرد. در این گزارش سعی شد از نهادهای امنیتی انتقاد کند که آیا مشارکتی در استعلام‌ها داشته‌اند یا خیر: «انتصاباتی که در دولت چهاردهم انجام شد برخی قابل تأمل بود و جای تعجب داشت.
مسئله‌ای که در دولت با اسم رمز وفاق ملی و شنیدن نظرات مختلف گذشت و سعی بر پاک کردن این انتصابات از اذهان را دارند. اما یک سوالی که باقی می‌ماند این است که آیا نهادهای امنیتی در رابطه با استعلام انتصابات گذشته و اخیر دولت شرکت داشته‌اند؟ آیا نهادهای امنیتی مربوطه در تایید و رد این افراد و معرفی‌شان به دولت حضور داشته‌اند؟ اگر بله؛ باید از دولت پرسید که آیا با آگاهی از سوابق فتنه‌گونه و ضدنظام و انقلاب این افراد باخبر بودند و انتصابات را انجام دادند؟»
کیهان در گزارشی دیگر سعی کرد از راه گزینش‌ها به مسئله انتصابات پزشکیان ورود کند، انتصابات مسئله‌داری که با شدت در حال انجام هستند و ابتدایی‌ترین شیوه‌های گزینش و جذب نیرو را هم نقض کرده‌اند.
از نظر کیهان دولت پزشکیان سهل‌گیری بیش از حد در انتصاب افراد و مدیران میانی دولت دارد و کسانی که منصوب شده‌اند حتی قادر به ارائه اولین اصل گزینش یعنی ارائه گواهی عدم سوءپیشینه نیز نیستند و فرایند استعلام‌ها برای تصدی مناصب عالیه و بلندپایه دولتی انجام نمی‌شود. کیهان در این گزارش یک بار دیگر به افرادی که سابقه دشمنی علنی و عناد با نظام و انقلاب دارند و محکومیت‌های امنیتی داشتند استناد کرد.
کیهان حتی به مسئول اداره گزینش امور کشور نیز نقد وارد دانست و اینگونه تحلیل کرد که اگر او فردی عادی بود که در جریان گزینش قرار می‌گرفت، از مردودی‌های احتمالی گزینش بود. در بخش دیگری از گزارش، کیهان انتصابات دولت چهاردهم را در تقابل با معیارهای رهبری دانست و نوشت: «بررسی روند انتصابات و به‌کارگیری افراد در مدت‌زمان کوتاهی که از شروع دولت چهاردهم می‌گذرد، نشان می‌دهد که دولت جدید نه‌تنها به این معیار‌ها توجهی نکرده که بعضاً در جهت عکس این اصول افراد و مدیران خود را به‌کارگیری کرده است.
پیش از این نیز بارها و از سر دلسوزی برای شخص رئیس‌جمهور، ایشان را از به‌کارگیری افرادی که به دلیل میل به حاشیه بحران‌آفرینی بیش از همه به ایشان و موفقیت دولت‌شان ضربه خواهد زد، برحذر داشته و رئیس‌جمهور محترم را مجدداً از چاه ویلی که مدعیان اصلاحات برای وی تدارک دیده‌اند، انذار می‌دهیم ولی متاسفانه انتصاب افراد مسئله‌دار در طی روزهای گذشته و مدت‌زمان کوتاهی که از عمردولت چهاردهم می‌گذرد سیری صعودی به خود گرفته است.»
کیهان: بازگشت اساتید و دانشجوها غیرقانونی است
سیاست‌های دولت چهاردهم در حوزه دانشگاه نیز از حمله‌های تند کیهان بی‌نصیب نماندند. کیهان در واکنش به بازگشت دانشجوها و اساتید اخراجی به دانشگاه، تیتر یکِ دهم شهریور را به این موضوع اختصاص داد و با غیرقانونی اعلام کردن این اقدام دولت پزشکیان نوشت: «آقای پزشکیان در حالی خواستار بازگشت همه دانشجویان و اساتید اخراجی شدند که این فرمان سراسری و کلی بدون در نظر گرفتن مستندات قانونی پرونده‌های این‌چنینی خود نوعی ترویج بی‌قانونی است.»
