کرمان رصد

آخرين مطالب

اولویت ترامپ چین است نه ایران مقالات

اولویت ترامپ چین است نه ایران
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دونالد ترامپ چهارسال پس از دوری از کاخ سفید، بار دیگر به دفتر بیضی‌شکل رئیس‌جمهور برمی‌گردد. اتفاقی که با سنت همیشگی دوحزبی در آمریکا و تبدیل شدن ترامپ به نامزد نهایی حزب جمهوری‌خواه، احتمالی 50 درصدی داشت و در نهایت حادث شد. با توجه به اهمیت سیاست‌های آمریکا و تاثیرگذاری آن بر معادلات بین‌المللی، کشور‌های مختلف خود را برای یک دوره چهار ساله دیگر از زمامداری ترامپ در آمریکا آماده کرده‌اند.
 پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، این مساله مورد توجه قرار گرفت که آیا رئیس‌جمهور جدید آمریکا همان سیاست‌های سال 2016 تا 2020 را در پیش خواهد گرفت یا قرار است تغییراتی در سیاست‌های خود اعمال کند. به طور مشخص، ما در ایران به این موضوع توجه می‌کنیم که روابط تهران – واشنگتن از زمان استقرار دولت دونالد ترامپ تا پایان دوران چهار ساله او، به چه صورت خواهد بود و ما باید چه سیاستی در پیش بگیریم. این مساله را در گفتگو با هادی خسروشاهین، روزنامه‌نگار و پژوهشگر روابط بین‌الملل بررسی کردیم. 
 خسروشاهین درباره نگاه ترامپ به موضوع سیاست خارجی، به فرارو گفت: «گفتمان ترامپ که با عنوان ترامپیسم شناخته می‌شود، اصولاً با مفروضات و بنیان‌های سیاسی ایالات متحده امریکا بعد از جنگ دوم جهانی و به ویژه پس از فروپاشی شوروی متفاوت است. برای این که ترامپ گروه‌های اجتماعی را نمایندگی می‌کند که اکثراً از سیاست خارجی امریکا به ویژه بعد از پایان جنگ سرد متضرر شدند و می‌توانیم آنها را در میان لیبرال‌ها، جهان وطن‌گرایان و چه امپریالیست‌ها موسوم به نومحافظه‌کاران جستجو کنیم. به همین دلیل در ارتباط با نقش بین‌المللی ایالات متحده، به احتمال زیاد مثل دولت اول او که با نوعی آشفتگی و مقاومت‌های بوروکراتیک در برابر این گفتمان جدید همراه بود، با مفروضات جدید و بنیان‌های جدید در سیاست خارجی امریکا روبرو می‌شویم.»
وی افزود: «بر همین اساس، دولت دوم ترامپ احتمال زیاد یکی از مضیق‌ترین و محدودترین سیاست خارجی در تاریخ معاصر امریکا یعنی از پایان جنگ جهانی دوم تا امروز را خواهد داشت. احتمالا این دولت سعی در بازتعریف بسیاری از نقش‌ها، مسئولیت‌ها و تکالیفی که برای خودش بر پایه آن مفروضاتی کلاسیک دارد خواهد کرد. این بازتعریف منجر به تکانه‌هایی در نظام بین‌الملل و نظام‌های منطقه‌ای خواهد شد.»
این تحلیلگر سیاست خارجی ادامه دادک «آنچه برای ترامپ آن هم در قالب سیاست اول آمریکا اولویت دارد – مانند آنچه هانتینگتون در کتاب ما چه کسانی هستیم؟ سال 2004 نوشت - رقابت با قدرت‌های بزرگ است که چین در کانون آن قرار می‌گیرد؛ بنابراین تمام توجه یا بخش قابل توجهی از سیاست خارجی ترامپ در دولت دومش متوجه چین خواهد بود؛ بنابراین موضوع اصلی سیاست خارجی ترامپ نه منطقه ما، نه ایران و نه حتی مناقشه اسرائیل - فلسطین و ایران – اسرائیل است. اینها موضوعات ثانویه قلمداد می‌شوند و درجه بعدی اهمیت قرار می‌گیرند. برای ترامپ مهم است که این اهداف ثانویه خللی در ارتباط با رقابت آمریکا و چین به وجود نیاورد. بخشی از این داستان که می‌تواند این اختلال را ایجاد کند، ضرورت آزادسازی برخی از منابع و یا بخش غالب منابع و دارایی‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه است. ترامپ می‌خواهد بر این ایده جامه عمل بپوشاند که بازگرداندن این منابع به کشور و متمرکز کردن آن بر موضوع چین است. بخشی مهمی از مطالبه پایگاه رای ترامپ این است که می‌گویند ما قرار نیست پلیس جهانی باشیم و نقش بی حد و حصر در جهان ایفا کنیم که به دنبال آن، هزینه‌های طاقت فرسایی بر مالیات‌دهندگان آمریکایی تحمیل شود.» 
خسروشاهین خاطرنشان کرد: «احتمالاً باز هم شاهد سیاست مرد دیوانه از سوی ترامپ و آن غیرقابل پیش‌بینی‌بودنش باشیم، اما به شکلی نخواهد بود که بحرانی از دل آن زاییده شود که بخواهد اهداف بنیادین و اصلی سیاست خارجی آمریکا را تحت‌الشعاع قرار بدهد.» 
این تحلیلگر حوزه بین‌الملل با اشاره اولویت‌های ترامپ، ادامه داد: «گفتمان ترامپیسم در دولت اول او، جنگ و درگیر شدن آمریکا در جنگ به خصوص منطقه ما را به عنوان یکی از خطوط قرمز تعریف می‌کرد. احتمالاً ترامپ بر این مساله دوباره تاکید کند و تلاش‌هایی هم برای خروج نیرو‌ها از خاورمیانه صورت بگیرد. در این چهارچوب‌ها به جز نقاط افتراق تضاد منافعی که می‌تواند با ایران ایجاد کند، امکان دیپلماسی همچنان وجود دارد. با توجه به تمایزات گفتمانی ترامپیسم به ویژه با محافظه‌کاری، می‌توان چشم اندازی از دیپلماسی در این حوزه‌ها دید. حتی در موضوع هسته‌ای اگر ترامپ احساس کند که این موضوع می‌تواند آمریکا را درگیر بحران و تنش کند، تلاش می‌کند با استفاده اهرم‌های مختلف این مساله را حل کند.»
وی تاکید کرد: «حتماً یکی از این اهرم‌ها می‌تواند اهرم دیپلماسی حداقلی یا توافق موضوعی و موردی با تهران باشد. اما در عین حال فراموش نکنیم این سیاست خارجی محدود احتمالاً تعریف خواهد شد و یک سیاست خارجی کم سابقه بعد جنگ دوم جهانی است. نظام بین‌الملل بعد از جنگ جهانی دوم، همواره بر پایه مفروضات نقش جهانی و پلیس بودن امریکا به حیات خود ادامه داده است. تکانه‌های شدیدی که این سیاست خارجی در نظام بین‌الملل به وجود خواهد آورد، می‌تواند دوره‌هایی از آشوب را نیز به دنبال داشته باشد. این مساله هم باید مد نظر تصمیم سازان و تصمیم‌گیران در ایران قرار بگیرد که یکی از راهکار‌های مدیریت این آشوب‌ها تکیه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران بر موضوع شکل‌دهی به پیوست‌های حقوقی هنجاری و نهادی منطقه‌ای از جمله شکل‌دهی یک نوع مجمع گفتگو‌های منطقه‌ای یا مانند آن باشد که بتواند به کنترل این فضا کمک کند.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/669914/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خط خوردن دو ستاره پرسپولیس از لیست گاریدو

