کرمان رصد

آخرين مطالب

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی اجتماعي

شاهراه نفتی در گذرگاه راهبردی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فاز نخست پروژه احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس – سیرجان – رفسنجان قرار است در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد. در این پروژه ملی افزون بر آنکه گامی مهم برای جلوگیری از انباشت فرآورده‌های نفتی در کشور برداشته شده است، نشان از توجه و تأکید وزارت نفت دولت چهاردهم برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی صنعت نفت دارد.
به گزارش امتداد، با توجه به موضوع ناترازی فرآورده‌های نفتی، راه‌اندازی خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان برای شبکه انتقال بسیار حساس و حیاتی است و باید در سریع‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد که خوشبختانه این اتفاق نیز ممکن شده است. مزیت قابل‌توجه احداث خط لوله 26 اینچ بندرعباس – سیرجان – رفسنجان، بهره‌مندی از توان داخل در ساخت قطعات و تجهیزات مورد استفاده است که نشان می‌دهد تجهیزات داخلی با وجود محدودیت‌های فراوان به اندازه‌ای رقابت‌پذیر و کیفی شده که می‌توان گفت به انتخاب اول و آخر کارفرما بدل شده است.
طرح احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس – سیرجان – رفسنجان با هدف انتقال تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به مرکز کشور اجرایی شده که در چارچوب چهار پروژه تعریف شده است. این پروژه‌ها شامل گستره یک با عنوان پروژه احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی بندرعباس – مهرآران، گستره 2 با عنوان طرح احداث خط لوله مهرآران – رفسنجان به همراه انشعاب خط لوله سیرجان، پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان و سرانجام پروژه احداث خطوط انتقال برق و پست‌های فشار قوی است.
شمارش معکوس برای پایان عملیات اجرایی فاز نخست خط لوله 26 اینچ بندرعباس – سیرجان – رفسنجان که از آن به‌عنوان یک شاهراه انتقال نفتی یاد می‌شود، آغاز شده است. بهره‌برداری از این پروژه راهبردی و ملی، ظرفیت انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور را تا 300 هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد.
این پروژه 470 کیلومتری شامل چهار گستره است که از بندرعباس، قطب‌آباد تا مهرآران (240 کیلومتر) گستره یک آن محسوب می‌شود. از خروجی تلمبه‌خانه مهرآران به تلمبه‌خانه رفسنجان و یک انشعاب هشت اینچ به سمت پایانه رفسنجان، گستره دو پروژه و تلمبه‌خانه‌ها شامل تلمبه‌خانه بندرعباس، قطب‌آباد، مهرآران و پایانه‌های سیرجان – رفسنجان نیز گستره 3 این پروژه هستند و برق‌رسانی به الکتروپمپ‌ها و تأسیسات تلمبه‌خانه‌های بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران نیز گستره چهارم این طرح بزرگ ملی را شامل می‌شود.
با اجرای این پروژه که افزایش امنیت انرژی و تأمین پایدار سوخت کشور را به‌دنبال دارد (با احتساب ظرفیت موجود خط لوله قدیم 26 اینچ)، امکان ارسال روزانه 48 میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی به نقاط مرکزی و شمالی کشور فراهم می‌شود. افزایش 100 درصدی ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی تولیدی شرکت پالایش نفت بندرعباس و شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس به مراکز مهم کشور از طریق این خط، از دیگر اهداف اصلی این طرح به‌شمار می‌رود، ضمن آنکه این مقدار انتقال نقش قابل‌توجهی در صرفه‌جویی سوخت از محل کاهش ترددهای جاده‌ای ایفا می‌کند.
این طرح، یکی از طرح‌های مهم و زیربنایی است که با توجه به نیاز کشور، اجرای آن از سال 99 به‌صورت ای‌پی‌سی با مدیریت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و سرمایه‌ای افزون بر 120 هزار میلیارد ریال، از سوی پیمانکاران داخلی اجرایی شد.
به‌دلیل وسعت پروژه و به‌منظور تسریع در عملیات و صرفه‌جویی در زمان، طرح به چهار گستره تقسیم‌بندی و گستره سوم و چهارم آن که شامل احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های مسیر و همچنین احداث پست‌های انتقال برق‌ و احداث تأسیسات جانبی و حفاظت کاتدی است، سال 1402 به پیمانکار مربوطه تحویل داده شد.
با بهره‌برداری از این خط 470 کیلومتری، ظرفیت انتقال فرآورده کشور به‌صورت قابل‌توجهی افزایش می‌یابد، تردد روزانه هزار و 200 تا هزار و 500 نفتکش از چرخه حمل‌ونقل منطقه حذف می‌شود که افزون بر کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و مخاطرات جاده‌ای، سبب صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف سوخت کشور خواهد شد و افزایش ضریب ایمنی و پایداری انتقال فرآورده را نیز به‌دنبال دارد.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تلاش کرده تا در اجرای مراحل این طرح، از ظرفیت‌های فنی، مهندسی داخل و توانمندی سازندگان ایرانی استفاده کند و ظرفیت و توان لازم را برای پروژه‌های خط لوله در مجموعه‌های صنعتی داخلی ایجاد کند. به همین دلیل افزون بر بخش‌های مهندسی و ساختمان، در بخش تأمین کالای این طرح بزرگ نیز برای نخستین بار نزدیک به 100 درصد تجهیزات لازم در داخل کشور تهیه شده است.
تمام تجهیزات اصلی این طرح شامل پمپ‌ها، تجهیزات ارسال و دریافت، توپک، صافی، مخازن زیرزمینی، پمپ‌های جانبی و شیرهای دستی و برقی، لوله‌ها، فلنج و اتصالات و ترانس از سوی سازندگان داخلی تهیه شده و برخی تجهیزات ابزار دقیق و عملگر شیرهای برقی پروژه‌های خط لوله که تاکنون از خارج کشور تأمین می‌شد، با پای کار آمدن شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های سازنده داخلی در این طرح، برای نخستین بار در کشور ساخته و به‌کار گرفته شد.
پیشرفت فیزیکی 50 درصدی در بازه زمانی یک ساله، لوله‌گذاری 13 کیلومتر از مسیر در 12 ساعت در یک روز، خاک‌برداری 450 هزار مترمکعب در یک ماه، جوشکاری 1344 متر (112 سرجوش) خط لوله 26 اینچ در یک روز، کسب رتبه دوم ایمنی، بهداشت، محیط زیست و پدافند غیرعامل بین تمام طرح‌های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی کشور و ثبت رکورد 2 میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در زمره مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح ملی به‌شمار می‌آید.
منبع: هفته‌نامه مشعل