کیهان در این گزارش نیز دانشجویان را در معرض اتهامات امنیتی قرار داد که در فتنه و آشوب‌های اخیر نقش داشتند: «در مواردی که بنا بر مستندات با برخی مجرمان امنیتی یا کسانی که در فتنه و آشوب‌های سال‌های اخیر نقش داشتند و از قضا دانشجو نیز بودند برخورد قضائی شده است همواره شاهد یک بیان از طرف برخی چهره‌های سیاسی یا رسانه‌ها و... بوده‌ایم که «جای دانشجو زندان نیست». نمونه‌های قابل توجهی از این به اصطلاح دانشجویان می‌توان برشمرد که گذر زمان نشان داد که برای برخی صرف داشتن کارت دانشجویی نمی‌توان و نباید مصونیت آسیب‌رسان به جامعه قائل شد.»
کیهان همچنین در واکنش به انتصاب علی حسنی به‌عنوان معاون پشتیبانی در دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به اینکه وی از تحصن‌کنندگان مجلس ششم بوده حضور او در ستاد کروبی در جریان انتخابات سال 88 را نقد کرده و نوشت: «گفته می‌شود حسنی که دکترای خود را از دانشگاه مالزی در رشته اقتصاد کسب کرده است در سال 88 مسئول ستاد کروبی در استان لرستان بوده است.»
کیهان همچنین همکاری با اصلاح‌طلبان را نیز دلیلی بر انتصابات نادرست پزشکیان دانسته و در واکنش به انتصاب محسن قرنفلی به عنوان مسئول راه‌اندازی دانشکده علوم پایه و فناوری‌های نوین پزشکی و بهمن سعیدیان‌راد برای مدت دو سال به عنوان معاون طرح و برنامه دانشگاه علم و فرهنگ نوشته است که آنها سابقه همکاری با اصلاح‌طلبان را دارند.
انتقاد به وفاقِ ملی
روزنامه کیهان در گزارش‌هایی همچنین گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم را نقد کرده و آن را اسم رمزی دانسته است که این دولت برای پیشبرد اهداف خود از آن استفاده می‌کند:«این تایید پزشکیان در کنار شعار وفاق ملی مورد اشاره و تاکید وی، در روزهای اول امیدواری‌ها را به عدم دخالت رانت‌های جناحی، سیاسی و زدوبندهای پشت پرده در انتصابات و چینش مدیران میانی دولت چهاردهم بیشتر کرده است.
در این میان برخی شنیده‌ها و گزارش‌ها حاکی از این است که در تعدادی از وزارتخانه‌ها، انتصابات برخلاف مشی رئیس‌جمهور به‌سرعت و به دور از گزینش و شناسایی درست صورت گرفته است. این انتصابات بیش از اینکه نوید روزهای روشن و پر از موفقیت را برای دولت پزشکیان به همراه داشته باشد، خاطره بد ملت از 8 سال ناکارآمدی و سوءمدیریت دولت روحانی را به اذهان ملت متبادر می‌سازد.
انتصاباتی که به سرعت و در اولین روزهای فعالیت وزرا صورت گرفته است این نکته را به ذهن متبادر می‌سازد که متاسفانه نه‌تنها شایسته‌سالاری در وزارتخانه‌ها معیار انتصابات قرار نگرفته که بعضاً شائبه زدوبند‌های سیاسی و همچنین منافع جناحی جایگزین اصل کارآمدی و بررسی کارنامه افراد در انتصابات اخیر بوده است.»
کیهان در گزارش دیگری نیز وفاق ملی را به منزوی کردن نیروهای انقلابی تعبیر کرد و نوشت: «با گذشت روزها و هفته‌ها از آغاز دولت چهاردهم، هرچه پیش می‌رویم وجوه جدیدی از ادعای وفاق ملی برای اذهان عمومی آشکار می‌شود.فاز جدید وفاق ملی مورد ادعای مدعیان اصلاحات و سیاستمداران آنان در دولت جدید‌، علاوه‌بر میدان دادن به افرادی که علناً و آشکارا ضدیت خود را با نظام جمهوری اسلامی اعلام داشته‌اند، با منزوی کردن نیروهای انقلابی همراه بوده است.»