فکر و اندیشه شهدای مقاومت مستحکم تر ادامه خواهد یافت

توضیح فرماندار درباره آتش‌سوزی در مجتمع فولاد زرند

استقلال - مس رفسنجان؛ آبی‌ها بالاخره ترک عادت می‌کنند؟ | پیش بازی

استقلال – مس رفسنجان؛ آبی‌ها بالاخره ترک عادت می‌کنند؟ | پیش بازی

استقلال و موسیمانه دنبال قطع نوار باخت‌های متوالی/ سپاهان و پرسپولیس در اندیشه حفظ صدر

استقلال با باخت برابر مس رفسنجان بیگانه است

جدول قیمت محصولات کرمان موتور امروز شنبه 19 آبان 1403 | قیمت کارخانه هیوندای

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل گل گهر

برداشت انار از باغات فاروق (تصاویر)

شهید سیدحسن نصرالله دارای بصیرت نافذ، شناخت عمیق و اندیشه‌های راهبردی بود

سفینه فضایی در کف اقیانوس!

دویدن خفاش‌ خون‌آشام روی تردمیل!

جزئیات و علت وقوع حادثه در کارخانه فولاد زرند

تشریح علت وقوع حادثه در کارخانه فولاد زرند

جزئیات نجات سرهنگ گروگان‌گرفته شده پس از 3 ماه +عکس

ترکیب احتمالی تیم فوتبال استقلال مقابل مس‌ رفسنجان

توضیح درباره مصدومیت 9 کارگر در کارخانه فولاد زرند

شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر از از علاقه‌مندان جهت حضور در «دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن، صنایع معدنی و زنجیره فولاد و مس سیرجان (simex2)دعوت بعمل می آید.

مصدومیت 7 نفر در آتش‌سوزی کارخانه فولاد زرند

دو بازیکن مهم پرسپولیس خط خوردند!

سقوط مرگبار سنگ بر روی یک خودرو در جاده هراز

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی درباره مصدومیت 9 کارگر در کارخانه فولاد توضیح داد

برد شیرین نمایندگان فوتسال کرمان در هفته یازدهم لیگ برتر

دیدار استقلال و مس رفسنجان با کمک داور ویدئویی برگزار می‌شود

خودرو‌های سنگین و نیمه‌سنگینی که شبانه در معابر شهر تردد کنند، توقیف می شوند

علت وقوع حادثه در کارخانه فولاد زرند چه بود؟

دوستی که دشمن شد

اولویت ترامپ چین است نه ایران

تصاویر جالب مریخ

راز زنده ماندن نامیراترین موجود زمین فاش شد

دردسر تازه ایلان ماسک/ صدها ستاره‌شناس خواستار توقف پرتاب ماهواره‌های استارلینک شدند!

غایبان پرتعداد استقلال مقابل مس رفسنجان: وضعیت مبهم رضاییان؛ درمان یا جراحی؟ سلیمی آماده بازگشت به تمرینات سبک

ترکیب احتمالی استقلال مقابل مس رفسنجان + ساعت بازی و شبکه پخش زنده

همسایگی مس سونگون با صدر در روز برتری گهرزمین سیرجان

سه امتیاز به شیرینی گز در جیب گهرزمین سیرجان

قلم قرمز سرمربی پرسپولیس بر روی ژوائو، رفیعی و سلمانی

تقسیم امتیازات در کرمان به سود صدرنشین

11مصدوم در لحظه باز شدن مجرای تخلیه مذاب کوره بلند کارخانه فولاد زرند + فیلم

گل گهر سیرجان – پرسپولیس؛ دنبال مرهمی بر بغض‌های آسیایی | پیش بازی

گل گهر سیرجان - پرسپولیس؛ دنبال مرهمی بر بغض‌های آسیایی | پیش بازی

رسمی؛ دیدارهای استقلال و پرسپولیس با VAR برگزار می‌شود

11مصدوم بر اثر آتش‌سوزی کوره بلند کارخانه فولاد زرند

توقف بانوان خاتون بم و گل‌گهر سیرجان در تقابل بالانشینان

فیلم| سرمربی پرسپولیس: بازی سختی مقابل گل‌گهر داریم

تیم فوتسال «پالایش نفت» اصفهان مغلوب «گهر زمین» سیرجان شد

منطق مقاومت یک جهاد فرهنگی است +تصاویر

کلید معمای انتصابات کجاست یادداشتی از رضا رئیسی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی | تحلیل ساختاری دولت، دگرگونی در چالش‌های سیاسی ایران

آتش سوزی کوره فولاد زرند با 7 مصدوم +فیلم

آزادی یک گروگان بعد از سه ماه در کرمان