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/676428/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چهارشنبه‌های خشم پایداری

نمای نزدیک از سنگ های سطح مریخ و صدای محیط

نفرات برتر تنیس دختران کشور در کرمان معرفی شدند

تاکتیک اسکوچیچ و ترکیب احتمالی تراکتور مقابل گل‌گهر سیرجان در جام حذفی

نشست مشترک شهرداری‌های تهران و کرمان برای برگزاری سالگرد شهادت حاج قاسم

بازدید استاندار کرمان از پروژه تغلیظ فاز 2 و 3 میدوک

آیین کلنگ‌زنی 2 پروژه احداث نیروگاه 183 مگاواتی گازی و نیروگاه 42 مگاواتی خودتامین مجتمع مس شهربابک

حضور رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت آلومینای ایران در مراسم غبار روبی گلزار شهدا به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج

مسیر گردشگری روستای جهانی میمند به پاسارگاد تعریف شود

فاز اول مجموعه گردشگری عمارت موسی‌خانی شهربابک افتتاح شد

نکوداشت زن نامدار قرن در سیرجان برگزار شد

دانش آموزان سیرجانی در پویش ایران همدل به مردم لبنان کمک کردند

کارشناسی دیدار پرسپولیس - مس رفسنجان/ یک پنالتی سوخت؟

بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان فکری و اعتقادی بسیج/ تبیین و تبلیغ، مهم‌ترین شکل جهاد است

رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است

غروب خورشید در سیاره ی بهرام؛ ثبت شده توسط فرودگرِ InSight

فرمانده کل سپاه در مراسم چهلمین روز درگذشت مادر شهید امیر شاهوارپور و سردار حسن شاهوار پور حضور یافت

آیین عطر افشانی و غبارروبی گلزار شهدای خرم آباد برگزار شد

انتقاد سرمربی دختران گل‌گهر از داوری و نبود قوانین یکسان لیگ برتر

بازگشت مشکوک هواپیمای ماهان از آسمان سوریه به ایران

عکس/استوری جدید گلزار

خلاصه هندبال مس کرمان – الکویت کویت

مادر شهیدان والامقام «کوچک‌تبار» به فرزندان شهیدش پیوست

جزیره کیش در توسعه اقتصاد دریایی نقش محوری دارد

امام جمعه کیش: اجرای قانون مناطق آزاد ضامن رفع مشکلات

تاکید امام جمعه اهل سنت کیش بر لزوم اجرای قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد

رحیم سرهنگی: حضور آقایان همتی و مسرور به واسطه تجربیات و تخصص، به رفع مشکلات مناطق آزاد کمک شایانی می کند.

وزیر اقتصاد پای گفتگوی فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران جزیره کیش نشست

حل مشکل سوخت مجتمع مس دره‌آلو پس از یک دهه

شصت‌ویکمین کنگره ملی کانگ‌فوتوآ 21 در شهربابک آغاز به کار کرد

پشت پرده پیامک های آلوده در بهارستان

اختراع دوباره چرخ! انتقاد «سازندگی» از طرح انتقال پایتخت

نگرانی از بازی قیمتی با سوخت در لایحه بودجه 1404

لابی‌من در تهران

آزمون دشوار ایران و غرب

تولید نسل جدید بتن‌های نانویی

یک نظریه جدید تکان‌دهنده در مورد منشا ماه

اسرائیل پشت قطعنامه پیشنهادی اروپا است

پیشنهاد جنجالی رئیس‌‌جمهور به مرد سایه‌ها

فرصت‌های ترامپیزم

حذف کم‌هزینه میکروپلاستیک و نانوپلاستیک ها از آب

هندبال باشگاه‌های آسیا| شکست مس کرمان مقابل نماینده کویت

خاتون بم با پنج گل بر ستارگان سلیمی تنگستان غلبه کرد

شکست مس کرمان مقابل نماینده کویت در هندبال باشگاه‌های آسیا

باخت مس کرمان مقابل الکویت و مصاف با الشباب بحرین برای هفتمی آسیا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

باخت مس کرمان مقابل الکویت و مصاف با الشباب بحرین برای هفتمی آسیا

لیگ فوتبال بانوان|صدرنشینی سپاهان و تساوی ایستا و گل‌گهر

صدرنشینی سپاهان در لیگ فوتبال زنان

مشاور استاندار و مدیرکل روابط‌عمومی استانداری کرمان: ارائه "سیمای وفاق"، بدون همراهیِ تمام بخش‌های دولت و رسانه‌ها ممکن نخواهد بود

جذب سرمایه و توسعه اقتصاد دیجیتال دو دستور کار منطقه آزاد کیش