در بخش دیگری از این گزارش کیهان مدعی خالص‌سازی دولت چهاردهم توسط اصلاح‌طلبان شد و با استناد به آراء کم پزشکیان در انتخابات، سعی در تحقیر انتخابات او با تکیه بر اعداد و ارقامی شد که یکی از دلایل اصلی کاهش آن همین فرایند خالص‌سازی بوده است و نوشت: «به نظر می‌رسد مدعیان اصلاحات و همچنین برخی از تصمیم‌گیران و مدیران دولت چهاردهم، درحالی‌که دیگران را متهم به خالص‌سازی می‌کردند، بیش از هر فرد و طیف دیگری مصداق تام و بارز خالص‌سازی هستند.
این افراد علاوه‌بر اینکه به دنبال قلع و قمع و منزوی‌سازی نیروهای انقلابی هستند، سعی در خالص‌سازی نهادهای غیردولتی از جمله شهرداری‌ها و صداوسیما نیز داشته و بر طبل برکناری و خالص‌سازی تمام کشور از نیروهای انقلابی و متعهد به نظام می‌کوبند. خواسته عجیب خالص‌سازی مدعیان اصلاحات در شرایطی مطرح شده است که دولت چهاردهم در میان دولت‌های پس از انقلاب اسلامی با کسب 16 میلیون و 384 هزار رای از میان 61 میلیون و 452 هزار رای با 26 درصد آرا واجدین شرایط، ضعیف‌ترین دولت به لحاظ آراء مردمی به‌شمار می‌آید.»
سخن آخر
وقتی 14 شهریورماه علیرضا پناهیان، در سخنرانی خود در حضور محمدباقرقالیباف، رئیس مجلس و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری به این اشاره کرد که: «روزنامه‌هایی که با خرج دولت ساخته و پرداخته می‌شوند از کیهان گرفته تا اطلاعات و از جمهوری اسلامی گرفته تا هر جمهوری غیراسلامی‌ای، حق ندارند دوقطبی‌بازی کنند.» و تاکید کرد:«روزنامه‌ها حق ندارند بگویند چون دولت از جناح مقابل است پس دوقطبی ایجاد کنند.» و «درِ این روزنامه‌ها را باید ببندند.» همین روزنامه کیهان مدعی شد که اصلاً هم چنین جایگاهی ندارد و نوشت:«کجای این اقدام کیهان دوقطبی‌سازی است؟! کیهان در دفاع از دستاوردهای سه‌ساله شهید رئیسی اعلام کرد که دولت آن شهید بزرگوار اسب زین‌شده به دولت چهاردهم تحویل داده است و به فهرست بلندبالایی از این دستاوردها اشاره کرد.
آیا دفاع از شهید رئیسی در مقابل هجوم ناجوانمردانه گروهی از مدعیان اصلاحات، دوقطبی‌سازی است؟! کیهان در گزارشی مستند تاکید کرد که به‌کارگیری افراد زاویه‌دار و بیگانه با انقلاب «وفاق ملی» نیست.» و همواره این اظهارنظرها را مبنی بر نقد عنوان کرده است؛ نه آن را در مسیر تضعیف دولت و نه دوقطبی‌سازی می‎داند اما سوال این است که پس از این همه گوشزد و طرح مسئله و تاکید چهره‌های سیاسی و دولتی بر مراقبت از اظهارنظراتی تندروانه که می‎تواند موجب تضعیف دولت در سطح ملی و بین‌المللی باشد؛
چرا روزنامه‌ای که وابستگی به حکومت دارد چنان مواضع تندروانه‌ای را در همین ابتدای کار ارائه می‎کند آن هم به نوعی که در تحلیل‎ها به‌ویژه در خارج از کشور آن را نزدیک به نگاه رسمی کشور بدانند؟ روزنامه کیهان و همسویان آن در تمام دولت گذشته هر انتقادی را سیاه‌نمایی عنوان می‎کردند و روزنامه‎ها و افرادی که حتی نزدیک به دولت و حکومت نبودند را متهم به تشویش اذهان عمومی عنوان می‎کردند و حالا چرا چنین نگاهی به تیترها و مطالب خود در برابر دولت ندارند؟

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/678622/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منتظر افزایش شدید قیمت خانه در این منطقه باشید

ذوب آهن به دنبال ترمیم آمار ضعیف در تقابل با مس رفسنجان

ذوب آهن با 5 غایب مقابل مس رفسنجان

صدور 400 پروانه ساختمانی برای نوسازی بافت‌های فرسوده گلپایگان

همایش قطعه سازان کرمان موتور

تکذیب خبر اختلاس چند هزار میلیاردی در گل گهر سیرجان / عتیقی از مهندسان جوان، خوشنام و پاکدست کرمان است

عکس/ملکه اردن در بازگشت از ملاقات با خانواده‌های قربانیان زلزله بم

کشف بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان

عکس | ملکه اردن در بازگشت از ملاقات با خانواده‌های قربانیان زلزله بم

تصویری تلخ از زلزله بم

قمار ژئوپلیتیکی خونین کیم

تمرین فضانورد ناسا

ارگ بم بزرگترین سازه تاریخی خشتی جهان | این آثار باستانی با همکاری یونسکو در پروژه نجات بخشی قرار گرفت

تشریح محدودیت‌های ترافیکی دهه مقاومت در کرمان

روایتی تلخ و آموزنده از زلزله بم در مصاحبه با یکی از پزشکان متخصص آن ایام در بم

تکذیب خبر اختلاس چند هزار میلیادری در گلگهر سیرجان

تکذیب خبر اختلاس چند هزار میلیاردی در گل‌گهر سیرجان

بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان کشف شد

برنامه و مکان مسابقات مرحله یک هشتم جام حذفی فوتبال/ زمان ال‌کلاسیکو مشخص شد – خبرگزاری ورزش ایران

اختلاس چند هزار میلیاردی در گل‌گهر تکذیب شد

ایران و عربستان کلید صلح منطقه

برای مذاکرۀ بی‌ایده ذوق مرگ نشوید

گاردین: سیتی چطور تبدیل به بدترین تیم دنیا شد؟

واپسماندگی دلیل ندارد، علت دارد

وحشت اسرائیل از سوریه جدید

مانور دکترین

سلطان سیاست در سایه

عبدالکریم حسین‌زاده: وفاق ملی یک اندیشه است نه یک پروژه/ دولتی که نتوانتد ایده هایش را عملی کند قطعا موفق و توسعه یافته نبوده است +فیلم

درمان دژنراسیون ماکولابا یک قطره

نظریه‌ی ماهیت فضا و زمان

علی پاکدامن قهرمان شمشیربازی ایران شد | اخبار ورزشی

2 مسجد بروجرد در فهرست ثبت جهانی مساجد ایرانی قرار می‌گیرند

گروگان‌گیری در بم

تولید انرژی در بلوک سیکل ترکیبی نیروگاه شهید سلیمی نکا کاهش یافت

بروجرد بیش از 200 بنای تاریخی دارد

ماجرای گروگانگیری در شهرستان بم چه بود؟

ماجرای پیدا شدن چند سطل از اعضای بدن انسان در باغ پسته گلشن انار چه بود؟

ماجرای پیدا شدن اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته شهرستان انار چه بود؟

تماشای بازی شمس آذر – گل گهر تنها با 2 هزار تومان

اعتراف گلزار به قدرت گروه بانوان + فیلم

حجت‌الاسلام «ابوترابی‌فرد» به مقام شامخ شهدا کرمان+تصاویر

خاطره قالیباف از کمک‌رسانی حاج قاسم به مردم زلزله‌زده بم

عملیات ضربتی در بم/ گروگانگیران در دام قانون گرفتار شدند!

حمله بی‌رحمانه به یک شهروند بم

غبارروبی گلزار شهدای کرمان به مناسبت هفته مقاومت توسط ورزشکاران+تصاویر

ماجرای گروگانگیری در بم چه بود؟

سرمربی مس رفسنجان: تیم نیاز به آرامش دارد + فیلم

ربیعی: فردا یک فوتبال خوب و تاکتیکی می‌بینید

مدارس کرمان فردا شنبه هشتم دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس کرمان فردا 8 دی 1403

سکوت ربیعی درباره پیش‌بینی‌ آینده مس رفسنجان